• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Can'ım yatakta dönmüyor babynest içinde Zaten. Alanı çok Yok. Ama uyanıkken koltukta falan mutlaka yastık koyuyorum. Hareket ede ede kayıyor çünkü.

Can'ım ben dr umuza gaz için bazıları bebeğe rezene falan veriyor tavsiye eder misiniz diye sormuştum. Çok küçükler tavsiye etmiyorum ama illa vericem derseniz sadece anason olabilir demişti.

Bence de Can'ım ne güzel yapıyormuş cart curt :)) hiç kafanı karıştırma.
Bizimki de bugün bi yaptı ki sorma. Tam emziriyordum. Havaya kaldırdım taşarsa üstüme bulaşmasın diye. :))
İşti bz daha dr gitmemişiz ya dr tafsiye olmadan vermek istemiyormda ama çok zor bir durumdayım büyük oğlum sabahın koründe uyanıyor ve çok hareketli (büyükdediği daha 21aylık ) hiperaktifliktrn korkuyoruz zaten bu küçüğüde bütün gece uyumur yalnızım kimse yok yanımda brde sezaryenliyim daha tam iyileşmedim artık birisin uyusun diyorum

Ben bebise sadece rezene anason kimyon lavanta ve keten karışımı çaydan 2 çay kaşığı falan veriyorum ama ben gaz sancısı için veriyorum anasonun yanında lavanta da uyku düzenlermiş ama benin kızım bu saat oldu hala uyanık :) her bebek te aynı etkiyi vermeyebilir.
Ben braz uyusun istiyorm gündüzde pek uyumaz akşama doğru 9dan sonra 12lere kadar uyur gündüzde ıyumuyor 21 aylık oğlum da var o da hiperaktif gibi allah korusun inş değildir bütünhün ayakta sadece 2 gibi yarım saat 40 dk uyur gece 1 2 lere kadar uyanık ve babası işe gitmeden uyanıyor küçüğü kakasını güzel yapıyor gazınıda çkarıyo ama karnı şiş ve ağlıyor anason uyutsun diye kullanmayı düşünüyorm ama kiyamıyorumda zarar verir diye

Hayır canım aksine çok iyi kakasini belirtmesi. Çok çabuk tuvalet aliskanligi kazanirmis böyle çocuklar. Ben de boyleymisim ve annem beni 4 ayliktan itibaren lazimliga yapmaya alistirmis bu sayede. Kaka gelince gözleri sabitlermisim ıkınmaya başlar başlamaz beşini açıp lazimliga oturturmus. Neredeyse hiç kakani temizlemedim ben senin diyo :KK70:
Benimkide böyle sabitliyor gözleri hemen yapıyır çok belli ediyor yapıcağını :)

EvBoregi EvBoregi
Can'ım bak instagramda böyle bişey gördüm
EvBoregi EvBoregi kuzular momfortbaby kullanıyorum ben. Yeni doğan aparatı var ilk başlarda onu koyuyorsunuz içine. Ben battaniye ile kullanıyorum. Kumaşından mıdır bilmem terletmiyor hiç. Tavsiye ederim

Eki Görüntüle 2162100

Kızlar bugün böyle bir tablo yaptım 3 gündür böyleyiz hep çok az geliyor bana önceden emme süremiz çoktu mamayıda daha çok alırdı herkes abarttığımı söylüyor ama benmi abartıyorum gerçekten yoksa azmı? @sofiarya canım sen ne diyorsun tablo için acaba gerçekten çokmu evhamlıyım 56 günlüğüz önceden daha çoktu emmeside mamasıda kendi evimde haftalık tartıya çıkıp bakardım oğlumla birlikte geçen haftadan bu yana kilo vermiş gibi duruyor.
Sen en iyisi doktora git canım benim tavsiyem. Kilomvermiş olması sıkıntı. Kilo vermemiş olsaydı 3 ölçek aldığı için acıkmıyordur derdim ama kilo vermiş olması sıkıntı canım. Kusması vs yok değil mi

Canım inan emmiyor ortalığı yıkıyor mamayı son çare veriyorum doysun diye öncesinde bir 15 dk memeyle cebelleşiyor sütümün olan kısmını emiyor azalınc uğraşmıyor bırakıyor hiç çekeyimde süt getirteyim demiyor nefesi kesiliyor artık bende bırakıyorum meme vermeyi mamaya dönüyorum. Mama cc olarak çokmu diyorsun bana az geliyor zaten bir kez 3 ölçek içti onun dışında hep yarım yamalak
Seninki meme reddi bence kuzum. Facebookta emzirme günlüğü diye bir grup var. Yazımca hemen yardımcı oluyorlar 2 tane sağlıkçı. Ordan okuduğum kadarıyla meme reddine benziyor. Düzgün emmediği için düzensiz mama da aldığı için doymayıp kilo veriyor olabilir. Çünkü mama da alsa 2 saatte bir yemesi gerek. 3 ölçekli mamayı içtğine göre beslenme reddi de değil yaptığı.
Bu arada kaka yapıyor mu. Kabızsa da çoo yemek istemeyebilir

Bugün 2. Ay aşısını olcak kuzum ya çok korkuyorum:KK43: ateşi falan çıkarsa naparim ben hiç tecrübem yok :KK43:
Hiç korkma kuzum ateş 38.5 39 vs olunca tehlikeli. Aşı sonrası genelde en fazla 38 38.3 oluyor. Baktın 37.5 u geçti atletle bekleyeceksin. Genelde aşı ateşi hemen düşer düşmezse 38 üstünde ilaç verebilirsin.ilacı verince de hemen düşüyor zaten. Ben fiyil bulunduruyorum evde ateş için. Hem kakası için de iyi oluyor.
Aşıdan önce ilaç Verilmesini doğru bulmuyorum vücudu savaşsın direnç kazansın diye

Buzluktan çıkardığım sütü önce 4-5 saat oda ısısında bekletiyorum çözülüyo sonra ısıtıyorum yanlışmı yapıyorum tadı kokusu bi acayipti döktüm bende :KK43:
Sofi daha iyi bilir ama ben bekletmemelisin diye biliyorum. Cezveye su içine biberonu koyup ocakta ısıtılmalı. Çünkü eriyen kısmı 3 saat sonra bakteri üretebiliyor

Benimki poposuyla aşağıya kayıyor bulunduğu noktadan. Uyuduğunda beşiğinin en üst tarafına koyuyorum; bir kaç saat sonra ayakları karnına çekilmiş kadar sıkışık bir şekilde buluyorum beşiğinin en alt kısmında :)
Cok tatlı degiller mi yaa:))

Ben sadece yemeklere kimyor atiyorm onuda cok az atiyorm kokusu braz rahatsiz edihor beni
Ben cok severim kimyonu. Ondan hic rahatdsizlik duymuyorum cayini icerken de:)

Hiç korkma kuzum ateş 38.5 39 vs olunca tehlikeli. Aşı sonrası genelde en fazla 38 38.3 oluyor. Baktın 37.5 u geçti atletle bekleyeceksin. Genelde aşı ateşi hemen düşer düşmezse 38 üstünde ilaç verebilirsin.ilacı verince de hemen düşüyor zaten. Ben fiyil bulunduruyorum evde ateş için. Hem kakası için de iyi oluyor.
Aşıdan önce ilaç Verilmesini doğru bulmuyorum vücudu savaşsın direnç kazansın diye
Ay kuzum sağolasın öyle tedirginim ki :KK43: doktor da öyle dedi ateşten aşıdan önce verilmesi doğru değil dedi. Inşallah hiç bi sorun olmadan atlatiriz kimsem de yok burda ne annem ne bi komşum ne arkadaşım:KK43: eşim de çok panik

Ay kuzum sağolasın öyle tedirginim ki :KK43: doktor da öyle dedi ateşten aşıdan önce verilmesi doğru değil dedi. Inşallah hiç bi sorun olmadan atlatiriz kimsem de yok burda ne annem ne bi komşum ne arkadaşım:KK43: eşim de çok panik
Ay sen de benim gibi yalnız mısın, benim de kimsem yok... bir saattir ağlıyorum millet güle oynaya çocuk büyütür kalabalıkla, biz burda kuş gibi oğlum ve ben.. ne çok yalnızız.. bi tane candan arkadasım olsaydı bari o da yok :( kendime çok acıyorum valla

EvBoregi EvBoregi kuzular momfortbaby kullanıyorum ben. Yeni doğan aparatı var ilk başlarda onu koyuyorsunuz içine. Ben battaniye ile kullanıyorum. Kumaşından mıdır bilmem terletmiyor hiç. Tavsiye ederim

Sen en iyisi doktora git canım benim tavsiyem. Kilomvermiş olması sıkıntı. Kilo vermemiş olsaydı 3 ölçek aldığı için acıkmıyordur derdim ama kilo vermiş olması sıkıntı canım. Kusması vs yok değil mi

Yok canım kusması falan yok sadece kabız acaba ondanmı emmiyor ama çişi baz aldığımız için ben hiç kaka yapmadığı için emmiyor diye düşünmedim. Kilo verdiğinide kendi tartıma göre baz alıyorum bugün gidip sağlıkocağında tartıracağım bakalım kaç kilo geliyor sonra 1 hafta sonra gideceğim. Arabamız bozuk gidemiyoruz doktora araba gelince hemen götüreceğim şuana kadar hiçbir sıkıntısı yok sadece eskiye nazaran daha az emiyor daha az mama alıyor

Seninki meme reddi bence kuzum. Facebookta emzirme günlüğü diye bir grup var. Yazımca hemen yardımcı oluyorlar 2 tane sağlıkçı. Ordan okuduğum kadarıyla meme reddine benziyor. Düzgün emmediği için düzensiz mama da aldığı için doymayıp kilo veriyor olabilir. Çünkü mama da alsa 2 saatte bir yemesi gerek. 3 ölçekli mamayı içtğine göre beslenme reddi de değil yaptığı.
Bu arada kaka yapıyor mu. Kabızsa da çoo yemek istemeyebilir

Canım meme reddi olsa memeyi hiç almaz dimi memeyi emiyor süt azalmaya başlayınca bırakıyor hani çekeyimde azcık getireyim demiyor aslında emse sütü getirecek hiç boşalmış yada azalmış memeyi emmiyor dolu dolu olsun öyle emeyim diyor. Mememi istemese hiç almaz gibi geliyor ama yinede bir sorayım belki dediğin gibidir inşallah değildir ama. Evet kabız 4. Gün bugün doktor 10 günden önceyi kabız saymıyor o yüzden birşey diyemedim. Kafam o kadar allak bullakki ne düşünceğimi şaşırdım gerçekten stres oldum iyice zaten az sütüm var benim sıpa çekmediği için iyice azalacak :(

Ay sen de benim gibi yalnız mısın, benim de kimsem yok... bir saattir ağlıyorum millet güle oynaya çocuk büyütür kalabalıkla, biz burda kuş gibi oğlum ve ben.. ne çok yalnızız.. bi tane candan arkadasım olsaydı bari o da yok :KK43: kendime çok acıyorum valla

Aynıyız bugün sabahtan beri ona ağladım durdum hep kendimi telkin ederdim bugün artık saldım gitti bir arkadaşım bile yok kendimi sakinleştiriyorum acınacacak durumdayım diye içime sine sine ağladım durdum.

Ay sen de benim gibi yalnız mısın, benim de kimsem yok... bir saattir ağlıyorum millet güle oynaya çocuk büyütür kalabalıkla, biz burda kuş gibi oğlum ve ben.. ne çok yalnızız.. bi tane candan arkadasım olsaydı bari o da yok :KK43: kendime çok acıyorum valla
Aynen canım valla eşime millete çocuk büyütmek ne kolay analari bakar kv bakar gorumce bakar diyordum ben de dün . Biz yapayalniziz:KK43: komşum bile yok. Bi arkadaşım bile yok :KK43: kocama da kankam gibi davranıyorum o yüzden ya dün akşam muz yerken bi anda agzimi açıp bak diye gosterdim adama :olamaz: o da bak gider kullandigim tuvalet kağıdını getirir gosterirm dedi. Tabi boyle kibar soylemedi daha acik secik cumlelerle:KK45:bizim evliligin b.ku çıkacak gibi bu gdisle.:KK53:

Back