• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Bi de burda bir arkadaş böyle bebekleri hangi sıcaklıkta ne giydirmek lazım diye bi resim atmıştı kim olduğunu hatırlamıyorum. Bu sıcaklarda sadece çıtçıtlı giydiriyorum ama ayakları soğuk oluyo bana göre kv yok normal diyo ama bacağıma değdi mi ayakları soğuk hissediyorum. Çorap giydiriyim mi?

İyi peki o zaman. Yok bn tuttu değil de hani birliğiniz güzel demiştim. Yok anladım abla valla. Uyarı da geldi zaten. Bi daha öyle konuşmuycam inşallah olur da konuşursam fark etmeden olur uyarın beni. Tekrr özür dilerim kendimi çok kötü hissettim dünden beri. Bişey de yazamadım daha zaten özür amaçlı da olsa :) ben size şey soracaktım madem öyle yazın diyosunuz, bn sezeryan oldum da doğumumu iki ay oldu bu karnımdaki amelyat yerinın cizgi üstü hala böyle sert sert orası hep öyle mi kalacak. Bide interntte günde bi kahve içmek bi zarar etmez diyodu. 250 mg dan sonrası mı ne zararlıymış bi fincanda 45 50 varmış. Ben önceden günde iki kahve içerdim ama hamileliğimde azaltmıştım. Doğum olduktan sınra hiç içmedim. Geçen öyle okuyunca bir iki gündür içiyorum. Oğlumda öyle bi farklılık görmedim hani düzeninde falan acaba uzun vadede içmeye devam etsem bi zararı olur mu günde bi fincan sabahları yada bi gün arayla falan
Benim de ilk dogumum canım o sertlik bende de var ama inşallah geçer, vucut6 aydan sonra kendine gelirmiş diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. Kahve konusu da günde 1 fincan zarar etmez diye düşünüyorum aşırıya kacmadikca ama doktoruna sor yine de sen belki kafein zarar verir ben emzirmedigim için rahatım şu an o yüzden hiç doktora danismadim

Benim de ilk dogumum canım o sertlik bende de var ama inşallah geçer, vucut6 aydan sonra kendine gelirmiş diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. Kahve konusu da günde 1 fincan zarar etmez diye düşünüyorum aşırıya kacmadikca ama doktoruna sor yine de sen belki kafein zarar verir ben emzirmedigim için rahatım şu an o yüzden hiç doktora danismadim

Ha siz emzirmiyosunuz. Bazen keşke bende emzirmesem diyorum. Doğru düzgün hiçbişe yiyp içemiyorum sevdiğim. Yarın kontrolumuz var sorucam bakalım. Dondurma da gaz yapar diye yemiyorum onu da sorucam. Şuanda tek derdim dondurma ve kahve. Uff ya emzirmek iyi güzel ama bu yediklerine dikkat etme meselesi çok kötü. Sizin göbeğiniz kaldı mı? Bide çatlağınız oldu mu?

Ya kızlar benim oğlan nasıl yapıyorsa emerken sütü ve durup dururken kendi tükürüğünü benzine kaçırıyor.dün sabah beşikte yaptı yine kıpkırmızı oldu.nefes alamadı aklım çıktı valla.sizde de oluyor mu yoksa bizimkinde mi var birşey

Norml zamanda olmuyo da emerken bizimkinde de oluyo her emmede fix bi kere boğuluyoruz. Becerip ememiyosun diye söyleniyorum. Anlıyo mu ne gülüyo sonra. İnsan korkuyo ama o boğulma anında sırta vurmak doğru mu acaba ben sadece ayağa kaldırıp ensesini ovalıyorum. Kv falan sırtına vur sırtına geçmez öyle diyor

Kızlar Merhaba herkese,

Geçmiş yazışmaları okudum ve biraz moralim bozuldu. Neden derseniz, ben oğlumu 18 Nisan’da bekliyordum ancak 3 Mayıs’da dünyaya geldi.
Nisan anneleri grubunda yazıyordum ancak onlar 40’ı sünneti gazı konuşurken ben hala doğumu bekliyordum ve konulara oldukça yabancıydım. Sonra onlara da söyledim ve bu gruba yani Mayıs annelerine geldim.

İyi ki de gelmişim gelişim süreçleri aynı gidiyor diyordum ama doğumdan bu yana grupta olmayan arkadaşlara yabancı gibi davranılıp yazılması beni biraz üzdü.

Grubun başından beri burada olmadığım için üzgünüm ama bu şekilde dışlanmakda hoş değil. Sadece belirtmek istedim, sevgiler.
Dışlanma yok yok :) onlar bana kızdılar :))) kaldıki o kadar lafıma hala cevap veriyolar sağolsunlar. Bende sizi biliyorum. Kimse kimseyi dışlamıyo burda valla herks aksine çok birlik oluyorlar. Bence bu durum onların çok daha evvelden tanışmış olmaları belki bizde ilerde öyle oluruz. Tabi isterlerse sevgilerrr. Konu benle ilgiliydi de yazmadan geçmek istemedim

arkadaşlar kimyonu rezeneyi verdiğinizde hemen rahatlıyor mu çocuk? bizimki gazdan ağlayıp çığlık atmaktan beslenemiyo artık. doktora 16-17 saat ağlıyo diyorum normal bişeymiş ya da abartıyomuşum gibi davranıyo tahlillerinde bişey çıkmadı. ben artık napıyım nerelere gideyim bilmiyorum. ağlamasını duyan bu normal değil diyo ya
Şey ben veriyorum. Hazır olanları varya onlardan bide gaz damlası kullanıyorum. Hani hemen rahatlıyo mu bilmiyorum ama artık eskisi gibi değil. Ama vermeyi kesmedim. Deneyin belki faydasını görürsünüz. Kimi bebeğe iyi geliyo kimine başka bişey iyi geliyo deneyip bulmak lazım. Biz de başta baya sıkıntı çektik insan dayanamıyor

Gaz sancısı cok zor ya icin parçalanıyor dimi :KK43:(((
Baska doktora goturdun mu canim belki farkli bisey der baska derdi mi var acaba

Bizimki büyük tuvaletine çıkmaya çalışırken öyle ağlıyo. Mosmor oluyo ama bilemiyorum belki karnı ağrıyodur tuvaletini yapmaya çalışıyordur. Dilleri de çözülmüyo ki anlasak dertlerini. Ama ben veriyorum rezne doktora sordum o da bişey olmaz bitkisel verebilirsin dedi aşırı verme sadece günde 3 defa yeter dedi. Bnde 3 4 çay kaşığı veriyorum üç defa ama hakkaten iyi biliyor musunuz hem uyku düzeni de oldu geceleri artık daha iyi uyuyor

evet hem içm parçalanıyo hem benim enerjim yetmiyo artık ne uyuyabildim ne yiyebildim çocuğu zıplatarak dolaştırmaktan 1000 km uzağa annemin yanına geldim iki kişi nöbetleşe bakalım diye. idrar kan ultrason baktılar. ultrasonda gaz çıktı. kakasına bakmadılar. dr normal olur öyle diyip yolladı. nurse harveys zinco biogaia etki etmiyo. uykuya dalıp 5 dk sonra ağlayarak uyanıyo. bak saat 7den beri uyanık çocuk çığlık atıyo biberonu ağzından atıyo aç olmasına rağmen

Bende onları kullandım en son eczanedeki abla kaleidon diye bi damla verdi ondan sonra rahat etti çocuk belki size de iyi gelir. Diğerlerinden daha etkiliymiş. Kutusunun içi yarıya kadar boş ama işe yarıyo yani. Biberonla emenlerde daha çok gaz oluyomuş galiba. Bn kullanmadığım için bilmiyom ama öyle diyolar

@sofiarya Merhaba birsey danisabilir miyim size? Biz verem asimizi 12 temmuzda olduk ve o gun rota asisi olmadik. Aradan 28 gun gecmeli dendi verem asi ile rotanin ikisi de canli asi oldugu icin. Ya da ayni gun olmaliymis 2 asi ama oyle olmadi bizim.

Rota virusu en gec 3. Ay dolarken yapilmaliymis ve bizim 3. ayimiz 3 agustosta doluyor. 3 agustosta cocuk doktorumuz yaparim dedi. Ama aradan 21 gun gecmis olacak. Sizce 28 gun degil de 21 gun gecse sorun olur mu?

Ya da 28 gun gecsin diye 10 agustosta olsak rota virus asisini, bu sefer 3 ayimiz dolduktan sonra olmus olacagiz asiyi. Yani kafam cok karisti.

Beklemeli mi yoksa 21 gun yeterli diyip 3. Ay dolarken mi asi olmaliyiz sizce?

Doktorumuz bu iki asisinin farkli yollarla yapildigini, biri igne biri damla oldgunu ve boyle olunca 28 gun beklenmesi gerekmedigini soyledi ama emin olamadim.
Ben şey sorucam bu rota aşısı ne oluyor?

Benimkinde de reflu var hastane yatagi gibi dik yatıyor ve yan yatiyor en azından agzina geldiginde yan oldu icin rahat oluyor bi nebze .bizde gece kusmafalan yok emerken cok tikaniyor morariyor. Arkadaşın dedi gibi reflu yastigi isine yarar ins Allah kolaylık şifa versin ins

Benm bebeğim gece boğuluyo gibi olmuyo da uyurken yutkunuyo baya böyle sanki kusacakmış gibi olup son anda öksürüğe çeviriyo. Bide bazen sanki süt değil de et yiyomış gibi çiğniyo emdiği sütü yada yuttuktan somra çiğniyo normal mi bunlar. Reflü olabilir mi?

Bizde 69 günlüğüz hala tepki vermiyor :) kuzenim 3 ayını bitirince aldı oynuyor kızı bende 3 ayı bitince alayım dedim . Kraft elephant fishing diye halısı varmış çok övdü bir araştır istersen . Ben de daha almadım

Daha erken canım bizim ki 70 günlük 5-10 dk anca duruyor.
3.ay bitiminde daha iyi oynar diyorlar. E bebekte 89 tl olan bir oyun halısı var baby plus tı galiba markası çok güzel biz memnun kaldık. Pahalı almaya gerek yok diye düşünüyorum.

Bizim 65 filandı.ilk başta pek tepki vermedi de bir kaç sefer koyunca alıştı.

Bende bugün aldım.Çok heyecanlandı baya tepindi sonra altında uyuya kaldı.biz bugün tam 60 günlük oldu.tutma refleksi yok tabi henüz
Ay yavrular ya her yaptıkları,öğrendikleri keyif veriyo 3. Ayin ortalarına doğru alayim bari teşekkürler cevaplarınız için :KK200:

evet hem içm parçalanıyo hem benim enerjim yetmiyo artık ne uyuyabildim ne yiyebildim çocuğu zıplatarak dolaştırmaktan 1000 km uzağa annemin yanına geldim iki kişi nöbetleşe bakalım diye. idrar kan ultrason baktılar. ultrasonda gaz çıktı. kakasına bakmadılar. dr normal olur öyle diyip yolladı. nurse harveys zinco biogaia etki etmiyo. uykuya dalıp 5 dk sonra ağlayarak uyanıyo. bak saat 7den beri uyanık çocuk çığlık atıyo biberonu ağzından atıyo aç olmasına rağmen
Yavrum benim ya kıyamam 3 ay diyo dr lar gecsin gitsin şu gaz sancısı

Bi de burda bir arkadaş böyle bebekleri hangi sıcaklıkta ne giydirmek lazım diye bi resim atmıştı kim olduğunu hatırlamıyorum. Bu sıcaklarda sadece çıtçıtlı giydiriyorum ama ayakları soğuk oluyo bana göre kv yok normal diyo ama bacağıma değdi mi ayakları soğuk hissediyorum. Çorap giydiriyim mi?
Incecik bi çorap giydir istersen.
Bazen ayaklar terler de soğuk hissedersin o da olabilir belki annesin nasil hissedersen

Selam kızlar yine 2 gün girmedim neler olmuş neler... Ama neyseki hepiniz iyisiniz biz kızımla İstanbuldan sonra 4 gün ara verip İzmir yaptık .. Yolculuk yine iyidi şükür ama havalar ısındıkça huysuzlanma başladı sanki çırılçıplak bıraksam anca rahat ediyor sürekli klima açık uzun kollu giydirip rahat ediyorum şuaralar klima ortamında... Benim kız 3 4 günde bir ağız dolusu kusuyor ama bu çok fazla emdiği de midesi bulanarak oluyo reflü değildir demi ben yıllarca reflü çektim kızımda da olmasa bari
Hasta da olabilir midesi de dolu olabilir devam ederse dr n sor derim canim.
Bebek reflüleri gecici oluyor bizde de surekli ağzına geliyor ve azcik çıkarıyor kisma gibi diil
Su 3 ay gecsin diye bekliyorum

İki aydır düzenli gaz damlası kullanıyorum ama şimdi sanki gazı falan düzeldi gibi. Emdikten sonra hemen gazını falan alıyorum. Acaba damladan mı düzeldi yoksa kendi mi düzelmeye başladı. Damlayı bıraksam mı acaba? Yoksa bir iki ay daha devam ediyim mi. Faz 4 5 aya kadar devam eder bırakma diyo kv. Bi de kan damlası kullanılıyo mu artık bebeklerde. Biz kardeşime vermiştik bir iki sene önce şimdi 2.5 yaşında da hala veriliyo mu ne zaman veriliyo?
Zaten dr söylüyorcanım kan damlasinan zaman başlıcani ben yaşında başlanıyor diye hatırlıyorum ama emin diilim
Gaz dalmasınıda ben birakmayi düşünmüyorum şimdiliksurda en fazla 2 ay daha kullaniriz bitkisel.birakip başa dönmek istemiyorm

Incecik bi çorap giydir istersen.
Bazen ayaklar terler de soğuk hissedersin o da olabilir belki annesin nasil hissedersen

Ya bazen terleme gibi de oluyo kolları falan yıkıyorum da sürekli ama yine de havalar felaket. Doktor da sen hissedersin diyo ama tecrübe de yokki ben üşümedim mi onu da soyuyorum da doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Bncede bi incw çorap giydiriyim ben nolur nolmaz hasta olacak diye korkuyorum

• Beğen
Reactions: tmz
Zaten dr söylüyorcanım kan damlasinan zaman başlıcani ben yaşında başlanıyor diye hatırlıyorum ama emin diilim
Gaz dalmasınıda ben birakmayi düşünmüyorum şimdiliksurda en fazla 2 ay daha kullaniriz bitkisel.birakip başa dönmek istemiyorm

Kullanılıyo yani dimi doğru hatırlıyorum. Doktorun demesini beklerim o zaman. Ya bende istemiyorum bırakmayı. Benm kullandığım probiyotik takviyeli sezeryan yaptın probiyotikli kullan dedi eczanedeki abla doktora sordum olsun sorun olmaz dedi bende onu kullanıyorum bırakmak istemiyorum ilk zamanlardaki gibi olacak diye korktuğum için. İki üç ay daha kullanıyım olmadı ek şeylere geçmeye yakın bıraktırırm diyorum

Norml zamanda olmuyo da emerken bizimkinde de oluyo her emmede fix bi kere boğuluyoruz. Becerip ememiyosun diye söyleniyorum. Anlıyo mu ne gülüyo sonra. İnsan korkuyo ama o boğulma anında sırta vurmak doğru mu acaba ben sadece ayağa kaldırıp ensesini ovalıyorum. Kv falan sırtına vur sırtına geçmez öyle diyor
Doktorum ters cevir bebek kafası assada olsun sirtini popodan kafaya sivazla demişti oyle yapiyorum.sut cok geldi icin morarıyor genzine kaçıyor öğrenmeye çalışıyor annesi her bebek öyle
Ilkannem vardi morardinda cokkorkmustum ama simdi alistik
Heee bide makas şeklinde tut gogsunu bebisemerken

Doktorum ters cevir bebek kafası assada olsun sirtini popodan kafaya sivazla demişti oyle yapiyorum.sut cok geldi icin morarıyor genzine kaçıyor öğrenmeye çalışıyor annesi her bebek öyle
Ilkannem vardi morardinda cokkorkmustum ama simdi alistik
Heee bide makas şeklinde tut gogsunu bebisemerken

Yukarı değil aşağa çevircem o zaman. Ya tutuyorum ama bi süre sonra çekmeye başladı mı bırakıyorum hep tutuyum o zaman. Bide benm oğlum silikonla emiyodu yeni yeni başladı benm göğsümü almaya. Sütüm de fazla geliyo boğuluyo heralde. Çünkğ bi bırakıyo memeyi ağzından dört bi koldan süt fışkırıyo yüzü gözü hep süt oluyo. Bide onları yalamaya çalışıyo garibim :KK70:

Back