• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Bizimki tekmeleye tekmeleye açıyor üstünü penye battaniyeyle bir kat sarıyorum kundak gibi ama hafifçe sonra da diğer fermuarlı battaniyenin içine yatıriyorum yine de fermuarı çekip eli kolu dışarıda oluyor genelde...penye battaniye zaten iyice dağilmış oluyor...bebek göğsünden ortülür canım omuzları açıkta kalır koltuk altından itibaren karnı ayakları örtülü olmalı özellikle...üstü tamamen bastırılmıyor ağzını burnunu kapatmasın terlemesin diye
Bizimki de açıyor Can'ım kol altlarına sıkıştırıyorum.
Siz böyle diyince inçe örttüğümü fark ettim. Gerçi bizim ev çok sıcak. Ben hiçbişey örtmüyorum o derece.

İnce polar ortuyorum ben sabaha karşı ben. Bile üşüyorum çünkü
:( bizim ev sıcak ben üşümüyorum. Askılıyla üstüm açık yatıyorum. İsilik olduğu için iyice artmasın serin yatsın dedim ama üşür mü ki

Valla ebe bana yıka gel 3gün yıkanma dedi aşıdan sonra ateşte yapabilir dikkat edeceksin dedi benimde az kaldı 2. Aşıya ama şunu biliyorum ki her aşı her bebekte aynı etkiyi göstermez dikkatli olmak şart tabi
Peki ates cikmasi ne anlama geliyor. Sasece atesi cikiyo ve dusuyo mu. Yoksa herhangi bir hastalik tetikleniyor mu
EvBoregi EvBoregi
Can'ım bak instagramda böyle bişey gördüm
Kuzum bn bunu begenmedim ayaklar aşağı sallaniyor. EvBoregi EvBoregi canim huggyberry ye bak kumasi dokusu yumusacik ve bebekler icin kalca kismi cok uygun.

Eki Görüntüle 2162100

Kızlar bugün böyle bir tablo yaptım 3 gündür böyleyiz hep çok az geliyor bana önceden emme süremiz çoktu mamayıda daha çok alırdı herkes abarttığımı söylüyor ama benmi abartıyorum gerçekten yoksa azmı? sofiarya sofiarya canım sen ne diyorsun tablo için acaba gerçekten çokmu evhamlıyım 56 günlüğüz önceden daha çoktu emmeside mamasıda kendi evimde haftalık tartıya çıkıp bakardım oğlumla birlikte geçen haftadan bu yana kilo vermiş gibi duruyor.
Canım ya benim de sütüm çok az maalesef.hala tam olarak hata nerde bilmiyorum.ama senin mama miktarin bana baya fazla geldi.zaten 60 cc mama alan çocuk memede oyun oynuyor.acayip mayisiyorlar.memede mümkün olduğunca emzirmelisin canım süreler çok kısa. Bırak biraz ağlasın sipalar kocaman oldular.mama verdikçe bizim süt gidiyor.Biraz zorlayalim arkadaşım

1’er çay kaşığı tane kimyon, rezene, anason, bir tutam ıhlamur ve kuru ısırgan otu karısımına sıcak su ekle, 10 dk beklet ve bir kupa iç. Bunu günde 3 defa falan iç. Tabi bol su tüket bu arada. Çoğalır sütün. Kalbini ferah tut ve bebeği emzirmeye devam et. Hatta mamayı göğsünden ver. Bak videoyu paylaşıyorum izle mutlaka.. bu yönetimi ben de yapacam. Hem seni emiyor hem mama alıyor. Emmeye devam ettiği için de sütün artıyor.

bende senin gibiydim.çocuk doktotumu aradım uyumuyor ağlıyor durmadan mama veriyorum diye.beni fırçaladı gaz sancısı çeken çocuğa ne verirsen nekadar verirsen yer hepsini diye.devamlı emmek ister dedi.sonra bıraktım mamayı hala uyumuyor ,devamlı emmek istiyor ve gaz sancısına devam ama kilomuzun da maşallahı var.seninkisi de sancısı olmasın

Benimde aynı sütüm çok az zaten tek memem süt vermiyor gibi birşey bir iki damla diğer memem de çok azaldı şimdi netten onu araştırıyordum relaktasyon diye bir yöntem varmış süt vermeyen göğsümde deneyeceğim ben istersen bir araştır. Çok üzülüyorum sütüm gittiği için herşeyi içtim yedim olmadı benimki boş memeyi çekmediği için süt gelmiyor sağıyorum ama fayda etmiyor

Bugün ağlamayı kestim. Biraz daha iyiyim. Sadece memede emzirme den aniden hiç süt gelmemeye dusmustum. Sutum 1 hafta sonra geri gelmeye başladı. Her şeyi aldım, sanırım şu yedi günde internette yok Peru da kullanılan vitamin yok Brezilya bilmem eşim ne bulduysan aldım. Daha bazıları gelmedi bile.

Sanırım çözen sütü pompa ile almak oldu.. dün öğlenden beri her iki saatte bir 20 dk ( gece dahil) elektrikli pompanın en güclu ayarina getirip süt sagdim. Süt artmaya başladı. Bugün yine devam etmeyi düşünüyorum. Eşim zorla kavgaya butun gece bebeğe baktı ben süt sagdim.

Emzik mi vermek lazim
Elini bulmuş elini emsin..çok kurcalamak iyi olmuyor bunlari

Merhaba bizde 41 gunluguz 2 hafta once ayni sekilde tiroid yuksekliginden tekrar kan aldilar cok stres yapmistim bende ama ikincisi temiz cikti insallah sizinde oyle olur iciniz rahatlasin diye yazayim dedim :)
Çok teşekkür ederim sabah çocuk doktoru koldan kan aldı baktı sonuç normal çıktı yinede sağlık ocağı topuktan kan almakta israr etti bekliyoruz onuda sizin de gözünüz aydın olsun Allahım korktuğumuza uğratmasın çok sağolun.

Canım ya benim de sütüm çok az maalesef.hala tam olarak hata nerde bilmiyorum.ama senin mama miktarin bana baya fazla geldi.zaten 60 cc mama alan çocuk memede oyun oynuyor.acayip mayisiyorlar.memede mümkün olduğunca emzirmelisin canım süreler çok kısa. Bırak biraz ağlasın sipalar kocaman oldular.mama verdikçe bizim süt gidiyor.Biraz zorlayalim arkadaşım
Canım inan emmiyor ortalığı yıkıyor mamayı son çare veriyorum doysun diye öncesinde bir 15 dk memeyle cebelleşiyor sütümün olan kısmını emiyor azalınc uğraşmıyor bırakıyor hiç çekeyimde süt getirteyim demiyor nefesi kesiliyor artık bende bırakıyorum meme vermeyi mamaya dönüyorum. Mama cc olarak çokmu diyorsun bana az geliyor zaten bir kez 3 ölçek içti onun dışında hep yarım yamalak

Canım arkadaşım aynı operasyonu geçirdi 3 ay önce o emzirmiyodu yani süt falan yokken oldu süt kanalı tıkanmış onunda kızardı sertleşti sonra süt geldi memeden ameliyat oldu kesi yerinde. Akıntı oluyo ara ara antibiyotik çok fayda etmiyo demiş doktoru tedbir amaçlı akıntı çoğalınca verdi hatta bugun yine onunlaydım sertlik var yine ağrıyor dedi ama tedavisiz bişey değil stres yapma doktor enbüyük sebebi sigara demiş kullamıyonusun bilmiyorum ama etkisi çokmuş bilgin olsun Rabbim şifa versin inşallah stres yapmamaya çalış stres herşeye sebepp

teşekkür ederim bilgi için. ben çevremde kimsede duymadım bu şırınga ve kesi işini, o yüzden aklım karıştı neden bana yapıldı diye.. bana doktor emzirmemi söyledi, emziriyorum ilk günden beri.. sütümde bir anormallik görmedim, akıntı da sadece kesi yerinden geliyor bantların üzerine çıkıyor. emzirip emzirmemek için arada kalmıştım ama doktor emzirmelisin deyince kesmedin sütten.. umarım hata etmiyorumdur :(

Canım arkadaşım aynı operasyonu geçirdi 3 ay önce o emzirmiyodu yani süt falan yokken oldu süt kanalı tıkanmış onunda kızardı sertleşti sonra süt geldi memeden ameliyat oldu kesi yerinde. Akıntı oluyo ara ara antibiyotik çok fayda etmiyo demiş doktoru tedbir amaçlı akıntı çoğalınca verdi hatta bugun yine onunlaydım sertlik var yine ağrıyor dedi ama tedavisiz bişey değil stres yapma doktor enbüyük sebebi sigara demiş kullamıyonusun bilmiyorum ama etkisi çokmuş bilgin olsun Rabbim şifa versin inşallah stres yapmamaya çalış stres herşeye sebepp

sigara da kullanmıyorum bu arada.. hiç de kullanmadım. şans :(

Bizimki de açıyor Can'ım kol altlarına sıkıştırıyorum.
Siz böyle diyince inçe örttüğümü fark ettim. Gerçi bizim ev çok sıcak. Ben hiçbişey örtmüyorum o derece.

:KK43: bizim ev sıcak ben üşümüyorum. Askılıyla üstüm açık yatıyorum. İsilik olduğu için iyice artmasın serin yatsın dedim ama üşür mü ki
Evin sicaksa usumez canım

Artik oglumu yatagina biraktigim yerde bulamiyorum :emir_bebek: sıpa kendi kendine kayıp dönüp yer değiştirmeyi öğrendi. Galiba bu cocuk cok hareketli olacak hic anasina cekmemis :KK70: sizin bebisler basladi mi saga sola dönmeye? Artik dikkat etmek, desteksiz yataga birakmamak lazim.

Benimki poposuyla aşağıya kayıyor bulunduğu noktadan. Uyuduğunda beşiğinin en üst tarafına koyuyorum; bir kaç saat sonra ayakları karnına çekilmiş kadar sıkışık bir şekilde buluyorum beşiğinin en alt kısmında :)

@f_askar84 ben bu eds nin her türlusunu denedim. Hatta evde iki tane hiç açılmamış tüp var. Tek başına yapmak inanılmaz zor geldi bana. 4-5 tane elinin olması lazım. Benim kızım biraz zor tutuyor memeli. Iki el onu tutturmaya gidiyor. Bir el bineronu tutmak için lazım. Dördüncü el tüpü yerleştirmeli. Birde akis hızıni ayarlamak için bineronu önce yukarıda tutuyorsun. Süt gelince bebek sakinleşince aşağıya indiriyorsun ki süt emmeden bedavadan ağzına akmasin. Çaba sarfedince gitsin. Neyse dün arkadaşimla denedim ben bunu başaramadım yine. Benim cimcime sütun tüpten geldiğini anında anladı. Memeyi birakti tüpe asıldı. Çok komikti aslında. Bir kaç defa aynı şeyi yapınca bıraktık. İlk hafta Sutum gelmediğinde yapmışlardı hastanede. O zaman bu kadar akıllı değilmiş. Biraz daha uzun süre tutmuştu

Eki Görüntüle 2162100

Kızlar bugün böyle bir tablo yaptım 3 gündür böyleyiz hep çok az geliyor bana önceden emme süremiz çoktu mamayıda daha çok alırdı herkes abarttığımı söylüyor ama benmi abartıyorum gerçekten yoksa azmı? sofiarya sofiarya canım sen ne diyorsun tablo için acaba gerçekten çokmu evhamlıyım 56 günlüğüz önceden daha çoktu emmeside mamasıda kendi evimde haftalık tartıya çıkıp bakardım oğlumla birlikte geçen haftadan bu yana kilo vermiş gibi duruyor.
cis ve kaka çıkışında değişiklik var mı? Günde 5-7 cisli bezi olmaliymis

Yine kakalar konuşulmuş benim kız huy etti 6 gün dolmadan altı çırılçıplak olmadan asla yapmıyor ama sancı ağrı yapmıyor diye umursamıyorum acaba zeytin yağı döksem mi mamaya diye düşünüyorum şuan okuduklarımdan etkilenerek. Zilli kızım artık kendini hafif hafif kaydırıyor emerken elimi tutabiliyor abileri konuşunca onlara bakıp ayırtedebiliyor... Ve en önemlisi ufaktan gülücükler atıyo cennet kokulum gözlerine bakınca içim eriyor derler Di hep insan her çocuk ta başka oluyo diye gerçekten öyle 1. Ayrı 2. Aa 1de bişey anladım 2. Çok farklı diyodum şimdi 2 neki 3. Muhteşem diyorum Rabbim bütün evlat kokusunu duymak isteyen kardeşlerime hayırlısıyla nasip etsin bu duyguyu inşallah
maşallah kuzuya, benim oğlum da kaka cimrisi, 5-6 günde anca yapıyor. dr normal diyor, ama son günler baya ızdırap oluyo bizde.

Eki Görüntüle 2162100

Canım dikkatimi çeken ilk şey bu tabloda beslenme aralıklarını birkere az tutmuşsun 2 saat hatta bazen daha erken beslemişsin,bak nezaman Aralık’lar açılmış memede kaldığı süre de uzamış, hem annesütü hem mama veriyorsan 3 saatten aşağı besleme. Zaten artık memede 5dk falan kalıyırlar o yazdığın 2/3 dk larda iyi çekiyor iyi süt alıyor ki sonrasında aldıgı mama miktarı epey az çünkü. Ayrıca sütümü sağıyorum diyorsun bu çocuk bukadar sık emerken ne ara sağıyorsun ki sütünü :(

Canım dikkatimi çeken ilk şey bu tabloda beslenme aralıklarını birkere az tutmuşsun 2 saat hatta bazen daha erken beslemişsin,bak nezaman Aralık’lar açılmış memede kaldığı süre de uzamış, hem annesütü hem mama veriyorsan 3 saatten aşağı besleme. Zaten artık memede 5dk falan kalıyırlar o yazdığın 2/3 dk larda iyi çekiyor iyi süt alıyor ki sonrasında aldıgı mama miktarı epey az çünkü. Ayrıca sütümü sağıyorum diyorsun bu çocuk bukadar sık emerken ne ara sağıyorsun ki sütünü :KK43:

Sağ meme süt vermiyor ya canım onu sağıyorum çünkü o göğsümü hiç ama hiç almıyor bende az da olsa bir iki damla veriyor diye sağıyorum. Diğer mememide arada bir sağıyorum diğeriyle birlikte süt azalınca emmeyi bırakıyor ya memeyi uyarayım çoğalsın diye onuda arada sağıyorum ama çoğalma olmadı hiç. Aralıklar ben aç kalıyor diye vermeye çalıştığım zaman kısalıyor. Aç kalıyor psikolojisinden kendimi bi çıkarmam lazım demekki. Mamayıda sırf aç kalıyor memede nefesi kesilene kadar ağlıyor diye veriyorum. Yarın ben sağlıkocağında tartırcam bakalım mamayıda keseyim aç kalıyormu kalmıyormu anlarım yoksa böyle bende oda düzene girmeyecek ya kendimi yıpratıyorum resmen

Kız sus söyleme bu kadar. İstemeden nazarımız değecek :) maşallah kuzuya.
Anacım sen kocadan yana da şanslıydın. Bizim dert yandığımız şeylerden hiç şikayetçi değildin.
İnsanın bahtı güzel olacak :KK70:
Ay bu ara ondan şikayetçiyim yaa :duduk:kazılet oldu iyice hiç gezmeye çıkartmıyor beni :KK12:annem olmasa evde kalcam bnde . Şuan soğuk davranıyırum bende gıcık oldum ona :63:insan bi süpriz falan yapar hadi kalk şuraya gidelim der . Yok anam illa ben söylicem adama :sinirli:

Back