• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Benim eşimde hemen müdahale eder annesine Allah razı olsun laf düşürmez ama 10 yılda falan geldik bu kıvama önceden çıkar çıkar gelir kalırdı üstüne bir de laf söyler arkamdan konuşurdu şimdi senede bir misafir gibi gelir gider bende öyle ama soğuttu kendinden iyice

Benim eşimde hemen müdahale eder annesine Allah razı olsun laf düşürmez ama 10 yılda falan geldik bu kıvama önceden çıkar çıkar gelir kalırdı üstüne bir de laf söyler arkamdan konuşurdu şimdi senede bir misafir gibi gelir gider bende öyle ama soğuttu kendinden iyice
10 Yıl:nazar: :KK200:

Kültürle alakalı ya da erkek aileleri o evi fazla benimsiyorlar ve haklısın daha çok hamilelik döneminde rahatsız edici oluyor. Aradaki dengeyi sağlaması gereken eşler, benim eşim bilir ki ben cevap verirsem kalp kırarım havada atlar annesinin sözlerine. Çok önemli şeyler yaşamadık çok şükür de ben olayın her zaman eş de bittiğine inanıyorum.
Kesinlikle eşin tutumu çok önemli. Mesela ben de kendi ailemin eşimi kırmasına izin vermem. Seninle Aynı yapıdayız eşimi ben de uyarıyorum ağzımı açmaktan korkuyorum diye :) o da ortamı yumuşatıyor, konuyu değiştiriyor falan.

Sende şakayla karışık alındığını yada söylemek istediğini söylesen içine bu kadar atmasan kırmadan yapınca senden iyisi olmuyor susunca üstüne geliyorlar
Allah o günlere düşürmesin :)) bakalım belki her şey rayına oturur. Şu hamileliğim bi hayırlısıyla kazasız belasız sonuçlansın da.

Kizlar herkese selamlar. Size sorum olacak, sizinde karniniz enine mi buyuyor, yani belinizle birlikte mi? Benim bu hafta farkettim belimde de genisleme oluyor da, sizlere de sormak istedim
Herkese guzel gunler dilerim

merhabalar herkese bende kasım annesi olacağım inşallah bugün 12+6yım. dün ikili test için gitttim öyle hareketliydiki kolları bacakları... doktorumm bir ara bacak arasını yakınlaştırdı kesin değil ama kemik yapısı kıza benziyor dedi değişme ihtimali çok mu acaba?

Canım bende üzüntüden olmuştu o,
Üzüntüden oluyor mu ya :( Benim de öğrencilere kızdığım üzüldüğüm çok şey oldu o ara Ondan sonra da hiç gidemedim zaten okula sürekli rapor verdiler tehlike olduğu için. Şimdi de 15 hafta içindeyim yine çok üzülecek şeyler yaşadım ve bayağı zorlayacak kadar ağladım zararı var mıdır ya bi de onu düşünüp iyice strese giriyorum ağlarken :KK43:

merhabalar herkese bende kasım annesi olacağım inşallah bugün 12+6yım. dün ikili test için gitttim öyle hareketliydiki kolları bacakları... doktorumm bir ara bacak arasını yakınlaştırdı kesin değil ama kemik yapısı kıza benziyor dedi değişme ihtimali çok mu acaba?
Doktorun değişme ihtimali olduğu için kesin değil demiş zaten. Tahminde bulundum ama siz kimseye duyurmayın, alışveriş yapmayın daha çok erken diye de eklerler aslında yorumlarına.

Kizlar herkese selamlar. Size sorum olacak, sizinde karniniz enine mi buyuyor, yani belinizle birlikte mi? Benim bu hafta farkettim belimde de genisleme oluyor da, sizlere de sormak istedim
Bel inceliği kayboluyor genelde hamilelikte. Benim de öyle oldu :)

Ben yapı olarak göbek-simit bölgesinden kilo alan bir insanım, şu an aldığım kilo o bölgeye yansımış durumda genişleyen bel mi yağlar mı bilmiyorum :) Ama geçen arkamı dönüp eşime hamile olduğum belli mi diye sordum değil dedi. Biz fazla incelediğimiz için anlıyor olabiliriz.

Bel inceliği kayboluyor genelde hamilelikte. Benim de öyle oldu :)
Aynen eski kiloma hatta daha altına düşmüştüm oğlumda ama bel kalınlığım kaldı incelmedi :) hatta 35,5 felan giyerdim o eski ayakkabılarım bile olmadı :) vucut bebeği taşımak için temelleri güçlendirirmiş hani inşaatlarda olduğu gibi :) kemiklerimiz irileşirmiş bu yuzden ;)

Günde kaç defa verdi?
sabah akşam verdi canım
Ben de hamileliğimin ilk zamanlarında kullanmıştım. Çok güzel bi kafası var, çakırkeyif oluyorsun. Ama uzun sürmüyor, birazdan geçer seninki de :))
valla ilacı içtikten 2 saat sonra geldi. yarım saat falan sürdü ama çok hoş ya leylasın resmen :-):-)
Bunları duymak çok iyi geldi ya Rabbim gönlüne göre versin senin inşallah.
Ama ben yine de gidicem canım inşallah bende senin gibi miniğimi sağlıklı görüp gelirim.
git canım imkanın varsa bekleme zaten. hepimizin gönlüne göre versin canım benim. gitte haber et bizede
yani tatlım hormonlardan bazen takılmıcak şeylere taktığımız doğru. O zmaan da hep gereksiz üzülüp hemde bebeğimizi gereksiz üzüyoruz ama bazen elimizde olmuyor hormonlar resmen bizi yönetiyor parmagında oynatıyor :))))))
aynen haklısın vallahi
Günaydın annişler,günaydın bebişler, hayırlı cumalar.

Benim hasta olmama kimse inanmıyor. Diyolar ki hasta değilsin hamilelikten iyi de o lafın gelişi evet hamilelikten de benim başım dönüyor kolumu kaldıramıyorum. Kusuyorum. Midem agzımda. Başım ağrıyor. Oram buram ağrıyor. Hamileyim diye nasıl normal davranabilirim. Eşimin babası hapşurunca hastaneye gitmeyin dedi yüzüme çok zoruma gitti. Kafamdan atamıyorum. Benim ailem bilir beni gerçekten kötüysem kötüyümdür. Ama onlar anlamıyor sanki. Bıktım kendimi izah etmekten emily nasıl? Kusuyor. Ha iyi selam söyle. Olay bu kadar sıradanlaştı. Amaaan canım o alışmıştır kusmaya , hamilelikte normal bırakmasın kendisini bu kadar modundalar. Eşimle birbirimize giriyoruz sırf bu yüzden. Çünkü sonuçta onun ailesi, kimseyle çekiştiremem kol kırılır yen içinde kalır. Ben de ona söylüyorum. İş yapmıyorum evde günlük işlerimi yapıyorum. İyi de ben bu hayata bir kere gelmişim halsiz halsiz niye iş yapmak zorundayım? Kime neyi kanıtlıcam. Evet çalışsam zor olurdu da devlet bizi atadı da biz mi çalışmadık, reddettik. O kadar bunaldım ki her şeyden depresyondayım. Yanlarına gidiyoruz tek maaşla geçinmek de çok zor diyorlar resmen içime içime ağlıyorum. Kendimi kasıyorum. Susuyorum. Zor kızlar. Keşke yurtdışında yaşasaydım da kimseyi görmeseydim diyesim geliyor bazen. Böylelikle kimse kimseyi kırmaz kimse kimseye alınmazdı.
ayyy insanlarrr insanlaar.. kendileri grip olurlar defalarca aranmak sormak sarılıp sarmalanmak isterler ama nedense karşıdakine inanmak istemezler.. koy tavrını valla canım ben daha 9 aylık gelinim koydum tavrımı . 5 defa aynı anadan doğmıycaz hiç birimiz..
Bilmiyorumki canım. Aslında her ley olması gerektiği gibi ilerliyor ama işte ben biraz huzursuzum. Raporlayım hep evdeyim galiba alışık olmayınca insana çarpıyor bu tatil
çalışmaya alışıksa bünyen, rapor insanı sarsıyo canım. bendede aynı oluyo 10günde bunalıma girdim inanki :KK12:
Kültürle alakalı ya da erkek aileleri o evi fazla benimsiyorlar ve haklısın daha çok hamilelik döneminde rahatsız edici oluyor. Aradaki dengeyi sağlaması gereken eşler, benim eşim bilir ki ben cevap verirsem kalp kırarım havada atlar annesinin sözlerine. Çok önemli şeyler yaşamadık çok şükür de ben olayın her zaman eş de bittiğine inanıyorum.
bencede canım, eş annesini anne, eşini eş bilecek. aradaki o mesafeyi eş koruyacak ama nerdee. bizimki zavallım arada kalıyo. zaten ben annesnden yana Allah var bir kez bişey demedim annene gitme benle kal bile demedim. ama kayınvalidem en ufak bişeyde hemen kndisini tutsun istiyo
Üzüntüden oluyor mu ya :KK43: Benim de öğrencilere kızdığım üzüldüğüm çok şey oldu o ara Ondan sonra da hiç gidemedim zaten okula sürekli rapor verdiler tehlike olduğu için. Şimdi de 15 hafta içindeyim yine çok üzülecek şeyler yaşadım ve bayağı zorlayacak kadar ağladım zararı var mıdır ya bi de onu düşünüp iyice strese giriyorum ağlarken :KK43:
valla canım üzüntü strest tabiki etkiliyo. benim 4 - 5 gün içerisinde bi kanama alanı oluştu. ağlama skma kendini. bebeğine olan olur Allah korusun. çık dolaş havalarda okadar kötü değil artık. içindeki stresti at en azından kurup kurup durma sakın. bende eşimin ve annesinin bi tavrına çok üzüldüm 4gün sürekli ağladım. sonrasıda var tabi. ama kontrolde kanama alanını gördü hemen doktor. bebişini düşün, kafanı dağıt ona madem evdesin ciciler ör, uyku arkadaşı yap mesela kafan dağılır :anne:

Kızlar ya sizin hiç ağlama krizi geçirdiğiniz oldu mu bu dönemde. Benim bütün sıkıntılarım üstüste gelmeye başladı ve gerçekten sanki herkesin gerçek yüzünü görmüş gibi hissediyorum. Ya da Allah hamilelik sonrası zorlu döneme alışalım diye mi çeşitli şeylerle imtihan ediyor. Zaten düşük tehlikesi var ve bebek aşağıda Zerre anlayış göremiyorum kimseden. Size sorum sizce bebek etkilenir mi? Ya da her hangi bir tehlike oluşturur mu? Üzülmeyin ağlamayın yazılmış internette, stres yapmayın falan.Hayatın içinde ve bu duygusallık üzerine hormonlarla mümkün olsa ben de üzülmem ağlamam zaten. Verilen önerilen tırt geliyor. Sizler de böyle misiniz :KK67:

Benim hasta olmama kimse inanmıyor. Diyolar ki hasta değilsin hamilelikten iyi de o lafın gelişi evet hamilelikten de benim başım dönüyor kolumu kaldıramıyorum. Kusuyorum. Midem agzımda. Başım ağrıyor. Oram buram ağrıyor. Hamileyim diye nasıl normal davranabilirim. Eşimin babası hapşurunca hastaneye gitmeyin dedi yüzüme çok zoruma gitti. Kafamdan atamıyorum. Benim ailem bilir beni gerçekten kötüysem kötüyümdür. Ama onlar anlamıyor sanki. Bıktım kendimi izah etmekten emily nasıl? Kusuyor. Ha iyi selam söyle. Olay bu kadar sıradanlaştı. Amaaan canım o alışmıştır kusmaya , hamilelikte normal bırakmasın kendisini bu kadar modundalar. Eşimle birbirimize giriyoruz sırf bu yüzden. Çünkü sonuçta onun ailesi, kimseyle çekiştiremem kol kırılır yen içinde kalır. Ben de ona söylüyorum. İş yapmıyorum evde günlük işlerimi yapıyorum. İyi de ben bu hayata bir kere gelmişim halsiz halsiz niye iş yapmak zorundayım? Kime neyi kanıtlıcam. Evet çalışsam zor olurdu da devlet bizi atadı da biz mi çalışmadık, reddettik. O kadar bunaldım ki her şeyden depresyondayım. Yanlarına gidiyoruz tek maaşla geçinmek de çok zor diyorlar resmen içime içime ağlıyorum. Kendimi kasıyorum. Susuyorum. Zor kızlar. Keşke yurtdışında yaşasaydım da kimseyi görmeseydim diyesim geliyor bazen. Böylelikle kimse kimseyi kırmaz kimse kimseye alınmazdı.
Allah kolaylık ve sabır versin cnm.Annemde böyle muamelelere maruz kalmış bana hamileliğinde.evde hastayken yatmış.temizlik yapmadı diye.ay ne pis kadın diye dedikodu yapmışlar.hep annem kendini savunmuş üzülmüş.şimdi diyorki bıgünkü aklım olsa hayatta bunların dediğine kulak asmaz he der geçerdim.ama insanın eşinin kendisine sahip çıkmaması tabii tabii çok koyuyo insana.ayrıca erkek çalışcak bakcak sana.kusura bakmasın.sen hem çalışcan hem ev işi yapcan hem çocuk bakcan.erkek napcak.bari para kazansın da bi işe yarasın.evde iş yok.hamile kalıp bu sıkıntıları yaşamıyo.yaşayana da saygı duymuyo.para da yettiremiyosa artık ayıp yani.ben olsam oturup düşünürdüm ben ailemi nasıl geçindiririm diye.çok kızıyorum böyle tiplere.benim kayınvalidemlerde bi işe gireyim diye bakıyo.gidip onlara size ne ya diyesim geliyo.

Ya aman ağzı olan konuşuyor annem hep der elin çocuğu ele ucuz.sende de erkek ailesine bakar atadilarda benmi gitmedim bak sinirlendim:) üzülme bosver sen biliyorsun bizdede tek maaş kime ne sanki bana ekmek alıp gelen mi var.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben bir hafta kayınbabamlarda kaldım kanamam vardı ilgilensinler diye bıraktı işim doktor da kalkma demişti. Kayınbabam geldi gitti laf söyledi sürekli yatma işini yap, doktorlar ne bilir, sen Allah'a güvenmiyorsun bilmem ne. Tevekkül elinden geleni yaptıktan sonra Allah'a güvenmektir Kendileri de kapıları kilitlemesin Allaha güvensinler o zaman..Rahatsız oldular yatmamdan çünkü biz gelinler köleyiz. Ben iyi olsam zaten kendi evimde kalırdım. Ben çalışmadan önce kayınvalidem sürekli telefonda oğlum çok yoruluyor yazık falan deyip dururdu deli olurdum. Çalışmaya başladım bu sefer de ne pasaklılığım kaldı ne başka bi şey :)) Kendileri hastalık bilmeyen hastalıkla hiç imtihan olmamış insanlar bunu hep yapar canım. Benim anneme de yapmışlar bana da çok yapıldı. Ben korkarım ki bu asıl onların imtihanı ve Allah inşallah bu duruma düşürmez onları..

Back