- Konu Sahibi kardelen384
-
- #65.901
bende tam tersi şiddetle büyüdüm o yüzden çocuğuma aynısını yapmak istemiyorum. Bende çok aşığım .bı gulusune canımı veririm. Bende çok istedim ama tam vazgectigimde kaldım hamile bilmeden. Yeni yikadim uyuttum sessizce oturuyorum öyle onu izliyorumÇocuk sahibi olmak için çok uğraştım, bu masumu ben istedim, tövbe bidaha sesimi yükseltmem, öpüp özür diledim uyansın sarılsam, yıkayıp süslücem. Annem babam kardeşimle beni tokat dahi atmadan büyüttü, ama bağırdılar yaramazlık yapınca, ceza da verdiler oyun yasağı falan, ben bağırmak bile istemiyordum herşeyi konuşarak hallederim diyordum onun yaramazlıklarına kurban olayım doğsun yeter diyordum. Kontrolümü hoşgörümü hiç kaybetmem umarım. Aşığım yavruma
Bi duş aldır istersen bizimkini yıkadım rahatladı 3 saat uyumuşuz beraber :) Bide ben tüm meyvelerden yiyorum çocuğum doğduğundan beri gazlı yesemde gazlı yemesemde :) o yüzden hiç dikkat etmiyorum gaz damlasıda verdiğim için sorun olmuyor sanırımKızımla uzuuun süredir gayet iyi anlaşıyordum bugün öyle huzursuz ki ne istiyorsun die sesimi yükselttim ama gülümsemeye çalıştım bunu söylerken de yer yarılsında yerin dibine gireyim nasıl sesimi yükselttim masum yavrumaeşim arkadaşlarıyla gezmeye gitti yalnızım herzamnki gibi evde, kv bi dolu meyve yollamıştı, eşim hapur hupur yiyordu karşımda hep, dün dayanamadım az serince yedim, ev çok sıcak kızım büyüdü dedim,herzamankinden değişik yediğim bir tek meyve oldu, o mu gaz yaptı anlamadım. Alttan üstten çıkarıyor habire kakasını da yaptı ama bi huzursuz. Abartısız 3 saat emzirdim. Daha şimdi bişiler yicem uyanmazsa. Ter içindeyim, uykum var, ayaklarım ağrıyor onun masum yüzüne baka baka ağlayasım geliyor nie sesimi yükselttim die. Biz onla hep gülüşüp şarkılar söylüyoruz o agu diyerek eşlik ediyor. Beni her gördüğünde gülüyor hareketleniyor onu alayım die. Eşimde durmuyor. Zaten günde 10 dk ile yarım saat arası sevmek için aldığı için çocuğu kızım ona hemen ısınmıyor. Ama bana bir bakışı var aşk aaşşkkk.. Ama ben bitik haldeyim.. Eşeklik bende , bi da daha dikkatli olucam nefsime hakim olucam yemicem. Acaba büyüme atağı mı geçiriyor bugün pek anlaşamıyoruz. Bide ben çok yalnızım
Maşallah iyi uyudu kızım, uyansın yıkıcam. Yaz ya karşımda herkes soğuk kolalar, dondurmalar, meyve suları, meyveler yiyor. Canım çekiyor sabrediyorum. Ya meyve yedim die ya biraz soğuktular ondan ya büyüme atağıydı. Bi çok kez uyutmaya da çalıştım 3 saat mememde durdu kendi uyudu. Bakalım uyansın öpüp koklarım arı vız vız şarkısını seviyor söylerim ona. Umarım huysuzluğu geçmiştir.Bi duş aldır istersen bizimkini yıkadım rahatladı 3 saat uyumuşuz beraber :) Bide ben tüm meyvelerden yiyorum çocuğum doğduğundan beri gazlı yesemde gazlı yemesemde :) o yüzden hiç dikkat etmiyorum gaz damlasıda verdiğim için sorun olmuyor sanırım
ALAbilirsin devlette ödemeyi yapar.Sadece 32.haftanda çalışabilir raporu aldıktan sonra rapor alamıyorsun(madem çalışaniliyorsun niye rapor ödemesi yapalım gibi düşünülüyor) ama rapor alıp ücret ödemesi alanlarda vardı ben cesaret edemedim.Kizllar meraba bisi sorcam size ben calisiyorum 6 aylikken falan bir aylik rapor alsam sonra 32de analik raporunu alsam odeme yaparlarmi bilginiz varmi 32ye kadar kesin calismammi gerekiyo oncesinde raporlu yada ucretsiz izinli olsam bisi degisirmi bilginiz varsa lutfen yardimci olurmusunuz
Kizllar meraba bisi sorcam size ben calisiyorum 6 aylikken falan bir aylik rapor alsam sonra 32de analik raporunu alsam odeme yaparlarmi bilginiz varmi 32ye kadar kesin calismammi gerekiyo oncesinde raporlu yada ucretsiz izinli olsam bisi degisirmi bilginiz varsa lutfen yardimci olurmusunuz
Üzüldüm, zor olmuştur çocukluğun canm. Ben de olmaz artk çocuğum deyip şunları da bi deneyim ama olmaz biliyorum derken hamile kaldım. Kızım uyurken ben de hep seyrediyorum gözünü açınca beni görsün istiyorum,. Uyandı, başladı yine huzursuzluğa hemen yıkadım 1 saatten fazla mememde durdu. Bakalım şimdi uyukluyobende tam tersi şiddetle büyüdüm o yüzden çocuğuma aynısını yapmak istemiyorum. Bende çok aşığım .bı gulusune canımı veririm. Bende çok istedim ama tam vazgectigimde kaldım hamile bilmeden. Yeni yikadim uyuttum sessizce oturuyorum öyle onu izliyorum
Ankaradayim bende.yatarken bende uzun kollu giydiriyorum.bi tanesi halasiyla beraber salonda yatiyo salon biraz serin oldugu icin bide yuksek bi yerde oturuyoz esiyo gecelri.ama mesela gunduz hastaneden falan gelince cok sicak oluyo bunaldiklarini hissediyorum ustundekileri cikariyorum biraz ferahlasinlar diye aninda el ayak buz gibi oluyo.kafalari yaniyo eller biz gibi.simdi 3 tane olunca ister istemez afalliyorum bazen uyku sersemi naptigimi bilemiyorumBu sorunun cevabı bulunduğun şehire göre değişir.Ankara akşamları soğuk olduğu için uzun kollu giydiriyorum gündüz kısa kollu şort ya da sadece zıbın havaya göre karar veriyorum canım
Beni tarif etmissin bende oleyim genelde simdi havalr biraz tutarsiz malesef biraz soguk bi bakiyosun yakiyo bi bakiyosun yagmur yagiyo mevsim gecisi öksuruk hapsuruk olmasa bide..ev sicaksa oturdugum yerde terliyorsam bebege sadece citcitli badi giydiriyorum ayaginda mutlaja corap oluyor. bazi aksamlar serin oluyor citcitli badinin uzerine kisa kollu sort tulum giydiriyorum. aksam disardaysak altina uzun esofman kisa kollunun uzerine kalin penye yelek giydiriyorum.ben onlari giydirirken kendimi baz aliyorum,gece de uzerine sadece muslin bez ortuyorum.penye battaniye ortunce tepki veriyor istemiyor. elleri ayaklari her zaman soguk giydirsemde giydirmesem de degismiyor. ben omzuna ve gogsune dokunuyorum soguksa bir yelek giydiriyorum, cok sicaksa azaltiyorum uzerini.
Bi okadar zor bi okadar esi benzeri olmayan bisey bu.. hani bende bazen anlatmaya calisiyorum ama imkansiz ya tarif edilmiyo evlat rabbim cumlemizin yavrusunu korusun insallahBu topiğin güzel anneleri 16 yaşında anne olup yapayalnız çocuk büyüttüm çoook zor günlerim oldu 25 taşında 2. Oğlumu aldım kucağıma okadar sıkıntılı dönemde geldik miniğimama bize can oldu yine ben yalnızdım ve eşimin sağlık durumu çok kritikti 33 yaşında 3. Oğluma hamile kaldım minik bedeni uçtu kuzumun doyamadım 12 gün yaşadı dokunamadım ... Sonra 4. Bebeğim geldi prensesim.... Nefesimmmm... Şuan nekadar zorlandığınızı anlamaya çalışıyorum inanın .. Onlar bize Allahın emaneti varlığı mucize olan yokluğunu düşününce kaybolunan bi duygu... Şimdi katlanamadığınız o miniklerin yokluğunu gözünüzü kapatıp düşünün.... Gitmiş bidaha dönmeyecek eminim buradaki hiç bir depresyonlu bile buna dayanamaz.. İnanın 2 3 yıl sonra sizinle sohbet eden size akıl veren ağladığınızda sizi güldüren yavrulanız olucak onlar .. Evin neşesi sesi soluğu olucaklar sabır sabır sabır .. Kendinize evinize bebeğinize okuyun bol bol... Uyurken yüzlerine bakın masumiyet ne güzel şey... Kim sizden bişey isterken bu kadar yalvarırki.... Bir meme ucu için kendilerini parçalıyorlar... Kızım ilk çocuğum değil ama bu yavrum yokken ben yaşıyomuydum ki hiç bu kadar mutlu olmuşmuydumki ... Tabiki de evet ilk yavrumda da 2. Yavrumda da beni yakan 3. Yavrumda da mutlu oldum.... Annelik kadar kutsal ne var.... Rabbim yavrularımızı hayırlı sağlıklı uzun ömürlü eylesin ... Dünyanın en güzel kokusudur evlat kokusu...
Galiba bizimkilerde ole mevsim gecisi.. doktorlarda bizden super gucler bekliyolar galiba.bana bisey anlattiklarinda evet annesi zor biliyorum ama idare ediceksin sole sole yapmalisin falan diyolar.. diyemiyorum ki hocam siz hic gozu acik uyudunuz mu ben tuvalete gitmeyi unutuyorum sen neyden bahsediyosun :) allah razi olsun canim cumlemizin yavrusunu bagislasin insallah valla bende bas edemiyorum aslinda halamiz var suan yanimizda duse kalka goturuyoruz hasta olamdan biraz buyutme derdindeyim suan baska bisey dusunemiyorumBenm bebeğim de öyle hapşuruyo doktora sordum. Hala yeni hava düzenine alışmaya çalışıyor dedi bana. Belki sizinkide öyledir. Zannetmiyorum ki bu sıcakta üşüsünler ben normal çıtçıtlı giydiriyorum ayağı üşüdü mü çorap geçiriyorum ince bi tanede. Sadece yatarken bizimki üstünü örttürmediği için alttan bi pijama giydiriyorum. Ben doktora sordum ki nası giydiriyim diye. Dedi bana anne olan sensin sen ayarlarsın. Diyemedim ki on tane çocuk mu doğurdum nası ayarlıycam doktor bey çıktım öyle :)) maşallah üçüzünüz mü var allah bağışlasın ben bi tanesine zor bakıyoruö valla size kolay gelsin
41 kere maşallah biz bi taneyle zor uğraşıyoruz siz üç taneyle :) Allah size bağışlasın ve tabiki Allah kolaylıklar versin :)Eki Görüntüle 2171303 teyzeleri biz buyuduk cok sukur
Yani ara ara hatta herzaman anneligimi sorgulayip acaba yetemiyomuyum benden anne olmuyo mu diye dusunsemde elimden geldigi kadar yetmeye calisiyorum ole farkli bisey ki bazen onlari öpup koklamaya vaktim olmuyo diyebilirim biri kuacagimdayken dieri gozume bakinca kendimi kotu hissediyorum 3 uz olunca 3 tane kolu 3 tane gögsu olsun istiyo insan.. rabbim acilarini yasatmasin cumlemize.. bu arada bi masallahinizi aliriz :)
masallah, Allah nazarlardan korusun cok guzel buyumusler, benim dayimin ucuzleri var simdi 10 yasindalar. onlarin adi hep ucuzler hepimiz oyle severiz:) buyudukleri zaman cok guzel kardes oluyorlar, buyurken de rekabet icindelerdi birbirlerine bakarak daha iyisini yapmaya calisirlardi, birini severken digerleri ustumuze atlardi :)) siz de saglikla buyutun guzel gunlerini gorun.Eki Görüntüle 2171303 teyzeleri biz buyuduk cok sukur
Yani ara ara hatta herzaman anneligimi sorgulayip acaba yetemiyomuyum benden anne olmuyo mu diye dusunsemde elimden geldigi kadar yetmeye calisiyorum ole farkli bisey ki bazen onlari öpup koklamaya vaktim olmuyo diyebilirim biri kuacagimdayken dieri gozume bakinca kendimi kotu hissediyorum 3 uz olunca 3 tane kolu 3 tane gögsu olsun istiyo insan.. rabbim acilarini yasatmasin cumlemize.. bu arada bi masallahinizi aliriz :)
Ya emzirme kısmını ya da uyutma faslını nasıl yapıyorsunuz çok merak ettim.Biri uyumaya çalışırken diğerleri uyanık ve ağlıyorsa ? Ya da biri altına yaptı diğeri uyuyor birinin karnı aç ? Ya da hangisini doyurup doyurmadığınızı nasıl anlıyorsunuz ? :)) Bu kombinasyon artar gider :) hem çok eğlenceli hem çok zor olmalı :) Allahım tekrar yardımcınız olsunAnkaradayim bende.yatarken bende uzun kollu giydiriyorum.bi tanesi halasiyla beraber salonda yatiyo salon biraz serin oldugu icin bide yuksek bi yerde oturuyoz esiyo gecelri.ama mesela gunduz hastaneden falan gelince cok sicak oluyo bunaldiklarini hissediyorum ustundekileri cikariyorum biraz ferahlasinlar diye aninda el ayak buz gibi oluyo.kafalari yaniyo eller biz gibi.simdi 3 tane olunca ister istemez afalliyorum bazen uyku sersemi naptigimi bilemiyorum
Allah razi olsun teyzesi amin insallah emin ol bi taneside 3 taneside ayni durum :)41 kere maşallah biz bi taneyle zor uğraşıyoruz siz üç taneyle :) Allah size bağışlasın ve tabiki Allah kolaylıklar versin :)
Ya allah bagisalsin hayirli evlatlar olur insallah.valla canm emin ol simdiden basliyo o rekabet ddigin sey biri aglayinca dierini duyuyo o da daha cok aglamaya basliyo :)masallah, Allah nazarlardan korusun cok guzel buyumusler, benim dayimin ucuzleri var simdi 10 yasindalar. onlarin adi hep ucuzler hepimiz oyle severiz:) buyudukleri zaman cok guzel kardes oluyorlar, buyurken de rekabet icindelerdi birbirlerine bakarak daha iyisini yapmaya calisirlardi, birini severken digerleri ustumuze atlardi :)) siz de saglikla buyutun guzel gunlerini gorun.
:) en basta soleyim cok zor.sutum onlar eve geldiginden itibaren kesilmeye basladi zaten.stres uykusuzluk sezeryan agrisi falan derken sagmaya firsatim olmadi.rahatladikca sagmaya basladim emzirmeye calistim biberona alistikalri icin gogsumu tutmadilar bide cok kucuklerdi agzina alamiyolardi kesildi.zaten en buyuk pismanligim onlar hastanedeyken sagip dolaba koymadigim icindi cunku kimse solemedi benimde bu kadar afallicagimi bilmiyolardi.yedirme konusunda 3 unu bi anda yedirmeyi beceremedim.bi cok 3 uz annesi 3unu bi anda yediriyo ben yapamdim yastikla falan destekleyip biberonu ole veriyolar.ama yapamdim tek tek veriyorum.tek yumurta ikizlerimden yana cok sansliyim cok uslu bebekler cok sukur acikmadiklari surece asla aglamzlar.genelde resimdeki sagdan en bastaki tek kesede olan bebegim cok huysuz asla beklemyi sevmiyo hep o onde oluyo malesef cunku morariyo direk aglarken.bez degisimi kiyafeti toplu yapiorum ayni anda.hic sallamadim zaten kendi kendilerine uyuyolar karinlari doyuyo yarim saat ole etrafi izliyolar ve uyuyolar ondan sonra besiklerine yatiriyorum.yani biri birini mutlaka bekliyo genelde.zaten yanimda halamiz var oda yardimci oluyo gecelri bitanesiyle o yatiyo bnde huysuzla dier ikizlerden birini aliyorum gece henuz besige yatmaya baslamdik malesef hem yatak odam uygun degil 3 besige hemde bir arada bazen birbirlerini uyandiriyolar.ole yani baya tempoluyuz biz vakit ne ara geciyo anlamiyorumYa emzirme kısmını ya da uyutma faslını nasıl yapıyorsunuz çok merak ettim.Biri uyumaya çalışırken diğerleri uyanık ve ağlıyorsa ? Ya da biri altına yaptı diğeri uyuyor birinin karnı aç ? Ya da hangisini doyurup doyurmadığınızı nasıl anlıyorsunuz ? :)) Bu kombinasyon artar gider :) hem çok eğlenceli hem çok zor olmalı :) Allahım tekrar yardımcınız olsun
Canım simdi gördüm. Evet kısa aralıklaYani kısa aralıklarla az mı besleyecez çocuk 3 saat uyumasınmı uyandıralım mı yani .. bende reflü yatağı aldım dün gece boğulma olayı olmadı ilaca başlanmadı henüz.ekg istedi önce doktoru
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?