• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Guzel yiyor mu canim? Ben nornak kasikla basladim ek gidaya. Baktim hic yemiyor blw yapmaya karar verdim. Simdi kahvalti ve oglenleri blw yapiyoruz ama aksamlari ben yedirmeye calisiyorum. Karni tan doysun diye. Ve 6. Ayindan beri hic kilo almadi artik takmaya basliyorum bu durumu.
Çocuk doktoru cocuk gastroenterolojiye yönlendirme yapıyor. Orada bir takım testler yapılıyor neden gelişimi durduguna dair. Eylül ayından beri Elada kilo almıyor bu ay gastrolog değerlendirmek için test istedi. Alerji cıktı altından. Bazen alerji kilo almayarak bile kendini gösterirmiş. İlla kusma yada döküntü olmak zorunda değilmiş. Altından daha baska sebepler de cıkabiliyor.

Çocuk doktoru cocuk gastroenterolojiye yönlendirme yapıyor. Orada bir takım testler yapılıyor neden gelişimi durduguna dair. Eylül ayından beri Elada kilo almıyor bu ay gastrolog değerlendirmek için test istedi. Alerji cıktı altından. Bazen alerji kilo almayarak bile kendini gösterirmiş. İlla kusma yada döküntü olmak zorunda değilmiş. Altından daha baska sebepler de cıkabiliyor.
Gelisimi durmadi gayet her sey yolunca cok sukur. Hem fiziksel hem zihinsel cok yol katettik. Sadece kilo alimi durdu. Belki de asiri hareketli oldugu icin.

Henüz bir rutin oluşturamadım maalesef. Genel anestezi Doğum yaptım yanımda kayınvalidem kaldı diğer bebeğime görümcem bakmaya çalıştı. Bebeğimle ben ilgilendim hep eve geldik gelen giden oldu bugün herkes gitti bugünden sonrasına bakalım neler yapıcaz :)
Allahim sabrini verir. Simdi zor olacak ama buyuyuncr cok guzel olacaktir :))

Yaptım canım 37+4 3020 gr :) inanması zor vallahi küvez pre bebekten sonra bunu yaşamış olmam. Tşkler sorduğun için
Hayırlı olsun. Gozun aydın. Sarılığı var demişsin. Geçecek. Sütün gelene kadar mama, gelince anne sütü, gelmezse de üzülmüyoruz yine mama veriyoruz. Bebeğinin karni tok olsun, annesi de mutlu olsun diyorum.

Cnm selam.bana biraz blw den bahsedermjsin?bastan yani 6.aydan berimi bu yontemle ilerliyosun?nasil uyguluyorsun?bebegin kendimi yiyor yiyeceklerini?bende uygulamak istiyorum ama geç mi kaldim acaba 😯
Başladığımızda beri Bile yapıyorum. Kızımın motor becerileri iyi gelişti, tuttuğunu ağzına götürüyor. Geç kaldığını sanmıyorum. Köy önüne sürekli bir şeyler hemen kaşığa davranma. Siz yemek yerken o da mama sandalyesinde yanınızda otursun. Önünde bir şeyler olsun
Mama sandalyesinin altına musamba gibi plastik bir şey var. Tadını beğenmediği şeyleri yere atıyor. Sonra kolayca plastiği siliyorum. Ev temiz kalıyor.
Guzel yiyor mu canim? Ben nornak kasikla basladim ek gidaya. Baktim hic yemiyor blw yapmaya karar verdim. Simdi kahvalti ve oglenleri blw yapiyoruz ama aksamlari ben yedirmeye calisiyorum. Karni tan doysun diye. Ve 6. Ayindan beri hic kilo almadi artik takmaya basliyorum bu durumu.
Hep blw yapıyorum.Kızım kesinlikle benim vermemi kabul etmiyor. Gerekirse ağzından çıkarıp eline alıp geri yiyor. Çorba kaşığıni kapıyor. Bir çorbayı üç beş kaşıkla ancak içiyoruz.
Büyüme konusunda kilo alımı önemli değil. Aynı eğriyi takip etmek önemli.
10 ayda 10 kilo. Büyüme eğrisinde normal ilerliyor. 90 percentile da. Doğum eğrisi bu ama kızımın. Ha 30 da da olsa önemli değil. Asıl kötü olan hastalık vs yokken 30 eğrisinden 10a düşmek ya da aynı şekilde 30 eğrisinden 50 ye fırlamak. Mutlaka bu eğrileri takip eden bir uygulama bulun ya da doktorunuzdan isteyin. Ay ay eğrisinde mi diye takip edin

Hadiya 6.aydan beri 100 gram bile almadimi?peki kilo alamamasinda blw nin olumsuz etkisi warmi?
blw yada kaşıkla yedirdigimiz ek gıda. Anne sütü ya da formül/mama sütü asıl kilo aldırması gereken ana besin. Blw nin suçu yok. Bebisler kilo alsın diye nişastayı dayamayalim. (Gerçi ben bu konuda suçluyum, kızım kreste alışkanlık edinmiş, iki yaşındaki çocuklarla oturup onlar ne yerse makarna, pizza vs yiyormus. Vermezlerse kiyameti kopariyormus)

Kizlar iyi geceler.sizlere bisey danismak istiuorum.bebekleriniz suan nasil bir yatakta yatiyorlar.yani besiklerinde nasil yataklar kullaniuorsunuz?visco mu lateks mi yün yatak mi pamuk mu?acil fikire ihtiyacim var.bilgisi olan yataklarla ilgili paylasabilirmi lutfen😮

Kizlar iyi geceler.sizlere bisey danismak istiuorum.bebekleriniz suan nasil bir yatakta yatiyorlar.yani besiklerinde nasil yataklar kullaniuorsunuz?visco mu lateks mi yün yatak mi pamuk mu?acil fikire ihtiyacim var.bilgisi olan yataklarla ilgili paylasabilirmi lutfen😮
Yere yun yatak actim kicaman orda yatiyor. Hatta abzen döne döne odanin ortasinda falan uyuyor. 🤣

Aynen bunubende merak ediyorum yatak alacağım anlamıyorum da

Gelisimi durmadi gayet her sey yolunca cok sukur. Hem fiziksel hem zihinsel cok yol katettik. Sadece kilo alimi durdu. Belki de asiri hareketli oldugu icin.
Gelişim derken kilo alımı demek istemiştim aslında oda gelişimden sayılıyor diye. Masallah insallah iyidir o zaman. Hareket mutlaka etkiliyordur ama cok iyi alıyordu diye hatırlıyorum kiloyu ondan

Selam kizlar.moralim cok bozuk.bugun alerji testinin sonucu belli oldu sonuc pozitif😢
Cocugum zaten 2 haftaya yakin yumurta peynir yemiyo simdi sütede alerjisi warmis.napcam smdi ben ne yedircem bu cocuga😟sabah kahvaltida oglen aksam ne yicek 😭

Selam kizlar.moralim cok bozuk.bugun alerji testinin sonucu belli oldu sonuc pozitif😢
Cocugum zaten 2 haftaya yakin yumurta peynir yemiyo simdi sütede alerjisi warmis.napcam smdi ben ne yedircem bu cocuga😟sabah kahvaltida oglen aksam ne yicek 😭
Gecmis olsun canim :( bol bol sebze makarna pilav tarzi beskenecek bi sure

canım bozma moralini.bizimki daha hiç yemedi ne peynir ne yoğurt nede süt ürünü.yumurtaya var mi alerjisi yoksa önlem amacli mi vermiyordun

canım bozma moralini.bizimki daha hiç yemedi ne peynir ne yoğurt nede süt ürünü.yumurtaya var mi alerjisi yoksa önlem amacli mi vermiyordun

2 hafta once doktora gttik doktor 2 hafta deneyelim dedi.vucudundaki puturlere bakalim dedi.o yuzden yedirmedim yumurta.ama sanirim oda alerjen.sen ne yediriyosun peki mamami???

6 ay önce alerjisi oldugunu öğrendim. Resmen cocuk otla besleniyor. Seni cok iyi anlıyorum.

2 hafta once doktora gttik doktor 2 hafta deneyelim dedi.vucudundaki puturlere bakalim dedi.o yuzden yedirmedim yumurta.ama sanirim oda alerjen.sen ne yediriyosun peki mamami???
mama raporumuz var ama tadı çok kötü olduğu için yemiyor.alerji için olan manaları cocuklar zor yiyorlarmis zaten.biz sabahları yumurta sarısı ve meyve püresi yada avakado.öğlen ve akşamları çeşitli çorba bazen yanina köfte veya ıspanak.ama beslenmez diye hiç düşünme gayet iyi besleniyor.hatta ben irmik pirinç unu falanda vermiyorum hiç.hafa da bir yumurtasını krep yapıyorum ruşeymli.peki dr geçicimi kılıcımı bilgi verdi mi.bide aklında olsun 1 yaşından önce yapilan testler doğru sonuç vermiyormuş

mama raporumuz var ama tadı çok kötü olduğu için yemiyor.alerji için olan manaları cocuklar zor yiyorlarmis zaten.biz sabahları yumurta sarısı ve meyve püresi yada avakado.öğlen ve akşamları çeşitli çorba bazen yanina köfte veya ıspanak.ama beslenmez diye hiç düşünme gayet iyi besleniyor.hatta ben irmik pirinç unu falanda vermiyorum hiç.hafa da bir yumurtasını krep yapıyorum ruşeymli.peki dr geçicimi kılıcımı bilgi verdi mi.bide aklında olsun 1 yaşından önce yapilan testler doğru sonuç vermiyormuş

Peki yumurta sarisina yokmu alerjisi?doktorda soledi net sonuc vermez diye.zaten nete baktim sonucunda cikan seyler nette de yaziyor standart gbi sanki.banada mantiksiz geldi.nette alerji yapan ne warsa sonuctada o var.sanki ordan almislar gbi.ben veriyorum bazen gece pirinc unlu muhallebi.suyla yapiyorum

@adasuyu @toist bende remove agda bandiyla yaptim gercekten kolay oldu. Paketin icin de bir de agda oncesi uyusturusu etkili bi mensil cikiyor. Cok etkili degil ama acaba o mu etki etti dedim cunku nerdeyse canim hic acimadi.
bende painless 2in serumu denemıstım cok etkili gercekten

Kizlar selam.oglumu park yataga gecirdik.ama icine nasil bi yatak almaliyim kararsiz kaldim.park yatak kullananlar warmi?nasil yataklar aldiniz sizler?

Back