kizlarbsiz hergun yunurta yiyormusunuz yaa bn yiyemiyorum hmile kldgimdan beri cok tiksindimm
valla biz küçük yerde yaşadığımız için dedikoducular sağolsun duymayan sağır sultan dahi kalmadıben bişey olmasından değil, herkesin bana hayırlı olsun nasıl gidiyo bulantı kusma varmı? aman otur kalaabalığa girme vs. demesinden rahatsız oluyorum ki nitekim başımada geliyo
Gecen gunde konusmustuk gerilerde bulabilirsin.3.günden itibaren odasinda yatirdin.dogumdan itibaren montessori benim el kitabimdi kitaptaki dusuk voltlu aydinlatmayi yatagin yanina ayna monte etme tatif edilen oyuncaklar v.s. birebir uyguladim sadece yer yatagini yapmadim normal bebek yatagi aldik.Tabi kamerasi vardi boylece rahatsiz etmeden gunde 96363936 milyon kez nefes aliyomu diye ordan kontrol ediyodum...dogum haftasi + 15 gunden itibaren sadece gece icin beslenme araligini kademeli olarak 5 gun de 4 saate cikartiyorsun.bizim icin son beslenme aksam 10:30 sonra gece 2 sonra 4bucuk 5 e yakin ve 7bucuktada gune basliyorduk.bu sekilde beslenme programini bebeginin duzenine gore ayarlayip son beslenme saatinden sonra gece beslenmeleri disinda yatagindan hic almadan ve odasinin disina hic cikmadamn karanlik odada (dusmemek icin dusuk bor lambayi yere yakin bir sekilde monte edoyorsun ki bu isik ilk basta uyandigi zaman aynasina vuruyo ve o golgeleri seyreferek tekrar uykuya daliyo) besleyerek gece uykusuna alistiriyorsun.40 indan sonra gece beslenmesini kendi zaten teke dusuruyor arada uyanmiyor.bizim programimiz 40 indan sonra 22:30 uyku 04:00 da tek beslenme ve 7:30 da da gune basliyorduk. 2 3 tane uyku egitimi kitabi edinirsen be dogumdan once hatim edersen hemen uyku egitimine baslarsin sonrasi cok rahat.simdi 17 aylik.babasiyla opup iyi uykular diyip odasindan cikiyoruz ve uyuyo.ki artik bebek yataginda degil koruma yok kalkip gezebilir ama uyuyo.Canım peki nerede yatırdın kızını? Ben de olabildiğince erken uyku eğitimi vermek isteyenlerdenim ama oda yapmalı mı, yatak odasında beşik yeterli mi, beraber mi yatmalı falan herkes ayrı şey söylüyor. Sen nasıl tecrübe ettin?
bende basliycam artik yaa yavas yavas yerim olmadi yedigin kadariyla :)bıkmamak için 2 gunde bir yiyorum. haftasonları da ağzınızda olsun, menemen falan yapıp tüketmeye çalışıyorum.
yaa sizlerin eşlerine özeniyorum vallahi maşallahbenimki hep hükumet gibi kadınsın yaparsın diyo hoş ağır kaldırtmıyo sağolsun ama yardım et demesem etmez Hoş ben alıştırdım heralde onu öyle, yoksa neler neler yaparda ben kıyamıyorum ona
Yok benimki annesinin evinde daha çok iş yapıyodu ki hala yapıyo annesine, toz alır cam siler neler neler ama bunu demeye korktum pinko bana laf söylüyo diyeanasının evinden direkmen geldiyse yapmazlar canım. benimki 12 sene ailesinden ayrı şehirde yaşamış. biliyor her şeyi :)
benim babamda belki köyden duyduysa duymuşturbiz büyükşehirdeyiz güya.... kaynanam sağolsun kendi tarafının 7 sülalesi bitti benim de 7 sülaleme duyurdubabama bile görümcek hanım söyledi
Yok benimki annesinin evinde daha çok iş yapıyodu ki hala yapıyo annesine, toz alır cam siler neler neler ama bunu demeye korktum pinko bana laf söylüyo diyebenimki hatta annesine diyoki prens gibiyim karımın evinde senin yanında kül kedisiymişim diye
Bende öyleyim hiç kilo alamadım 56 yla başladım hamileliği hala aynı gidiyor zaten bazen ne yesem çıkarıyorum çocuğa yarayan şeylerde yiyemiyorum yogurt süt yumurta ağzıma suremiyorum napcam bilmiyoruminşallah canım şükür ki geçti iştahım kapalı ama hala
Benimki iki can da o da 12 saat çalışıyo cidden kıyamıyordum ona artık o da yüz bulduaaa ne kadar ayıp... anasınınki can da senin ki can değil mi. hemde iki can !
sopa istiyo sopa
sen sürekli böyle dersen kendi nazarın değecek bak demedi demeKızlar yine muhabbet dönmüş dolaşmış kayınvalidelere gelmiş :)
Benim kayınvalidem maşallah dünya iyisi ya. Valla bunları duydukça nazar değecek diye korkuyorum :)
Gecen gunde konusmustuk gerilerde bulabilirsin.3.günden itibaren odasinda yatirdin.dogumdan itibaren montessori benim el kitabimdi kitaptaki dusuk voltlu aydinlatmayi yatagin yanina ayna monte etme tatif edilen oyuncaklar v.s. birebir uyguladim sadece yer yatagini yapmadim normal bebek yatagi aldik.Tabi kamerasi vardi boylece rahatsiz etmeden gunde 96363936 milyon kez nefes aliyomu diye ordan kontrol ediyodum...dogum haftasi + 15 gunden itibaren sadece gece icin beslenme araligini kademeli olarak 5 gun de 4 saate cikartiyorsun.bizim icin son beslenme aksam 10:30 sonra gece 2 sonra 4bucuk 5 e yakin ve 7bucuktada gune basliyorduk.bu sekilde beslenme programini bebeginin duzenine gore ayarlayip son beslenme saatinden sonra gece beslenmeleri disinda yatagindan hic almadan ve odasinin disina hic cikmadamn karanlik odada (dusmemek icin dusuk bor lambayi yere yakin bir sekilde monte edoyorsun ki bu isik ilk basta uyandigi zaman aynasina vuruyo ve o golgeleri seyreferek tekrar uykuya daliyo) besleyerek gece uykusuna alistiriyorsun.40 indan sonra gece beslenmesini kendi zaten teke dusuruyor arada uyanmiyor.bizim programimiz 40 indan sonra 22:30 uyku 04:00 da tek beslenme ve 7:30 da da gune basliyorduk. 2 3 tane uyku egitimi kitabi edinirsen be dogumdan once hatim edersen hemen uyku egitimine baslarsin sonrasi cok rahat.simdi 17 aylik.babasiyla opup iyi uykular diyip odasindan cikiyoruz ve uyuyo.ki artik bebek yataginda degil koruma yok kalkip gezebilir ama uyuyo.
Benimki iki can da o da 12 saat çalışıyo cidden kıyamıyordum ona artık o da yüz bulduben yardım isteyince yapıyo sağolsun ya süpürür ya siler
sen sürekli böyle dersen kendi nazarın değecek bak demedi deme
Tamam canım not ettim dediğin kitapları, alacağım bu hafta, çok sağol.
kızlar sizin de önereceğiniz kitaplar var mı? İlk bebek ve tecrübesizlikten korkuyorum. Ama açıkçası ders çalışır gibi kitap okumak da istemiyorum. Çok ağır olmayacak, okuması kolay, keyifli kitap önerileriniz varsa yazar mısınız?
Ozge selcuk bozkurtun cocugumla evdeyim kitabi ilk 12 ay aktivite kas motor gelisimi v.s. takibi icin fazlaaiyla yeterli. Zaten 6.ayda ek gida seruveni basliyor (blw ye goz atabilirsin)mutfaktan cikamiyosun o donem cok fazla sey okuyup yapmaya calisiyosun cok fazla sey öneren oluyo hem dişler hem atak dönemi hepsi bir arada stres yapiyosun o yuzden ilk aylar icin kendine fazla yuklenme tadini cikar...Tamam canım not ettim dediğin kitapları, alacağım bu hafta, çok sağol.
kızlar sizin de önereceğiniz kitaplar var mı? İlk bebek ve tecrübesizlikten korkuyorum. Ama açıkçası ders çalışır gibi kitap okumak da istemiyorum. Çok ağır olmayacak, okuması kolay, keyifli kitap önerileriniz varsa yazar mısınız?
Canım bu değerler normal gözüküyor ama bunların mom değerleri istatiğe alınıyor.yani seninle aynı yaşta,kiloda,gebelik haftasında ve bebek ölçüsünde olan annelerin bu değerleriyle kıyaslanacak ve medyan değerin kaç katısın o çıkacak ortaya ve bir yüzdelik çıkacak(yani tamamen istatiksel veriler).Kızlar dün ikili test yaptrdik
ense kalınlığı 1.8
Paff a 1.89
Serbest beta hcg 36.1 sonuç hakkında yorum yapabilen varmı kızlar 10 gün sonra verceklermis raporu ama meraktan işte sormak istedim
Anladım canım teşekkür ederimCanım bu değerler normal gözüküyor ama bunların mom değerleri istatiğe alınıyor.yani seninle aynı yaşta,kiloda,gebelik haftasında ve bebek ölçüsünde olan annelerin bu değerleriyle kıyaslanacak ve medyan değerin kaç katısın o çıkacak ortaya ve bir yüzdelik çıkacak(yani tamamen istatiksel veriler).
Aaa dogumlarimiz ayni güne denk geliyomus. Rabbim saglikla hayirla kucaginiza almayi nasip etsinCanım ilaçların suda eritilip içilmesi zararlı diye biliyorum bence deneme
Bende varım benimde cumartesi inşallah bizde cinsiyeti öğreniriz
Canım buranın en tombişi bendim bana seslendin galibaşöyleki 94 le hamile kalıp ilk ay 5 kilo alıp 99 u gördüm deli gibi iştahım açıldı sonrasında bulantılarla 3 kiloyu verdim doktorum sana 9 kilo bile çok dedi buyüzden diyetisyenle devam etmemi tavsiye etti ben gittim bana dediği nerdeyse sana minimum kilo aldırarak bebeği beslicez ama devam edemedim bulantılar geçsin yemek yemeye başlıyayım direk diyetisyene gidicem hareket bende yok ama eşime eliptik aldırdım halsizliğim geçince ona binicem kendimi yormadan çünkü biraz şehir dışında tenha bi sitedeyim yürüyemem sanada tavsiyem diyetisyene git çünkü kilolu hamilelikte en büyük risk şeker oluyo onuda endokrinle takip altında tutarsın
Gözün aydın canım Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
Normalde beklenen tarihim 28-29 kasım ama doktorum sezeryan olduğu için 18 inde alacak bende o tarih olsun çok istiyodum 18.11.18 olacak inşallahAaa dogumlarimiz ayni güne denk geliyomus. Rabbim saglikla hayirla kucaginiza almayi nasip etsineger cinsiyeti ogrenirseniz paylasirmisiniz bende ona göre gideyim cok merak ediyorum ama 16. Haftaya kadar disimi sıkayım diyodum eger siz öğrenirseniz pazartesi hemen bende giderim
Canım profil fotoğrafından anladığıma göre senin üçüncü bebis geliyo sanırım saglikla dogsunlar inşallah bebeklerimiz. Beninkiler 12.haftada göstermedi ikizler cok hareketliydi kollarini bacaklarini koydular heyecanla 16.haftayı bekliyorum cinsiyet icin bakalimmNormalde beklenen tarihim 28-29 kasım ama doktorum sezeryan olduğu için 18 inde alacak bende o tarih olsun çok istiyodum 18.11.18 olacak inşallah
Yarın ikili test için gidiyorum 12+2 olacağım inşallah gösterir gösterirse hemen burdan yayın yaparım zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?