• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ben yapamıyorum onu. Sezeryan doğum yaptığum için zorunluluktan 15 20 gün boyunca yatakta yanımda yattı. Sonra beşiğine koydum kenarları var diye heralde rahat mı edemedi korktu mu istemedi mi bilmem hiçbi şekilde uyumadı. Beşikte salladığım halde hemde. Sonra mecbur aldım yine yanıma. Daha sonrada gazı olduğu için sürekli sallanarak uyumak zorunda kaldı şimdi yavaş yavaş geçti ama alıştı muhtemelen sallanmak istiyo bende gece sürekli kucağımda sallayamadığım için ayağımda sallıyorum simdi salıncak aldım e bebekten yarın gelecek eğer onda uyursa sallamasını kurucam salanarak uysuun yeterki beni rahat bıraksın. Hiç koyup da uyumuyo. Bi kere saatlerce uyutmadım. Artık bayılır uyur diye yok yine de kendiliğinden uyumadı salladım öyle uyudu. Gece saat 3.5 dan sonra sancısı sıkıştırıyo onu kakasını yapacak diye 6.5 7 ye kadar sallasam bile uyumuyo. Bugün hala yapmadı mesela genelde böyle olmuyor pek iki kaşık da zeytinyağ verdim düşün onunla yapamadı. Sütümden kaynaklıymış bu durum. Yağlı olmasını hazmedemiyomuş minnak midesi. Büyüyüp geliştikçe düzelecek dediler inşallah düzelir. Çok yoruluyorum. Kaldı ki normalde bile ben uykumu alamadığım zaman sinirli uyuz bi insan olurum şuanda saatli bomba gibiyim. Kime patlıycam hiçbi fikrim yok bi haftadır ikişer saatlik uykularla duruyorum. Uyku en çok korktuğum şeydi başıma geldi....:deli::işsiz:
Şu anda ben de bu mesajı bir cinnet sonrası yazıyorum. Dün saat 10’a kadar ugrastırdı, ne yapsam uyumadı. Bugün de 4 saattir yatır yatmaz, kaldırırsın ağlar. Arabasına koydu annem saatlerce gezdirdi uyudu gibi oldu yataga aldık uyandı. 1 saattir de ayagımda salladım anca uyudu. Beni artık hiç emmiyor, mamaya döndü tamamen. Neyseki gaz sorunu çözüldü Aptamil comformil kullanmaya başlayınca. Şimdi de uykuya karşı direnç başladı. Gözünden uyku akıyor ama direniyor. Dişimi sıkmaktan dişimi kırdım az önce. Yarın psikiyatriye gidip ilaç yazdıracam kesin. Nasılsa artık emmiyor. Senin de gaz sorunun için bir şeyler önerebilmek isterdim ama senin ki emiyor. Sen kimyon çayı falan mı içsen acaba? Kimyon rezene anason ısırgn otu ve ıhlamuru 1’er tatlı kaşığı karıstırıp demliyordum ben. Hem süt artıyordu hem gaz bitiyordu. Bir de kullanmak istersen Spazmo Panalgine diye bir fitil var. Ben çok sıkışıp kaka yapamadıgında yarım fitil atıyordum. Yarım saat içinde gaz çıkarıp kaka yapıyordu. Doktoruna da sor istersen.. ayyy ne uzun yazdım yine. İçim şiiti benim içiiimmm

Şu anda ben de bu mesajı bir cinnet sonrası yazıyorum. Dün saat 10’a kadar ugrastırdı, ne yapsam uyumadı. Bugün de 4 saattir yatır yatmaz, kaldırırsın ağlar. Arabasına koydu annem saatlerce gezdirdi uyudu gibi oldu yataga aldık uyandı. 1 saattir de ayagımda salladım anca uyudu. Beni artık hiç emmiyor, mamaya döndü tamamen. Neyseki gaz sorunu çözüldü Aptamil comformil kullanmaya başlayınca. Şimdi de uykuya karşı direnç başladı. Gözünden uyku akıyor ama direniyor. Dişimi sıkmaktan dişimi kırdım az önce. Yarın psikiyatriye gidip ilaç yazdıracam kesin. Nasılsa artık emmiyor. Senin de gaz sorunun için bir şeyler önerebilmek isterdim ama senin ki emiyor. Sen kimyon çayı falan mı içsen acaba? Kimyon rezene anason ısırgn otu ve ıhlamuru 1’er tatlı kaşığı karıstırıp demliyordum ben. Hem süt artıyordu hem gaz bitiyordu. Bir de kullanmak istersen Spazmo Panalgine diye bir fitil var. Ben çok sıkışıp kaka yapamadıgında yarım fitil atıyordum. Yarım saat içinde gaz çıkarıp kaka yapıyordu. Doktoruna da sor istersen.. ayyy ne uzun yazdım yine. İçim şiiti benim içiiimmm
Allah kolaylık versinn ne diyimm yaaa :işsiz: valla zor billa zor bende şiştim uykusuzluktan artık allahtan şimdi uyudu. Kimyon rezene karışımı ben bebeğe veriyoeum direk

Ben yapamıyorum onu. Sezeryan doğum yaptığum için zorunluluktan 15 20 gün boyunca yatakta yanımda yattı. Sonra beşiğine koydum kenarları var diye heralde rahat mı edemedi korktu mu istemedi mi bilmem hiçbi şekilde uyumadı. Beşikte salladığım halde hemde. Sonra mecbur aldım yine yanıma. Daha sonrada gazı olduğu için sürekli sallanarak uyumak zorunda kaldı şimdi yavaş yavaş geçti ama alıştı muhtemelen sallanmak istiyo bende gece sürekli kucağımda sallayamadığım için ayağımda sallıyorum simdi salıncak aldım e bebekten yarın gelecek eğer onda uyursa sallamasını kurucam salanarak uysuun yeterki beni rahat bıraksın. Hiç koyup da uyumuyo. Bi kere saatlerce uyutmadım. Artık bayılır uyur diye yok yine de kendiliğinden uyumadı salladım öyle uyudu. Gece saat 3.5 dan sonra sancısı sıkıştırıyo onu kakasını yapacak diye 6.5 7 ye kadar sallasam bile uyumuyo. Bugün hala yapmadı mesela genelde böyle olmuyor pek iki kaşık da zeytinyağ verdim düşün onunla yapamadı. Sütümden kaynaklıymış bu durum. Yağlı olmasını hazmedemiyomuş minnak midesi. Büyüyüp geliştikçe düzelecek dediler inşallah düzelir. Çok yoruluyorum. Kaldı ki normalde bile ben uykumu alamadığım zaman sinirli uyuz bi insan olurum şuanda saatli bomba gibiyim. Kime patlıycam hiçbi fikrim yok bi haftadır ikişer saatlik uykularla duruyorum. Uyku en çok korktuğum şeydi başıma geldi....:deli::işsiz:

Ben uyku eğitmine inanmıyorum, bebek bunlar sonuçta sirk hayvanı değil ki, yok şu saat emzirin bu saat aktivite sonra uyku.. ypk öyle bi dünya ne yazık ki! Aşısı oluyor dışarı çıkmak gerekiyor doktor kontrolüne gidiyorsun vs vs.
Uyku eğitimi için yazılanlar gibi hayatımız yok ki..

KUllandığınız bir ilaç varmı ben biogaia kullanıyorum çok farketti gazı için, benimkide gerçi kucakta gezerek uyuyor yerine koyunca uyanıyor üç ayın bitmesini bekliyorum bende

Daha önce bebeği olanlar, bu bebekler ne zaman kendi oyuncakları ile oynamaya başlayacaklar. Sürekli kucakta ve gezmek istiyor. Ne zaman rahat edeceğiz bilmek istiyorum artık.
donmeye basladiklari zaman biraz daha rahat olur yere yorgan falan seriyoruz etrafina da bir seyler bir muddet oyalaniyor ama yine de kucak istiyor.5 aydan sonra olur bu. 7 aydan sonra ise surunmeyi ogreniyorlar biraz daha fazla vakit geciriyorlar surunerek :) 8 ay sonrasi da hem emekleyip hem oturabildikleri icin artik kucaga gelmiyorlar ama surekli biyerlere emekledikleri icin pesinde oluyorsunuz.yurudukten sonra en zoru bence iki buklum pesinde kosuyorsunuz:))

Kizlar bebek bezinde 1 numaradan 2 numaraya ne zaman gectiniz?
1 numara bebisimin bacaklarinin ust kismini sıkıyor ve iz yapiyor 2 numaranin ise beli o kadar bol ki bisey yapsa taşıverecek gibi durdu hemen cikardim
Yarin yeni paket almam lazim napsam?
57 günlüğüz bu arada

bu uyku meselesi bence de bebege gore degisiyor kimi bebekler uyku egitimini kabulleniyorlar, kimileri de asla.. benim ikinci cocuk bu, ilki kendi kendine uyuyordu besige koyunca 6 aylikken...ama her yarim saatte bir uyaniyordu ve sonra saatlerce uyumuyordu. iki bucuk yasina gelene kadar ne yaptiysam olmadi, gece uyumasini saglayamadim.tracy hogg falan hikaye kitabini ezberlemistim artik.
benim taavsiyem 4 ayliktan sonra uyku egitimi denenmeli, cok tepki veriyorsa nasil istiyorsa oyle uyutun, mesela gece yaninizda daha uzun uyuyorsa oyle uyusun,siz de uyumus olursunuz, ilerleyen aylarda gece yatagina birakirsiniz uyuduktan sonra.bebekle inatlasmamak gerekiyo bence. sallanma konusu bence en zoru, salliyorsunuz uyuyor yatagina koyunca devam ediyorsa sallayin. ama gece uyanip sallanma istiyorsa birakinca uyaniyorsa sallamayi ucun cu aydan sonra birakin bence.
benim bebegim su an kendi kendine uyumuyor.4 aylik olmasini bekliyorum. su an dizlerimin uzerine yastik koyuyorum koltukta otururken asiri olmayan hareketlerle ufak ufak bazen salliyorum bazen bacaklarimi titretiyorum bazen sadece sirtini pispisliyorum.bilerek belirli tek bir hareket yapmiyorum alismasin diye. 4 aylik olduktan sonra yanina yatarak uyutmayi deneyecegim cunku dizlerimin ustundeki yastikta rahat etmeyecek artik.6 veya en gec 7 aylik olunca da kendi yatagina birakip uyku arkadasi verecegim. bakalim ne olacak. bir kac gundur artik gece uyaninca dizlerime koymuyorum yanima yatirip pispisliyorum iyice dalinca yerine yatiriyorum.yumusak gecislerle halletmeye calisiyorum.biraz uzun oldu ama belki size de fikir verir.

1 numara bebisimin bacaklarinin ust kismini sıkıyor ve iz yapiyor 2 numaranin ise beli o kadar bol ki bisey yapsa taşıverecek gibi durdu hemen cikardim
57 günlüğüz bu arada
kac kg siniz bilmiyorum ama benimi 6 kilo olunca 3 noya gectik primada, primaysa 2 numaraya gecebilirsiniz belini biraz sıkı baglarsiniz.

Gaz damlası probiyotikli. Rezene veriyorum anasom veriyorum gece çayının içinde de bunlar var melisa falan. Gece çayını da 6. Aydan önce önermiyolar diyolar ama veren veriyo gerçi. Bana gece uyuması lazım. Gündüz yine bi şekilde salıncağına koyarım falan gece uyusun çnkü 2.5 ayda cılkım çıktı daha bunun seneleri var.....
Benimde öyle gece zorluyo saat başı yada 2 saate 1 kalkiyo şu saat oldu benim ikiside uyanık mahvoldum.gundu gene idare ediliyor ama uykusuzluk zor ben ilk oğlumda vermiştim 3.aydan sonra bide suya koyunca direk eriyo granül gibi öyle olmasida hoşuma gitmişti.off gerçekten allah sabır versin bizlere çokça

57 günlüğüz bu arada
Ben 1.5 aylikken 2 numaraya gectim suan 5.5 kg 3 aylik 2 numara ideal. Benimde prima premium care

kac kg siniz bilmiyorum ama benimi 6 kilo olunca 3 noya gectik primada, primaysa 2 numaraya gecebilirsiniz belini biraz sıkı baglarsiniz.
6 kg icin 3 numara viraz erken degilmi bizim 2 numara suan gayet iyi biraz daha gidee gibi. 5.5 kg bu arada

Ben 1.5 aylikken 2 numaraya gectim suan 5.5 kg 3 aylik 2 numara ideal. Benimde prima premium care

6 kg icin 3 numara viraz erken degilmi bizim 2 numara suan gayet iyi biraz daha gidee gibi. 5.5 kg bu arada

Kizlar 5 kg falaniz suan Prima premium care bezimiz O zaman 2 numaraya geceyim ben de

mavi prima benimki. cok cis yapiyor gobekten tasiyodu hep,3 no ya gectim, bi kac hafta gobek kismini kivirarak bagladim, simdi 7 kilo oldu zaten.bir de kiz bebekte bezin her yeri doluyor. ama erkekte sadece ön kisimda birikiyor careyi boyle buldum.

Son düzenleme:
Ben uyku eğitmine inanmıyorum, bebek bunlar sonuçta sirk hayvanı değil ki, yok şu saat emzirin bu saat aktivite sonra uyku.. ypk öyle bi dünya ne yazık ki! Aşısı oluyor dışarı çıkmak gerekiyor doktor kontrolüne gidiyorsun vs vs.
Uyku eğitimi için yazılanlar gibi hayatımız yok ki..
O da doğru gündüz için istemiyorum zaten gece uyusun yetee gündüz bi şekilde eyliyorum onu. Ama gece bnm de bi şekilde uyumam lazım o zaman sıkıntı oluyor

KUllandığınız bir ilaç varmı ben biogaia kullanıyorum çok farketti gazı için, benimkide gerçi kucakta gezerek uyuyor yerine koyunca uyanıyor üç ayın bitmesini bekliyorum bende
Bence boş yere beklemeyin. Zannetmiyorum ki 3 aydan sonra düzelsinler. Şimdi benm bebeğim tam iki hafta sonra 3 aylık olacak. 15 günde mi düzelecek yani. Bende ona inanmıyorum ancak ek gıdaya geçişte diyorum ben belki bişey olur. Bio gaya bizde hiçbi işe yaramadı. Ben kaleidon kullanıyorum gazı kalmadı zaten pek ama alışması bize hiç iyi olmadı sallanmaya malesef

Benimde öyle gece zorluyo saat başı yada 2 saate 1 kalkiyo şu saat oldu benim ikiside uyanık mahvoldum.gundu gene idare ediliyor ama uykusuzluk zor ben ilk oğlumda vermiştim 3.aydan sonra bide suya koyunca direk eriyo granül gibi öyle olmasida hoşuma gitmişti.off gerçekten allah sabır versin bizlere çokça
Amin yaaa. Yok bende veririm yani. Ya aslında benim bebeğim saat 3.5 4 den sonra sıkıntısı başlıyo o zamana kadar 1 kere uyanıyo ya da 2 ama ondan sonra uyut uyutabilirsen........ saburrr dilenmekten gına geldi vallahii

O da doğru gündüz için istemiyorum zaten gece uyusun yetee gündüz bi şekilde eyliyorum onu. Ama gece bnm de bi şekilde uyumam lazım o zaman sıkıntı oluyor
Gündüz hiç uyumayan bebek gece zor uyur. Uyku uykuyu getiriyor bu bidiklerde. Yorulunca uyumuyorlar. Şuan yaklaşık 90 dk da bir yoruluyorlar :) bizimki artık gündüz uyumak istemese de yarım saat 45 dk uyutuyoruz.

Gündüz hiç uyumayan bebek gece zor uyur. Uyku uykuyu getiriyor bu bidiklerde. Yorulunca uyumuyorlar. Şuan yaklaşık 90 dk da bir yoruluyorlar :) bizimki artık gündüz uyumak istemese de yarım saat 45 dk uyutuyoruz.
Ya bizimki de uyuyo öyle canım uyumuyo değil ama benm zorumla. Benm dediğim gündüz uyumasa da sıkıntı etmezdim gece uyusun gündüz uyusa da gece uyumuyo. Bu akşam uyudu biraz. Anason veriyorum galiba işe yarıyor.

Amin yaaa. Yok bende veririm yani. Ya aslında benim bebeğim saat 3.5 4 den sonra sıkıntısı başlıyo o zamana kadar 1 kere uyanıyo ya da 2 ama ondan sonra uyut uyutabilirsen........ saburrr dilenmekten gına geldi vallahii
Benimkininde heŕ gün akşam 10da başlıyo mesela ayşe öner miydi onun gaz masajını yapıyorum rahatlıyo çok bi dene derim gün içinde böyle olmuyo da az az birikiyo rahatsızlık veriyo demek ki belki 10kere gaz çıkartıyo duyan şok oluyo karnı yumusuyo zaten gaz bitince

Benimkininde heŕ gün akşam 10da başlıyo mesela ayşe öner miydi onun gaz masajını yapıyorum rahatlıyo çok bi dene derim gün içinde böyle olmuyo da az az birikiyo rahatsızlık veriyo demek ki belki 10kere gaz çıkartıyo duyan şok oluyo karnı yumusuyo zaten gaz bitince
O masajı yapıyım bende. Benm oğlum saat 20.30 21.00 gibi uyuyo gece 12 1 e kadar sonra uyanıyo emiyo gazını çıkarıp tekrr yatırıyorum bi daha 3.5 4 gibi kalkıyo sonra daha uyumuyo. Gündüz de pek uyumuyo. Bu uyutmalarım da sekiz buçuk da uyuttuğum kendi kendine uyuyo diğrrlerinde hep ayağımda bugün salıncağı gelicek inşallah durur içinde sallanır da hrm diyorum belki o sallana sallana gazı falan da gider çıkarır kolay. Valla zorrr zorrr

Back