• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Tabi canım, hamilelik başından beri benim algılar resmen kapanmış durumda, bazen bugün konuştuğumuz şeyi ertesi gün yeni duyuyor gibi oluyorum. Neyse ki alıştılar idare ediyorlar artık:KK30:
:KK48: o kadar olacak canım artık ya napalım kolay değil hamilelik, hormonlar :KK48: benim de içimde bir canavar var resmen, zor dizginliyorum. Gerçi çoğu zaman kaçıveriyor dizginler :KK48:

Kızlar çarşamba akşamından beri öldüm ölüm dirildim. eşime eczaneden hamile olduğumu söyleyip ona göre mide bulantı hapı almasını istedim. sağolsun METPAMİD diye bir ilaç aldı geldi içeriğinde hamileler kullanabilir yazıyordu.Doktorumun veriği hapı günde 1 kez kullanabiliyodum bunda günde 3 taneye kadar baya hafif bir ilaç demekki diye düşündüm. Çarşamba akşamı attım 1 tane ve 1 saat sonra korkunç baş dönmesi, daralma, sıkıntı, nefes alamama, çarpıntı, ishal ve kusma başladı bende. Bir yanıyorum ter boşalıyor sonra donuyorum bir titreme basıyor anlatamam.Ne uyku uyuyabiliyorum ne ayakta durabiliyorum. Yatakta kıvrım kıvrım kıvranıyorum. Ben daha önce de migren için serum taktırdığımda bunları yaşıyordum o yüzden panik atak zannettim. o zamanlarda da migrene bağlı bulantım geçsin diye sanırım serumun içine bu ilaçtan koyuyorlardı artık öyle düşünüyorum. Genelde acilde bulantı için veriliyormuş çünkü.
Yataktan sadece tuvalete, su içmeye, ve oğlumun eline ekmek vermeye kalkabildim. inanın yüksek katta oturuyor olsam kendimi camdan bile atabilirdim. Ben bir de bunun bulantı hapından olduğunu anlamadım bari bulantım geçsin diye günde 2 kere atmaya devam ettim. sonra baktım fayda etmiyor hala kusuyorum buraktım. ve dün bir nebze gözüm açılınca kafama dank etti hemen yan etkilerine baktım. ekşiden kullananların yorumlarını okudum. kaşı gözü kayan eli ayağı yamulan bile var. 100 kişiden birinde görülüyormuş. Allahım böyle bir ilaç nasıl piyasada olur bu yan etkiler bu kadar sık görülürken insanların sağlığıyla nasıl bu kadar oynanır bilmiyorum. Bugün bile hala çarpıntım daralma ve şiddetli bulantılarım devam ediyor. mide bulantı hapının yan etkilerinden biri de mide bulantısıymış. tövbe yarabbim.
Oncelikle cok cok gecmis olsun. Soylediginiz ilactan ablamin agzi gecici felc oldu yamuldu kaldi gecmiste. O günden beri o ilacı mimledik. Bende bulantilarim icin ilac almayi dusundum en azindan elimin altinda dursun acil lazim olursa icerim diye esimi eczaneye gonderdim. Eczaci kesinlikle ilac tavsiye etmemis. Zarari yok diye satilan ilaclarin bile kesinliginin olmadığını bebege zarar verebilcegini soylemis. Onu duyunca ben durumuma razi olup dogal yollardan bas etmeye calisiyorum. Size de onerim ilac kullanmamaniz.

ağrı çok oluyor mu sizde ben dayanamıyorum artık :KK43:
Bugün yemek yiyemedim doğru düzgün ağzımın içi yara olmuş. Ağrı başıma vuruyo diş ağrısı gibi hissetmiyorum ama ağzımı çalkalarken su içerken falan sızlıyor epeyce. Yarın bi doktorla daha gorusmeyi düşünüyorum bakalım o ne diyecek.

Her şey bitti şimdi diş ağrım başladı diş hekimi kanal tedavisi olman lazım dedi kendi dr um bebek şu an küçük izin vermem diyor.. sonuç parol verip yolladı beni ama ben ağrıdan duramıyorum parol hiç etki etmiyor .. diş ağrısı çeken ve tedavi olan var mı aranızda hamileyken .. hayatım zindan oldu :KK43:
Bana doktorum adrenalin içermeyen anesteziyle yapılabilir demişti.benim de dişim kırıldı.ağrım olmadığı için sabrediyorum şimdilik ne olur ne olmaz diye.ama dişçiler lokal anestezi kullandığı için adrenalin içermeyinini gebelerde kullanabiliyorlarmış.bi doktoruna sorsana cnm

:KK48: o kadar olacak canım artık ya napalım kolay değil hamilelik, hormonlar :KK48: benim de içimde bir canavar var resmen, zor dizginliyorum. Gerçi çoğu zaman kaçıveriyor dizginler :KK48:
Evet canım bende ayni durumdayım canavar öyle bir yaramazki zor duruyo icimde dun gece baktim bizimki cüzdanı almis gitmis annesinin yanina annesine kontör atıyo benim sinirler ziipladı sen her ay annene iki kez kontor atmak zorundamisin dedim parasini verdi diyo adamım banane benim karttaki limitimi bitiriyosunuz diye sardim adama adam annesinden aldigi kontor parasini verdi bana sus yeterki dedi halbuki kizilcak bisey degil ama o canavar varya olduk olmadik yerde cikiyo piyasaya cocuvu uyuttum dedim uyanirsa sutunu ver emzigini ver ben bi dus alim cocuk uyandi diye almis salona gorurmus annesine vermis dustan bi ciktim cocuk babannesinin kucaginda uyukluyo neymis benim annemi aramis anneler gununu kutlamak icin ben dun onsuz gitmistim anneme yavrumda orda 2 saat uyuduydu .annem demiski bugun cok uyudu oda cok uyuydu diye 1 saat oynariz diye tutmus kaldirmis eee kaldirdin madem oyna annene ne goturup veriyosun ozamn gittim bi hisimla aldim cocugu uykusu vr uyanmis ama uyanmak istemiyo belli salladim uyudu zaten yavrum bide annemin üstüne atiyo annem ne bilcek dedim gunduz 2 saat onda uyududa evde 8 9 gibi yattti yani iste yine o canaavar cikti piyasaya ahahhah ama hemencocik affettordi kendini paşa

Kizlar bana doktorum onceki hamileligimdede simdide mide bulantisi icin emedur verdi iyi geliyo hafif bi ilac ama cok kotu olursan al dedi bi iki kere aldim iyi gelmisti oglumdayken bunda almadim hic kendi haline biraktimda bi dr sorun belki iyi gelebilir

Günaydın .. başka bir dr a gidicem bugün artık o ne derse onu yapacam .. burdan diş ağrısı için bi tarif aldım denedim işe yaradı ilk kez gece ağrı kesici almadan uyumuşum :( sirkeyle sarmısağı kaynatıp gargara yapıyosun berbat bi tadı var ama ilginç ağrıyı kesti ..

Günaydın
Kilo alıyor musunuz arkadaşlar
13. Haftanın içindeyim hiç kilo almadım
Kusmaktan 2 kilo vermiştim zaten
Ne zaman kilo almaya başladınız?
Endişeleniyorum bebek için

Hala her gün sabahları ve bazen öğle ve akşamları da kusma devam ediyor
Bir de çok uyuyorum hem gündüz hem de akşama erkenden
Ama yine yorgun uyanıyorum

Günaydın

Bende mide bulantısından 5 kg verdim şimdiye dek.. hala da ara ara bulantı geliyor eskisi gibi olmasa kadar .. yeni yeni yoğurt yemeye başladım mesela .. sanırım süt içmeye daha çok yolum var :)

Günaydın

Benim arkadaşım toplam 3 kilo aldı kusmaktan bebek gayet tombiş doğdu :)

Bende mide bulantısından 5 kg verdim şimdiye dek.. hala da ara ara bulantı geliyor eskisi gibi olmasa kadar .. yeni yeni yoğurt yemeye başladım mesela .. sanırım süt içmeye daha çok yolum var :)

Senin halin daha fenaymış.
Benim de mesai gibi her sabah kalk wc ye koş
Yoğurt süt onlarla hiç sıkıntım yok
Ama domates yiyemiyorum garip şekilde :)
Çok severim normalde
Erik de çok severim o da yiyince bi garip yapıyo midemi
Domatesi görmeye tahammülüm yok :D
Kırmızı et de severim ama kıyma dışında onu da yiyemez oldum.

Demek herkes başka şeylerden rahatsız oluyor

Benim arkadaşım toplam 3 kilo aldı kusmaktan bebek gayet tombiş doğdu :)

Yaa süper :) bebeği doğurunca eskisinden zayıf fit olmuştur :D
Benim kilom 46-47
Az daha kilolu olsam belki fark etmezdi ama şimdi bebeğe benden gidebilecek kilo yok sanki

Böyle haberler gördükçe insanligimdan utanıyorum. Bazen hakkım varmı erkek çocuk istemeye diye düşünüyorum. Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin inşallah.. Screenshot_2018-05-14-08-08-13.webp

Senin halin daha fenaymış.
Benim de mesai gibi her sabah kalk wc ye koş
Yoğurt süt onlarla hiç sıkıntım yok
Ama domates yiyemiyorum garip şekilde :)
Çok severim normalde
Erik de çok severim o da yiyince bi garip yapıyo midemi
Domatesi görmeye tahammülüm yok :KK70:
Kırmızı et de severim ama kıyma dışında onu da yiyemez oldum.

Demek herkes başka şeylerden rahatsız oluyor

Yaa süper :) bebeği doğurunca eskisinden zayıf fit olmuştur :KK70:
Benim kilom 46-47
Az daha kilolu olsam belki fark etmezdi ama şimdi bebeğe benden gidebilecek kilo yok sanki
Merak etme onlar bir şekilde beslenir ya sen suyunu iç demir hapı iç yeter sıkıntı olmasın :)

Günaydın

Canım hiç endişelenme diğer hamileliğimde 20. Haftadan sonra kilo almaya başlamıştım. Çok normal canım öyle düşük kilolu bebekte dünyaya getirmedim maşallah. Senin gibi ilk başlarda kilo verdim. Şimdi de verdim 50 kiloyum bende 54 le hamile kalmıştım.

Back