- Konu Sahibi kardelen384
-
- #64.641
canim hic alma ben aldim onuda emmedi neler yaptık emmiyor yapicak bisey yok
kizlar bizede molfix pisik yapti hemde cok fena 2 gune zor gecti yavrum fena kivrandi .. hemen bexini degistirdim prima kullaniyorum.. ve zeytinyağını ocakta issittim asiti yok ettim simdi surekli altina suruyorum cok iyi geliyor pisige artik surekli kullaniyorum
Ben de yapmak istiyorum yavas yavas deneyeyim, ama evde kv var ve cocukla sanki buyuk cocuk gibi asiri ilgileniyir uysnikken ve fazla uyariliyor bebek. Bakalim. Uyutmak icin bir teknik var mi kullandigin. Benimki memede uyuyo cogunlukla ve ac uyanuyor yani mecburen eaesy oluyor. Ama a fazla uzauinca dengemiz sasiyor. Bi de sutun neden gitti anlamadim, azaldi mi hic mi yok?Evet Tracy Hogg.
Çoğunlukla evet uyuyoruz. Ama hiç ev isi filan yapamıyorum. Sürekli bebek uyutuyorum. Gece dışarı çıkmıyoruz 7 den sonra. Esim de kitabin bir kısmını okudu yardımcı oluyor.. yemek kısmını yapmıyorum , sutumun gitmesine sebep oldu. Birde Easy değilde genelde eaesy yada aesy yapıyorum. Bebeğim tok uyumak istiyor..
her şeyi yiyorum. Doktoruma göre annenin gazi bebeğe geçmiyor. Sadece brokoli karnabahar lahana yeme dedi. Bebiste normal gazlı.hergun masaj yapıyorum ve karın üstü durma egzersizi yapıyor. Alisti zaten artık gazı varsa aşağıdan çıkarıp duruyor..
Ben sadece saatleri ve bebeğin çok uyarılması ile kısımları dikkate al derim. Benim bebeğinde memede uyuyor. Memede uyumaktan ayirmaya çalışırken eşim biberonla bolca mama verdi, normalde yediğini iki katı kadar, mamaya uyusuklasan çocuk kendi kendine yatağında uyumayı ogrendi. Ama bunun bedelini sutumun azalması ile ödedik. Şimdi geri döndürmeye ve kızımı memede uyumaya alıştırmayap çalışıyorumBen de yapmak istiyorum yavas yavas deneyeyim, ama evde kv var ve cocukla sanki buyuk cocuk gibi asiri ilgileniyir uysnikken ve fazla uyariliyor bebek. Bakalim. Uyutmak icin bir teknik var mi kullandigin. Benimki memede uyuyo cogunlukla ve ac uyanuyor yani mecburen eaesy oluyor. Ama a fazla uzauinca dengemiz sasiyor. Bi de sutun neden gitti anlamadim, azaldi mi hic mi yok?
Ayy bize de lazim bu kitaptan.. kv oyle cok degil de. Kayinbaba surekli cocuk uyanik mi ver azcik sevim diye elinde evirip ceviriyo cocugu. Cocuk uykudan kalkmis altini bile acmadan emzirmeden getir hele diyo ayy su cocugun ihtiyaclarini bi karsiliyim de ilk once diye bi cıkıstm gecen. Hayret bise. Yenidogan bebek de koca cocuk gibi hoplatilmazki bu konuda asiri sinirliyimBen sadece saatleri ve bebeğin çok uyarılması ile kısımları dikkate al derim. Benim bebeğinde memede uyuyor. Memede uyumaktan ayirmaya çalışırken eşim biberonla bolca mama verdi, normalde yediğini iki katı kadar, mamaya uyusuklasan çocuk kendi kendine yatağında uyumayı ogrendi. Ama bunun bedelini sutumun azalması ile ödedik. Şimdi geri döndürmeye ve kızımı memede uyumaya alıştırmayap çalışıyorum. Mamayı artık premie bebek biberonundan filan veriyorum kızım yavaş yavaş memeye dönüyor. Tracy Hogg memede uyutma , bir memede en fazla on beş dk tutun diyor da halt etsin. Emzirme hemsirem kızdı bana bunları bir haftalık uygulayınca ve formül verince süt 90ml den 5-10 ml ye düştü.
Bebeğinize saygılı olun diye verdiği örnekleri takip ediyorum. Ornegin yemek kokulu kıyafetle bebeği kucaklamayin, konuşun, 30 sn bırakın ağlasın ki farklı ağlama seslerini öğrenin, uyku rutini olsun vs gibi kısımları uygulamaya başladım.
Ama şu an yemek kısımlarıni bebeğimin istediği gibi yapıyorum. Memede uyumak serbest ve eaesy yada aesy yapıyorum.
Bütün odalara baybay diyip odamiza gidiyoruz uyku için. Karanlık beyaz gürültü ve meme/formul kullanarak uyuyoruz. Minimum 20 dk da uyuyor.
KV nize fazla uyarılmayı anlatın. Kitabı biraz özetleyin yada okusun. Eşim okuduktan sonra çok değişti bizim ev. Artık kızım sürekli lunaparktaki çeşitli aletlerdrymis gibi evin içinde uçurulup ziplatilmiyor.
Ayy bize de lazim bu kitaptan.. kv oyle cok degil de. Kayinbaba surekli cocuk uyanik mi ver azcik sevim diye elinde evirip ceviriyo cocugu. Cocuk uykudan kalkmis altini bile acmadan emzirmeden getir hele diyo ayy su cocugun ihtiyaclarini bi karsiliyim de ilk once diye bi cıkıstm gecen. Hayret bise. Yenidogan bebek de koca cocuk gibi hoplatilmazki bu konuda asiri sinirliyim
saolasin canım yapacam dediklerini. benim bu ilk çocuğum değil. Bundan büyük bi oglum var.ilk anne olmama rağmen oglum da gurup gurur sütüm gelirdi.o da 2 saate bir ederdi. hiç böyle sorunlar yaşamadım. 2 yıl emziriyim Tosun gibiydi.simdi bu kız çok nazli .kafaya Takma maya çalışıyorum. kız çocuğu çok da kilolu olmasın diyorum ama.iste anneyi sonuçta bi yerde yine kafaya takiyorumG GILO benim bebeğim de çok yavaş büyüyor. 3.600 gr dogan bebegim 40 gun sonra 4200du. Surekli memede. Normalde günde minimum 15 Gr alması lazım ama bazen kilo kaybedebiliyorlar. Mama vererek şimdi sismanlattik çünkü eşim çok takiyordu bu konuya. Ama mama verince süt azalması yaşayabilirsin özellikle sağma makinen yoksa.
Bence mamadan önce her iki saatte emzirmeyi dene. Memede uyumasına izin ver. Özellikle akşam 6-8 arası bazen iki saat bile memede durabilir. Bırak dursun. Boş gibi görünen memeyi emerken en yağlı sütü emerlermis.
Geçmişe ve uzun bir aylık dönemlere odaklanma. Haftalık ölçüm yaptir, Bebek tartısı ile tartilsin.haftada 15*7 minimum alıyorsa kilo alımı alt sınırda ama NORMAL. Tekrar yazıyorum NORMAL. Bir de sen daha az süt ürünü tüket. Hamilelik öncesi vitaminlerine devam et. Yedi günde 15*7 almazsa mamaya sadece bugünde bir kere olacak şekilde başla. Gece uyandırmadan biberonu eşin versin. Sen de süt sag, uyu dinlen.
Ben çok üzüldüm bu konuda sen üzülme
ınsallah canimboyu cok fazla uzamis ama, sutunu surekli emzirerek ve sagarak arttirmaya calis. sagdigim sutleri de ver.isi gucu birak beslemeye odaklan toparlar insallah canim.
ben de öyleyim, sağlıksız şeylere yöneliyorum üstüne de. oğlum da gazman bildiğin bazen yemediğim halde de gazlı yesem mi ki diyorum, sonra da kıyamıyorum ya daha kötü olursa diye. meyvelere de içim gidiyoKizlar ben gaz yapacak korkusuyla hicbir meyveyi yiyemiyorum Findik fistik yiyemiyorum Cikolata vs yiyemiyorum Süt de icmiyorum
Ben bunlari cok yiyen biriydim simdi yemek aralarinda yiyecek sey bulamiyorum ya siz de oyle misiniz
Almadım canım vazgeçtim artık emzik işindencanim hic alma ben aldim onuda emmedi neler yaptık emmiyor yapicak bisey yok
Yok canım göğüsten bahsetmedim emzik tutmuyor oğlan da onu konuşuyordukC Cevizlipeynir şahsen ben 1.5 aydır silikon uçla veriyorum. Bebeğe göre değişir. Ben bebedoru kullanıyorum. Uç kısmı biraz büyük olunca emebildi galiba. Ama emmesi için o gmğüs ucunun içinin sütle dolması lazım ki bebek de emsin eğer dolmazsa emmez doldurabiliyo mu sütünüz o ucun içini
Hay allah insallah hemen artar sutun, bol uyku bol su ve bol emzirme. Sanirim en guzeli bunlar. Sicak dus ve kompres de cok iyi geliyor. Dus sonrasi hep cok guzel emziriyorum.Ben sadece saatleri ve bebeğin çok uyarılması ile kısımları dikkate al derim. Benim bebeğinde memede uyuyor. Memede uyumaktan ayirmaya çalışırken eşim biberonla bolca mama verdi, normalde yediğini iki katı kadar, mamaya uyusuklasan çocuk kendi kendine yatağında uyumayı ogrendi. Ama bunun bedelini sutumun azalması ile ödedik. Şimdi geri döndürmeye ve kızımı memede uyumaya alıştırmayap çalışıyorum. Mamayı artık premie bebek biberonundan filan veriyorum kızım yavaş yavaş memeye dönüyor. Tracy Hogg memede uyutma , bir memede en fazla on beş dk tutun diyor da halt etsin. Emzirme hemsirem kızdı bana bunları bir haftalık uygulayınca ve formül verince süt 90ml den 5-10 ml ye düştü.
Bebeğinize saygılı olun diye verdiği örnekleri takip ediyorum. Ornegin yemek kokulu kıyafetle bebeği kucaklamayin, konuşun, 30 sn bırakın ağlasın ki farklı ağlama seslerini öğrenin, uyku rutini olsun vs gibi kısımları uygulamaya başladım.
Ama şu an yemek kısımlarıni bebeğimin istediği gibi yapıyorum. Memede uyumak serbest ve eaesy yada aesy yapıyorum.
Bütün odalara baybay diyip odamiza gidiyoruz uyku için. Karanlık beyaz gürültü ve meme/formul kullanarak uyuyoruz. Minimum 20 dk da uyuyor.
KV nize fazla uyarılmayı anlatın. Kitabı biraz özetleyin yada okusun. Eşim okuduktan sonra çok değişti bizim ev. Artık kızım sürekli lunaparktaki çeşitli aletlerdrymis gibi evin içinde uçurulup ziplatilmiyor.
arkadaşlar günaydın, oğlum kendi kendine uykuya dalmıyo hiç, hep memede uyumak istiyo. esnemekten ağzı yırtılacak uyumuyo, memeye yaslanınca gözler gidiyor. nasıl değiştirecem bu düzeni? emzik de almıyor, evde altı tane emzik var hiçbiri olmadı, iyi de oldu da, meme bağımlılığını nasıl azaltıcam fikri olan var mı?
Yok canım göğüsten bahsetmedim emzik tutmuyor oğlan da onu konuşuyorduk
eylülde işe geri dönücem, çok zorlanacak ve bakana da zor olacak tüm derdim o. yoksa ben de seviyorum memede bakışa bakışa uyumasınıBence azaltmayın. Benm bebeğimde öyle uyuyo. Sonra ayağıma alıyorum. Ayağa alıştırmak istemiyodum ama gece daha rahat oluyo. Annenin bebekle bağ kurabildiği en güzel yer meme. Benm fikrim tabi siz bilirsiniz
eylülde işe geri dönücem, çok zorlanacak ve bakana da zor olacak tüm derdim o. yoksa ben de seviyorum memede bakışa bakışa uyumasını
Cok Tsk deneyecemCanım sen birde su ile dene her pamuğu bir kere sur at yeni pamuk yap birde benim dediğin video bu bir izle istersen http://m.uzmantv.com/gozyasi-kanali-tikali-bebeklere-masaj-nasil-yapilirANNONA nin dedigi masaj da bu sanirim
30 derecede netcez :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?