• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Merhaba kızlar, siz tecrübeli annelere bişeyler danışmak istiyorum :)
12 günlük kızım var. İlk çocuğum biraz acemiyim. 3260 doğdu 3.gün kontrolde 3 kgya düşmüştü doktor kilo kaybı var mamaya başlayalım sütün artana kadar dedi, emzirdikten sonra mama veriyordum 15 cc kadar alıyordu. 2-3 gün günde 3-4 kere mama takviyesiyle devam ettik. 4-5 gündür gayet güzel sütümde geliyordu emmede de problem olmuyordu. Mamayı vermiyorduk. 2 saatte bi tek gögsümü emiyordu. Ne olduysa dünden beri sütüm gelmiyor. Gögüslerim boş çok az doluyor bende hissediyorum. Bebeğim aç kalıyor, mama veriyorum çocuğunu çıkartıyor gögsüme saldırıyor. Emerkende süt 20 dk sonra falan bitiyor sanırım gögsümü çekiştiriyor sağa sola geriye atıyor kafasını sinirleniyor, yine yara olmaya başladı bugün sızlıyor uçları, oysa yeni iyileşmişti gögüslerim. Iki gögsümü tek seferde veriyorum yine de yetmiyor.
Humana, incir ve dut kompostosu, hurma, kimyon çayı tüketiyorum 3-4 lt su içiyorum. Bir anda neden sütüm azaldı anlamadım aranızda bilen böyle bi durum yaşayan var mı?

Bide çok fazla gazımız var çıkartamıyoruz, uykudan çığlıklarla uyanıyoruz, doktor damla verdi ama pek işe yaramıyor sanırım. Tekrar uyumak için yine emmek istiyor ve uyuması süt az geldiği için 1 saati geçiyor iki gögsümü tek seferde bitiriyor üstüne mama veriyorum zorla alıyor. Ne yapmalıyım kendimi çaresiz hissediyorum :KK43:
Benimde ilk çocuğum ve iyiki çevremde çocuğum ağladığında aç bu çocuk mama ver diyen olmamış dedim yazınızı okuduğumda. Yenidoğanlarda memeler arası sonsuz tur attırabilinir. Ağlıyor mu diğer memeye geçin gene ağlıyor diğer meme. Süt emdikçe çoğalır. Ayrıca memede süt bitmez emdikçe üretim devam eder. Sütüm akması ya da memenin sert olması ölçüt değil ayrıca sağmakta ölçüt değil. Sağmaya memenin alışık olması gerek. Bakın benim mememden süt çok nadir akar sayılıdır aktığı. hatta sütyen atlet bile takmıyorum evde. Büyük bile değiller ama biz sürekli memedeyiz hala huysuzluk eder emerken ama hiç süt Yok diye düşünmedim bir tek bir haftalık falandı sürekli memede olunca sizin gibi süt biterse diye korkup anneme demiştim o da gülüp saçmalama süt biter mi demişti şimdi bende o halimi hatırlayıp gülüyorum. İlk 4 hafta doyma kriteri kakalı bez günde 3 kere 1tl büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyordur.

Canım benimkine ateş yapmadı huzursuzluğu oldu.ertesi gün bile hep ağladı uyumadı hiç.çabuk geçer inşallah sizin.benim ateşölçer alından ölçüyor.yükselirse farkedersin bence.ya da ezcaneden dijital koltukaltından ölçenlerden al istersen.en güvenilir onlar.
Cnm kac gun3 gecti sizin huzursuzluk

Merhaba kızlar, siz tecrübeli annelere bişeyler danışmak istiyorum :)
12 günlük kızım var. İlk çocuğum biraz acemiyim. 3260 doğdu 3.gün kontrolde 3 kgya düşmüştü doktor kilo kaybı var mamaya başlayalım sütün artana kadar dedi, emzirdikten sonra mama veriyordum 15 cc kadar alıyordu. 2-3 gün günde 3-4 kere mama takviyesiyle devam ettik. 4-5 gündür gayet güzel sütümde geliyordu emmede de problem olmuyordu. Mamayı vermiyorduk. 2 saatte bi tek gögsümü emiyordu. Ne olduysa dünden beri sütüm gelmiyor. Gögüslerim boş çok az doluyor bende hissediyorum. Bebeğim aç kalıyor, mama veriyorum çocuğunu çıkartıyor gögsüme saldırıyor. Emerkende süt 20 dk sonra falan bitiyor sanırım gögsümü çekiştiriyor sağa sola geriye atıyor kafasını sinirleniyor, yine yara olmaya başladı bugün sızlıyor uçları, oysa yeni iyileşmişti gögüslerim. Iki gögsümü tek seferde veriyorum yine de yetmiyor.
Humana, incir ve dut kompostosu, hurma, kimyon çayı tüketiyorum 3-4 lt su içiyorum. Bir anda neden sütüm azaldı anlamadım aranızda bilen böyle bi durum yaşayan var mı?

Bide çok fazla gazımız var çıkartamıyoruz, uykudan çığlıklarla uyanıyoruz, doktor damla verdi ama pek işe yaramıyor sanırım. Tekrar uyumak için yine emmek istiyor ve uyuması süt az geldiği için 1 saati geçiyor iki gögsümü tek seferde bitiriyor üstüne mama veriyorum zorla alıyor. Ne yapmalıyım kendimi çaresiz hissediyorum :KK43:
merhaba, ben de ayni seyleri yasadim sakin sutum azaldi diye dusunmeyin. gogusleriniz terbiye oluyordur. sik sik emzirin 2 saati sakin gecirmeyin. ben de sutumu zaman zaman sagip doymadigini dusundugum zamanlarda biberonla veriyordum. kizim biberondan gelen akisa alistigi icin 15 -20 dakikadan sonra göğsümü cekistiriyordu sinirleniyordu, ben de doymuyor zannediyordum çok uzuluyordum.. kilo artisi ise cok iyi cikti, bosuna kendimi uzmusum. sadece strese girmeden emzirmeye devam edin. sütü artıran iki şey var emzirmek ve dinlenmek.. mama ise emzirme sıklığını azalttığı ve biberona alistirdigi için sutun azalmasına ve meme reddine neden oluyor. biraz sabredin herşey düzene girecek, bebegin 2.5 aylık oldu çok şükür sürekli sütüm geliyor mu diye kontrol etmeyi ve endişelenmek bıraktım artık.. bebegim de biberonu unuttugu icin gogsumh cekistirip asabilesmiyor. allah bebeklerimizin nasibini kesmesin insallah, biz elimizden geleni yapalim da..

Bana da doktor hiç güven vermedi nedense, herkes memnun diye gitmiştik bide. Pazartesi farklı bi doktora götürmek en güzeli gibi duruyor.
Bende öyle düşünüyorum canım emdikce artacak ama emmek dışında 2 gündür gögüslerimi çekiştiriyor kendinş geriye atıyor. Annem gazı varsa sancı sırasında kıvranıyor ondan kendini geriye atıyor olabilir diyo ama gögsümü bıraktığında da süt akmıyor, daha 2-3 gün önce birini emerken diğerinden süt damlıyordu, şimdi doğru düzgün süt birikmiyor, ikisi yetmiyor yada çok sık emdiği için dolmadan bitiyor bilemedim.
Bnce gazdandır çekiştirmesi tamda gazın basladığı zamanlar . Gaz damlasını düzenli kullan bnce . Sür içinde burda kuzlar galactigo damla mı ne ondan içiyolardı işe yaramıştı

İlgin için çok teşekkür ederim canım. Bende her istediğinde emzirmeye çalışıyorum ama bazen emerken bile ağlıyor sinirleniyor ve sütüm yetmiyormuş gibi hissedip mamaya koşuyorum günde 1-2 kere de olsa veriyorum. Mamadan sonra yine emmek istiyor sanırım dediğin gibi kendini huzurlu hissediyor. Geceleri 2 kere uyanıyoruz ben zorla uyandırıyorum hatta daha mı fazla uyandırsam acaba?
Meme tutma konusuna gelince yanlış mı tutturuyorum diye bende düşündüm ama ebeler doğru olduğunu söyledi, zaten yaralar ilk 2-3 gün olup geçmişti. Şimdi yeniden olmasının sebebi çekiştirmeleri muhtemelen çünkü kafasını geriye attıkca ağzından kahverengi kısım kayıyor sürekli çiğner tarzda bastırıyor sinirliyken bıraktırmakda zor oluyor o sırada tekrar yara oluştu sanırım. Sabahtan beri ilk günlerdeki sızı başladı.
Gaza dediğin gibi pek fayda eden bişey yokmuş ben yine de kimyon rezene vs kullanıyorum en aza insin diye. Inşallah güzel hatırlarım bu günleri canım. Hiç kıyamıyorum ağlamasına.
Bu arada bnm göğüs yaram 2. Ay gecti meme ucum kopmuştu resmen yeniden öıktı

İnşallah doktora sorucam birazdan
Hayırlısı olsun canm, bi arkadaşım kızı 3 aylıkken hamile kaldı, yakında doğum yapacak, sezeryan olduğu için daha sık takibe gitti bi sorun yok şimdilik, yine kızı olacak, yine sezeryan haliyle, kız bebeklerinin betaları düşük başlıyor erkeklerin ki genelde yüksek başlıyor die bir şey okumuştum bi yerde. Dış gebelikse de erken farkettin ilaçla çözülür tahminimce.

Tamam canım baktım netten . Doktora gidemezsem bunu isterim netten . Memnun musun sen ?
Daha bugün bir kez sürdüm canım, bir şey söylemek için erken. Zeytinyağı ile konakları tamamen bitirdim ama bu kızarmalı pul pul dökülme yüzünde kollarında bazen bacaklarında oluyor bakalım bi kaç güne belli olur.

Hayırlısı olsun canm, bi arkadaşım kızı 3 aylıkken hamile kaldı, yakında doğum yapacak, sezeryan olduğu için daha sık takibe gitti bi sorun yok şimdilik, yine kızı olacak, yine sezeryan haliyle, kız bebeklerinin betaları düşük başlıyor erkeklerin ki genelde yüksek başlıyor die bir şey okumuştum bi yerde. Dış gebelikse de erken farkettin ilaçla çözülür tahminimce.

Hadi ya bende tam tersini okumuştum 50 üzeri koz altı erkek diye :) Hayırlısı olsun sağlıklı gelsin farketmez bnm için. Doktora sordum düşüğün vs oldunu hayır dedim normal artmış değerin hamilesin dedi.

Hayırlısı olsun Canim sağlıkla gelsin inşallah ve zamanında
Amin canım inşallah hala inanamıyorum İnan ki ilk bebeğim 6 haftalıkken 8000 bin çıkmıştı şimdi şüpheliyim bakalım haftaya tekrar baktırıcam keseyi görmeden inanamam

Hadi ya bende tam tersini okumuştum 50 üzeri koz altı erkek diye :) Hayırlısı olsun sağlıklı gelsin farketmez bnm için. Doktora sordum düşüğün vs oldunu hayır dedim normal artmış değerin hamilesin dedi.
Hayırlı olsun canm:KK19: aynı süreci bu kadar yakın aralıkla yaşamak zor ama kardeşler arkadaş olacaklar birbirlerine bayramlarınız kalabalık ve şen olacak, kazasız belasız sorunsuz al inşallah kucağına

Hayırlı olsun canm:KK19: aynı süreci bu kadar yakın aralıkla yaşamak zor ama kardeşler arkadaş olacaklar birbirlerine bayramlarınız kalabalık ve şen olacak, kazasız belasız sorunsuz al inşallah kucağına

Amin canımm inşallah oğlum bizi çok bekletmişti :) bu birden çıkageldi Hayırlısı olsun

Back