2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
canim hic alma ben aldim onuda emmedi neler yaptık emmiyor yapicak bisey yok

C Cevizlipeynir şahsen ben 1.5 aydır silikon uçla veriyorum. Bebeğe göre değişir. Ben bebedoru kullanıyorum. Uç kısmı biraz büyük olunca emebildi galiba. Ama emmesi için o gmğüs ucunun içinin sütle dolması lazım ki bebek de emsin eğer dolmazsa emmez doldurabiliyo mu sütünüz o ucun içini

minikoglan C Canailem ben molfix kullanoyorum. Hiçbişeyde olmadı. Bebeğinizin altını her değiştirdikten sonra pişik kremi sürüyomusunuz. Pişik olmasını beklemeyin yani. Havalar şimdi çok sıcak çiş bile yapsa az bişe de olsa sürün. Bebeğin altını ıslak bırakmayın mendille sildikten sonra yumuşak bi tuvalet kağıdıyla da kurulayın. Bunları yaptınıx mı çok da bişey olmuyor. Tabi bebeğin cildinin hassaslığona göre de değişir bu durum

Ben de yapmak istiyorum yavas yavas deneyeyim, ama evde kv var ve cocukla sanki buyuk cocuk gibi asiri ilgileniyir uysnikken ve fazla uyariliyor bebek. Bakalim. Uyutmak icin bir teknik var mi kullandigin. Benimki memede uyuyo cogunlukla ve ac uyanuyor yani mecburen eaesy oluyor. Ama a fazla uzauinca dengemiz sasiyor. Bi de sutun neden gitti anlamadim, azaldi mi hic mi yok?

Ben sadece saatleri ve bebeğin çok uyarılması ile kısımları dikkate al derim. Benim bebeğinde memede uyuyor. Memede uyumaktan ayirmaya çalışırken eşim biberonla bolca mama verdi, normalde yediğini iki katı kadar, mamaya uyusuklasan çocuk kendi kendine yatağında uyumayı ogrendi. Ama bunun bedelini sutumun azalması ile ödedik. Şimdi geri döndürmeye ve kızımı memede uyumaya alıştırmayap çalışıyorum . Mamayı artık premie bebek biberonundan filan veriyorum kızım yavaş yavaş memeye dönüyor. Tracy Hogg memede uyutma , bir memede en fazla on beş dk tutun diyor da halt etsin. Emzirme hemsirem kızdı bana bunları bir haftalık uygulayınca ve formül verince süt 90ml den 5-10 ml ye düştü.

Bebeğinize saygılı olun diye verdiği örnekleri takip ediyorum. Ornegin yemek kokulu kıyafetle bebeği kucaklamayin, konuşun, 30 sn bırakın ağlasın ki farklı ağlama seslerini öğrenin, uyku rutini olsun vs gibi kısımları uygulamaya başladım.

Ama şu an yemek kısımlarıni bebeğimin istediği gibi yapıyorum. Memede uyumak serbest ve eaesy yada aesy yapıyorum.

Bütün odalara baybay diyip odamiza gidiyoruz uyku için. Karanlık beyaz gürültü ve meme/formul kullanarak uyuyoruz. Minimum 20 dk da uyuyor.

KV nize fazla uyarılmayı anlatın. Kitabı biraz özetleyin yada okusun. Eşim okuduktan sonra çok değişti bizim ev. Artık kızım sürekli lunaparktaki çeşitli aletlerdrymis gibi evin içinde uçurulup ziplatilmiyor.

Son düzenleme:
Ayy bize de lazim bu kitaptan.. kv oyle cok degil de. Kayinbaba surekli cocuk uyanik mi ver azcik sevim diye elinde evirip ceviriyo cocugu. Cocuk uykudan kalkmis altini bile acmadan emzirmeden getir hele diyo ayy su cocugun ihtiyaclarini bi karsiliyim de ilk once diye bi cıkıstm gecen. Hayret bise. Yenidogan bebek de koca cocuk gibi hoplatilmazki bu konuda asiri sinirliyim

Güldürdünüz beni haklısınız ama. Allahtan benm kayınpederim öyle değil. Ben kaynanamla yaşıyorum. Öyle bişey olsa da kaynanam kayınpederime etmediğini bırakmaz heralde. Şey yapabilirsiniz. Uyandığında hiç kimseyi dinlemeyin. Önce çocuğunuzun ihtiyaçlarını giderin. Getir mi diyo bekleyin biraz getiriyorum deyin. Arada sert çıkışlar işe yarar ama :)

saolasin canım yapacam dediklerini. benim bu ilk çocuğum değil. Bundan büyük bi oglum var.ilk anne olmama rağmen oglum da gurup gurur sütüm gelirdi.o da 2 saate bir ederdi. hiç böyle sorunlar yaşamadım. 2 yıl emziriyim Tosun gibiydi.simdi bu kız çok nazli .kafaya Takma maya çalışıyorum. kız çocuğu çok da kilolu olmasın diyorum ama.iste anneyi sonuçta bi yerde yine kafaya takiyorum

Kizlar ben gaz yapacak korkusuyla hicbir meyveyi yiyemiyorum Findik fistik yiyemiyorum Cikolata vs yiyemiyorum Süt de icmiyorum
Ben bunlari cok yiyen biriydim simdi yemek aralarinda yiyecek sey bulamiyorum ya siz de oyle misiniz
ben de öyleyim, sağlıksız şeylere yöneliyorum üstüne de. oğlum da gazman bildiğin bazen yemediğim halde de gazlı yesem mi ki diyorum, sonra da kıyamıyorum ya daha kötü olursa diye. meyvelere de içim gidiyo

arkadaşlar günaydın, oğlum kendi kendine uykuya dalmıyo hiç, hep memede uyumak istiyo. esnemekten ağzı yırtılacak uyumuyo, memeye yaslanınca gözler gidiyor. nasıl değiştirecem bu düzeni? emzik de almıyor, evde altı tane emzik var hiçbiri olmadı, iyi de oldu da, meme bağımlılığını nasıl azaltıcam fikri olan var mı?

Yok canım göğüsten bahsetmedim emzik tutmuyor oğlan da onu konuşuyorduk

Hay allah insallah hemen artar sutun, bol uyku bol su ve bol emzirme. Sanirim en guzeli bunlar. Sicak dus ve kompres de cok iyi geliyor. Dus sonrasi hep cok guzel emziriyorum.

15 dakika bence de yalan, en azidan bebekler 4 aylik filan olana kadar. Bebesine gore degisir velki ama benimki 15 dakikada son sute bile gecmis olmuyor bence. Uzun uzun emziriyorum ki hem yagli sutu alip kilo alsin, hem rahatlasin ve uyusun. Uyumasa bile tatmin olsun mutlu olsun. O yuzden Tracy Hogg emzigi onerse bile veremiyorum, cork cork sut gelmeyen biseyi amacsizca emmesi beni uzuyor nedense kandiriyormusum gibi geliyor bebegimi. Emzir gitsin :) hem sut de artar. Ilk 3ay bebek karar versin nasil uyuyacagina rahatlayacagina diyorlar. 4. Aydan sonra tam uyku egitimine gececegim insallah.

Gece uykumuz iyi ama gunduz emzirdikten sonra hemen uyumayabiliyor bu emzirme eaesy'nin ikinci e'si. Dalamiyor karanlik da yapsam odayi bir sikinti var anlayamadim. O zaman tekrar a'ya geciyoruz ve s bir turlu olmuyor. O yuzden sordum nasil uyutuyorsun diye. Bayadir uyanik, karni tok,activity time yapilmis ama uyumuyor neden anlamiyorum. Uyaran cok sanirim. Benim gibi oluyor mu? Gunduz uyumadiginda (memede bile) napiyorsun? Gerci benimki memede uyuyor yataga koyunca uyaniyor neyse ki gece oyle degil

Bence azaltmayın. Benm bebeğimde öyle uyuyo. Sonra ayağıma alıyorum. Ayağa alıştırmak istemiyodum ama gece daha rahat oluyo. Annenin bebekle bağ kurabildiği en güzel yer meme. Benm fikrim tabi siz bilirsiniz

Bence azaltmayın. Benm bebeğimde öyle uyuyo. Sonra ayağıma alıyorum. Ayağa alıştırmak istemiyodum ama gece daha rahat oluyo. Annenin bebekle bağ kurabildiği en güzel yer meme. Benm fikrim tabi siz bilirsiniz
eylülde işe geri dönücem, çok zorlanacak ve bakana da zor olacak tüm derdim o. yoksa ben de seviyorum memede bakışa bakışa uyumasını

eylülde işe geri dönücem, çok zorlanacak ve bakana da zor olacak tüm derdim o. yoksa ben de seviyorum memede bakışa bakışa uyumasını

Hımm. O zaman ayırın :) tabiki uykusu geldi mi memeye girmek istiycek. Biz öyle yapıyoruz. Uyuyo mesela uyanıyo sallayım uyusun diyorum emmese bile bir iki çekip orda uyumak istiyo sonra naparsan yap dercesine ama zor olur evet sizin için. Bi doktora ya da bebek hemşirenize sorun isterseniz ben oğlum bir yaşını doldurana kadar çalışmayı düşünmediğim için hiç bu açıdan bakmamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…