2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kizlar selam
Kızim kucuklugunden beri ozellikle biseye heyecanlandiginda kollarini yana dogru acip, agzini da acip ellerini sıkıp birakarak titretiyor kendini. Kucukken de yapiyordu ama bu kadar sık ve uzun surmuyodu. Uzun dedigim yaklasik 10 15 sn. Ayni hareketi ben yapıyorum ensem falan kasilmaktan agriyor yani. Dikkatini baska yone cektigimde birakiyor. Yada o titremesini durdurmasi icin elini falan tuttugumda çok sinirleniyor.
Dedigim gibi en çok heyecanlandigin da yapiyo ama gecen ondan 1.5 yas buyuk kuzenine oyuncağını verdi cocuk oynamaya basladiginda da gene titremeye başladı bizimki. Bilerek yapiyo gibide. Banada yapti. Ördeğini ötturunce basladi kasilp titremeye.
Takip eden doktoruna kucukken bi kac kez danismistim normal demisti. Bi norologa yada pedagoga mi gotursem diyorum icim rahat etsin. Cevrenizde var mi böyle heycanlanip titreyen bebek. Canimi sikmaya basladi bu durum.
Daha küçükken bizimki de yapıyordu, ben de endişelenmiştim. Heyecanlandığında aynı anlattığın gibi ellerini açıp titretiyordu kendini. Ama geçti bir süre sonra. Endişe ediyorsan başka bir çocuk doktoruna daha danışsan?

Selam
Kızlar yememiş uyumamış ya
Diş çıkarıyor üstteki iki dişi çıkıyor damaklarına kan oturmuş resmen
Ateş var öksürük pişik geniz akıntısı
Kreşte de öğretmenin kucağında uyumuş yatağa bırakamamışlar uyanmış her bırakmaya çalıştıklarında
Çorba vermişler yememiş kuru ekmek kemirmiş
Bilmiyorum inşallah alışır
Ah minik kuzu! Hastalık, diş hepsi üst üste gelmiş. İştahsızlığı ateş nedeniyle de olabilir kreşten bağımsız olarak. İnşallah her şey yoluna girer canım.

Daha küçükken bizimki de yapıyordu, ben de endişelenmiştim. Heyecanlandığında aynı anlattığın gibi ellerini açıp titretiyordu kendini. Ama geçti bir süre sonra. Endişe ediyorsan başka bir çocuk doktoruna daha danışsan?

2 farkli cocuk doktoru da normal dedi aslinda ama cevredekilerin tepkileri iyice endiselendirdi sanirim beni.

Kızlar, bebeğimle başım dertte. 1 haftadır memeyi ısırıyor hem de feci bir ısırık. Korka korka veriyorum. Isırıyor bırakıyorum 15-20 dakika sonra bir daha deniyorum yine ısırıyor uzun süre vermiyorum meme meme diye uyumuyor, uyumak üzereyken veriyorum o zaman büyük çoğunlukla ısırmıyor ama bazen ısırdığı oluyor. Uyumak üzereyken de çok az emiyor uykuya yenik düşüyor. Bu gidişle memede süt kalmayacak. Burnunu sıkıştırdığımda daha da sıkıyor dişlerini, kaşlarını çatıp kızdığım da fayda etmiyor, emzirmeyi bırakıp dokunmadığı da fayda etmedi. Çaresiz kaldım böyle. Bir kez Öyle bir ısırdı ki gümüş kapakları taktım iyişsin diye.
Merhaba Bu konuda ne yaptınız acaba bende çok zor durumdayım her emmede ısırıyor tam bir yaşında çıldırıcam

S Spizella
Iyi cesaret etmişsin kreşe, daha çok minikler😌 inşallah iyi olur ikiniz için de
D Duygu1701
Benim bebeğim öyle bir şey yapmadı, ama öyle yapan bebek çok gördüm , sanki bir bebek refleksi gibi bir şey, endişelenecek bir şey olduğunu sanmıyorum, ama emin olmak için o anını videoya çekip doktoruna gösterebilirsin
15 aylık kontrole gittik biz de, bizim minnak kız 9500g olmuş, boyu da 78 cm çıktı, büyüme atağı geçirdi sanirim 15 gün içinde hem kilo aldı, hem boyu uzadı

Merhaba Bu konuda ne yaptınız acaba bende çok zor durumdayım her emmede ısırıyor tam bir yaşında çıldırıcam
Bu bir süreç, geçiyor sonra, ama emzirmek korkutucu oluyor o dönemlerde 🙈 burnunu sıkın bıraksın diye, gerçi benimki bazen burnunu sıkınca daha da şiddetli ısırıyordu,gülmeyin, çığlık atmayın, oyun sanmasın

Bu bir süreç, geçiyor sonra, ama emzirmek korkutucu oluyor o dönemlerde 🙈 burnunu sıkın bıraksın diye, gerçi benimki bazen burnunu sıkınca daha da şiddetli ısırıyordu,gülmeyin, çığlık atmayın, oyun sanmasın
Teşekkür ederim bugün çok ısırmıştı kızdım bende. Bağırdım ikidir ısırmıyor bakalım inş ısırmaz ciddi anlamda bıraktırmayı düşünmüştüm

Teşekkür ederim bugün çok ısırmıştı kızdım bende. Bağırdım ikidir ısırmıyor bakalım inş ısırmaz ciddi anlamda bıraktırmayı düşünmüştüm
Canım benim kızımda aynen ara ara çok yapıyordu ama son bir haftadır iyice artırdı öyle isiriyorki kaNatiyor tepki verdim olmafi sessiz kaldim olmadi hic bisey fayda etmiyor ama nezamanki ısırma isini artirsa bikac gun sonra diş cikartiyor

Üzülme bizimde 2 tane 1 aydır tık yok takmıyorum dişsiz kalan hiç duymadım
Hepsi birden çıkacaktır canım. Sebişin dediği gibi dişsiz kalan hiç duymadım 😂
Bizim de 4 aydır hiç diş çıkmadı hala 8 tane dişimiz var. Uzun zaman aralıklı çıkıyo bizimkiler de

Ya öyle de hiç olmaması biraz tuhaf 🙈
Kime söylesem herkes şaşırıyor 😁

Canım benim kızımda aynen ara ara çok yapıyordu ama son bir haftadır iyice artırdı öyle isiriyorki kaNatiyor tepki verdim olmafi sessiz kaldim olmadi hic bisey fayda etmiyor ama nezamanki ısırma isini artirsa bikac gun sonra diş cikartiyor
Dayanması cidden zor. Bakalım bizimki diş mi çıkarıcak aslında onu bende fark ettim

Benimde 1 yaşımda disim yokmuş annem d vitamini iğnesi yaptırmış ondan sonra çıkmış alakası varmı ne kadar doğru bilmiorum tabi ama doktoru ne dio peki

1 yaş tahlillerinde değerlerimiz iyi çıktı.
Dış doktorlari dahil olmak üzere normal diyorlar da ana yüreği işte 😁

S Spizella
Iyi cesaret etmişsin kreşe, daha çok minikler😌 inşallah iyi olur ikiniz için de
D Duygu1701
Benim bebeğim öyle bir şey yapmadı, ama öyle yapan bebek çok gördüm , sanki bir bebek refleksi gibi bir şey, endişelenecek bir şey olduğunu sanmıyorum, ama emin olmak için o anını videoya çekip doktoruna gösterebilirsin
15 aylık kontrole gittik biz de, bizim minnak kız 9500g olmuş, boyu da 78 cm çıktı, büyüme atağı geçirdi sanirim 15 gün içinde hem kilo aldı, hem boyu uzadı

Aslında mecbur kaldım. Çünkü bakıcılar 2500 tl istedi
O parayı bakıcıya vereceksem ben çalışmayayım daha iyi.

Biz de 15 aylık kontrole gittik
Kilosu düşmüş 7750 olmuş
Ama doktor takma dedi :KK70: artık saldım gerçekten. Benimkinin olayı bu demek ki.

1 yaş tahlillerinde değerlerimiz iyi çıktı.
Dış doktorlari dahil olmak üzere normal diyorlar da ana yüreği işte 😁

Haklısın kafaya takıyor insan. 10.5 aylıkken alt iki dişi çıktı kızımın. 15. Aya girdiğinde de üstteki 4 diş artı 2 de üst azı çıkmaya başlamış. Kontrolde belli oldu. İnşallah bi an önce seninki de çıkarır artık

Kilosu düşmüş 7750 olmuş
Ama doktor takma dedi :KK70: artık saldım gerçekten. Benimkinin olayı bu demek ki.

Haklısın kafaya takıyor insan. 10.5 aylıkken alt iki dişi çıktı kızımın. 15. Aya girdiğinde de üstteki 4 diş artı 2 de üst azı çıkmaya başlamış. Kontrolde belli oldu. İnşallah bi an önce seninki de çıkarır artık

500 daha verip yatılı yardımcı alırsın o fiyata. Türk kaprisi de yok.:) 2500 versen bile kızının yemegini falan herseyini senden bekleyecek.

Kilosu düşmüş 7750 olmuş

2500tl ne ya, bizim burda 1500tl civarı. Benim annem bakıyor neyseki 🙏
Senin kız tam çıtırık 😊 Benim kız nerdeyse benim kadar yiyor , ama az kilo aliyor, hepsinin yapısı farklı farklı, yapacak bir şey yok 😌

500 daha verip yatılı yardımcı alırsın o fiyata. Türk kaprisi de yok.:) 2500 versen bile kızının yemegini falan herseyini senden bekleyecek.
Evet ev işi yapmam dediler sadece sabah 8 akşam 5 bebek bakımı. Kalkıp da Montessori eğitim verecek de değil. Bakacak aile yakını yoksa Kreş candır :)

X