• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar bu ıkınarak kaka yapma falan sorun mu acaba...bizimki de böyle yapıyor ama ben normal diye düşünüyorum hep çünkü bizim gibi ayakta değiller yani sezaryenden sonra mesela kalkıp yürümedin mi o gaz çıkmıyor...ha pek de acı çektiklerini sanmıyorum bi bac d3 vermişti doktor ben sadece onu veriyorum...oglumda çok yaşlı bi doktorumuz vardı rahat bırakın kakasıyla gazıyla uğraşıp durmayın nasıl yaparsa ne zaman yaparsa yapsın derdi...geçen de yine 67 yaşında bi komşum, 2 çocuk 4 torun büyütmüş, kahve içmeye gelmişti tabi o arada bizim kız bakışlarını sabitledi ve caaarrrrttttt cooorrrtttt epey seslice gazlar hem de koku bi yandan çığlıklar koşarak bez değiştik...ay dedim boyle yapıyor işte yazık falan...yok bağirsakları iyi çalışıyor işte yapsın ne güzel dedi...ben burda okudukça kafam karışıyor hiçbir şey vermiyorum kendim de her şeyi yiyorum ben de mi bişeyler versem acaba çocuğa
Benim kız da ıkınıyor baya, komik komik yuvarlanıyor, ayaklarını karnına çekip komik bi surat ifadesiyle, bazen 2 saat ıkınıyor dinlene dinlene sonra cart curt ohoooo. Yol açılınca bi daha arkası geliyor

Yine kakalar konuşulmuş benim kız huy etti 6 gün dolmadan altı çırılçıplak olmadan asla yapmıyor ama sancı ağrı yapmıyor diye umursamıyorum acaba zeytin yağı döksem mi mamaya diye düşünüyorum şuan okuduklarımdan etkilenerek. Zilli kızım artık kendini hafif hafif kaydırıyor emerken elimi tutabiliyor abileri konuşunca onlara bakıp ayırtedebiliyor... Ve en önemlisi ufaktan gülücükler atıyo cennet kokulum gözlerine bakınca içim eriyor derler Di hep insan her çocuk ta başka oluyo diye gerçekten öyle 1. Ayrı 2. Aa 1de bişey anladım 2. Çok farklı diyodum şimdi 2 neki 3. Muhteşem diyorum Rabbim bütün evlat kokusunu duymak isteyen kardeşlerime hayırlısıyla nasip etsin bu duyguyu inşallah

Maşallah suphanallah ne güzel yapıyormuş işte Can'ım. Çok şükür. Bizimki en çok 3 kere yapıyor. Ay bu akşam emerken bi yaptı kakasını. Acıdım çocuğa nasıl uzun uzun gazla birlikte yaptı ki :KK43:
Dedim yavrumun kıvranması tabi kş olur böyle gaza.

Canım 5 dediysem aslında 2 tanesi adam gibi diğerleri osuruktan devşirme bezi kirletme olayı ama bugün kendini aştı 7 bezin hiçbirinin hatri kalmasın demiş ama 5 tanesine yaparken sesli çıkardı. Bende korktum sonuçta abisiyle birlikte odada kalıyor zaman zaman mikrop kaptı ishal oldu falan diye düşünüp biraz korktum.

Canım benimde öyleydi saat başı emerdi ama bu iki gündür 5,6 saatte bir emdi yada mama aldı. Hep aynı şeyleri yaşıyoruz Allah bize güç kuvvet versin yemek ev işine zaten yetişmek mümkün değil tek yapabildiğim düzgün şey çamaşır yıkamak onuda bebeğimi yanıma alıp asıyorum katlıyorum ondan. Evimi b.k götürüyor yemek desen çorba makarna çoğu zaman oda yok kahvaltılık inşallah geçecek bugünler

insallah gercekden zor donemdeyiz gazi atlasltsak biraz daha dinlenebilcez insallah bende camasir yemek toplamak kizim ayri oglum ayri zorlaniyorum. tuvalete gitmekle yemek yemek bazen mukafat gibi oluyor biz basladik yine sabahlamaya bide ev boyaniyo bu hafta ev temizlemek ve boyanmasi nasil olacak hic bilmiyorum.

Artik oglumu yatagina biraktigim yerde bulamiyorum :emir_bebek: sıpa kendi kendine kayıp dönüp yer değiştirmeyi öğrendi. Galiba bu cocuk cok hareketli olacak hic anasina cekmemis :KK70: sizin bebisler basladi mi saga sola dönmeye? Artik dikkat etmek, desteksiz yataga birakmamak lazim.
Can'ım yatakta dönmüyor babynest içinde Zaten. Alanı çok Yok. Ama uyanıkken koltukta falan mutlaka yastık koyuyorum. Hareket ede ede kayıyor çünkü.
Slm anneler br sorum olacsk herkes anason tavsiye ediyor Gaz ve uyku için kullananaz var mı faydasını görüyor musunuz be eğe zararı var mı yok mu cvp için tşk iyi geceler
Can'ım ben dr umuza gaz için bazıları bebeğe rezene falan veriyor tavsiye eder misiniz diye sormuştum. Çok küçükler tavsiye etmiyorum ama illa vericem derseniz sadece anason olabilir demişti.

Kızlar bu ıkınarak kaka yapma falan sorun mu acaba...bizimki de böyle yapıyor ama ben normal diye düşünüyorum hep çünkü bizim gibi ayakta değiller yani sezaryenden sonra mesela kalkıp yürümedin mi o gaz çıkmıyor...ha pek de acı çektiklerini sanmıyorum bi bac d3 vermişti doktor ben sadece onu veriyorum...oglumda çok yaşlı bi doktorumuz vardı rahat bırakın kakasıyla gazıyla uğraşıp durmayın nasıl yaparsa ne zaman yaparsa yapsın derdi...geçen de yine 67 yaşında bi komşum, 2 çocuk 4 torun büyütmüş, kahve içmeye gelmişti tabi o arada bizim kız bakışlarını sabitledi ve caaarrrrttttt cooorrrtttt epey seslice gazlar hem de koku bi yandan çığlıklar koşarak bez değiştik...ay dedim boyle yapıyor işte yazık falan...yok bağirsakları iyi çalışıyor işte yapsın ne güzel dedi...ben burda okudukça kafam karışıyor hiçbir şey vermiyorum kendim de her şeyi yiyorum ben de mi bişeyler versem acaba çocuğa
Bence de Can'ım ne güzel yapıyormuş cart curt :)) hiç kafanı karıştırma.
Bizimki de bugün bi yaptı ki sorma. Tam emziriyordum. Havaya kaldırdım taşarsa üstüme bulaşmasın diye. :))

Slm anneler br sorum olacsk herkes anason tavsiye ediyor Gaz ve uyku için kullananaz var mı faydasını görüyor musunuz be eğe zararı var mı yok mu cvp için tşk iyi geceler

Ben bebise sadece rezene anason kimyon lavanta ve keten karışımı çaydan 2 çay kaşığı falan veriyorum ama ben gaz sancısı için veriyorum anasonun yanında lavanta da uyku düzenlermiş ama benin kızım bu saat oldu hala uyanık :) her bebek te aynı etkiyi vermeyebilir.

Yok canım.neden veriyorsun ne güzel yapıyor ve.sancisi yok. Bizim ilk 3 hafta senin dediğin gibiydi hatta osurdugunda odada yankılanıyordu osuruk sesi. 3 haftadan sonra sancıları başladı da ben çay vermeye başladım. Ağlama krizlerine dayanamadım.

EvBoregi EvBoregi
Can'ım bak instagramda böyle bişey gördüm

Eklentiler

• IMG_6882.PNG
    IMG_6882.PNG
    332,2 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_6883.PNG
    IMG_6883.PNG
    295,8 KB · Görüntüleme: 54
Kızlar ya özellikle erkek anneleri.
Oğlumun pipisinşn ucunda bi beyazlık gördüm az önce. Derisini ittiğimde orda minik topaklanmış bişey vardı. Krem kurur yA onun gibi düşünün. Ama o bölgeye krem sürmüyorum. Diğer yerlerden de bulaşması zor. Ne olabilir ki. Sildim ama tamamen geçmedi. Var mı sizde de benzer durum

Ay canım bugün aynısını ben de gördüm.ne olduğunu çözemedim.krem ben de sürmüyorum oraya.takip edelim bakalım.

Ablam da demişti Can'ım onu. Banyo yaptırırken geri it diye. Ama Tek başıma o kadar hızlıca yıkıyorum ki ciyak ciyak oğlum. O an aklıma gelmiyor.

Canım o kalan çiş tortusu. Sünnet derisini biraz geri itince hemen gözükür. Siz sünnet derisini itin hem daha rahat sünnet olur hemde o tortuları alırsınız.

Yok canım.neden veriyorsun ne güzel yapıyor ve.sancisi yok. Bizim ilk 3 hafta senin dediğin gibiydi hatta osurdugunda odada yankılanıyordu osuruk sesi. 3 haftadan sonra sancıları başladı da ben çay vermeye başladım. Ağlama krizlerine dayanamadım.
Ne bileyim canım burda çok yazılıyor ıkınıyor bağirıyor acı çekiyor dayanamıyorum falan diye yani bunlar bana çok normal geliyor normal diye diye çocuk hastalansa anlamıycam galiba bu gidişle...yani bazen sadece emerken bi duraksıyor bakıyor patır kütür yapıyor; bazen de kızarıyor bozarıyor bağıra çağıra yapıyor dik tutuyorum ayaklarına bisiklet hareketiyle yardimcı oluyorum...anormal bi durumsa ben de müdahale edeyim dedim...

Kız sus söyleme bu kadar. İstemeden nazarımız değecek :) maşallah kuzuya.
Anacım sen kocadan yana da şanslıydın. Bizim dert yandığımız şeylerden hiç şikayetçi değildin.
İnsanın bahtı güzel olacak :KK70:

Canım belki bebiş bu yüzden uysal mutlu anne mutlu bebek.
@Kumsalpoyraz maşallah canım senin kiza

Kızlar gece bebişin üstüne ne örtüyorsunuz
Ben Müslin örtüyorum sadece. Zıbın üstünde tulum var.
Sabaha karşı üşür mü acaba emin olamıyorum

Ne bileyim canım burda çok yazılıyor ıkınıyor bağirıyor acı çekiyor dayanamıyorum falan diye yani bunlar bana çok normal geliyor normal diye diye çocuk hastalansa anlamıycam galiba bu gidişle...yani bazen sadece emerken bi duraksıyor bakıyor patır kütür yapıyor; bazen de kızarıyor bozarıyor bağıra çağıra yapıyor dik tutuyorum ayaklarına bisiklet hareketiyle yardimcı oluyorum...anormal bi durumsa ben de müdahale edeyim dedim...

Yok canım ortalığı yıkmıyorsa elleme bence. Ben veriyorum ama gerçekten çok ağlıyor sesi kısıldı yoksa vermem zaten 1 gün vermiyorum ve akşam sancılarımız başlıyor. Sancıların başlamadı zaman çay vermeyi kesicem. Birde bende gazlı biriyim ama gaz çıkaramam. Gegirirken de zorlanırım osururken de çok kere gaz sancısından acile gitmisimdir. Yanı sonuçta bu kızın anası da belli :D o yüzden fazla sanci çekmedin istiyorum

Canım müdahale edilecek bişey olsa anlarsın zaten.
Ikınması zorlanması çok normal. Bizimki de bazen öyle. Ama bazen zorlanırken sancılanıyor. İç çeke çeke sürekli ağlıyor. İşte o zaman dayanamıyorsun. Yoksa senin dediklerin çok normal.

Bizimki tekmeleye tekmeleye açıyor üstünü penye battaniyeyle bir kat sarıyorum kundak gibi ama hafifçe sonra da diğer fermuarlı battaniyenin içine yatıriyorum yine de fermuarı çekip eli kolu dışarıda oluyor genelde...penye battaniye zaten iyice dağilmış oluyor...bebek göğsünden ortülür canım omuzları açıkta kalır koltuk altından itibaren karnı ayakları örtülü olmalı özellikle...üstü tamamen bastırılmıyor ağzını burnunu kapatmasın terlemesin diye

Canım ben kollarını kundak yapıyorum ayaklarını bol bırakıyorum üzerine birşey örtmüyorum. He sabaha o kundaktan çıkmış oluyor o kollar ama en azından sabah kadar zırt pırt kendini uyandirmiyor

99AD5A46-7785-4F6E-8A7D-0F77AC91F94F.png

Kızlar bugün böyle bir tablo yaptım 3 gündür böyleyiz hep çok az geliyor bana önceden emme süremiz çoktu mamayıda daha çok alırdı herkes abarttığımı söylüyor ama benmi abartıyorum gerçekten yoksa azmı? sofiarya sofiarya canım sen ne diyorsun tablo için acaba gerçekten çokmu evhamlıyım 56 günlüğüz önceden daha çoktu emmeside mamasıda kendi evimde haftalık tartıya çıkıp bakardım oğlumla birlikte geçen haftadan bu yana kilo vermiş gibi duruyor.

Back