• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Benm bebeğim gece boğuluyo gibi olmuyo da uyurken yutkunuyo baya böyle sanki kusacakmış gibi olup son anda öksürüğe çeviriyo. Bide bazen sanki süt değil de et yiyomış gibi çiğniyo emdiği sütü yada yuttuktan somra çiğniyo normal mi bunlar. Reflü olabilir mi?
Ona doktor karar verir canim ama bizimkisi gibi reflu belirtisi sanki.
Ona anneler dikkat etcek herangi bi ilacı yok normal yani bebeklerde bu durum.
Yatağını dik yap ve yan yatir ki agzina geleni yandan çıkarabilsin bide dik olmasi agzina daha az gelmesi icin.
Agzinda cignedi de kusmu sanirim

Ya bazen terleme gibi de oluyo kolları falan yıkıyorum da sürekli ama yine de havalar felaket. Doktor da sen hissedersin diyo ama tecrübe de yokki ben üşümedim mi onu da soyuyorum da doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Bncede bi incw çorap giydiriyim ben nolur nolmaz hasta olacak diye korkuyorum
Terleyip de ruzgar almazsa hasta olmaz heralde ama badisini degistir tabi terlerse
Cok sicak valla bende bi citcitli ile corapda giydirmiyorum evde aslinda gazi cok olursa belki.
Boynunmmuz kol altimiz pisik oluyor biz hergün yikiyoruz kiloluyuz da biraz

• Beğen
Reactions: tmz
Kullanılıyo yani dimi doğru hatırlıyorum. Doktorun demesini beklerim o zaman. Ya bende istemiyorum bırakmayı. Benm kullandığım probiyotik takviyeli sezeryan yaptın probiyotikli kullan dedi eczanedeki abla doktora sordum olsun sorun olmaz dedi bende onu kullanıyorum bırakmak istemiyorum ilk zamanlardaki gibi olacak diye korktuğum için. İki üç ay daha kullanıyım olmadı ek şeylere geçmeye yakın bıraktırırm diyorum
Evet kullaniliyor.
Doktoruna da danışirsin o daha iyi yönlendirir zaten

Yukarı değil aşağa çevircem o zaman. Ya tutuyorum ama bi süre sonra çekmeye başladı mı bırakıyorum hep tutuyum o zaman. Bide benm oğlum silikonla emiyodu yeni yeni başladı benm göğsümü almaya. Sütüm de fazla geliyo boğuluyo heralde. Çünkğ bi bırakıyo memeyi ağzından dört bi koldan süt fışkırıyo yüzü gözü hep süt oluyo. Bide onları yalamaya çalışıyo garibim :KK70:
Ac bunlar ac benimkini bi doyuramadim bogazini alıyor ters cevirip sıvazlarken ağlıyo memeyi istiyo hemen bi kendime geleyim diye beklemiyor
Hep makas yap ki daha az kacsin bebisde rahat emsin demekki sütun var masallah

Ya kızlae oyun halısı alarak öncd kendime nir iyilik yapmışım sonra oğluma :) bir saattir onunla oynuyor şimdi uyuya kalmış altında :))) bende ortalığı toparlıyorum valla bayıldım
Maşallah kuzuya kac aylik oldunuz bizimkinin daha ilgisini cekmiyor 5 10 dk en fazla

Ona doktor karar verir canim ama bizimkisi gibi reflu belirtisi sanki.
Ona anneler dikkat etcek herangi bi ilacı yok normal yani bebeklerde bu durum.
Yatağını dik yap ve yan yatir ki agzina geleni yandan çıkarabilsin bide dik olmasi agzina daha az gelmesi icin.
Agzinda cignedi de kusmu sanirim
Ayy off ya kusmuyo ama sadece emdikten sonra kusuyo yarın soruyum madem.

Terleyip de ruzgar almazsa hasta olmaz heralde ama badisini degistir tabi terlerse
Cok sicak valla bende bi citcitli ile corapda giydirmiyorum evde aslinda gazi cok olursa belki.
Boynunmmuz kol altimiz pisik oluyor biz hergün yikiyoruz kiloluyuz da biraz

Bnmkide tombik biraz ama doktor kilosuna normal dedi. Bnde bi gün arayla yıkıyorum. Kollarının altına pudra sürüyorum. Böyle elime azcık döküp ağzına kaçar diye elime döküyorum.

Maşallah kuzuya kac aylik oldunuz bizimkinin daha ilgisini cekmiyor 5 10 dk en fazla
Biz bugün tam iki aylık olduk.Tam dokunamıyor oyuncaklara ama şaşkın şaşkın bakıp tepiniyor altında heycanlanıyor. biraz önce uyanmış ve ağlamamıştı hiç görünmedim şimdi tekrar uyumuş :) sizinki ne kadarlık

Ac bunlar ac benimkini bi doyuramadim bogazini alıyor ters cevirip sıvazlarken ağlıyo memeyi istiyo hemen bi kendime geleyim diye beklemiyor
Hep makas yap ki daha az kacsin bebisde rahat emsin demekki sütun var masallah

Aç aç ne demek ya. Emiyo emiyo dooymuyo maşallah. Emsin emsin de bize de büraz zaman versin daha göğsüm dolamadan bi daha bidaha. Sonrada kusuyo hıçkırıyo allahıö evde komedi çekiyoruz resmen. Yatarken emecek kalkınca emecek durucak yine emecek ağlıycak emecek hep emecekler

Ha siz emzirmiyosunuz. Bazen keşke bende emzirmesem diyorum. Doğru düzgün hiçbişe yiyp içemiyorum sevdiğim. Yarın kontrolumuz var sorucam bakalım. Dondurma da gaz yapar diye yemiyorum onu da sorucam. Şuanda tek derdim dondurma ve kahve. Uff ya emzirmek iyi güzel ama bu yediklerine dikkat etme meselesi çok kötü. Sizin göbeğiniz kaldı mı? Bide çatlağınız oldu mu?

Canım istediğin şeyi ye iç öyle hemen süte geçip gaz yapmıyor. Ben kavun karpuz da yedim dondurmada, sadece anne sütü aşan bebeklerde gaz olmuyor zaten.

Canım istediğin şeyi ye iç öyle hemen süte geçip gaz yapmıyor. Ben kavun karpuz da yedim dondurmada, sadece anne sütü aşan bebeklerde gaz olmuyor zaten.
Ya biliyorum ama başlarda çok gazlıydı o yüzden ne dometea ne peynir ne başka bişry yedirmedi doktor şimdi yavaş yavaş düzenliyo. Dün yedim dondurma mesela bişey olmadı. Gece zorlansın istemiyorum ondan yani. Bnce de yyim bişe olmaz heralde bi tek kayısı şeftali dokunuyo hala onları yemiyorum ama kahve bile içtim geçen gün çok etkilemedi. Ay bilmiyorum çocuk bakmak zor iş hakkatem annemi özledim ne büyütmüşler bizi

Ya biliyorum ama başlarda çok gazlıydı o yüzden ne dometea ne peynir ne başka bişry yedirmedi doktor şimdi yavaş yavaş düzenliyo. Dün yedim dondurma mesela bişey olmadı. Gece zorlansın istemiyorum ondan yani. Bnce de yyim bişe olmaz heralde bi tek kayısı şeftali dokunuyo hala onları yemiyorum ama kahve bile içtim geçen gün çok etkilemedi. Ay bilmiyorum çocuk bakmak zor iş hakkatem annemi özledim ne büyütmüşler bizi

Bizim doktor bir şeyin süte geçmesi için tonlarca yemeniz gerek, sütün 90%’ı su zaten demişti. O günden itibaren gönlümce yiyip içtim sadece 40’ı çıkmadan 2 kez gaz yaşadık çok şükür sonra gazı olmadı. Kendi kendine çıkartıyor.

Bir de oyun halısı şimdi daha da işe yaradı bacaklar kıpır kıpır :))

Bizim doktor bir şeyin süte geçmesi için tonlarca yemeniz gerek, sütün 90%’ı su zaten demişti. O günden itibaren gönlümce yiyip içtim sadece 40’ı çıkmadan 2 kez gaz yaşadık çok şükür sonra gazı olmadı. Kendi kendine çıkartıyor.

Bir de oyun halısı şimdi daha da işe yaradı bacaklar kıpır kıpır :))

Aslında bizimki de emdiktwn sonra az ovalıyorum sırtını çıkarıyo. Ben yine de damlasını veriyorum. Bende yiyim o zaman. Çok abartmadan az az yersen bişe olmaz yani öyle diyosanız. Oyun halısı bende düşünüyorum bi üç aylık olsun da. Bizimki zaten yerinde durmuyo oyun halısına koydum mu uçar heralde :KK70:

Bnmkide tombik biraz ama doktor kilosuna normal dedi. Bnde bi gün arayla yıkıyorum. Kollarının altına pudra sürüyorum. Böyle elime azcık döküp ağzına kaçar diye elime döküyorum.
Bepantenin bebeklere kullanilir dedi benim dr sende danışırsın.hergun yikayinca rahat ediyor o zaman pişmiyor

Biz bugün tam iki aylık olduk.Tam dokunamıyor oyuncaklara ama şaşkın şaşkın bakıp tepiniyor altında heycanlanıyor. biraz önce uyanmış ve ağlamamıştı hiç görünmedim şimdi tekrar uyumuş :) sizinki ne kadarlık
Oyyy maşallah kuzumaa
Bizimkide tepinip bakiniyor eli tokuyo ama dahasi yok alma uzanma gibi.2 ay 10 günlük olduk bizde

Aç aç ne demek ya. Emiyo emiyo dooymuyo maşallah. Emsin emsin de bize de büraz zaman versin daha göğsüm dolamadan bi daha bidaha. Sonrada kusuyo hıçkırıyo allahıö evde komedi çekiyoruz resmen. Yatarken emecek kalkınca emecek durucak yine emecek ağlıycak emecek hep emecekler
Ac dedim doymak bilmiyo yani benimki hep aç aslunda sadece memede sakinlesti icin meme veriyorum dr sureklu emerse gaz olur ve reflu azar dedi simdi 2 3 saat arayla emiyor midesi rahat cikarmasida pek kalmadi gibi.surekli cikariyorsa 3 saat diil ama yine bi 1.5 2 saat arayla emzir istersen dene bakalim bugün fayda edebilir

Ya kızlae oyun halısı alarak öncd kendime nir iyilik yapmışım sonra oğluma :) bir saattir onunla oynuyor şimdi uyuya kalmış altında :))) bende ortalığı toparlıyorum valla bayıldım
Valla yüzyılın icadı bence de oyun halısı :) benimki de çok sevdi kendi kendine debelenip duruyor .ama bakınmaktan uykusu daha çok açılıyor.seninki ne güzel uyumuş kendisi :)

Back