- 31 Ağustos 2017
- 621
- 625
- 33
- Konu Sahibi kardelen384
- #65.341
Aşının ertesi günü oldu sonra geçti canımCnm kac gun3 gecti sizin huzursuzluk
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aşının ertesi günü oldu sonra geçti canımCnm kac gun3 gecti sizin huzursuzluk
2 saati geçirme canım daha çok küçük seninki.büyüdükçe 3 saate çıkacak zaten.bizimki şimdi 4-5 saat uyuduğu da oluyor,1 buçuk saatte emdiği de.doktoru değiştir bence de.hemen mamaya yönlendirmesi iyi değil.emzirmeyi teşvik etmesi lazımdı.dediğim gibi pozitif ol sen rahat olursan her şey daha iyi olurTamam canım biz 3-3.30 saatte bir falan kalkıyorduk geceleri, doktor öyle söylemişti ama zaten doktoru değiştiririm bu saatten sonra. Mamayıda vermiycem bakalım pazartesiye kadar inşallah kilosu toparlar. Bende lansinoh ve sütümü sürüyorum arada da doğal zeytinyağı sürüyorum yaralarım hızlı iyileşmişti onlar sayesinde inşallah yine iyileşir.
Kaka yapmıyor canım oda enteresan. Son kontrolde söyledik doktora bazı çocuklar 10 günde bir bile yapabilir dedi. 2-3 günde bir kaka yapıyoruz ama çişimiz normal hergün yapıyor. Doktor kakadan değil çişden belli olur demişti iyice kafam karıştı. Inşallah doyuyordur kuzum o doymamış gibi hissettikce ben üzülüyorum. Mamayıda mümkün olduğu kadar vermiycem bakalım.
Canım ben hiç biberon vermedim alışır memeyi bırakır diye. Kaşıkla verdim mamayı hastanede ebe öyle söylemişti. Inşallah bende bu endişelerimden kurtulabilirim.
Damlasını düzenli veriyorum canım amam işe yaramıyor sanki. Biraz daha kullanalım bakalım olmadı başka damla deniycem.
Öyle çekiştirince doymuyor gibi hissediyorum canım böyle düşündükcede takıntı oldu sanırım 2 gündür gögüslerimi kontrol edip duruyorum. Biraz rahatlamam lazım sanırım.
Canım bir de internette ayşe önerin gaz masajı videosu var.o masaj iyi geliyor.Mama hiç vermedim bugün canım bende gazdan olduğunu düşünüyorum çünkü acı çeker gibi ağlıyor uykusunda bile ağlayınca sırtını ovuyorum sakinleşince tekrar yatırıyorum. Şimdi uyandırıp emzirdim 15 dk emdi sadece süt mü az yoksa tok mu anlamadım.
Sadece citcitli giydiriyorum ben canım, çok sıcakKızlar bu sıcak aylarda bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz
Kızlar bu sıcak aylarda bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz
Bebek klima olan odada çarpılmıyor mu ?çıtçıtlı badi ve çorap giydiriyorum sadece çok sıcak sürekli klima çalıştırıyorum
sütün olmasa memeden çekilmez sakinleşmez benim oğlumda çok gazlıydı emzirmek tek çare büyük nimet ağladıkça emzirirdim benMama hiç vermedim bugün canım bende gazdan olduğunu düşünüyorum çünkü acı çeker gibi ağlıyor uykusunda bile ağlayınca sırtını ovuyorum sakinleşince tekrar yatırıyorum. Şimdi uyandırıp emzirdim 15 dk emdi sadece süt mü az yoksa tok mu anlamadım.
Masallah olsun sagligi yerinde olsun da biz daha 4600 u bile goremedikBenim kızım 2 ay kontrolünde 4670 kilo 58 cm çıktı 3100 doğmuştu. Uzayan sarılık geçirdik. O yüzden anca topluyoruz kendimizi
Masallah sadece sut mu veriyosunuzBenimki 5000 kilo 57 cm . 2 aylık kontrolde . Hastaneden 2800 çıktık
Mama hiç vermedim bugün canım bende gazdan olduğunu düşünüyorum çünkü acı çeker gibi ağlıyor uykusunda bile ağlayınca sırtını ovuyorum sakinleşince tekrar yatırıyorum. Şimdi uyandırıp emzirdim 15 dk emdi sadece süt mü az yoksa tok mu anlamadım.
Bende öyle düşünüyorum emzirmeye teşvik etmesi önemli sonuçta. Tamam canım 2 saatte bi uyandırırım hem sık emince sütümde artar belki :)2 saati geçirme canım daha çok küçük seninki.büyüdükçe 3 saate çıkacak zaten.bizimki şimdi 4-5 saat uyuduğu da oluyor,1 buçuk saatte emdiği de.doktoru değiştir bence de.hemen mamaya yönlendirmesi iyi değil.emzirmeyi teşvik etmesi lazımdı.dediğim gibi pozitif ol sen rahat olursan her şey daha iyi olur
Tamam canım izliyim hemen.Canım bir de internette ayşe önerin gaz masajı videosu var.o masaj iyi geliyor.
Aslında farkındayım canım ama insan takmadan yapamıyor sanırım. Zaten temmuz annelerinin en gazlı bebekleri ikimizde var sanırım :) ya doysunlar sağlıklı olsunlarda bi şekilde gerisi halloluyor bi şekilde. Sende kafaya takmamaya çalış bebeğşnden fırsat bulduğun an uyumaya çalış canım.oinone27 canım biliyorum söylemesi kolay ama ben de çok benzer şeyler yaşıyorum. Nolur stres yapma bak ben kendimi yedim bitirdim çocuğu besleyemiyorum yetemiyorum derdini anlayamıyorum diye sonuçta ne oldu, çocuk büyüdü normal kilosunu aldı ama benim psikolojim bozuldu ve sütüm şuanda sagdigimda 5 ml bile gelmiyor. Yani henüz lohusa olmama rağmen sütüm bitti resmen. Aylık 500-1000 gram arası normalmiş eğer daha az değilse mama başlama biberon verme. Bebek ağlayacak aranacak gazı olacak yapacak bişey yok mümkün olduğu kadar karşıla ama her şeye yetisemesen de bunlar o kadar basit sorunlar ki insanlar nasıl ne koşullarda büyütüyor da bişey olmuyor çocuklarına.
Emzirirken sakinleşiyor canım acısını alıyor sanırım birazcık.sütün olmasa memeden çekilmez sakinleşmez benim oğlumda çok gazlıydı emzirmek tek çare büyük nimet ağladıkça emzirirdim ben
Benimki küçük olmasa bu kadar dert etmezdim bende canım acıkınca uyanır derdim ama çok minnak şu anda ilerde senin gibi yaparım muhtemelen. Masajda yapıyorum ama daha sık yapıcam bundan sonra.Benimkide oyle uyandirinca azicik emip yatıyor artik uyandirmiyorum 3 4 saate kendi uyaniyor ozaman emiyor bayagi.. dedigim gibi sancilaninca hemen karnina masaj yap saat yonune ov biraz bastirarak arada bacaklarini kaldir indir benimki ozaman yapiyor kakasini gazini.
Benim kız da 2650 kilodan 49 cm boydan 2 ayda 4500 kiloya 59 cm boya çıktı, sadece anne sütü diyebiliriz mama verme denemelerim hala sonuçsuz, püskürtüyo ağlıyor, kusuyor, artk zorlamıyorum, beni de pek emmek istemiyor, bazen saatlerce emmiyor bazen saatlerce mememden ayrılmıyorBebeklerinizin gelisimleri nasil
Bizim 2 aylik 4300 kilo 57 cm de boy 2650 ile hastaneden çıkmıştık
Benimki ilk ay çok kustu burnundan falan püskürttü, neredeyse her emme de kusardı, şimdilerde iyi şükür arada kusuyor, normal demişlerdi zamana bırak öyle yaptım bişi kullanmadım, bide emzirme hatası ile oluyormuş onu düzelttim, bebek emerken kendimi geri yaslıyorum bebeğin ağzı memenin az üstü oluyor ki genzine kaçmasın, tam tarif edemedim ama işte bebek emerken memeden süt ağzına üstten şakır şakır akmayacak, tıkanıyormuş genzine kaçıyormuş, boğazı doluyormuşKizlar bugun kontrolumuz vardi kilo alimi vs iyiymis Doktora aşırı kustugunu soyledim Kan idrar bakti bisey yok muhtemelen fazlasini cikariyor dedi ama bunu demesine ragmen surup verdi
Kusmanin sebebi hastalik vs degilse sirup kullanmak bana mantikli gelmedi acikcasi
Siz ne dersiniz
Bebegi cok cok kusanlar var mi varsa boyle surup vs kullaniyor musunuz?
Askılı zıbın üstü askılı bol elbise, akşamları ayaklara kısa çorapKızlar bu sıcak aylarda bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz
Benimki ilk ay çok kustu burnundan falan püskürttü, neredeyse her emme de kusardı, şimdilerde iyi şükür arada kusuyor, normal demişlerdi zamana bırak öyle yaptım bişi kullanmadım, bide emzirme hatası ile oluyormuş onu düzelttim, bebek emerken kendimi geri yaslıyorum bebeğin ağzı memenin az üstü oluyor ki genzine kaçmasın, tam tarif edemedim ama işte bebek emerken memeden süt ağzına üstten şakır şakır akmayacak, tıkanıyormuş genzine kaçıyormuş, boğazı doluyormuş
Sen geriye yaslan bebek memeyi yandan emiyor gibi dursun başı da az yukarı kalkık olsun, kendini düşün sırt üstü bi içecek içsen yutkunmanı ayarlayamazsın boğazına falan kaçar, yani bebeğin üstüne çok eğilme, meme değiştirken gazını çıkart, uzun emiyorsa arada gazını çıkart, ağlarken emmesi için zorlama gaz yutar, memeyi alıp alıp bırakıyorsa burnuna bak tıkalımı die serum fizyolojikle temizle, bırakıp bırakıp emerken de hava yutar, gaz da kusturuyor. Bide bebek büyüdükçe düzeliyor galibaYani bizim yaslanmamiz mi iyi yoksa tam tersi mi canim? Ben emzirme yastigi kullaniyorum iyice yaslaniyorum geri
zaten kesinlikle zorlama.zorlayınca ters tepebiliyor.dr sessiz sakin ortamlarda,mümkünse karanlık ortamlarda emzirdin diyor.yarı uykuluyken daha çabuk alıyorlarmış78 günlük, zorlasam almıyor ona kalmış emme zamanı