- 3 Şubat 2013
- 981
- 1.089
- 28
-
- Konu Sahibi FightForVictory
Bence dersane zaman kaybı olur sizin için çünkü az vaktiniz var onda da dersaneye gidersiniz kendi başınıza çalışmaya vaktiniz hiç kalmaz. Sadece ders dinleyerek de dersleri öğrenemezsiniz. Hem vaktiniz hem paranız boşa gider. Evde benim hocamın videolarını izleyerek hazırlanabilirsiniz bence. Vakitten kazanmak adına. Ama düzenli ve programlı çalışmak şart.Kızlar bana yardımcı olurmusunz dersanye gıtmenıyetım var oglum 11 aylık hafta ıcın aksam 3 saat hafta sonub4 saat babası bakıck wvde hıc calısmadm gundz gep oglumlayım yoksa dıyorum seneye mı gıtsem ne yapsam hemn karr vermm lazm
Tabi ki de yetişir. Ama bir plan program yapman lazım. Genel kültür 1 ayda bitebilecek bir şey. Ama okul olduğu için 1 ayda bitiremezsin tabi ki de ama sınava 7 ay var. Bir tane 2018 konu anlatımlı set bir tane soru bankası seti alsan sana yeter. O setleri bitirirsen zaten 10 tane kitap bitirmiş olursun. Üniversitede okurken bir gecede koca kitaba çalışmıyor muyuz zaten, 10 tane kitabı 5 ayda bitirsen 2 ayda konu tekrarı ve deneme yapabilirsin.Kızlar selam
Ayrı bir konu açmak istemedim burasi aktif diye yazmak istedim...
Aslında dönem başladığında kpssye girmeye karar vermiştim ama bölüm derslerim aşırı yoğun, hiç çalışamıyorum ve sınava girmekten vazgeçtim. Taaaa ki bugüne kadar... 2019da mezun oluyorum ve o sene kpssye girsem bile aldığım puanın etkisi olmuyor ve ben mezun olunca direkt çalışmak istiyorum. Bu yüzden de tekrar bu sınava girme kararı aldım.
Sorum şu,, temelim iyi bir ygs-lys temelim var ama sayısal çıkışlıyım ve sosyalim cok sağlam değil. Acaba bu saatten sonra tarih coğrafya çalışsam (kardeşim de ygs e hazırlanıyor eşit ağırlık kısımları onunla calisicam) konular yetişir mi ......
yıldıztozu baya da soru çözmüşsün tebrik ederim :) Bir sürü kitap tarıyorsun sanırım sen. Ben iki konu anlatım 2 soru bankası ve bir yaprak test çözüyorum. Tam saymadım ama 200 soru anca çözüyorumdur bir konudan. Bende bölme ve bölünebilmeyi bitirdim cuma günü temizlik günüm olduğu için hiç çalışamadım. Bugün de dışardaydım. Birazdan başlarım islam öncesini tekrar etcem sonra türk islam devletlerine çalışcam.2 haftadır bildirim yapmıyorum bugün toplu yapayım dedim
ANAYASA-Temel Hukuk Kavramları-konu anlatimi çalışıldı özet çıkarıldı 563 soru çözüldü ünite bitirildi.
COĞRAFYA- Türkiyenin Coğrafi Konumu- konu anlatımı çalışıldı özet çıkarıldı 210 soru çözüldü ünite bitirildi.
MATEMATİK- Mutlak Değer-konu anlatimi çalışıldı 368 soru çözüldü ünite bitirildi.
TARİH- Kurtuluş Savaşı Hazırlık Dönemi-konu anlatımı çalışıldı 698 soru çözüldü ünite bitirildi.
TÜRKÇE- Anlatım Bozuklukları-konu anlatımı çalışıldı 21 soru çözüldü
Elimde eski kaynak çok özellikle de tarihte bol soru çözüyorum iyi oluyor konu çalışırken anlamasam bile çöze çöze öğreniyor insan.bugün ben de daha hiçbir şey yapmadım bugün Türkçenin son konusu anlatım bozukluklarını bitirmeye niyetliyim.artık Türkçede sadece soru çözümü yapacağım yanında mantığa da başlayım diyorumyıldıztozu baya da soru çözmüşsün tebrik ederim :) Bir sürü kitap tarıyorsun sanırım sen. Ben iki konu anlatım 2 soru bankası ve bir yaprak test çözüyorum. Tam saymadım ama 200 soru anca çözüyorumdur bir konudan. Bende bölme ve bölünebilmeyi bitirdim cuma günü temizlik günüm olduğu için hiç çalışamadım. Bugün de dışardaydım. Birazdan başlarım islam öncesini tekrar etcem sonra türk islam devletlerine çalışcam.
Aynı şey gecen bana da oldu akşam 9.30 da eşimle mesajlaştik 10.30 gibi gelirim dedi dedim 1 saat çalışayım kitabı elime aldım gerisini hatırlamıyorum telefon sesine uyandım oturduğum yerde uyumuşum 1 saat :)Dün masada uyuyakalmışım 2-3 sayfa bi şey okumuştum tarihten sonra kalktım yerime yattım. Çok yorgun olunca pek çalışamadım akşam 9,30 gibi sızmışım :) İslam tarihine başlamıştım bugün de devam etcem.
yok cnm bu sayfa benim değil..ben öyle arada girip bakıyorum..benim sayfam diğeri.pofu Soru için açılan konuyu sabote etmemek için buraya geldim :) Bende evde hazırlanıyorum ama aynı zamanda okulum bitmedi bu sene mezun oluyorum inşallah. Okulla birlike çok hızlı olmasada fena olmayan bir hızda ilerlemeye çalışıyorum. Sende evde hazırlanıyorsun sanırım neler yapıyorsun bu topikte yaptıklarını mı paylaşıyorsun bende katılmak isterim
Maşallah vallahi sana ben bu ara biraz yavaşladım ben de soru sayısı hesaplayarak motive oluyorum ekimden bu yana 7256 soru çözmüşum şimdilik az ama konu çalıştığım için normal.yeni kitap almak da çok motive ediyor insani ah şu matematik ve tarihin eski kaynaklarını da bitirsem süper olacakİslam devletlerini bir kitaptan okudum. Şimdi videolara geçtim baya da video varmış. Daha iki tanesini izledim. Bugün de videoları izleyerek geçer sanırım. Yarın da videoya devam ederim biterse de soru çözümüne geçerim inşallah.
Ben motive olmak için kitapların sayfa sayısını hesaplayıp bittikçe biten sayfaları düşüyorum. Tuhaf gelebilir ama beni çok motive ediyor bu biten sayfaları gördükçe :) İlk başladığımda 27300 küsur sayfa vardı. Çalışa çalışa 26786 sayfaya düşürdüm. Hedefim elimdekileri bitirip yeni soru bankası deneme falan almak. Toplamda 92 kitabım varmış şimdi baktım ama çoğusu eski basım ve bir kısmı bitmiş durumda. 92 kitabın içinde ales kitapları da var. Sistem ales olduğundan onları da çözmeyi planlıyorum. Bir sekiz kitap daha alırsam 100 kitabı tamamlamış olurum. Biter mi bilmiyorum ama düşüncesi motive ediyor beni bakalım. Sınava kadar da hedefim 50.000 soru çözmek.
Bende aralıktan beri soru sayılarımı da yazıyorum benim de toplam 1994 soru olmuş benim de az bence. İş olmasa haftada 1000 soru da çözerim ama akşamları bir iki saat çalışmayla bu kadar oluyor. Maalesef haftasonları da bir iki saat çalışabiliyorum. Ev işleri ve eşime de vakit ayırınca bu kadar oluyor. Ama düzenli çalışıyorum her gün çalışıyorum yani.Maşallah vallahi sana ben bu ara biraz yavaşladım ben de soru sayısı hesaplayarak motive oluyorum ekimden bu yana 7256 soru çözmüşum şimdilik az ama konu çalıştığım için normal.yeni kitap almak da çok motive ediyor insani ah şu matematik ve tarihin eski kaynaklarını da bitirsem süper olacak
Sen de benim gibi sadece aksam calisanlardansin demek umarim yetistiririz ya beni bu bikac gundur bi umutsuzluk kapladi yetismeyecek yeteri kadar soru cozemeyecegim diyeBende aralıktan beri soru sayılarımı da yazıyorum benim de toplam 1994 soru olmuş benim de az bence. İş olmasa haftada 1000 soru da çözerim ama akşamları bir iki saat çalışmayla bu kadar oluyor. Maalesef haftasonları da bir iki saat çalışabiliyorum. Ev işleri ve eşime de vakit ayırınca bu kadar oluyor. Ama düzenli çalışıyorum her gün çalışıyorum yani.
Umutsuzluğa kapılma ya neden yetişmesin. Koskoca 7 ay var. Önemli olan verimli çalışmak. Bazen ben 6-7 saatte çalıştığım şeyi bir saatte çalışarak bitirebiliyorum. Ama çok iyi konsantre olduğumda ve verimli çalıştığımda. Bunun için de motive olmak pozitif düşünmek çok önemli bence. Ben 2014 te 86 aldım kpss den o zaman sadece son 3-4 ay çalışmıştım ve de 1-2 saatlik çalışmalarla. Tarih coğrafya yetişmemişti. Vatandaşlığa ise hiç başlamamıştım. Matematikten ve Türkçeden de iki kitabın yarısını bitirebilmiştim. Tabi 86 puan bir işime yaramadı ama yine de 3-4 ay çalışmaya güzel puan aldım bence. Şimdi ise 7 ay var yaklaşık. O zaman da keşke daha önce başlasaydım zaman yetişmedi demiştim. Bu sefer erken başlamış oldum. Bir de verimli çalışırsak yetişir bence.Sen de benim gibi sadece aksam calisanlardansin demek umarim yetistiririz ya beni bu bikac gundur bi umutsuzluk kapladi yetismeyecek yeteri kadar soru cozemeyecegim diye
Insallah dedigin gibi olur ben de simdiye kadar hic boyle calismamistim kpssye bakalim sonu husran olmaz insallahUmutsuzluğa kapılma ya neden yetişmesin. Koskoca 7 ay var. Önemli olan verimli çalışmak. Bazen ben 6-7 saatte çalıştığım şeyi bir saatte çalışarak bitirebiliyorum. Ama çok iyi konsantre olduğumda ve verimli çalıştığımda. Bunun için de motive olmak pozitif düşünmek çok önemli bence. Ben 2014 te 86 aldım kpss den o zaman sadece son 3-4 ay çalışmıştım ve de 1-2 saatlik çalışmalarla. Tarih coğrafya yetişmemişti. Vatandaşlığa ise hiç başlamamıştım. Matematikten ve Türkçeden de iki kitabın yarısını bitirebilmiştim. Tabi 86 puan bir işime yaramadı ama yine de 3-4 ay çalışmaya güzel puan aldım bence. Şimdi ise 7 ay var yaklaşık. O zaman da keşke daha önce başlasaydım zaman yetişmedi demiştim. Bu sefer erken başlamış oldum. Bir de verimli çalışırsak yetişir bence.