• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Valla gelir de ben max 80 cc gördüm şu ana kadar ama benimki hala 2 saatte 1 emiyor 200 300 cc benim rüyamda göremeyeceğim rakamlar masallah :KK66:
Bu arada bende tek öğün lük bırakmalıyım sabah emzirsem 10 gibi de verseler 12 de öğlen arası çıkışım 14.30 yani yine emziririm ama buna rağmen sütüm yeter mi diye düşünüyorum çünkü bebek iyi kilo aliyor ama sürekli memede
E haliyle hiç birikmiyor o nedenle mama vermektense tek öğün doğal meyve suyu vermek sanki daha zararsız diye düşündüm ama yanılıyor da olabilirim
Aynen benim de 12 öģlen arası 14.30 çıkış 4.sınıf okutucam 2 gün öğlen çıkıcam ingilizce ve din kültürü derslerini 5.6.derslere koydurup...geçen bi denedim bir memeden130 cc oldu ama ellerim ağrıyor her akşam eşim sağsa olur bence yumuşak gibi dursa da memeler süt dolu yine de...17 eylülde zaten tam 4buçuk aylık oluyorlar 1 buçuk ay sonra ek gıdaya geçicez bence hiç gerek yok...hele de meyve suyuna...ogluma vermedim buna da vermem şeker deposu oluyor hazırları zaten katkısız denen de bile çok katkı maddesi varmış...ek gıdaya yoğurtla başlıyorum meyve püreleri sonra tarhana ve karışık sebzeler ardından normal yemekler

Valla gelir de ben max 80 cc gördüm şu ana kadar ama benimki hala 2 saatte 1 emiyor 200 300 cc benim rüyamda göremeyeceğim rakamlar masallah :KK66:
Bu arada bende tek öğün lük bırakmalıyım sabah emzirsem 10 gibi de verseler 12 de öğlen arası çıkışım 14.30 yani yine emziririm ama buna rağmen sütüm yeter mi diye düşünüyorum çünkü bebek iyi kilo aliyor ama sürekli memede
E haliyle hiç birikmiyor o nedenle mama vermektense tek öğün doğal meyve suyu vermek sanki daha zararsız diye düşündüm ama yanılıyor da olabilirim
Cnm ek gıdaya gecsen bile meyve çok yavaş ekleniyor diye biliyorum bir de zaten işte olunca dolar orada sagarsin bir gün önceki yarına kalır

Seni takip ediyorum kuzuna da hep dua ediyorum insallah tez zamanda biter tedavi sureci sicaklarda hep aklima geliyor oglun. Sagolasin canim haklisin beni uzen Dr kizim asiri hareketli ben eylulde ise donmek zorundayim nasil idare edicem Allah yardimcimiz olsun insallah kisa zamanda iyilesir yavrularimiz. Baltalimanindan nasil randevu aliyoruz mhrs den mi bide bildigin onerebilecegin bir doktor var mi canim
Biz randevu bulamadık ilk gidişimizde. Kubilay beng hoca ya girdik tesadüfen. Sagolsun kabul etti. Daha sonra da alçı günleri belirlendi randevu almadan gitmiş olduk. Mhrs den randevu alıp öyle gidiliyor . Çocuk ortapedi konusunda Timur yıldırım hoca en iyisi deniyor. Okuduğum yorumlarda. Bizim doktorumuzda iyi. Yarın görüşücez. 3 hafta kalan alçı çıkacak çok şükür. Ortez ayakkabılara geçiş yapicaz .Bende araştırıyorum bir yandan. Allah razı olsun. Rabbim senin ve evladinin yardımcısi olsun. İnsalİnş kolaylıkla halledersin tedavini .gorusmek uzere

Meyveye en son geçiyoruz bildiğim kadarıyla asitli ve çok şekerli olduğu için oğlumda öyle demişti doktor o zaman ilk sebze çorbası vermişti ama siz tek öğün için bence anne sütü depolayın.
Gece yatırınca sağıyorum ben iki göğsümü de belli olmuyo bazen 100 cc bazen 150 cc çıkıyo depoluyorum. Gece daha uzun uyuduğu için ( max. 3.5 saat) Uyandığında sütüm oluyo yine sizde deneyin isterseniz

canim cok sıkkin, az evvel fark ettim bebegimin boynunda kizariklik var. boynu kucuk ve derisi orada katlandigi icin daha once farkedememisim ama nasil daha once gormedim diye kendime kiziyorum. sanki oradaki deri soyulmis ve o yuzden kizarmis gibi. boyle bisey yasayan var mi ne yapmam gerekli o bolge icin. zaten derisi imcecik simdi daha da hassas olmustur orasi. bi de o bolge tam boyun kivriminda hep katli kaliyor. ne yapiyim ne sursem iyi gelir

Güzel anneler 4.5 aylıkken ise başlayacağım bu süreçte ek gıdaya günde 1 öğün geçsem nasıl olur deneyimliler yazarsa çok mutlu olurum bebeğim sadece anne sütü aliyor ya mama ya ek gıda ya başlangıç yapacağız sütüm depo yapacak kadar fazla değil
Bir de ek gıda için ne almalıyım markalarıyla birlikte önerirseniz çok mutlu olurum
aslında bu konuyu doktorunla konuşsan daha iyi olur.gerçi her mama her bebeğe iyi gelmiyor

Bend

Bende veriyorum vermeyen var mı acaba?. Bi de geçen gün bi akrabamız tutturdu çocuğa aşı yaptırma diye. Kendi yaptırmıyo akıllı. Beni de zorluyo ki zararlı mikropları veriyolar yaptırma. Dedim siz yaptırmayın ben yaptırmanın daha yararlı olacağını düşünüyorum. Hala yok yaptırma da yaptırma. Ne deseö bilemedim. Yani ilerde çocuğa birinden bi kan yoluyla hepatit bulaşabilir. Ne biliyim verem bulaşabilir. Napacak o zaman merak ediyorum doğrsuu. Anlatmaya çalıştım anlamadı da. Siz aşıları yaptırıyosunuz dimi
Evet 63 günlük oldu, bu ay verem için arayacak sağlık ocağı
Bizim de bi tanıdık asla verem yaptırma, Amerika da 1 yaşından önce yapmıyorlar, ben aşıdan ölen 2 çocuk tanıdım dedi
Kafamı karıştırdı ama doktor mutlaka yaptırın dedi

ben wrap sling kullanıyorum oğlumdan kalma. Oğlumun kolik Ağlama krizleri olurdu çok iyi gelirdi içine koyup evde yürürdüm hemen uyurdu.
Kangurunun ergonomik olması çok önemli bacaklarının M şeklinde olması gerekiyormuş. Tunikonun sitesinde bilgi vermişler bakabilirsin. Ben Boba 4g almayı düşünüyorum.
Benimki sling aşığı ben de çok severek kullandım
Ne zaman içine koysam uyudu dışarda özgürce gezdim
Ama bu sıcaklarda hiç içimden gelmiyo bağlamak
Ya zaten çok uzun süre kullanmayacak mahrum etme diyorum ama cidden çok sıcak, müslin vs koyuyorum
Siz ne yapıyorsunuz?

Boba 4 g var bende onu henüz sevemedi ve de ben emin olamadım bacakları kasılıyor gibi geldi, yenidoğan aparatı kapalı kullanmam lazım hala

Aynen benim de 12 öģlen arası 14.30 çıkış 4.sınıf okutucam 2 gün öğlen çıkıcam ingilizce ve din kültürü derslerini 5.6.derslere koydurup...geçen bi denedim bir memeden130 cc oldu ama ellerim ağrıyor her akşam eşim sağsa olur bence yumuşak gibi dursa da memeler süt dolu yine de...17 eylülde zaten tam 4buçuk aylık oluyorlar 1 buçuk ay sonra ek gıdaya geçicez bence hiç gerek yok...hele de meyve suyuna...ogluma vermedim buna da vermem şeker deposu oluyor hazırları zaten katkısız denen de bile çok katkı maddesi varmış...ek gıdaya yoğurtla başlıyorum meyve püreleri sonra tarhana ve karışık sebzeler ardından normal yemekler[/QUOT bende Eylül'de işe başlayacağım. Burada Facebook'ta emzirme sanatı diye bi grup önerilmişti. Ben üye oldum sizlerde bi bakın bence. Bebeğin emmesi ve sağmak aynı olmadığı için ilk başta sağınca süt az olabilirmiş bu bi kriter değilmiş. Genelde işe başlayacaklara 15 gün öncesinden sağım öneriyorlar hatta kişiye özel planlama yapılıyor hergün aynı saatte sağmak önemli sanırım. Ek gıda ile ilgili de 6 ay dolmadan bebeğin bağırsaklarının sindirim için hazır olmadığını belirtiyorlar. Meyve suyu konusunda size katılıyorum birazda aileden işin içinde biri olarak; dışarıdan aldığımız meyve sularına giden meyveler kurtlu çürük ve ezik olanlar ne yazıkki..kaldı ki meyve dahi masum bi yiyecek değil

canim cok sıkkin, az evvel fark ettim bebegimin boynunda kizariklik var. boynu kucuk ve derisi orada katlandigi icin daha once farkedememisim ama nasil daha once gormedim diye kendime kiziyorum. sanki oradaki deri soyulmis ve o yuzden kizarmis gibi. boyle bisey yasayan var mi ne yapmam gerekli o bolge icin. zaten derisi imcecik simdi daha da hassas olmustur orasi. bi de o bolge tam boyun kivriminda hep katli kaliyor. ne yapiyim ne sursem iyi gelir
Benimki de ara ara öyle oluyo sıcaktan pişik oluyo bence
Pişik kreminden sürüyorum ben
Hatta bepantholün pişim kremi çok çabuk alıyo kızarıklığı
Sonra yine oluyo gerçi gıdısı var diye

Ah göğüsler yara olmasa emziricem, bebiş meme diye kuduruyor ben acıdan duramıyorum. Bu yüzden sütüm geriledi. 34günlük olduk hala geçmedi. Benim durumumda olan varmı yaralarınız ne zaman iyileşti:KK43: emzirirken aglayıp ellerimi ısırıyorum. Moral bozukluguda sütümü azaltıyor sanırım. Sagamıuorumda makine uçlarını cok acıtıyor.. ne yapıcagımı şasırdım:KK43:
Kusura bakmayın görmemişim. Benim meme ucu yaram olmadı. Emzirirken öne eğilmeyin geriye yaslanın. Ucunu değil tüm kahverengi kısmı verin. Bir de ben her emzirmeden sonra yıkadım lansinoh krem sürüp göğüs Kalkanı mantığında doğal bişey kullandım. O yüzden sadece biraz sızlamayla sıkıntı olmadan atlattım

Benim kız gündüzleri uymuyor, hatta uykusu varsa bile uykuya dalması saatleri buluyo.. e tekrar acıkıyo o süreçte başa sarıyoruz
Zaten çok kötü alıştı, omzumda evin içinde turlayarak uyuyabiliyor
Benim belim çok ağrıyo tabi, dün ağladım resmen uyu artık diye
Başka türlü de uyutamıyorum, ayakta bile salladım yok yani
Tek iyi gece uzun uyuyo sanırım artık (nazar değmesin inşallah)
Dün 6 da başlayan uyutma maceram 10 da uyumasıyla son buldu taaa 3 e kadar uyumuş
Sonra emzirme yine uyutmaya çalış vs 5 ten 8 e kadar uyudu
Gündüz uyutmak için yırtmayayım bari kendimi artık

Ben her banyodakinin sonra sudocrem sürüyorum boynuna. Ayrıca üzmeyin kendinizi olabilir bunlar. Ben ilk tırnağını keserken derisini kestim kanadı tabi ben nasıl ağladım doktor yapıyor anneler genelde pişik kremi sür dedi. Sonra anneme anlattım o da bende seninki kesmiştim, ağlamıştım dedi. Şu an öyle olduğu için kızacak değilim ya oğlumda büyüyünce önemsemeyecektir diye teselli ettim kendimi kaldı ki sizin ki daha ufak bişey hemen düzelir

Benim kız gündüzleri uymuyor, hatta uykusu varsa bile uykuya dalması saatleri buluyo.. e tekrar acıkıyo o süreçte başa sarıyoruz
Dün 6 da başlayan uyutma maceram 10 da uyumasıyla son buldu taaa 3 e kadar uyumuş
Canım senle Benimkinin Doğum tarihi aynıydı. Benimki De gündüz çok zor uyuyor yerinde uyanıyor göğsümde uyuyor. Öncelikle ben biraz araştırdım bu durum çok normal bebekler 3 ay kendilerini anneyle tek vücut sanıyormuş o yüzden yatağına koyduğunda kokunu sıcaklığını alamadığı için uyanıyor gece uyuma sebebi ise akşamları memeler melatoninli süt üretiyor o da bebeği gece uykusuna geçiriyor. Düşününce çok şahane değil mi ben sürekli emziriyorum biraz uyuyor uyanıyor gene meme. Daha dünyayı tanımıyor tek bildiği güvendiği sensin.. tadını çıkar

Canım senle Benimkinin Doğum tarihi aynıydı. Benimki De gündüz çok zor uyuyor yerinde uyanıyor göğsümde uyuyor. Öncelikle ben biraz araştırdım bu durum çok normal bebekler 3 ay kendilerini anneyle tek vücut sanıyormuş o yüzden yatağına koyduğunda kokunu sıcaklığını alamadığı için uyanıyor gece uyuma sebebi ise akşamları memeler melatoninli süt üretiyor o da bebeği gece uykusuna geçiriyor. Düşününce çok şahane değil mi ben sürekli emziriyorum biraz uyuyor uyanıyor gene meme. Daha dünyayı tanımıyor tek bildiği güvendiği sensin.. tadını çıkar
Evet canım ben de bunu savunuyom ondan hep göğsümden ayırmıyom
Ama dün o kadar uyumayınca ve ben de acayip yorgundum gerildim biraz, o da sürekli ağladı
Eşim de neden uyutmaya çalışıyosun bırak uyumasın diyo
E o uyusun ki ben de uyuyayım dedim
Bi de çok as oyalanıyor oyun halısı, tiny love falanda
Anca yine kucağımda ve evde gezme modu olcak
Oturunca anlıyo huysuzlanıyo :63:
Neyse tadını çıkarmaya çalışçam uyumazsa uyumasın, gece uyuyalım daha iyi

Evet canım ben de bunu savunuyom ondan hep göğsümden ayırmıyom
Ama dün o kadar uyumayınca ve ben de acayip yorgundum gerildim biraz, o da sürekli ağladı
Eşim de neden uyutmaya çalışıyosun bırak uyumasın diyo
E o uyusun ki ben de uyuyayım dedim
Bi de çok as oyalanıyor oyun halısı, tiny love falanda
Anca yine kucağımda ve evde gezme modu olcak
Oturunca anlıyo huysuzlanıyo :63:
Neyse tadını çıkarmaya çalışçam uyumazsa uyumasın, gece uyuyalım daha iyi
Aynen gece uykusu daha önemli. Birde gündüzleri göğsünde uyuduğunda sende uyu arkanı yastıkla destekle ben bazen öyle yapıyorum

Ben her banyodakinin sonra sudocrem sürüyorum boynuna. Ayrıca üzmeyin kendinizi olabilir bunlar. Ben ilk tırnağını keserken derisini kestim kanadı tabi ben nasıl ağladım doktor yapıyor anneler genelde pişik kremi sür dedi. Sonra anneme anlattım o da bende seninki kesmiştim, ağlamıştım dedi. Şu an öyle olduğu için kızacak değilim ya oğlumda büyüyünce önemsemeyecektir diye teselli ettim kendimi kaldı ki sizin ki daha ufak bişey hemen düzelir
tirnagini keserken derisini kesmek benim de korkulu ruyam. havalar bu kadar isinmadan once ben de banyodan sonra krem suruyordum her yerine ama krem isilik olusumunu tetikler belki diye surmeyi birakmistim. sabah boynuna zeytinyagi surdum ins. iyi gelir. onu boyle gorumce icim parcalaniyor, Allah beterinden korusun tum yavrulari

benimkide gündüz uyumayanlar dan bende ellerini bi güzel kundak yapıyorum sonra mutfakta davlumbazı açıp kucakta pişpişlıyorum sonuç yatağa koyunca gözler açılıveriyor

Back