2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Acaba kullanmayan var mı bizim topicte anason u bircogumuz kullaniyoruz kimyon ve rezene ile beraber. Uykusu icin bilemem ama gazi icin gercekten etkili.
Ben kullanmıyorumm bintek rezene var evde ınu da bel günde bi ancak içiyorum . Ama bio gaia kullanıyorum o bizde işe yarıyor galiba gaz sıkıntısı çekmiyoruz

Canım belki bebiş bu yüzden uysal mutlu anne mutlu bebek.
C Chivas Regal maşallah canım senin kiza
Sağol canım gerçi babayı atcam bu ara evden ama neyse ., onu da tınlamıyorum artık canımı mı sıktı çıkıyorum dışarıya hopp bi yüz liralık alışveriş yapıyorum kızıma hem ben rahatlıyorum hmde parasını harcadığım için içimin yağları eriyor ohh

Asağı sallanmaması mı Laz'ım ki nerede duracak ayaklar
Bizde chicco var omda da böyle
Ah canım tek sıkıntın bu olsun inş.

Buzluktan çıkardığım sütü önce 4-5 saat oda ısısında bekletiyorum çözülüyo sonra ısıtıyorum yanlışmı yapıyorum tadı kokusu bi acayipti döktüm bende

Var canım elektrikli pompam var sürekli sağıyorum ama hiç çoğalmadı benim. Sende hangi pompadan var
Bender Spectra marka var. Şimdi pompanın en yüksek frekanslı ayarında düşük çekim gücüyle yaklaşık iki dakika yada süt gelene kadar sagiyorsun. Süt gelince frekansi düşürüp çekim gücünü arttırıyorsun. Ben dün artık yavaş yavaş maximuma çıkardım. Normalde çıkarmıyordum. Toplam 20 dk ya da sütun gelmeyi bırakana kadar.
Bunu yaparken bebeğe bakmak zor. O yüzden yakına biberonla bebeği besleyecek biri lazım. Görüştüğüm hemşire üç gün yap dedi

Bende medela var direk en yüksek çekimle çalıştırıyorum sağ mememden 1,2 ml anca çıkıyordur boş olsada sırf gelsin diye sağıyorum ama doğum yaptığımdan beri aynı. Diğer mememide oğlum süt azaldığı için bırakıyor emmeyi oda azalmasın diye sağıyorum ama git gide azalıyor hiç dolu dolu akmadı göğüslerim. Napcam bilmiyorum belkide yanlış yapıyorum birşeyleri yada benim göğüsler böyle

Burda bebeği emzirme den önce ve emzirdikten sonra tartiyorsun. Bez filan hiç değişmeden. Farkı emdiği miktar. Ama bebeğin aç kalıp kalmaması emme sıklığına bagli. Burada 30 ml bir birim. Mesela şimdi günde yaklaşık 24*30 ml alması gerekiyor. Benim bebek 2*30 etmiyorsa 12 defa emmek ister. 24 birimi tamamlar yani.
Beni tartarken gören bir hemşire 2 birim almış çok az dedi mama ver dedi, beceremedim sütum gitti. O yüzden sakin bir defalık olcumden tam sonuç cikarmam. 24 saat sonunda toplam yaklaşık 24 birim olmalı.

Benim buna benzerdi.

Direk çok hızlı cekersen canın acır. Madelalarin da iki ayarı varmış. Sık ama az çeken ayarda süt gelene kadar tutup sonra yavaş ama çok çeken ayara geç.

Power pumping diye de bir şey var. Bir saat seçip 20dk sağ 10 dk dinlen. 10 dk sağ 10 dk dinlen.. sonra hep 10 ar. Bunu iki saat yapıyoruz üç gün üst üste. Bu bebeğin büyüme haftasını taklit ediyormus. Bir de masaj yap sagmadan önce yada sağlarken. Ben koltuk altından bastırıyordu.
O süt gelmeyen memeyi doktora sormak lazım sanirim.
Umarım yardımcı olur. Süt konusu gelmeyince çok sıkıntı.

Keşke burdada öyle ölçecek hesaplayacak bir sistem olsa ne yediğini ne içtiğini görebilsek. Ben bir ara biberonla içtiği yudumu sayıp kaç ml içmiş çıkarmaya çalışıyordum çünkü sütüm pompaya az geldiği için bebek ne kadar alıyor tahmin etmeye çalışıyordum ama biberonla meme bir olmuyor. En son çare eds sistemi emZirme var onu deneyeceğim benim sütümün hiç artacağa benzemiyor çünkü oğlun süt azalınca hiç çekmiyor anında bırakıyor vermeye çalışınca kıyametleri koparıyor. Ee yanımda kimsede yok beni destekliyecek yardım edecek ailem Ankarada ben Bursada 5 günlükken annem gitti herşeyi kendim öğrenmeye yapmaya çalışıyorum. Sağma işinden sen fayda görürsen senin gibi yaparım bende olmazsa

Denerim bu sistemide denerim çok şey denedim yedim içtim ama olmadı. Evet çok sıkıntı bebeğe yetmiyorum sütüm yok diye stres yapıp üzülüyorum daha çok etkileniyor bu sefer. İnsan çaresiz kalıyor resmen

Buzluktan çıkardığım sütü önce 4-5 saat oda ısısında bekletiyorum çözülüyo sonra ısıtıyorum yanlışmı yapıyorum tadı kokusu bi acayipti döktüm bende
Canim dokme bende genelde oyle yapiyorm disarda kendi kendine cozduruyorum sicak suylada isitiyorum acelem varsa direkt sicak suyla isitiyorum. Sakin dokme. Anne sutundeki bi maddeden kaynakli oyle kokmasi bende kokmus saniyodm ama degilmis. Cocuk nasi icsin bunu diyodum. Sutun bozulup bozulmadigini anlamak icin az bise sutu cezvede kaynat kesiliyosa bozulmustur canim.

Sağol canım , böyle metal gibi bi koku ve tat hala ağzımdan gitmedi tadı paslı bi çivi yalamışım gibi bişey

ben sürekli mama vermiyorum ama mama verdiğimde içine 1 çay kaşığı zeytinyağ koyuyorum kakasini rahat yapıyor

Hayır canım aksine çok iyi kakasini belirtmesi. Çok çabuk tuvalet aliskanligi kazanirmis böyle çocuklar. Ben de boyleymisim ve annem beni 4 ayliktan itibaren lazimliga yapmaya alistirmis bu sayede. Kaka gelince gözleri sabitlermisim ıkınmaya başlar başlamaz beşini açıp lazimliga oturturmus. Neredeyse hiç kakani temizlemedim ben senin diyo

Can'ım benim Allah kolaylık versin sana. İnş geri gelir sütün şırıl şırıl akar.

Ay bizimki de çok komik yA. Dediğin gibi gözlerini sabitliyor bi yere dudaklarını öpücük yapar gibi büzüyor ölüyorum gülmekten

Kızlar birinin annesi darılıp da gitmişti yeni doğum yaptığı zamanlarda..kimdi o ne oldu...annenin gönlünü aldılar mı...aklima geldi birden
Benim annemdi canım. Evet eşim kaç kez ozur diledi. Bayramda da gittik eşimle beraber. Çok şükür sorun kalmadı ama yapılan unutulmadı tabiki

Kızlar ağlamaktan bir hal oldum. Ackaliyor sık emmek istiyor diye Mama verdik sutum çok azaldı artık hiç doyuramiyorum. Nasıl geri gelir

Stres yapmamak çok önemli. Biz süt yetmiyor diye kaygılandıkça sütü de olumsu etkilemiş oluyoruz. Dinlenmeye uykunuzu almaya çalışın. Mamayı biberonla değil kaşıkla verin, biberona alışınca emmekte zorlanıyorlar. Ben Aptamil kullanıyorum sütüm vardı ilk zamanlarda kaşıkla verdim hiç sıkıntı olmadı. Bir de lactamil diye emziren annelere özel bir ürün kullanmıştım onun çok faydasını gördüm.

Hiç kullanmadım ama anason da biraz ağır olmaz mı...papatya falan...belki...
Benim buyuk bebegimede vermemi soyluyorlardi vermedim hicbirsey vermedim onunda uykusu yoktu ve gazi vardi simdi iki cocuk olunca cook cokk zor geceleri kücüğü uyumuyor sabahlatıda büyügü büyok dedüğüm daha 21 aylık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…