• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Sagolasin canim benim, size de cok gecmis olsun insallah tez zamanda iyilesir sagliklarina kavusur yavrularimiz ortopediste yonlendirdi doktorumuz bugun gittik ameliyattaymis yarin sabah tekrar gidicez bakalim ne dicek doktor ona gore bakicaz. Allahim evlatlarimzla imtihan etmesin cok zor .

Saol canım geçicek inşallah.tabi dr unla da konuş.bizim dr umuz önce frejka yastığı önerdi.pavlik bandajın kullanımı çok zor dedi.bende internette tubingen ortezini gördüğümü bunun sanki çocuk için daha konforlu olduğunu söyleyince dr umuz bu cihazın biraz pahalı olduğu için genelde ortalama şeyler önerdiğini fakat en kolay kullanılabilir olanın tubingen ortezi olduğunu söyledi.bizde onu aldık.o güne kadar neler okudum netten.ama hiç korktuğum kadar huzursuz olmadı şükür.2 gün sürdü huysuzluğu.3. gün alıştı.o yüzden diyorum ki sende dr una bu cihazdan bahset.belki sizede önerir rahat edersiniz.

Geneliniz hamilelik kilolarini vermisinizn güzel benden hic gitmedi o kilolar 58 ile hamile kalip 73 ile dogum yaptim 3.5kg cocuk doğurdum ama 68 im hala n verdim n aldim bu nasil iş 38 bedenden 42 beden aliyorum bi ton yeni kıyafet aldim ama onların icinde de mutlu diilim hala kıyafetim yok gibi geliyor :KK43::KK43::KK43:
Bide benim kanamam olmadi gibi bişey tek beklentim adet olmayi bekliyorum belki gider biraz kilo.
2.dogum her haliyle zor gecti bende

Kızlar bebeğimin cildi böyle kızarıp pul pul oldu . Doktor zeytinyağı sür dedi ama bebeği rahatsız etti zeytinyağı . Önerisi olan var mı ?

Eklentiler

• 15F76AA3-7F36-4DCE-930E-BE992CBD6659.jpeg
    15F76AA3-7F36-4DCE-930E-BE992CBD6659.jpeg
    38,3 KB · Görüntüleme: 81
  • 18B16EDC-EF2D-46CC-B615-0A822AF1DD51.jpeg
    18B16EDC-EF2D-46CC-B615-0A822AF1DD51.jpeg
    30,6 KB · Görüntüleme: 78
Merhaba kızlar, siz tecrübeli annelere bişeyler danışmak istiyorum :)
12 günlük kızım var. İlk çocuğum biraz acemiyim. 3260 doğdu 3.gün kontrolde 3 kgya düşmüştü doktor kilo kaybı var mamaya başlayalım sütün artana kadar dedi, emzirdikten sonra mama veriyordum 15 cc kadar alıyordu. 2-3 gün günde 3-4 kere mama takviyesiyle devam ettik. 4-5 gündür gayet güzel sütümde geliyordu emmede de problem olmuyordu. Mamayı vermiyorduk. 2 saatte bi tek gögsümü emiyordu. Ne olduysa dünden beri sütüm gelmiyor. Gögüslerim boş çok az doluyor bende hissediyorum. Bebeğim aç kalıyor, mama veriyorum çocuğunu çıkartıyor gögsüme saldırıyor. Emerkende süt 20 dk sonra falan bitiyor sanırım gögsümü çekiştiriyor sağa sola geriye atıyor kafasını sinirleniyor, yine yara olmaya başladı bugün sızlıyor uçları, oysa yeni iyileşmişti gögüslerim. Iki gögsümü tek seferde veriyorum yine de yetmiyor.
Humana, incir ve dut kompostosu, hurma, kimyon çayı tüketiyorum 3-4 lt su içiyorum. Bir anda neden sütüm azaldı anlamadım aranızda bilen böyle bi durum yaşayan var mı?

Bide çok fazla gazımız var çıkartamıyoruz, uykudan çığlıklarla uyanıyoruz, doktor damla verdi ama pek işe yaramıyor sanırım. Tekrar uyumak için yine emmek istiyor ve uyuması süt az geldiği için 1 saati geçiyor iki gögsümü tek seferde bitiriyor üstüne mama veriyorum zorla alıyor. Ne yapmalıyım kendimi çaresiz hissediyorum :(

12 günlük kızım var. İlk çocuğum biraz acemiyim. 3260 doğdu 3.gün kontrolde 3 kgya düşmüştü doktor kilo kaybı var mamaya başlayalım sütün artana kadar dedi, emzirdikten sonra mama veriyordum 15 cc kadar alıyordu. 2-3 gün günde 3-4 kere mama takviyesiyle devam ettik. 4-5 gündür gayet güzel sütümde geliyordu emmede de problem olmuyordu. Mamayı vermiyorduk. 2 saatte bi tek gögsümü emiyordu. Ne olduysa dünden beri sütüm gelmiyor. Gögüslerim boş çok az doluyor bende hissediyorum. Bebeğim aç kalıyor, mama veriyorum çocuğunu çıkartıyor gögsüme saldırıyor. Emerkende süt 20 dk sonra falan bitiyor sanırım gögsümü çekiştiriyor sağa sola geriye atıyor kafasını sinirleniyor, yine yara olmaya başladı bugün sızlıyor uçları, oysa yeni iyileşmişti gögüslerim. Iki gögsümü tek seferde veriyorum yine de yetmiyor.
Humana, incir ve dut kompostosu, hurma, kimyon çayı tüketiyorum 3-4 lt su içiyorum. Bir anda neden sütüm azaldı anlamadım aranızda bilen böyle bi durum yaşayan var mı?

Bide çok fazla gazımız var çıkartamıyoruz, uykudan çığlıklarla uyanıyoruz, doktor damla verdi ama pek işe yaramıyor sanırım. Tekrar uyumak için yine emmek istiyor ve uyuması süt az geldiği için 1 saati geçiyor iki gögsümü tek seferde bitiriyor üstüne mama veriyorum zorla alıyor. Ne yapmalıyım kendimi çaresiz hissediyorum :KK43:
Canıö heöen facede emzirme sanatı grubuna üye olup durumunu anlat, uzman kişiler yardımcı oluyor.

Bide çok fazla gazımız var çıkartamıyoruz, uykudan çığlıklarla uyanıyoruz, doktor damla verdi ama pek işe yaramıyor sanırım. Tekrar uyumak için yine emmek istiyor ve uyuması süt az geldiği için 1 saati geçiyor iki gögsümü tek seferde bitiriyor üstüne mama veriyorum zorla alıyor. Ne yapmalıyım kendimi çaresiz hissediyorum :KK43:
Süt sağma makinesiyle sağmayı denedin mi? Burda kızlar tıkanıklık için solgar lecithin kullandılar sütleri geldi .

Canıö heöen facede emzirme sanatı grubuna üye olup durumunu anlat, uzman kişiler yardımcı oluyor.
Başvurdum canım sabah kabul edilirsem sorucam orayada.
Süt sağma makinesiyle sağmayı denedin mi? Burda kızlar tıkanıklık için solgar lecithin kullandılar sütleri geldi .
Emzirdikten sonra sağmayı denedim Damla damla geliyor 5-10 ml kadar. Tıkanıklık olsa damarlarda sertleşme olmazmıydı. Başlarda vardı ama sıcak suyla masajla açıldı şuan hiç sertlik yok gögsümde hatta sütte olmadığı için yumuşacık diyebilirim.

Canın öncelikle doktorunu değiştir. Bebekler doğdukları hafta 10% kilo kaybı yaşarlar, 3 kg ya düşmesi gayet normal ödemini şişliklerini atıyor bebekler.
Sütün yettiği için bebek mamayı almıyordur, ancak başta biraz sık vermişsin sütün dolayısı ile geri çekilmiş olabilir.

Zaten kiraz kadar midesi var sık sık emmek ister çok normal. Sen şimdi mamayı boşver, ilk 15 gün sürekli emzir ne zaman isterse emzir hem sütün artacak hem de bebiş sana sığınmak kucaklanmak istiyor azcık sabredeceksin.

15 gün sonra 2 saatte bir iki memeyi 15’er dk emzir bebeğin doyar.

Canın öncelikle doktorunu değiştir. Bebekler doğdukları hafta 10% kilo kaybı yaşarlar, 3 kg ya düşmesi gayet normal ödemini şişliklerini atıyor bebekler.
Sütün yettiği için bebek mamayı almıyordur, ancak başta biraz sık vermişsin sütün dolayısı ile geri çekilmiş olabilir.

Zaten kiraz kadar midesi var sık sık emmek ister çok normal. Sen şimdi mamayı boşver, ilk 15 gün sürekli emzir ne zaman isterse emzir hem sütün artacak hem de bebiş sana sığınmak kucaklanmak istiyor azcık sabredeceksin.

15 gün sonra 2 saatte bir iki memeyi 15’er dk emzir bebeğin doyar.
Bana da doktor hiç güven vermedi nedense, herkes memnun diye gitmiştik bide. Pazartesi farklı bi doktora götürmek en güzeli gibi duruyor.
Bende öyle düşünüyorum canım emdikce artacak ama emmek dışında 2 gündür gögüslerimi çekiştiriyor kendinş geriye atıyor. Annem gazı varsa sancı sırasında kıvranıyor ondan kendini geriye atıyor olabilir diyo ama gögsümü bıraktığında da süt akmıyor, daha 2-3 gün önce birini emerken diğerinden süt damlıyordu, şimdi doğru düzgün süt birikmiyor, ikisi yetmiyor yada çok sık emdiği için dolmadan bitiyor bilemedim.

Merhaba.hayırlı olsun sağlıkla büyütün bebeğinizi.öncelikle pozitif olmanız lazım.siz çaresiz hissettikçe bebeğim doymuyor diye düşündükçe bu durum bebeğinize de yansır.stres sütün en büyük düşmanı.260 gr çok fazla bir kayıp değil.bizimki de 170 gr vermişti doğum sonrası.ilk 5 gün hiç kilo alımı olmadı.ama sürekli emzirdim.2 saatte 1 emzirmek gerekiyor ilk zamanlar.ama benimki geceleri neredeyse saatte 1 emmek için uyanıyordu.ama pozitif oldum ,hiç sütüm yok bebek doymuyor diye düşünmedim, mama vermedim,her istediğinde istediği kadar emzirdim.sonuç olarak bir kaç hafta sonra normalde alması gerekenden bile fazla kilo almıştı.siz de sık sık emzirirseniz sütünüz artacaktır.bebekler sadece aç oldukları için değil kendilerini rahat ve güvende hissetmek istedikleri için de meme istiyorlar.dünyada tanıdığı tek bildiği sizin kokunuz o yüzden göğsünüzden ayırmayın.yaralara gelince,bebek memeyi doğru kavrayamadığında yara olur.memenin sadece ucunu değil kahverengi kısmın çoğunu vermeye çalışın.baktınız güzel tutamadı çekip tekrar verin doğru pozisyonu bulana kadar.bir süre sonra alışacak siz çaba harcamadan kendisi bulacak zaten memeyi.gaz konusunda çok tavsiye veremeyeceğim.bebek gazlıysa ne yaparsanız yapın oluyor maalesef.biz de bir kaç gaz ilacı denedik ama yüzde yüz etki etti diyemem.büyüyüp hareketlenmeye başladıkça azalacak.ilk zamanlara göre daha rahatız şuan.biraz uzun yazdım kusura bakmayın.ama bu günleri herkes keyifle geçirsin istiyorum :) ileride geri dönüp baktığımızda gülümseyerek hatırlayalım tadını çıkaralım ;)

Merhaba.hayırlı olsun sağlıkla büyütün bebeğinizi.öncelikle pozitif olmanız lazım.siz çaresiz hissettikçe bebeğim doymuyor diye düşündükçe bu durum bebeğinize de yansır.stres sütün en büyük düşmanı.260 gr çok fazla bir kayıp değil.bizimki de 170 gr vermişti doğum sonrası.ilk 5 gün hiç kilo alımı olmadı.ama sürekli emzirdim.2 saatte 1 emzirmek gerekiyor ilk zamanlar.ama benimki geceleri neredeyse saatte 1 emmek için uyanıyordu.ama pozitif oldum ,hiç sütüm yok bebek doymuyor diye düşünmedim, mama vermedim,her istediğinde istediği kadar emzirdim.sonuç olarak bir kaç hafta sonra normalde alması gerekenden bile fazla kilo almıştı.siz de sık sık emzirirseniz sütünüz artacaktır.bebekler sadece aç oldukları için değil kendilerini rahat ve güvende hissetmek istedikleri için de meme istiyorlar.dünyada tanıdığı tek bildiği sizin kokunuz o yüzden göğsünüzden ayırmayın.yaralara gelince,bebek memeyi doğru kavrayamadığında yara olur.memenin sadece ucunu değil kahverengi kısmın çoğunu vermeye çalışın.baktınız güzel tutamadı çekip tekrar verin doğru pozisyonu bulana kadar.bir süre sonra alışacak siz çaba harcamadan kendisi bulacak zaten memeyi.gaz konusunda çok tavsiye veremeyeceğim.bebek gazlıysa ne yaparsanız yapın oluyor maalesef.biz de bir kaç gaz ilacı denedik ama yüzde yüz etki etti diyemem.büyüyüp hareketlenmeye başladıkça azalacak.ilk zamanlara göre daha rahatız şuan.biraz uzun yazdım kusura bakmayın.ama bu günleri herkes keyifle geçirsin istiyorum :) ileride geri dönüp baktığımızda gülümseyerek hatırlayalım tadını çıkaralım :KK66:
İlgin için çok teşekkür ederim canım. Bende her istediğinde emzirmeye çalışıyorum ama bazen emerken bile ağlıyor sinirleniyor ve sütüm yetmiyormuş gibi hissedip mamaya koşuyorum günde 1-2 kere de olsa veriyorum. Mamadan sonra yine emmek istiyor sanırım dediğin gibi kendini huzurlu hissediyor. Geceleri 2 kere uyanıyoruz ben zorla uyandırıyorum hatta daha mı fazla uyandırsam acaba?
Meme tutma konusuna gelince yanlış mı tutturuyorum diye bende düşündüm ama ebeler doğru olduğunu söyledi, zaten yaralar ilk 2-3 gün olup geçmişti. Şimdi yeniden olmasının sebebi çekiştirmeleri muhtemelen çünkü kafasını geriye attıkca ağzından kahverengi kısım kayıyor sürekli çiğner tarzda bastırıyor sinirliyken bıraktırmakda zor oluyor o sırada tekrar yara oluştu sanırım. Sabahtan beri ilk günlerdeki sızı başladı.
Gaza dediğin gibi pek fayda eden bişey yokmuş ben yine de kimyon rezene vs kullanıyorum en aza insin diye. Inşallah güzel hatırlarım bu günleri canım. Hiç kıyamıyorum ağlamasına.

İlgin için çok teşekkür ederim canım. Bende her istediğinde emzirmeye çalışıyorum ama bazen emerken bile ağlıyor sinirleniyor ve sütüm yetmiyormuş gibi hissedip mamaya koşuyorum günde 1-2 kere de olsa veriyorum. Mamadan sonra yine emmek istiyor sanırım dediğin gibi kendini huzurlu hissediyor. Geceleri 2 kere uyanıyoruz ben zorla uyandırıyorum hatta daha mı fazla uyandırsam acaba?
Meme tutma konusuna gelince yanlış mı tutturuyorum diye bende düşündüm ama ebeler doğru olduğunu söyledi, zaten yaralar ilk 2-3 gün olup geçmişti. Şimdi yeniden olmasının sebebi çekiştirmeleri muhtemelen çünkü kafasını geriye attıkca ağzından kahverengi kısım kayıyor sürekli çiğner tarzda bastırıyor sinirliyken bıraktırmakda zor oluyor o sırada tekrar yara oluştu sanırım. Sabahtan beri ilk günlerdeki sızı başladı.
Gaza dediğin gibi pek fayda eden bişey yokmuş ben yine de kimyon rezene vs kullanıyorum en aza insin diye. Inşallah güzel hatırlarım bu günleri canım. Hiç kıyamıyorum ağlamasına.
Geceleri 2 saatte 1 uyandır bence canım.hem kan şekeri düşmesin,sarılık olmasın.hem de sık emmediği zaman meme boşalmayınca vücut yanlış sinyal alıyor.yani meme boşalmadı demek ki bu süt yeterli diyor ve daha fazla üretmiyor.meme boşaldıkça yeni süt yapılacak :)şimdi aklıma geldi bir de.benim de ilk günler yara olacak gibiydi.lansinoh kullanıyordum bir de kendi sütümden sürmüştüm.o şekilde yara olmadan toparlandı.memeyi elini c şeklinde yapıp kavra,bebeğin başına da destek ver.kolunun altına yastık koy,kendini rahat hissettiğin pozisyonda bebek de daha rahat emer.her emzirmeden sonra mutlaka gazını çıkar.mamayı da verme bence.hani tıbbi bir gereksinimi olur o zaman verilir ama anladığım kadarıyla sütün var.mama vermeye devam edersen artması çok zor.bir de mamanın hazmı daha zor o da gaz sıkıntısı yapabilir.

2. Asilarini olanlar nasil gitti kizlar bebeklerinizin durumu? Biz mecburiyetten 2 gun once verem haric iki asiyi, bugun de veremi olduk. Normalde hepsi ayni gunde ama bize oyle denk geldi.

Verem asisi fenaymis. Eve geldik 2 saat filan birseyi yoktu hatta uyudu, sonra bir uyandi biraz durdu ve basladi aglamaya. Zor sustu ve emdi. Halbuki acti ama cani cok yaniyordu demek ki baya bi agladi. Neden agladi, sonrq neden sustu hic anlamadim. Daha atesi de yok. Atesi nasil olcuyorsunuz kizlar ben kulaktan olcme aleti almistim ama 6 aya kadar guvenilir degilmis. Nasil anlayacagim simdi atesinin olup olmadigini

Kızlar bebeğimin cildi böyle kızarıp pul pul oldu . Doktor zeytinyağı sür dedi ama bebeği rahatsız etti zeytinyağı . Önerisi olan var mı ?
Canm ben de zeytin yağı sürüyordum doktoru değiştirdim yeni doktor biodermanın bi kremini verdi yeni aldım bakalım onu kullanıcam

2. Asilarini olanlar nasil gitti kizlar bebeklerinizin durumu? Biz mecburiyetten 2 gun once verem haric iki asiyi, bugun de veremi olduk. Normalde hepsi ayni gunde ama bize oyle denk geldi.

Verem asisi fenaymis. Eve geldik 2 saat filan birseyi yoktu hatta uyudu, sonra bir uyandi biraz durdu ve basladi aglamaya. Zor sustu ve emdi. Halbuki acti ama cani cok yaniyordu demek ki baya bi agladi. Neden agladi, sonrq neden sustu hic anlamadim. Daha atesi de yok. Atesi nasil olcuyorsunuz kizlar ben kulaktan olcme aleti almistim ama 6 aya kadar guvenilir degilmis. Nasil anlayacagim simdi atesinin olup olmadigini
Canım benimkine ateş yapmadı huzursuzluğu oldu.ertesi gün bile hep ağladı uyumadı hiç.çabuk geçer inşallah sizin.benim ateşölçer alından ölçüyor.yükselirse farkedersin bence.ya da ezcaneden dijital koltukaltından ölçenlerden al istersen.en güvenilir onlar.

Kızlar bebişleriniz ne kadar uyuyor, benim kız gece 4 saat hatta bazen 5 saat uyuyor .. İlk aylar sarılık var die uyandırmaya çalışırdım ama şimdi uyansa da emmek istemiyor, hatta gündüz sık sık emzirmek istiyorum bildiğiniz reddediyor beni. Keyfi yerinde, gülüyor aguluyor istemiyorsa katiyen emmiyor beni

Back