2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bende eşime sinir oluyorum biz simdi ayri eve cikicaz kayinvalidemle birlikteyiz benimkide gece calisiyo sabah geliyo bizde iste kaynanam kayinpeder benim annrm babam onun abisi 2 3 gundur yeni eve gidiyoruz evde esyaliydi esyalari bosaltmamix gerek ugrasiyoruz biyandan kayin pederim kirilcak tamir edilcek yerlerle ugrasiyo bi yandan esya bosaltiyoz bizimkinide 6.30 da kaldiriyorum 7 ise gidicek tamam diyo kalkiyo sonra kendine geldinmi bi sorar insan napiyonuz ne ediyonuz kolayladinizmi isleri hic uyanir uyanmaz oyun oynuyo sinirlerim zipliho bide ikinciye arayinca uyandinmi diye be arayip duruyon gibisinden konusuyo cok sinirliyim cok simdi gece aricak o beni acmicam telefonlarini uyuz oldum cok ya
Canım sende üzülme ya yorucu bir dönemden geçiyorsun inşallah güzel olur. Yaşadıklarımı bilsen belki yerimde başkası olsa giderdi bugün hatta belki değil giderdi. Çok korktum yanlış bir şey yapmaktan. Çok üzüldüm tarifi yok. Affedebilecek miyim onu bile bilmiyorum sizde olanlar yine anlık şeyler bizde telafisi olmayan Anlatmaktan utandığım şeyler yaşanıyor. Çok üzgünüm gerçekten çok.... yani Şuan hamile olmasam biterdi bu evlilik.

Gerçekten çok teşekkür ederim. Kelimelerini o kadar güzel seçip kullanmışsın ki. Ellerine sağlık :) branş: bilişim teknolojileri
Bende bı öğretmen olarak konuya dahil olmak istedim canım kendini bu kadar üzme bu kadar yıpratma vardır bunda da bir hayır.arkadasinda dediği gibi ben mesela ev hanımı olarak hep bir eksik hissediyorum şimdide bebiş geliyor ona nasıl yetişeceğim korkusu başladı bazen gerçekten calismasam keşke evde olsam diyorum evde olanlari şanslı olarak görüyorum:KK52:

Canım sende üzülme ya yorucu bir dönemden geçiyorsun inşallah güzel olur. Yaşadıklarımı bilsen belki yerimde başkası olsa giderdi bugün hatta belki değil giderdi. Çok korktum yanlış bir şey yapmaktan. Çok üzüldüm tarifi yok. Affedebilecek miyim onu bile bilmiyorum sizde olanlar yine anlık şeyler bizde telafisi olmayan Anlatmaktan utandığım şeyler yaşanıyor. Çok üzgünüm gerçekten çok.... yani Şuan hamile olmasam biterdi bu evlilik.
Allah sabır versin canım nediyelim bizde bunlarla sınanıyoz demekki iyi ki evlatlarimiz var keşke şu donemde anlayisli olsalar gecen sabah geldi yatti yanima insan bi sever oksar hemen dondu sirtini oyuna nefret ediyorum bole zamanlarda ondan parcalayasim geliyo o telifonu uykusuz olsa sizsa dicem yorulmus yazik uyuyakldi kizmicam ama bole olunca geriliyorum bende

Allah sabır versin canım nediyelim bizde bunlarla sınanıyoz demekki iyi ki evlatlarimiz var keşke şu donemde anlayisli olsalar gecen sabah geldi yatti yanima insan bi sever oksar hemen dondu sirtini oyuna nefret ediyorum bole zamanlarda ondan parcalayasim geliyo o telifonu uykusuz olsa sizsa dicem yorulmus yazik uyuyakldi kizmicam ama bole olunca geriliyorum bende
Haklısın canım ya düşüncesizlik yapıyor. Ama gerçekten çözülemeyecek şeyler değil. Kırıyor seni farkındayım ama bu kadar olduğuna şükret gerçekten ben çıkmaza girmiş hissediyorum. Şuan pişman mesela hareketleriyle belli ediyor. Ama kez değişik bir şey oldu bende bir şeyler koptu gitti içimde resmen plan yapıyorum geleceğimize dair çocuklar ve ben varım her şeyi düşünüyorum. Canım ya buarada çocukta olacak kv.denler baya yardımları oluyordu sana şimdi nasıl olacak çok uzağa taşınmıyorsunuz değil mi?

Haklısın canım ya düşüncesizlik yapıyor. Ama gerçekten çözülemeyecek şeyler değil. Kırıyor seni farkındayım ama bu kadar olduğuna şükret gerçekten ben çıkmaza girmiş hissediyorum. Şuan pişman mesela hareketleriyle belli ediyor. Ama kez değişik bir şey oldu bende bir şeyler koptu gitti içimde resmen plan yapıyorum geleceğimize dair çocuklar ve ben varım her şeyi düşünüyorum. Canım ya buarada çocukta olacak kv.denler baya yardımları oluyordu sana şimdi nasıl olacak çok uzağa taşınmıyorsunuz değil mi?
Yok canım annemlerin yan tarafina gidiyorum kayinvalidemlerinde yolunun üstündeyim o konuda şanslıyim yani .ya senin adinada cok uzuldum o kopmalari cok iyi biliyorum seni uzmek isteemem ama kopunca daha toplanmiyo hic bisey ben eski esimde yasamistim bidaha yanimda bile olmasini istemiyodum ins sen cabuk toparlarsin tatlim

Bide demin ariyo baktim acmicaktim sen öle deyince buyuk seyler degil diye acim bari dedim ay bi kibar bi nazik konusma benle dedim actigima dua et teli noldu dio anlattim guzelce yanlislarini ozur diledi dikkat edicegini soledi bakallim hayirlisi dedim affettinmi bbeni diyo bide hey allahim dedim

Bide demin ariyo baktim acmicaktim sen öle deyince buyuk seyler degil diye acim bari dedim ay bi kibar bi nazik konusma benle dedim actigima dua et teli noldu dio anlattim guzelce yanlislarini ozur diledi dikkat edicegini soledi bakallim hayirlisi dedim affettinmi bbeni diyo bide hey allahim dedim
İyi yapmışsın canım küçük şeyler tabi olur o kadarcık bak açmasan için içini yiyecekti sabaha kadar boşver en başta kendini düşün .

Yok canım annemlerin yan tarafina gidiyorum kayinvalidemlerinde yolunun üstündeyim o konuda şanslıyim yani .ya senin adinada cok uzuldum o kopmalari cok iyi biliyorum seni uzmek isteemem ama kopunca daha toplanmiyo hic bisey ben eski esimde yasamistim bidaha yanimda bile olmasini istemiyodum ins sen cabuk toparlarsin tatlim
Toparlanmam zor canım ya zamana bıraktım doğumu beklemek doğru olan Şuan. Sabahtan beri ağlıyorum.

Toparlanmam zor canım ya zamana bıraktım doğumu beklemek doğru olan Şuan. Sabahtan beri ağlıyorum.
Canım şimdi diğer konuya yazdığını gördüm, tam olarak neden bu noktada olduğunuzu yazmadığın için bilmiyorum, belli ki aşamadığınız şeyler olmuş, sevgili değiliz ki küselim ayrılalım bitsin, evliliğin sorumlulukları çok daha farklı, ha denilince kopulmuyor (aldatma, fiziki ya da duygusal şiddet yoksa) Birbirinizi yeterince hırpalamışsınız ki tahammülde kalmamış, şimdide empati kurma kısmına geçip, sakinleşip bi düşünün sağlıklı kafayla, "Ne yapıyoruz? Derdimiz ne? Bizi bekleyen şeyler ne? vs " cevaplanacak bir sürü sorularınız var. Bebeğinde seninle aynı şeyleri yaşıyor şu an, daha soğukkanlı olmaya çalış.

5-10 gün arası
Anladım canım bazıları ulturasonda ölçüm yapan doktor söylüyor dedi ama bana hiç bişey söylemedi 10 gün içinde sonuçlar çıkacak dedi doktorum ense kalınlığı 1,5 çıkmıştı internetten baktım normal görünüyor bebeğini bekleyen tüm annelerin sağlıkla bebeklerini kucaklarını Almayı nasip etsin Allah inşallah

Anladım canım bazıları ulturasonda ölçüm yapan doktor söylüyor dedi ama bana hiç bişey söylemedi 10 gün içinde sonuçlar çıkacak dedi doktorum ense kalınlığı 1,5 çıkmıştı internetten baktım normal görünüyor bebeğini bekleyen tüm annelerin sağlıkla bebeklerini kucaklarını Almayı nasip etsin Allah inşallah
Amin inşallah. Her hastane aynı olmuyor, benim ilk yaptırdığım hastanede arayıp haber vermişlerdi sonuçlarınız çıktı sorun yok diye. Bunu da her yer yapmıyor sanırım.

Senin yasadiklarinin aynisini yasiyorum bende atanamadim bransimda fizik hic bir zamanda atanacagimi sanmiyorum. Esiminde öyle aman aman bi isi yok ustelik kendi dugunumuzu kendimz yaptik 2 yillik evliyim hala kredi ödüyoruz. Butun takilarimi bozdurduk hala bitmedi borcumuz. Evimiz kira. İkimizin de ailesinde yardim edecek durum yok. Emeklerimin karsiligini alamadigimami yanayim yoksa bu maddi sıkıntılarla cebellestigime mi. Ben calisiyordum normalde ama hamile kalinca isi biraktim cunku ilk gebeligim dusukle sonuclandi ikincisinde cok korktuk. Ama artik hamileyiz böyle seylerle canimizi sıkmamamiz lazim. Bebegimiz etkileniyor. Ben saldim artik para pul is güc mevzularini. Suan tek istegim cocugumn saglikla dünyaya gelmesi. Elimiz ayagimz tutuyo cok sukur baska islerde calisiriz. Bizi bu duruma dusuren vicdansizlar utansin. Hic canini skmaya degmez sıkılsakta bunalsakta sonuc ayni cunku.
Dert ortağım kardeşim... senin durumun benden daha zormuş. Ama ruh sağlığını Çok iyi muhafaza etmişsin bunun için seni canı gönülden tebrik ediyorum. Sen çok güçlüsün hayatın boyunca da hep böyle kal.

Kizlar size bisey sorcam bilgisi olan tecrubesi olan cevaplarsa cok sevinirim. Benim canim etli cogköfte istedi arkadas yapicak yesem bisey olurmu cig et biliyorum ama yoguruluyor ya epey bi vakit bana bisey olmaz gbi geliyor. ama suan aserdigim icin mantigim devre disida olmus olabilir

Yazdiklarini ve sana cevap yazan arkadaşlarin yazdiklarini okudum. Bir de ben içimi dökeyim dedim; yanlız değilsin anla diye... Ben 37 yaşındayım. Teknik lise branş ogretmeniyim; tabii ki atanamayan tayfadan. duygularimi anlatmaya inan kelimeler yok. icimdeki bir zamanlar olan hayal kirikligini nasil anlatacağım inan kelime secemiyorum. bak ben zamaninda anadolu lisesi mezunu; sonrasinda da Marmara Üniversitesi gibi önde gelen universitelerden birinden mezunum. mezun olali tam 14 yil oldu. 17 yil tüm ogrencilik hayatim boyunca tek hayalim bir gün ögretmen OLABILMEKTI. ne kadar masummuşuz ki; okullar bitince hayaller gerceklesecek zannetmisiz. hic bilemedim ki; kpss, kadrosuzluk, bürokrasi vs vs gibi yaşadığım ulkenin engellerine takilip hayallerimi gecmise gömmek zorunda kalacagimi. evet aynenböyle oldu. mezun olduktan sonra her yil acilan kadro bir elin parmaklarini gecmedi. inanin nefret ettim sistemden. bana kizmayin ama simdiki aklim olsa asla o kadar paralamaz, yipratmazdim kendimi. okumak cok da önemli degilmis demek ki bu memlekette onu anladim. ama tabii her kötü şeyin elbette bir güzel karşılığı da oluyor. teknik lise branş ogretmeni olduğum için ogretmenlik degil de; branşima ait özel sektorde tam 9 yil çalıştım. 3000 gün kadar primim var. ücretli ogretmenlik de denedim ama insan emegini sömürmekten öte olmayan, ögretmenligi ve ogretmenleri bukadar asagilayan bir sistemden Öte degildi o da. branşimla ilgili büyük bir şirkette tam 7 yıl orta düzey yöneticilik yaptim. velhasil bu sürecin sonunda once eşimi sonra da hemen kızımı nasip etti Rabbim. bu arada benim ikinci evliligim. ve ilk evliligimde eşimden dolayi cocuk olmuyordu. ögretmenlik hayalinden sonra, tam 3 buçuk yil evlat hasreti de çekmek ayrica sinavim oldu. sonra Rabbim (cocuklarimin babası demekten gurur duydugum) degerlimi, kiymetlimi, canim eşimi nasip etti. evliligimin 1 buçuk ayında 4 haftalik hamileliğimi öğrendim .kizim şu an 4 yaşını bitiriyor. ve ben ikinci kuzuma 12 haftalik hamileyim :)
ögretmenlik okullarda nasip olmadi belki ama öyle güzel bir evlat yetiştiriyorum ki evde; tarif edecek kelime yok. herkesin sınavı farkli; guzel düşün, güzel hayal etm unutma yanliz degilsin kesinlikle. sevgilerimle :) öpüyorum seni.
Canım ablacım(samimiyetine sığınarak öyle hitap ediyorum) sen ve senin gibi olan dert ortaklarımı görünce gerçekten büyük oranda yalnızlığım geçiyor. Çok zor şeyler yaşamışsın ama sonucu hepsini unutturacak şekilde olmuş çok şükür. Teknik branşlar hep zor zamanlar geçirdi ve hala geçiriyor maalesef. Allah yardımcınız olsun. Dediğin gibi öğretmenlik eğitimimizi en iyi ve en güzel uygulayacağımız yer annelik. Hepimizin hakkında hayırlısı. Ben de seni çok öpüyorum.

Back