• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Sağolun kızlar ben hiç bişey bilmiyorum :KK43: bi biberon içti öyle inşallah bişey olmaz
Olmaz bir şey canım bir seferden merak etme.Ben de tam bilmiyorum canım hiç sağıp vermedim süt ama uzun süre dışarda kalırsa bozulur diye düşünüyorum.3 kuralı var anne sütü için.oda sıcaklığında 3 saat,buzdolabında 3 gün,buzlukta 3 ay şeklinde.

1’er çay kaşığı tane kimyon, rezene, anason, bir tutam ıhlamur ve kuru ısırgan otu karısımına sıcak su ekle, 10 dk beklet ve bir kupa iç. Bunu günde 3 defa falan iç. Tabi bol su tüket bu arada. Çoğalır sütün. Kalbini ferah tut ve bebeği emzirmeye devam et. Hatta mamayı göğsünden ver. Bak videoyu paylaşıyorum izle mutlaka.. bu yönetimi ben de yapacam. Hem seni emiyor hem mama alıyor. Emmeye devam ettiği için de sütün artıyor.

Lactamil dene canım biz emziren anneler için bir ürün bende kullandım memnunda kaldım

Bugün 2. Ay aşısını olcak kuzum ya çok korkuyorum:KK43: ateşi falan çıkarsa naparim ben hiç tecrübem yok :KK43:
Bizde bugün verem aşısı
Bugün 2. Ay aşısını olcak kuzum ya çok korkuyorum:KK43: ateşi falan çıkarsa naparim ben hiç tecrübem yok :KK43:
bizde bugün verem aşısını yaptırcaz diğer ikisini pazartesi yaptırmıştık verem bugün açılıyormuş bacaktan yapılanlar ateş yapmadı bu yaparmı bilmiyorum ateşi olursada panikleme ateş dürücü verebiliyorsun çok yükselirse ama bazı anneler aşıya götürmeden önce tedbir amaçlı ateş düşürücü veriyorlarmış öyle yapmamalıymışız canım

Canım meme reddi olsa memeyi hiç almaz dimi memeyi emiyor süt azalmaya başlayınca bırakıyor hani çekeyimde azcık getireyim demiyor aslında emse sütü getirecek hiç boşalmış yada azalmış memeyi emmiyor dolu dolu olsun öyle emeyim diyor. Mememi istemese hiç almaz gibi geliyor ama yinede bir sorayım belki dediğin gibidir inşallah değildir ama. Evet kabız 4. Gün bugün doktor 10 günden önceyi kabız saymıyor o yüzden birşey diyemedim. Kafam o kadar allak bullakki ne düşünceğimi şaşırdım gerçekten stres oldum iyice zaten az sütüm var benim sıpa çekmediği için iyice azalacak :KK43:
Şöyle diyor o grupmcanım bu şekilde başlıyormuş mama reddi. Ben dr çok bildiğimden değil de. Kızım dışarda emmiyor hep emzik istiyor demiştik meme reddi başlangıcı demişti. Emziği kes demişti. Evde emiyor ama demiştim böyle başlıyormuş önce emziği çok almaya başlıyorlarmış ya da biberonu. Sonra tek göğüsü red sonra emmeyi reddetme şeklinde.
Ben de yalnızım kızlar 3 yaşındaki kızım destekçim oldu resmen :(

Belirtisiznesne Belirtisiznesne benim fikrim kabız olunca emmek istemiyorlar çok fazla. Ben öyle durumlarda önce kulak çubuğu zeytinyağı deniyorum, baktım yapmıyor yıkayıp oturtma pozisyonu deniyorum, en kötü fitil veriyorum 4 gün çok bence ama haklısın doktorlar sıkıntı yok diyor

4 gündür sıkıntı var emmesinde ve 4 gündür kabız diyorsun. Bir kakaya yoğunlaş istersen canım bir de onu dene bakalım. Allah şifasını versin kuzunun

Sağol canım:KK66: gerçi babayı atcam bu ara evden ama neyse ., :KK48:onu da tınlamıyorum artık canımı mı sıktı çıkıyorum dışarıya hopp bi yüz liralık alışveriş yapıyorum kızıma hem ben rahatlıyorum hmde parasını harcadığım için içimin yağları eriyor ohh:KK53:

Oda guzelmis. Yanı iki çocukla bırak dışarı çıkmayı tuvalete çıkmak meziyet.

Aynıyız bugün sabahtan beri ona ağladım durdum hep kendimi telkin ederdim bugün artık saldım gitti bir arkadaşım bile yok kendimi sakinleştiriyorum acınacacak durumdayım diye içime sine sine ağladım durdum.
Ben de aynı durumdayım . Hiç kimsem Yok koca şehirde .bursaya gittim bayramda arkadaşlarım ailem kendime gelmiştim geri geldim İstanbul’a .sizin belki eşiniz iyidir destekçidir . Gece 1 den 5 e kadar yırtındı çocuk ağlamaktan adam gözünü bile açıp bakmadı . Hem de kendi işi akşama kadar oturuyor .

Canım gaz ve kusma bizim olmazsa olmazlarimiz. O yüzden atak haftasına başlayamıyorum. Yani sağlam kusuyoruz ve güzel gazimiz var
Kilo alması nasıl canım bebeğinin geçen etiketleyecektim seni. Kilo alımı az kusması çok ve bebek huysuzsa idrar yolu tahlili yaptırmak gerekiyormuş

Şöyle diyor o grupmcanım bu şekilde başlıyormuş mama reddi. Ben dr çok bildiğimden değil de. Kızım dışarda emmiyor hep emzik istiyor demiştik meme reddi başlangıcı demişti. Emziği kes demişti. Evde emiyor ama demiştim böyle başlıyormuş önce emziği çok almaya başlıyorlarmış ya da biberonu. Sonra tek göğüsü red sonra emmeyi reddetme şeklinde.
Ben de yalnızım kızlar 3 yaşındaki kızım destekçim oldu resmen :KK43:

Ay inşallah reddetmez ya bende yaazayım bakalım o gruptan belki birşeyler tavsiye ederler. Yalnızlık çok kötü ne sana destek olan var ne derdini dinleyen eşler desen kendi kafalarında yaşıyor. Gurbette olmak zor gerçekten ne arkadaş ne aile ne komşu bende oğluma sarıldım işte onunla mutlu olmaya çalışıyorum ama bazen insan çok bunalıyor

Yalnızlar kervanında bende varım ne benim ne eşimin ailesi yanımızda gurbet çok zor gerçekten.kızımda yalnızlığın yanında birde acemilik vardı çok daha zordu şimdi hem daha deneyimliyim hemde kızım destekçim daha 5 yaşında ama bazen bir sesi bir nefesi bile arıyor insan

Belirtisiznesne Belirtisiznesne benim fikrim kabız olunca emmek istemiyorlar çok fazla. Ben öyle durumlarda önce kulak çubuğu zeytinyağı deniyorum, baktım yapmıyor yıkayıp oturtma pozisyonu deniyorum, en kötü fitil veriyorum 4 gün çok bence ama haklısın doktorlar sıkıntı yok diyor

4 gündür sıkıntı var emmesinde ve 4 gündür kabız diyorsun. Bir kakaya yoğunlaş istersen canım bir de onu dene bakalım. Allah şifasını versin kuzunun
Hiç kabızlıktan olduğu aklıma gelmemişti canım iyi hatırlattın sonuçta biz bile kabız olunca yiyemiyoruz alacak yer yok çünkü. Deneyim bakalım birşeyler belki düzene girer inşallah meme reddi değilde kabızlıktandır. Oturma pozisyonu çiş yaptırır gibimi birşey olmaz dimi bacaklara falan

Yalnızlar kervanında bende varım ne benim ne eşimin ailesi yanımızda gurbet çok zor gerçekten.kızımda yalnızlığın yanında birde acemilik vardı çok daha zordu şimdi hem daha deneyimliyim hemde kızım destekçim daha 5 yaşında ama bazen bir sesi bir nefesi bile arıyor insan
Dün karşı komşum çat kapı geldi ilk defa kızınla aynı yaşta oğlu var. Ay nasıl sevindim inan dediğin gibi iki laf etmek yetiyor insana

Dün karşı komşum çat kapı geldi ilk defa kızınla aynı yaşta oğlu var. Ay nasıl sevindim inan dediğin gibi iki laf etmek yetiyor insana
Tabi canım yaa benim kızım bir keresinde anneme anneanne sizin ne güzel hep ziliniz çalıyor bizim hiç çalmıyor demişti ayy ne koymuştu bu lafı bana insan insana lazım gerçekten

Hiç kabızlıktan olduğu aklıma gelmemişti canım iyi hatırlattın sonuçta biz bile kabız olunca yiyemiyoruz alacak yer yok çünkü. Deneyim bakalım birşeyler belki düzene girer inşallah meme reddi değilde kabızlıktandır. Oturma pozisyonu çiş yaptırır gibimi birşey olmaz dimi bacaklara falan
Aynen canım bir de yıka bir güzel hemen memeye saldırıyorlar ya yıkanınca. Ben fotoğraf atayım sana. Kırpa kırpa anca böyle oldu foto büyük diye yüklenmiyordu.
Bir de o grupta diyorki baharatlı şeyler sütün tadını değiştir bebek daha az emmek ister sürekli yediğin baharatlı bişey varsa azaltabilirsin mesela

Eklentiler

• 96C8936F-4161-47E7-9C77-461701FBBC37.jpeg
    96C8936F-4161-47E7-9C77-461701FBBC37.jpeg
    76,1 KB · Görüntüleme: 63
Ben de aynı durumdayım . Hiç kimsem Yok koca şehirde .bursaya gittim bayramda arkadaşlarım ailem kendime gelmiştim geri geldim İstanbul’a .sizin belki eşiniz iyidir destekçidir . Gece 1 den 5 e kadar yırtındı çocuk ağlamaktan adam gözünü bile açıp bakmadı . Hem de kendi işi akşama kadar oturuyor .

Yok canım doğum yaptıktan sonra adama bir haller oldu bırak destek olmayı mutsuzum diye ortalıkta dolanıp duruyor. Boşanalım bile dedim adama artık yok sizden dolayı değil genel mutsuzluk hayattan zevk almıyorum deyip duruyor bırak desteği benden destek bekliyor eve geliyor yemek yiyor 10 dk sonra uyuyor gece kalkmayı bırak sabah öylece çıkıp gidiyor. Geçen o kadar uykusuz kaldım 1 saat bak dedim ona bile içerlemiş ve doğumdan önce hiç böyle değildi doğurdum birşey oldu adama. Bende kendim Bursadayım ailem Ankarada kimsem yok kv desen benden birşeyler bekler hiç birşey demesem öldünmü kaldınmı demez. Kendi kendime arkadaş olmaktan kendimi telkin etmekten polyannacılıktan gerçekten bıktım

Aynen canım bir de yıka bir güzel hemen memeye saldırıyorlar ya yıkanınca. Ben fotoğraf atayım sana. Kırpa kırpa anca böyle oldu foto büyük diye yüklenmiyordu.
Bir de o grupta diyorki baharatlı şeyler sütün tadını değiştir bebek daha az emmek ister sürekli yediğin baharatlı bişey varsa azaltabilirsin mesela
Ay sağol canım az önce banyo yaptırmıştım hemen deneyeyim tam üstüne geldi. Baharatlı yemiyorum ama bu ara çok abur cubur kaçırdım bakalım normal rutinde güzel beslenerek deneyim herşeyi

Bende yalnızlar kervanındayim. Eşim yardım ediyor herşeye benim Allah'tan

Back