• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar ya sizin hiç ağlama krizi geçirdiğiniz oldu mu bu dönemde. Benim bütün sıkıntılarım üstüste gelmeye başladı ve gerçekten sanki herkesin gerçek yüzünü görmüş gibi hissediyorum. Ya da Allah hamilelik sonrası zorlu döneme alışalım diye mi çeşitli şeylerle imtihan ediyor. Zaten düşük tehlikesi var ve bebek aşağıda Zerre anlayış göremiyorum kimseden. Size sorum sizce bebek etkilenir mi? Ya da her hangi bir tehlike oluşturur mu? Üzülmeyin ağlamayın yazılmış internette, stres yapmayın falan.Hayatın içinde ve bu duygusallık üzerine hormonlarla mümkün olsa ben de üzülmem ağlamam zaten. Verilen önerilen tırt geliyor. Sizler de böyle misiniz :KK67:
valla benim kuruntularım bana yapılanlar ve yaşadğım strestler de bi okadar canım ve bende gerçekten gördüm insanların gerçek yüzlerini. ama şöylede bişey var, o güzelliği lütufeden rabbim eğer yiyecek ekmekte bahşetmişse o nolursa olsun dünyaya gelir. bide böyle düşün. bide için çok darlandıkça koy elini karnına dua oku. hem o sakinleşsin hemde sen

:) Olabilir boş kaldığından eşine sarmışsın, ortada gözle görünür birşey yok diyorsun sonuçta.

Yok canım her şey yolunda hep yanımda. Evde kalmaktan bunaldim galiba
sabah akşam verdi canım

valla ilacı içtikten 2 saat sonra geldi. yarım saat falan sürdü ama çok hoş ya leylasın resmen :-):-)

git canım imkanın varsa bekleme zaten. hepimizin gönlüne göre versin canım benim. gitte haber et bizede

aynen haklısın vallahi

ayyy insanlarrr insanlaar.. kendileri grip olurlar defalarca aranmak sormak sarılıp sarmalanmak isterler ama nedense karşıdakine inanmak istemezler.. koy tavrını valla canım ben daha 9 aylık gelinim koydum tavrımı . 5 defa aynı anadan doğmıycaz hiç birimiz..

çalışmaya alışıksa bünyen, rapor insanı sarsıyo canım. bendede aynı oluyo 10günde bunalıma girdim inanki :KK12:

bencede canım, eş annesini anne, eşini eş bilecek. aradaki o mesafeyi eş koruyacak ama nerdee. bizimki zavallım arada kalıyo. zaten ben annesnden yana Allah var bir kez bişey demedim annene gitme benle kal bile demedim. ama kayınvalidem en ufak bişeyde hemen kndisini tutsun istiyo

valla canım üzüntü strest tabiki etkiliyo. benim 4 - 5 gün içerisinde bi kanama alanı oluştu. ağlama skma kendini. bebeğine olan olur Allah korusun. çık dolaş havalarda okadar kötü değil artık. içindeki stresti at en azından kurup kurup durma sakın. bende eşimin ve annesinin bi tavrına çok üzüldüm 4gün sürekli ağladım. sonrasıda var tabi. ama kontrolde kanama alanını gördü hemen doktor. bebişini düşün, kafanı dağıt ona madem evdesin ciciler ör, uyku arkadaşı yap mesela kafan dağılır :anne:

Rapor aldığımda çok sevinmiştim şimdi sıkıldım insana da hiç bir şey yaramıyor valla. Ne istediğim belli değil :KK34:

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben bir hafta kayınbabamlarda kaldım kanamam vardı ilgilensinler diye bıraktı işim doktor da kalkma demişti. Kayınbabam geldi gitti laf söyledi sürekli yatma işini yap, doktorlar ne bilir, sen Allah'a güvenmiyorsun bilmem ne. Tevekkül elinden geleni yaptıktan sonra Allah'a güvenmektir Kendileri de kapıları kilitlemesin Allaha güvensinler o zaman..Rahatsız oldular yatmamdan çünkü biz gelinler köleyiz. Ben iyi olsam zaten kendi evimde kalırdım. Ben çalışmadan önce kayınvalidem sürekli telefonda oğlum çok yoruluyor yazık falan deyip dururdu deli olurdum. Çalışmaya başladım bu sefer de ne pasaklılığım kaldı ne başka bi şey :)) Kendileri hastalık bilmeyen hastalıkla hiç imtihan olmamış insanlar bunu hep yapar canım. Benim anneme de yapmışlar bana da çok yapıldı. Ben korkarım ki bu asıl onların imtihanı ve Allah inşallah bu duruma düşürmez onları..
ben bunu bildiğim için bir kez kalmadım kayınvalidemde. he ilk evlendiğim sıra çok laf sktu diye 2 kez eşimle 2 kez kendim eşim gecedeyken kaldım. 2 gece de o kaldı bende. bidaha yok. o hak bitti. ne kalırım nede kalcağımı anladığımda evine giderim.
bende hastayken gel bende kal diyo kalırmyım ben sende. sözde bana gelecek oğluna yemek yapacaktı. aramadı bile.
benim kayınvalidem geçen pudink yapmış ayıptır söylemesi. oğlum sen seversin ye, oğlum pudink ye ye ye ye :kızgın: eşimde bana getirdi 2 kaşık çatlamıyım diye yedm kalanını ona verdim yine.
ne kadar iyi olmak istersen iste onlara el kızısın ben bunu gördüm gerçekten. :KK62:

Doktorun değişme ihtimali olduğu için kesin değil demiş zaten. Tahminde bulundum ama siz kimseye duyurmayın, alışveriş yapmayın daha çok erken diye de eklerler aslında yorumlarına.
doktor gerçekten uzmansa bu hafta aslında çok da erken değil söylemek için diye düşündüm sonuçta 11. haftadan itibaren başladı genital organların gelişimi...
9. haftadan itibaren söyleyenler var onlara göre biraz daha ihtimal değil midir? doktorum aslında hemen cinsiyet söyleme yanlısı değildi ben sormadan söyleyince çok inanmak istedim sonradan da hayal kırıklığına uğramak istemiyorum

Hiç sanmıyorum çekileceklerini :) sağlık olsun ne diyelim. İyice depresyona girmem inşallah ben de ayak uydururum.
Cnm karşılarında dik durmak ve kendinden ödün vermemek en etkilisi.ama demiyorum kavga et.istemediğin şeyi yapma.yada söyleyebilirsen ben sizin şu şu dediklerinizden rahatsız oluyorum.alıngansın derlerse evet alınganım üstüme gelmeyin de.bu tarz insanlara kendini beğendiremezsin ve şunu da unutma.herkesi mutlu edemezsin.şuanda kendini mutlu etmeye çalış ki bebişin de mutlu olsun.onların yaptıklarının günahları da boynuna.Allaha havale et

Kızlar ya sizin hiç ağlama krizi geçirdiğiniz oldu mu bu dönemde. Benim bütün sıkıntılarım üstüste gelmeye başladı ve gerçekten sanki herkesin gerçek yüzünü görmüş gibi hissediyorum. Ya da Allah hamilelik sonrası zorlu döneme alışalım diye mi çeşitli şeylerle imtihan ediyor. Zaten düşük tehlikesi var ve bebek aşağıda Zerre anlayış göremiyorum kimseden. Size sorum sizce bebek etkilenir mi? Ya da her hangi bir tehlike oluşturur mu? Üzülmeyin ağlamayın yazılmış internette, stres yapmayın falan.Hayatın içinde ve bu duygusallık üzerine hormonlarla mümkün olsa ben de üzülmem ağlamam zaten. Verilen önerilen tırt geliyor. Sizler de böyle misiniz :KK67:
İnsanlar yaşamadıkları şeyler üzerinden empati kuramıyor, biraz üzülür o kadar, ne yaşadığını, nasıl psikolojide olduğunu anlamalarını bekleme. Zaten hayatta mutlu olmanın formülü de o değil mi? Minimum beklenti maksimum mutluluk.
Hormonal hassaslık yaşıyorsun ama mantıklı gitmen gerekiyor bence, Allah korusun bebeğini kaybetme riskin varken, başka insanlar için üzülme lüksün bence yok.

Son düzenleme:
Yok canım her şey yolunda hep yanımda. Evde kalmaktan bunaldim galiba

Rapor aldığımda çok sevinmiştim şimdi sıkıldım insana da hiç bir şey yaramıyor valla. Ne istediğim belli değil :KK34:
ama öyle, evde durmak bi yere kadar. mesela ben evde asla duramıyorum :KK51: çocuğumu kendim büyütücem diyodum ama şimdi 1 1,5 yaşında olursa nasipse çalışırım diyorum. sen okadar bile dayanamzsın diyolar bana :-) eşim çalışmam taraftarı değildi o bile pes etti düşün:-)

ben bunu bildiğim için bir kez kalmadım kayınvalidemde. he ilk evlendiğim sıra çok laf sktu diye 2 kez eşimle 2 kez kendim eşim gecedeyken kaldım. 2 gece de o kaldı bende. bidaha yok. o hak bitti. ne kalırım nede kalcağımı anladığımda evine giderim.
bende hastayken gel bende kal diyo kalırmyım ben sende. sözde bana gelecek oğluna yemek yapacaktı. aramadı bile.
benim kayınvalidem geçen pudink yapmış ayıptır söylemesi. oğlum sen seversin ye, oğlum pudink ye ye ye ye :kızgın: eşimde bana getirdi 2 kaşık çatlamıyım diye yedm kalanını ona verdim yine.
ne kadar iyi olmak istersen iste onlara el kızısın ben bunu gördüm gerçekten. :KK62:
Aynen öyle ben en çok bununla yüzleşince üzülmüştüm. Eşimin ailesi diye çok sevmiştim çok da iyilerdi başta sonra bi baktım her şey ama her şey bir kenara yazılıyor. Sonra çat çat yüze vuruluyor. Burdan anlatması da güzelmiş ya kimse kimseyi tanımadığı için gıybet olmuyor :)

İnsanlar yaşamadıkları şeyler üzerinden empati kuramıyor, biraz üzülür o kadar, ne yaşadığını, nasıl psikolojide olduğunu anlamalarını bekleme. Zaten hayatta mutlu olmanın formülü de o değil mi? Minimum beklenti maksimum mutluluk.
Hormonal hassaslık yaşıyorsun ama mantıklı gitmen gerekiyor bence, Allah kurusun bebeğini kaybetme riskin varken, başka insanlar için üzülme lüksün bence yok.
Haklısın öyle bir lüks olmadığını bile bile hıçkıra hıçkıra çaresiz ağlıyorum yani öyle girift bir durumdayım ki anlatamam. İşi o raddeye getirmeden çözüm bulmam lazım aslında yoksa ordan dönüş yok Pink :(

Aynen öyle ben en çok bununla yüzleşince üzülmüştüm. Eşimin ailesi diye çok sevmiştim çok da iyilerdi başta sonra bi baktım her şey ama her şey bir kenara yazılıyor. Sonra çat çat yüze vuruluyor. Burdan anlatması da güzelmiş ya kimse kimseyi tanımadığı için gıybet olmuyor :)
ayyy benimkide bana anneydi. gördük analığını. daha evliliğimin 2.haftasında oğlum senin fıtratın değişmiş evlendin el oldun dedi. sustum. hala susuyrum ama eşimde iyi biliyo, susmam konuşmamdan daha beter. valla bi kerede çektim çizgiyi. bugün tam 3 hafta oldu 1kez aramadım. görünce nasılsın bile demiyorum o desin. torununu düşünmesi gereken o, 7kat yabancı soruyo o sormuyo. çünkü o "babaanne olmaya hazır değilmiş"
geçen benm canım istediği halde beni bırakıp yemeğe bile gittiler işte ozaman bende kanama oldu.
gıybet değil bunlar gerçekler anacım, dertleşiyoruz şurda :halay:

doktor gerçekten uzmansa bu hafta aslında çok da erken değil söylemek için diye düşündüm sonuçta 11. haftadan itibaren başladı genital organların gelişimi...
9. haftadan itibaren söyleyenler var onlara göre biraz daha ihtimal değil midir? doktorum aslında hemen cinsiyet söyleme yanlısı değildi ben sormadan söyleyince çok inanmak istedim sonradan da hayal kırıklığına uğramak istemiyorum
Kız denilip erkek çıkan erkek denilip kız çıkan o kadar çok ki, hem de Daha ileri haftalarda bu yanılgılar oluyorken ben % 100 güvenmezdim. Tabi doktorun tecrübesi konusunda haklısın, mesleğe yıllarını vermiş insanların sözüne inanırım.

Haklısın öyle bir lüks olmadığını bile bile hıçkıra hıçkıra çaresiz ağlıyorum yani öyle girift bir durumdayım ki anlatamam. İşi o raddeye getirmeden çözüm bulmam lazım aslında yoksa ordan dönüş yok Pink :KK43:
Tek bir çözümün var başka insanları hayatının merkezinden atmak, ne dedikleri ne düşündükleri önemli olmamalı, ruhen sana zarar veriyorlarsa hayatında yerleri olmamalı.

sabah akşam verdi canım

valla ilacı içtikten 2 saat sonra geldi. yarım saat falan sürdü ama çok hoş ya leylasın resmen :-):-)

git canım imkanın varsa bekleme zaten. hepimizin gönlüne göre versin canım benim. gitte haber et bizede

aynen haklısın vallahi

ayyy insanlarrr insanlaar.. kendileri grip olurlar defalarca aranmak sormak sarılıp sarmalanmak isterler ama nedense karşıdakine inanmak istemezler.. koy tavrını valla canım ben daha 9 aylık gelinim koydum tavrımı . 5 defa aynı anadan doğmıycaz hiç birimiz..

çalışmaya alışıksa bünyen, rapor insanı sarsıyo canım. bendede aynı oluyo 10günde bunalıma girdim inanki :KK12:

bencede canım, eş annesini anne, eşini eş bilecek. aradaki o mesafeyi eş koruyacak ama nerdee. bizimki zavallım arada kalıyo. zaten ben annesnden yana Allah var bir kez bişey demedim annene gitme benle kal bile demedim. ama kayınvalidem en ufak bişeyde hemen kndisini tutsun istiyo

valla canım üzüntü strest tabiki etkiliyo. benim 4 - 5 gün içerisinde bi kanama alanı oluştu. ağlama skma kendini. bebeğine olan olur Allah korusun. çık dolaş havalarda okadar kötü değil artık. içindeki stresti at en azından kurup kurup durma sakın. bende eşimin ve annesinin bi tavrına çok üzüldüm 4gün sürekli ağladım. sonrasıda var tabi. ama kontrolde kanama alanını gördü hemen doktor. bebişini düşün, kafanı dağıt ona madem evdesin ciciler ör, uyku arkadaşı yap mesela kafan dağılır :anne:

Ya seviyorum kendilerini. Aramız kötü olsun hiç istemem. İnşallah her şey rayına oturur. :)

Tek bir çözümün var başka insanları hayatının merkezinden atmak, ne dedikleri ne düşündükleri önemli olmamalı, ruhen sana zarar veriyorlarsa hayatında yerleri olmamalı.
Her eve lazım senden çat çat maşallah.sanki yüzleşemediğim yanım gibisin :) Bunu yapacağım çok teşekkür ederim. Senin burcun ne?

Allah kolaylık ve sabır versin cnm.Annemde böyle muamelelere maruz kalmış bana hamileliğinde.evde hastayken yatmış.temizlik yapmadı diye.ay ne pis kadın diye dedikodu yapmışlar.hep annem kendini savunmuş üzülmüş.şimdi diyorki bıgünkü aklım olsa hayatta bunların dediğine kulak asmaz he der geçerdim.ama insanın eşinin kendisine sahip çıkmaması tabii tabii çok koyuyo insana.ayrıca erkek çalışcak bakcak sana.kusura bakmasın.sen hem çalışcan hem ev işi yapcan hem çocuk bakcan.erkek napcak.bari para kazansın da bi işe yarasın.evde iş yok.hamile kalıp bu sıkıntıları yaşamıyo.yaşayana da saygı duymuyo.para da yettiremiyosa artık ayıp yani.ben olsam oturup düşünürdüm ben ailemi nasıl geçindiririm diye.çok kızıyorum böyle tiplere.benim kayınvalidemlerde bi işe gireyim diye bakıyo.gidip onlara size ne ya diyesim geliyo.
Eşimden Allah bin kere razı olsun iş konusunda için hep rahat olsun der. Hiç çalışmasan da olur der. Ama o böyle derken başkalarının bu konuda konuşması üzüyor beni. Ben de he diyorum da içimde öfke patlaması oluyor o kötü :)

Ya aman ağzı olan konuşuyor annem hep der elin çocuğu ele ucuz.sende de erkek ailesine bakar atadilarda benmi gitmedim bak sinirlendim:) üzülme bosver sen biliyorsun bizdede tek maaş kime ne sanki bana ekmek alıp gelen mi var.
:) doğru diyorsun valla. Kimse kimseye laf demese biz de kimseye demeyiz.

ayyy benimkide bana anneydi. gördük analığını. daha evliliğimin 2.haftasında oğlum senin fıtratın değişmiş evlendin el oldun dedi. sustum. hala susuyrum ama eşimde iyi biliyo, susmam konuşmamdan daha beter. valla bi kerede çektim çizgiyi. bugün tam 3 hafta oldu 1kez aramadım. görünce nasılsın bile demiyorum o desin. torununu düşünmesi gereken o, 7kat yabancı soruyo o sormuyo. çünkü o "babaanne olmaya hazır değilmiş"
geçen benm canım istediği halde beni bırakıp yemeğe bile gittiler işte ozaman bende kanama oldu.
gıybet değil bunlar gerçekler anacım, dertleşiyoruz şurda :halay:
Yaa kıyamam ya hakikaten öküzlük var bu insanlarda ha. Hamile kadın örfen de dinen de nazlıdır farklıdır bunu nasıl anlamıyorlar hayret. Benim işler hepten karışık sevgili eşim askere gitmek için başvurmuştu direndik direndik artık son radde. Şimdi ben bu durumdayken askere gidecek ve gebeliğim riskli olduğu için kendi ailemin yanına küçük şehire de gidemiyorum Ankarada takip edilmem gerekiyor Anlayacağın uzun zaman yanlarında kalacağım ve napacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Bu çocuk sapa sağlam doğarsa benden de ondan da güçlüsü yok demektir ikimizin karşısında artık kimse duramaz. :)

Back