• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Şimdi aradılar akşama misafir gelecekmiş bize, ama kızım sabahtan beri bu sıcakta yapışık bana:işsiz: bi iş yapamadım, yapamıyorum. Kucağımdan indirdiğim an yaygarayı koparıyor. Sıcakta yapışık ikiz gibi geziyoruz tek elle iş yapmaya çalışıyorum olmuyor. Bulaşık yıkanacak, ev süpürülecek. Eşime işten erken gel dedim. O gelince anca evi toplarım. Kek falan da yapamam markete gitmek lazım. Eşim dışarıdan hazır alsa ayıp olur mu yaaa. Çok da uykum var, duş alasım var, ay berbatım bugün. Dağınık eve misafir gelir lafını yaşıyorum

Ramazanda bebek görmeye geldiler iftar verdim 3 aileye, şimdilerde daha çok yorgunum sanki, o zaman nasıl iftar vermişim her hafta, her işi kendim nasıl yapmışım diyorum, şimdi çay deliyecek vaktim ve halim yok.

Şimdi aradılar akşama misafir gelecekmiş bize, ama kızım sabahtan beri bu sıcakta yapışık bana:işsiz: bi iş yapamadım, yapamıyorum. Kucağımdan indirdiğim an yaygarayı koparıyor. Sıcakta yapışık ikiz gibi geziyoruz tek elle iş yapmaya çalışıyorum olmuyor. Bulaşık yıkanacak, ev süpürülecek. Eşime işten erken gel dedim. O gelince anca evi toplarım. Kek falan da yapamam markete gitmek lazım. Eşim dışarıdan hazır alsa ayıp olur mu yaaa. Çok da uykum var, duş alasım var, ay berbatım bugün. Dağınık eve misafir gelir lafını yaşıyorum
bende de aynı durum var, eşim su böreği, sarma bir de tatlı alacak, niye ayıp olsun ki. neticede bebek görmeye geliyorlar halden anlamaları lazım.

Canım bebekli insansın ayıp olmaz.hazır bişeyler alıversin eşin hiç yıpratma kendini boşuna.

bence çocuk görme çok saçma.bebekle bi ton hazırlık yapıyorsun.gelmeyin kardeşim ne isiniz var diyesim var herkese :sinirli::sinirli:

Bugüne kadar gelen misafirlere kısır poğça börek kek pasta sarma. . illa en az 2 çeşit bişiler yaptım, ilk kez dışarıdan kuruyemiş ve kuru pasta ikram edicem:KK51: bu süreç beni maddi manevi yıprattı :işsiz: gelen bi zıbın kıyafet ama giden daha çok bence. Hep market alışverişi yaptık durduk.. Kuru yemişçi eve gelirken uğranması gereken yer oldu:hamarat:dinlenmem gereken bu dönemde ne ev işi yaptım yaaa.. Bu akşamkiler - cem yılmazın dediği gibi sen 1001 sin - durumu, pilimin bittiği zamanın misafiriler yapacak bişi yok:KK14:

Bende istiyorum ya :)acsak bi sayfa

Tamam canım açarsak etiketlerim mutlaka. Acmazsakta haberleselim arada. Ben bugun ufaktan başlıyorum bakalım dayanabilcek miyim :KK14:
kızlar kahvaltıda iki dilim tam buğday ekmeği,Kahvaltı öğlen arası ceviz badem dut yarım kase . ,Öğlen semizotu yoğurtladım yedim . 5 gibi falan tost yaptım ay dayanandım :eek:Akşama da kıymalı yumurta yapıcam . Ekmeği bıraktım vallahi tostu da yufkadan yaptım o ekmek sayılmaz , en azından şimdilik :KK49: . Veee o atıştırmalık çekmecesi dünden beri açılmadı inanamıyorum yemediğime :halay:

Merhaba kizlar, canim cok sikkin birinci ay kontrolde kalca usg si cektirmistik sag taraf 61 sol 67 cikmisti 60 sinir ikinci ay tekrarlayalim demisti doktor. Bugun docent olsun diye bbezmi aleme goturdm kizimi orda ultrason cekildi sag 57 sol 58 cikti. Ortopediye yonlendirdi doktor yarin gidicez palvik bandaji takiliyormus aylarca kizim cok hareketli napicam cok zor olacak zapdetmek. Geldigimden beri agliyorum

Bugüne kadar gelen misafirlere kısır poğça börek kek pasta sarma. . illa en az 2 çeşit bişiler yaptım, ilk kez dışarıdan kuruyemiş ve kuru pasta ikram edicem:KK51: bu süreç beni maddi manevi yıprattı :işsiz: gelen bi zıbın kıyafet ama giden daha çok bence. Hep market alışverişi yaptık durduk.. Kuru yemişçi eve gelirken uğranması gereken yer oldu:hamarat:dinlenmem gereken bu dönemde ne ev işi yaptım yaaa.. Bu akşamkiler - cem yılmazın dediği gibi sen 1001 sin - durumu, pilimin bittiği zamanın misafiriler yapacak bişi yok:KK14:

Bebek gormeye mutlaka bir kap yemek veya bi tabak borek çörek vs ile gidilmeli bence
Bana bir misafirim gelirken bir tepsi tatliyla gelmisti O kadar makbule gecmisti ki ..

Merhaba kizlar, canim cok sikkin birinci ay kontrolde kalca usg si cektirmistik sag taraf 61 sol 67 cikmisti 60 sinir ikinci ay tekrarlayalim demisti doktor. Bugun docent olsun diye bbezmi aleme goturdm kizimi orda ultrason cekildi sag 57 sol 58 cikti. Ortopediye yonlendirdi doktor yarin gidicez palvik bandaji takiliyormus aylarca kizim cok hareketli napicam cok zor olacak zapdetmek. Geldigimden beri agliyorum
Çok geçmiş olsun. Canım sukurki tedavisi olan bir durum zor olacak ama ilerisi için ne yapılması gerekiyosa yapılacak kolay geçirir inşallah bandajli zamanları

Gecmis olsun canim

kızlar kahvaltıda iki dilim tam buğday ekmeği,Kahvaltı öğlen arası ceviz badem dut yarım kase . ,Öğlen semizotu yoğurtladım yedim . 5 gibi falan tost yaptım ay dayanandım :eek:Akşama da kıymalı yumurta yapıcam . Ekmeği bıraktım vallahi tostu da yufkadan yaptım o ekmek sayılmaz , en azından şimdilik :KK49: . Veee o atıştırmalık çekmecesi dünden beri açılmadı inanamıyorum yemediğime :halay:
Ayy bende bugün sadece 3 dilim kepek ekmeği yedim. Hem düzene koydum hemde azalttim. İnşallah verebiliriz ya.. Ama emzirdikten sonra çok acikiyorum ben.Ara öğün falan zor kesiyor yani. Dur bakalım ne kadar dayanicam :-)

Merhaba arkadaslar sızlere bırsey sormak istıyorum.yenı hamıleyım ben.doktora gıttım bugun ilkdefa ben 4 yada 5 haftalık beklerken doktor kesenın 6 hafta 1 gunluk gorundugunu soyledı.fakat ıcerısınde emrıyo yok.cumartesı test yapıp ogrenmiştım.bırde kesenın uclarına dogru bır bozukluk oldugunu soyledı ama kasılma yada agrın varsa sekıldekı bozuklugun rahım kasılması olabılecegını soyledı.şimdi sıze sormak istedıgım boyle durumla karsılasıp gebelıgı saglıklı bır sekılde devam eden arkadaslar varmı.?

Bi de rota virüsü aşısı nı kendimiz alıp vurduracakmışız bence vurduralım, çok göç aldık, aşı takibi olmayan çocuk çok, sıkıntı çıkma ihtimali var, ama eşim karşı, fuzuli diyor, yeter ne çok aşı vurdurduk diyor. Siz ne yapacaksınız. Ben eşimi ikna edicem zaten damla şeklinde vereceklermiş ağzından
Dr umuz tavsiye etti bizde yaptirdik ilk dozunu.

Canım üzme kendini lütfen.Allah dermansız dert vermesin.düzelecek sonuçta bandajla.bozma moralini bebişin de hisseder senin üzüldüğünü.

Bnm hep oluyor tükürüğü kaçıyor . İlk zamanlar korkmuştum ama artık alıştım . Zaten artık kendi kendini kurtarıyor
Benim geçen ilk defa kendini kurtaramiyordu çocuğu dik yaptım hala nefes alamıyordu ondan sonra çok korktum
Canım benimkinde de oluyor.tükürüğünü biriktiriyor bazen,bazen de kusmuk geliyor öksürmeye başlıyor.yatırdığın zaman kafasını yan çevir.bir de yastık kullanmak omurga gelişimi için zararlı.onun yerine yatağın baş kısmını hafif yükseltebilirsin.ben yatağın altına battaniye koyup baş kısmına hafif eğim verdim reflü yatağı gibi oldu.
Gündüz neyse de gece kesin yastık koyuyorum o riski aza indirmek için.reflü yastığı alırdım da artık boyutu çok küçük kalır
Ne yapsam bilemedim çocuğun başında nöbet mi tutayım :(

Üzülme arkadaşim. Firsat buldugumda girip yaziyorum. doğduğundan beri alci tedavisi görüyor belki hatirlarsin. Ayaklari içe dönük olduğundan. Kaşığına kadar ,10 gün kaldı alci tedavosinin bitmesine. Ameliyat ta oldu bu arada tendom baglarini duzeltmek icin. Ayakkabı tedavisi ne gecicez. Ve bu sicaklarda çok huysuz bir bebek oldu. Sürekli ağliyordu. Pipisinde darlık varmış. Sunetti ni yaptırdik. Doğduğundam beri ne bebek ne de ben gözümüzü açamadik. Baltalimanı hastanesine gidiyoruz. Orada çocuk ortapedi bölümu ayrı birde oraya görün derim. Coookkkk geçmiş olsun. Rabbim dermansiz dert vermesin hicbirimize.

Back