- 9 Nisan 2018
- 1.390
- 3.759
Anladım tabi bir de işine geldikleri gibi anladıkları için insan kestiremiyor. Biraz gözlemle sofra hazırlarken kaşığı falan masaya götürmesini iste, yada böyle ilgisini çeken bir şey varsa ona ilgili bi bak bakalım. Bize bu ara o kadar çok şey sordular ki hastanede paranoyak oldum ben de, ay çocuk normal mi değil mi diyebazen isine geldiginde bi bakiyorsun yapiyor bi bakiyorsun yapmiyor anlamiyor gibi yuzume bakiyor gidiyoruz gel diyorum mesela geliyor kapiya sonra kaciyor gel diyorum geliyor
Canım senin kız ,oyun gibi yapıyor bence, işine geldiği gibi davranıyor sanki, anlattıklarından bir sorun var gibi görünmüyor bencebazen isine geldiginde bi bakiyorsun yapiyor bi bakiyorsun yapmiyor anlamiyor gibi yuzume bakiyor gidiyoruz gel diyorum mesela geliyor kapiya sonra kaciyor gel diyorum geliyor
Ben o denver testini kendim yapiyorumhepsimden geçiyor çocuk. Sadece dil gelişimi geriden geliyor. Ama o test biraz saçma gibi. Hangimizin cocugu 50 kelime bilip cumle kurabiliyor ? 10 çocuktan 1 tane belki ...
Konuşma büyük oranda genetik , çocuk komutları alıyor, anlıyorsa ,konuşma ile zeka arasında bir bağlantı yok çok fazla, bazı çocuk 4 yaşına kadar konuşmuyor, bazısı 1 yaşında konuşuyor ,ama zeka olarak fark olmuyor birbirlerinden, hatta geç konuşan daha zeki olabiliyor ama sizin gittiğiniz yerde dil gelişimini desteklemek için öyle bir öneride bulunmuş olabilirlerBen o denver testini kendim yapiyorumhepsimden geçiyor çocuk. Sadece dil gelişimi geriden geliyor. Ama o test biraz saçma gibi. Hangimizin cocugu 50 kelime bilip cumle kurabiliyor ? 10 çocuktan 1 tane belki ...
Evet doğru söylüyorsunuz aslında bizim üniversite hastanesi olduğu için her ayrıntıya bakmak istediler sanırımKonuşma büyük oranda genetik , çocuk komutları alıyor, anlıyorsa ,konuşma ile zeka arasında bir bağlantı yok çok fazla, bazı çocuk 4 yaşına kadar konuşmuyor, bazısı 1 yaşında konuşuyor ,ama zeka olarak fark olmuyor birbirlerinden, hatta geç konuşan daha zeki olabiliyor ama sizin gittiğiniz yerde dil gelişimini desteklemek için öyle bir öneride bulunmuş olabilirler
Bende kasımda bıraktıracağım inşallah, eğer başaramazsam dediğiniz kitaptan yardim alırımMeme bıraktıranları tebrik ediyorumcanı sıkılınca meme diyor bizimki de, ama gece memesi olmadığı için şu an pandemi dönemi diye emsin istiyorum ben bağışıklığına iyi gelir diye. Kasım gibi bıraktırırken Güle güle meme kitabından yardım almayı düşünüyorum, yararını gören çokmuş.
gozlemliyorum devamli ama iste dediginiz gibi kestiremiyorum sofra kurmaya yardim ediyor camasir makinasina camasir atiyoruz camasiri birlikte asıyoruz mandal veriyor bana ama bazen oyle bos bakiyor ki insan acaba bir sorun mu var demekten kendini alikoyamiyorAnladım tabi bir de işine geldikleri gibi anladıkları için insan kestiremiyor. Biraz gözlemle sofra hazırlarken kaşığı falan masaya götürmesini iste, yada böyle ilgisini çeken bir şey varsa ona ilgili bi bak bakalım. Bize bu ara o kadar çok şey sordular ki hastanede paranoyak oldum ben de, ay çocuk normal mi değil mi diyebiraz gözlemle olmazsa bi çocuk nörologuna götürürsün en azından için rahat eder.
bnce de oyle ama insan kndisini alikoyamiyor sorun varsa erkenden anlasilsin dieCanım senin kız ,oyun gibi yapıyor bence, işine geldiği gibi davranıyor sanki, anlattıklarından bir sorun var gibi görünmüyor bence
Ay evet annelik delilik yaagozlemliyorum devamli ama iste dediginiz gibi kestiremiyorum sofra kurmaya yardim ediyor camasir makinasina camasir atiyoruz camasiri birlikte asıyoruz mandal veriyor bana ama bazen oyle bos bakiyor ki insan acaba bir sorun mu var demekten kendini alikoyamiyorannelik zor zanaatmis malesef ki
bnce de oyle ama insan kndisini alikoyamiyor sorun varsa erkenden anlasilsin die
Annelik hep endişeli olma hali ,ben ilk kızımda çok fenaydım, her şeyi kafama takardım, ufacık bir şeyde hemen telaşlanırdım, ikinci de aştım o durumu, şu an daha rahatım , o yüzden size de bir şey yoktur diyebiliyorum ama en iyi siz gözlemlersiniz tabigozlemliyorum devamli ama iste dediginiz gibi kestiremiyorum sofra kurmaya yardim ediyor camasir makinasina camasir atiyoruz camasiri birlikte asıyoruz mandal veriyor bana ama bazen oyle bos bakiyor ki insan acaba bir sorun mu var demekten kendini alikoyamiyorannelik zor zanaatmis malesef ki
bnce de oyle ama insan kndisini alikoyamiyor sorun varsa erkenden anlasilsin die
Bizde ayni durumdayiz canim anne baba mama dede ati (adda) parka (pakaa) anca bu kadar soyleneni anliyor isine gelirse yapıyo gelmezse inada bindiriyor maalesefMerhaba arkadaşlar. Benim oğlum anca 5-6 kelime konuşuyor ve hayvan sesleri taklit edebiliyor. Benimle ayni durumda olan var mı ? Anlamasi çok iyi. Ve ondan istediklerimi yapiyor. Renkleri biliyor. Ama konuşmasi pek parlak sayilmaz. Ornegin ; ördek yerine ödee , gel yerine del, kek yerine keee diyor
Kizlar artik cildiricam. Memeden baska bisry yemiyor verdigimi geri cikariyo. Artik tukendim resmen. Cok sinirlendim cok bagirdim tutamadim artik kendini oda agladi bende agladim hala da agliyorum. Kahvalti da yarim omleti zor yedirdim
Vermiceksin kizimda memeci yaklasik gunun 4 5 saatini memede geciriyorduk emzirmekten nefret etmistim artik kimseyle oynamiyor, kendi kendine de oynamiyor ta ki 30dklik dolmusa bindim ve tum dolmus boyunca memeee diye aglayinca artik kafama dank etti. 1 ay kadar oncesinde gece memeyi kestim ben yani 18bitince vermiyodum su teklif edip yatiriyodum. Dolmus olayindan sonra da Ertesi gun basladim once 4 e indirdim cunku sutum vardi o emmede azalmasina izin vermiyordu ki. Sabah uyaninca, ogle uykusundan once, uyaninca ve aksam uykusu oncesi verdim. Bu 15gun surdu. Sonra bir hafta bi doluluk oldu hatirlamiyorm suan bi anda 2ye dustu meme. Hatta once hangisini biraktirsam fln diye dusunmustum ama bi anda 2ye dustu mesela uyaninca evde halasi olmus oluyodu uyaninca hemen oyuna kosuyodu yada baba evde oluyodu parka goturuyodu fln 2 3 gun surdu bu unuttu suan gunde 2 kere emiyo ve hala yokluyo durup durup meme diyo ama israr etmiyo o krizlere girmiyor ogle olani 9 10 gibi istiyo ogle uykusuna kendi yatiyo bisey yapmiyorm birlikte yatiyoruz ve hemen uyuyo aksamda meme keyfi yapiyor. 2 defa emiyo ama sure olarak 20dk 40dk arasi suruyo tamamen isi bitince kapatalim mi diyorm kapat diyene kadar bekliyorum. 10gun sonra 22 ay bitiyor. Aslinda tamamen birakmak istiyorum ama coronadan korkuyorum 2 yas altina tedavi uygulanmiyomus olur ya hasta filan olur Allah korusun meme cok buyuk kurtarici 2 defa emmesi de beni yormuyor suan boyle devam. Azaltinca ne oldu dersen kendi kendine oynamaya basladi getiriyo goturuyo tasiyo konusuyo fln 20 dk fln kendi kendine oynamaya basladi. Daha binsosyallesmek istiyor cocuk gorunce ona yaklasmak konusmak oynamak istiyor daha uyumlu daha ilgili etrafa karsi. Yemekte cok bi artis olmadi cunku kendi az az ve sik sik yiyor hala degsik seyler yaparak dikkatini dagitiyorum. Gece biraktirirken meme uyudu annecim dedim saglam 3 gun krizli gecti sonra kabullendi. Gunduzde sut bitmis gelsin vericem dedim o beni bi 1hafta oyaladi kriz donemi bitmesi
İçim cız etti okurken. Zorlu bir süreç olmuş ikiniz için de, biz de hala emiyoruz ama uykuya dalma ya da uykudan uyanınca uyku keyfi yapma memesi bizimki, sabah uyanınca , öğle uykusuna yatmadan önce bir de gece yatmadan önce emiyor, gece de genelde 1 kez uyanıyor, o zaman emiyor. Bizim sorunumuz da meme ile uyku ilişkisi kurdu, bıraktırdığımda uyku ile sorun yaşayacağız kesin. Ben de 2 ay daha bekleyeceğim, tam 2 yaşında olunca bıraktıracağım inşallah, bakalım bizi neler bekliyorCok sevindim guzel birakiyosunuz memeyi.
Bizde ani bi kararla birakmaya karsr verdik. Azaltmayi denedim hic basarili olamadim, beceremedik. Krizleri sonlanmiyordu dayanamiyodum veriyodum.
Anneme geldik bi sure burada durucaz bi hafya ongun kdar. Hazir annem varken disarida arkadaslarimla goruseyim dedim. Krizleri girmis anne meme diye hic bi sekilde ikna edememisler. Bende de olduğu gibi.
Hazir burda kalabaliktayken memeyi biraktiralim oyalariz bi sekil dendi. Azaltarak birakamadigimiz icin uzulerek sabir tasi aldim onunla denedim. Hic istemiyodum bu yolla bırakmayı vicdanimda inanilmaz rahatsiz bu yüzden. Neyse sabir tasina bi iki geldi ogg mogg dedi anne git git dedi memeyi silerek canina yetince emdi. Agzi yuzu simsiyah oluyodu ama genede emdi. Korktum bilmedifim etmediğim sey cocuga zarari olyr diye surdukce emdi daha da surmedim attim cope. Hic yapmam dedigim seyi yaptim. Aci surdum biber tursusunu surdum cok aci degil ama var yani acisi. Geldi emdi annecim meme acimis artik emmeyelim dedim yok emdi aci dedi gitti bida geldi aci dedi gitti canina yetti gene geldi emdi bi on onbes sn kadar daha fazla dayanamadı heralde acisina. Agladi agladi vurdu. Kardesim aldi gezdirdi oyaladi etti. Kabullendi aci oldugunu anne meme diyo aci kizim diyorum gidiyo. 24 saati gectik. Bi sabah kalktiginda agladi baska da aglamadi. Ama ben ondan kotuyum. Acayip etkilendim sankii bi yerimden bi sey kopmus, eksilmis gibi. Cok mutsuzum. Ne cok seviyomusum emzirmeyi meger. O kadar sikayet ederdim biktim diyodum ama oyle degilmis. Umarim hemen toparlariz. Bende cok isterdim medeni yollarla ayırmayı ama olmadi.
Biz 7/24 emiyoduk uyurken uyanikken her turlu. Gene biraktirmazdim ama kan degerleri falan o kadar dusuk ciktiki cunku meme den baska bosey yemiyor. Cikarip veresim geliyo zaten memeyi zor tutuyorum. Sizinkisi evet uyku probleminiz olacak ama alisiyolar yapacak bisey yokİçim cız etti okurken. Zorlu bir süreç olmuş ikiniz için de, biz de hala emiyoruz ama uykuya dalma ya da uykudan uyanınca uyku keyfi yapma memesi bizimki, sabah uyanınca , öğle uykusuna yatmadan önce bir de gece yatmadan önce emiyor, gece de genelde 1 kez uyanıyor, o zaman emiyor. Bizim sorunumuz da meme ile uyku ilişkisi kurdu, bıraktırdığımda uyku ile sorun yaşayacağız kesin. Ben de 2 ay daha bekleyeceğim, tam 2 yaşında olunca bıraktıracağım inşallah, bakalım bizi neler bekliyor
Cok sevindim guzel birakiyosunuz memeyi.
Bizde ani bi kararla birakmaya karsr verdik. Azaltmayi denedim hic basarili olamadim, beceremedik. Krizleri sonlanmiyordu dayanamiyodum veriyodum.
Anneme geldik bi sure burada durucaz bi hafya ongun kdar. Hazir annem varken disarida arkadaslarimla goruseyim dedim. Krizleri girmis anne meme diye hic bi sekilde ikna edememisler. Bende de olduğu gibi.
Hazir burda kalabaliktayken memeyi biraktiralim oyalariz bi sekil dendi. Azaltarak birakamadigimiz icin uzulerek sabir tasi aldim onunla denedim. Hic istemiyodum bu yolla bırakmayı vicdanimda inanilmaz rahatsiz bu yüzden. Neyse sabir tasina bi iki geldi ogg mogg dedi anne git git dedi memeyi silerek canina yetince emdi. Agzi yuzu simsiyah oluyodu ama genede emdi. Korktum bilmedifim etmediğim sey cocuga zarari olyr diye surdukce emdi daha da surmedim attim cope. Hic yapmam dedigim seyi yaptim. Aci surdum biber tursusunu surdum cok aci degil ama var yani acisi. Geldi emdi annecim meme acimis artik emmeyelim dedim yok emdi aci dedi gitti bida geldi aci dedi gitti canina yetti gene geldi emdi bi on onbes sn kadar daha fazla dayanamadı heralde acisina. Agladi agladi vurdu. Kardesim aldi gezdirdi oyaladi etti. Kabullendi aci oldugunu anne meme diyo aci kizim diyorum gidiyo. 24 saati gectik. Bi sabah kalktiginda agladi baska da aglamadi. Ama ben ondan kotuyum. Acayip etkilendim sankii bi yerimden bi sey kopmus, eksilmis gibi. Cok mutsuzum. Ne cok seviyomusum emzirmeyi meger. O kadar sikayet ederdim biktim diyodum ama oyle degilmis. Umarim hemen toparlariz. Bende cok isterdim medeni yollarla ayırmayı ama olmadi.
Cok inat ikna etmem hic mumkun olmadi. Krizleri son bulmuyodu kesinlikle sarilmama dokunmama izin vermiyodu. Tek basina aglamasina musade etsemde son bulmuyodu tekrar gelip gelip meme ve hep sil bastan. Evet boyle birakmak cok cok uzdu beni. Ama gordugum diger azaltmaya calisarak biraktirmaktan daha az uzuldu. Versem de almiyor mesela anne meme aci diyor iki gun olacak nerdeyse bi ilk gece uykuya gecerken cok agladi. Bide sabah uyandiginda biraz agladi baska hic aglamadi. Geliyo sariliyo opuyo beni hepten kahrediyo.Bence kotu bi ayrilik oldugu icin uzuluyosundur bazi cocuklar oyle maalesef. Bnm kizimda memeci cok yiprandim cidden hele 18aydan sonra daha bir dustu ama bi sekilde de ikna oldu. Ciddi krizlere girdi sarildim sakinlestirdim asamali gidincae de birakmak kolay oldu azaltmak size bakarak. Sut var miydi peki yani pat diye birakinca rahatsizlik hissettiniz mi?
Lütfen 0zülmeyin , olmuş bitmiş sonuçta. Şu an üzülmenin size bir yararı yok evet bazen doğru olanı biliyoruz ama uygulayamıyoruzCok inat ikna etmem hic mumkun olmadi. Krizleri son bulmuyodu kesinlikle sarilmama dokunmama izin vermiyodu. Tek basina aglamasina musade etsemde son bulmuyodu tekrar gelip gelip meme ve hep sil bastan. Evet boyle birakmak cok cok uzdu beni. Ama gordugum diger azaltmaya calisarak biraktirmaktan daha az uzuldu. Versem de almiyor mesela anne meme aci diyor iki gun olacak nerdeyse bi ilk gece uykuya gecerken cok agladi. Bide sabah uyandiginda biraz agladi baska hic aglamadi. Geliyo sariliyo opuyo beni hepten kahrediyo.
Sutum de o kadar cok emiyodu ki o emmeye sut olmamasi mumkun degil. Cok sukur dogym yaptim yapali da sikinti yasamadim sut konusunda vardi yani. Bianda karsr verdigim icin sagma makinemide yanima almadim (annemde kaliyoruz). Ozelliklenbi gogsum agri yapiyo ama korktugum kadar olmadi. Elimle memeyi rahatlatacak kadar sagiyorum yani bi yarim cay bardagi kadar falan sabah ogle aksam seklinde. Ama sanirim zaten uzuntuden sutum de baya baya azaldi. Normalde bi gece emmesin yataklara bosalirdi gogsum. Korktugum gibi olmadi yani. Ama ben bu uzuntuyu nasil atlaticam onu bilmiyorum.