2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Sen bilirsin ama bence süt o kadar da önemli değil.yoğurt ,kefir ,peynir yiyorsa yeter b.
Çorbalara da peynir altı suyu koyabilirsiniz mesela ( belki koyuyorsundur , akıl öğretmek gibi olmasın yanlış anlama)
Estagfirullah cnm olur mu akil ogretmek? Burda hepimizin birbirimizden ogrenecegi cok sey var, aksine memnun olurum tesekkur ederim tavsiyelerin icin. . Kefir haric diğerlerinde sikinti yok tatlim. Peybir alti suyu da pek kullanmadim, peyniri kendim yapamdigim icin. Normal peynir altu suyu veriyorsun kendin mi yapiyorsun peynirini?

Geceleri çok uyanıyor kızım, ne zaman azalacak bu durum ya, aynı şeyi yaşayan var mı? İlla emip uyuyor
Ahh ahhh ! işte bu biziz...kanayan yaram. eskiden bir kaç kez uyanırdı, bir haftadır kabus durumdayız. Bütün gece emiyor, asla derin uykuya dalmıyor.10-15 dakikada bir uyanıyor ve meme vermezsem ağlıyor. O kadar çaresizim ki, gece onunla beraber ağladım sabaha kadar. Bilmiyorum ne yapmalı, nasıl geçecek bu günler.

Nasıl oldu bebeğin canım ? Ateş geçti mi ? Bizimkini de en kötü etkileyen aşı menenjit oldu . (B tipi olan) 13. ayda 3. dozumuz var,valla şimdiden korkmaya başladım.

Benim oğlum da aşağı yukarı aynı böyle besleniyor. Kahvaltıda pankek, yulaf lapası,sebzeli omlet vs yapıyorum değiştire değiştire. Yoğurt çorbası çok seviyor. Bir öğün sebze veriyorsam, öbür öğün çorba+ köfte veriyorum. haftada 2 kere baklagil vermeye çalışıyorum. Bizimki 10,5 aylık 10.250 kilo.

Bizler gibi her bebeğin de bünyesi farklı. Sen 48 kiloymuşsun, ben 63 :) Çocuklarımızda da böyle fark olması normal. Sağlıklı olduğu sürece kiloya hiç takma.

Biz doğduğundan beri Kraft marka park yatak kullanıyoruz. Memnunuz. Ama artık odasına geçireceğim, odasında 80x160 yatağı var.
Yatak koruması nasıl? Keşifte şu anda. yatağa koyup giyiniyordum şimdi mümkün değil en uca kadar emekleyip aşağı hamle yapıyor ucunda zor yakalıyorum tutunup kalkıyor. Yatağı var ama hiç yatmadı artık küçüldü. Oradan da aşağı atlamak istiyor parmaklıklar boyundan kısa. Ödüm kopuyor. Montessori lere baktım ama yerle bir içime sinmedi park yatakta küçük ölçülere az önce baktım. Kafam karıştı 6ay zorluğu var en azından çok dikkatli olmak lazım

Burnuna kesinlikle elletmiyor yikiyamiyorum burnunu. Sen nasil yapiyorsun yada diyorum sf iceren burun spreylerinden alayim daha pratik
Ben emzirme pozisyonuna alıyorum bir kol aşağıda zaten diğerini de tutuyorum kafa sağ sol yukarı aşağı oynayıp duruyor denk getirmek zor direniyor ama mecbur yapıyorum sonra kalanını kendime sıkıyorum artık oyunlara başvuruyoruz. Nezle olduğumda da onun yanında yaptım sf sıkmayı. Bebekken çoook kolaymış ama o zaman da aman incitmeyeyim diyordum

Yatak dediğim beşik canım, sadece ölçüleri biraz daha büyük yaptırdım. parmaklıkları var, ayağa kalksa da şimdilik tehlikeli değil , boyu yetmez tırmanıp atlamaya. Ön parmaklık çıkarılabiliyor da büyüdüğü zaman. 5-6 yaşına kadar yatak olarak kullanabilicez.

Evet park yatakların ölçüleri küçük , bu saatten sonra almak mantıklı olmayabilir. Eğer düşünürsen bir bebek mobilyacısına istediğin ölçülerde sipariş verebilirsin. Montessori benim de içime sinmedi.

Sanırım en mantıklısı
İlk önce yalnız yatmayı öğretmem lazım emerek uyuyor sonra yaptırdığımız yatakta ikimiz yatmayalım

Denicem cok sagol

Belki diş geliyodur ya da atak haftasıdır. 2 hafta önce bizde öyleydik sonunda delirdim o derece kötü bi geceydi ve yine bahtsız benim kocamın gececi haftasıydı.. sonra biraz daha düzeldi ama yine de sürekli emmeden uyumuyor. Nasıl bıraktırıcaz gece emmelerini hiç bilmiyorum. 1 yaşına kadar emziremicem diye çok korkup ağlayan ben, artık gece emmeleri kabusa dönüşünce sus yağmur çok istedin Allah kabul etti diyorum ama insanoğlu nankör dilime söz geçiremiyorum
Bizim yatağımız büyüyen karyoladan. Ölçüsü şuan 80X130 büyüyünce 80X180 oluyo. Korkuluğuda 2 kademeli yukarı kaldırdığımda boynunun hizasına geliyo o yüzden sarkamıyo.
ben montessori alacaktım iyiki almamışız, şuan hem sürekli kendini atardı hemde odasını felaket ufaltırmış. Ben çok memnunum aldığımız yatağından 10-15 yaşına kadar bile kullanabilir

Sanırım en mantıklısı
İlk önce yalnız yatmayı öğretmem lazım emerek uyuyor sonra yaptırdığımız yatakta ikimiz yatmayalım
Başka bi yerde emzirerek uyutup yatağına yatırırsın canım. Ben hep öyle yapıyorum. Ama babamız evde yoksa geceleri kalkmak zor geliyo diye yanımda da yatırıyorım

Sen bilirsin ama bence süt o kadar da önemli değil.yoğurt ,kefir ,peynir yiyorsa yeter b.
Çorbalara da peynir altı suyu koyabilirsiniz mesela ( belki koyuyorsundur , akıl öğretmek gibi olmasın yanlış anlama)
Canimm estagfirullah, olur mu hic oyle sey, aksine memnun oldum tesekjur ederim tavsiyen icin. Burda hepimizin birbirinden ogrenecegi coksey var. Birlikte ogrenip paylasarak buyuyoruz.
Kefir disinda diğerlerinde sorun yok cok sukur, ama kefiri sevdiremedim. Peyniralti suyu da, kendi yaptigin peynirin mi yoksa hazir da veriyor musun? Labne, lor yaparken veriyordum da simdi zor geliyor acukcasi peynir yapmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…