2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bu arada benim kız 9.5 aylıkken emeklemeye başladı
Konuşma yok sadece gel demeyi ve baba demeyi bilinçli yapıyor.
Onun dışında kendi kendine bişeyler konuşuyor.
Tutunma kalkma bi kaç saniye ayakta desteksiz durma var
Başka da bişry yapmıyor .

Sizinkilerden yürüyen var mı 11 aylık civarında ya da öncesinde
Biz de 9 aylıkken emeklemeye başladık, aynı şekilde tutunup kalkma, biraz ayakta durma, koltuklara tutunup sıralama var, 9 aylıktan beri elinden tutup yürütüyor bizi, ama kendi kendine yürümek istemiyor, illa elimizi tutacak. Erken elden tutup yürüyünce erken yürüyebilir diye düşündük ama cesareti yok henüz.
Anne, baba, gel, al, top, mama, dede diyor bilinçli olarak. Kedi görünce de maaav diyor.
Yemesi iyi ,aşırı iştahlı değil ama yemek yemeyi seviyor
Köfte, sebze, meyve, çorba severek yiyor. Hazır mama, kaşık maması, muhallebi vermedim hiç. Biz ne yersek tuzsuz halinden o da yiyor. Emmeye devam ediyoruz. 8.30da uyuyor, genelde gece 2 kez uyanıyor sabah da 6.30 gibi uyanıp yine emiyor, biraz daha uyuyor 8 gibi de uyanıyor.

Bizim kız hala emeklemiyor, yeltenmiyor bile. Sadece elinden tutarsak yürüyor evin içinde o kadar.

Bizimki de anca oturduğu yerden konuşsun:KK48: kitap okumayı çok seviyor bir de. Hem bize okutuyor hem de kendi bize resimleri gösterip anlatıyor bıdı bıdı :KK200:

Baba, anne, meme, mamam, anneanne, abi, abla, gel, bu, vakvak en çok kullandığı kelimeler. Bir kere de bilinçli şekilde dede dedi rahmetli babamın resmine. Bu vakvak, baba gel, anne meme gibi cümlemsiler de kuruyor :KK48:
Seninki bayağı dillenmiş maşallah 🧿😊

Bu arada benim kız 9.5 aylıkken emeklemeye başladı
Konuşma yok sadece gel demeyi ve baba demeyi bilinçli yapıyor.
Onun dışında kendi kendine bişeyler konuşuyor.
Tutunma kalkma bi kaç saniye ayakta desteksiz durma var
Başka da bişry yapmıyor .

Sizinkilerden yürüyen var mı 11 aylık civarında ya da öncesinde
Valla biz de hiç bilinçli kelime yok😊 istediği şeyi parmağı ile gösterip sesler çıkarıyor ama o kadar😊 bizimki de koltuklar tutunup bir kaç adım sıralıyor sadece

Biz de 9 aylıkken emeklemeye başladık, aynı şekilde tutunup kalkma, biraz ayakta durma, koltuklara tutunup sıralama var, 9 aylıktan beri elinden tutup yürütüyor bizi, ama kendi kendine yürümek istemiyor, illa elimizi tutacak. Erken elden tutup yürüyünce erken yürüyebilir diye düşündük ama cesareti yok henüz.
Anne, baba, gel, al, top, mama, dede diyor bilinçli olarak. Kedi görünce de maaav diyor.
Köfte, sebze, meyve, çorba severek yiyor. Hazır mama, kaşık maması, muhallebi vermedim hiç. Biz ne yersek tuzsuz halinden o da yiyor. Emmeye devam ediyoruz. 8.30da uyuyor, genelde gece 2 kez uyanıyor sabah da 6.30 gibi uyanıp yine emiyor, biraz daha uyuyor 8 gibi de uyanıyor.
Emeklemeden önce 7-8 sn ayakta duruyordu
Sonra emeklemeyi keşfetti hiç yürüyesi kalmadı
Ben de evde ne yiyorsak ondan veriyorum
Az yiyor ama her şeyin tadına bakıyor.
Uyku düzeni güzelmiş bizim de 8 giBi yatıyor sabah 7 de kalkıyor ama gece daha sık uyanıyor

Bizim kız hala emeklemiyor, yeltenmiyor bile. Sadece elinden tutarsak yürüyor evin içinde o kadar.

Bizimki de anca oturduğu yerden konuşsun:KK48: kitap okumayı çok seviyor bir de. Hem bize okutuyor hem de kendi bize resimleri gösterip anlatıyor bıdı bıdı :KK200:

Baba, anne, meme, mamam, anneanne, abi, abla, gel, bu, vakvak en çok kullandığı kelimeler. Bir kere de bilinçli şekilde dede dedi rahmetli babamın resmine. Bu vakvak, baba gel, anne meme gibi cümlemsiler de kuruyor :KK48:

Maşallah ya 2 kelimeye bile geçmiş konuşkan olacak :)

Ya kızlar geçen sene bu zamanlar ha geldi ha gelecekler derken, şimdi neler konuşuyoruz. Ben kendi çocuğum olmadan önce 1 yaşında çocuklar daha bebek gibi gelirdi, şimdi her gün daha bilinçli, anlamlı bir şey yaptıkça vay be diyorum.

Bizimki de yarın tam 11 aylık, emeklemiyor ve yürümüyor ama sürünerek istediği yere gidiyor. Ufak ufak ayağa kalkma çalışmaları yapıyor. Maşallah son bir kaç günde çok dillendi. Anne, baba, dede, mama, meme, top, hav hav diyor bilinçli olarak. Bir de ne söylersek , ses yaparsak taklit etmeye çalışıyor. Yemek yemeyi seviyor genel olarak, doyunca belli ediyor zaten ben de hiç ısrar etmiyorum. Özellikle bizimle masada yemek yemeyi çok seviyor. Ben de kendi yemeklerimizi tuzsuz yapıp ona da aynısından veriyorum akşam yemeklerini. Ama ah o uykular :KK43:(

Dis cikariyo olabilir mi acaba? Donem donem istahsiz oluyolar aslinda normal ama cok uzun suruyosa baska sikinti olabilir mi?? Bi muddet hep sevdiklerini deneseniz bide sizinle ayni sofraya otursa belki cani ceker. Benim kizim tek yemiyo mesela ben kizima yaptigimdan kendimede yapip sonra ekliyorm baharatini tuzunu ama birlikte yiyorz dogal olarak sulanmiyor. Hatta gecen misafirim vardi 1 kasik icti corbasindan yemedi ama sofra boyu bizim yedigimizi gorunce yarim kase corbayi icti istahi acildi. Birlikte deneyin bide
Aksamlari birlikte oturuoruz sofraya canim 3 aydir bole yemegi agzina alio iki kasik bazen okey yutuo sonra dili ile itio eliyle yemegi alio bnm agzima uzatio oyun sandm devam etti bekledim yok dis desem 3 aydir bole surmez huy edindigini düşündüm ama nasil vazgecircem bilmiorm

Kızlar selam uzun zamandır yazamıyordum bebekle uğraşıyorum bütün gün.
Sizin adetleriniz düzene girmiş miydi?
Benim 3-4 aydır düzenliydi. Bu ay 45 gündür olmuyor ve sabah mide bulantısıyla uyandım.
Spiral taktırmıştım ve ayrıca da dikkat ediyoruz ama yine de şüphe içimi kemiriyor. Test bile yapamayacak kadar çok korkuyorum :KK43:
Benimde 4 aydir düzeniydi bu ay 40 gun oldu kasiklarimda adet olcakmisim gibi agrilar var ama gelen giden yok bizde korunuoruz eminim hamile olmadigima ama neden gecikti bilmiorm

Korkutucu sahiden. Ama düzensizlik devam ediyordur ya, pek kafana takmamaya çalış. Hem spiralin de varmış. Ben daha 2 kez regl oldum, araları 2 aydı. Bakalım 3.yü ne zaman olcam. Emziriyorsun değil mi? Emzirdikçe düzensizlik olabiliyormuş.
Ben emzirmedigim halde duzensiz doktorum 1 sene icerisinde duzene girer demisti 1 ay sonra 1 yil olacak eger bole devam ederse doktor yolu gözüküyor bize

Benim kizimda 11 aylik 6 bucuk aylikken geri geri emeklemeye basladi 7 de surunmeye 8 de emeklemeye 9 da tutunup siralamaya yurur dedik ama yokellerini bile birakmio ama duvarlardan her yerden tutunup gidiyoryurume arkadasina kalkip beraber yuruo ama tek bir alim desteksiz yok cok sukur kilosu 9 boyu 74 cm anne cok guzel diyor bilincli olarak pisipisi dio dedede mamamma ama mama ve dede bilinçsiz surekli bi soylenme halinde konusuo ama ne dedigi belli deil yemesi malesef ki guzel deil oyu oynayarak 4 kasik agzina alirda yutarsa sukrediorm geri kalan kasiklari agzindan dokuyor bana veriyor yiyeyim diye hayatimda atmadigim dokmedigim seyleri smdi yemedigi icin dokup atar oldum surekli ona farkli seyler yapiorm bunu yemedi bu diorm yogurt cok severdi yogurtlu her corbayi bayilarak icerdi amdi yogurt yemiyor sasirdim napcagimi

Benim kizimda 11 aylik 6 bucuk aylikken geri geri emeklemeye basladi 7 de surunmeye 8 de emeklemeye 9 da tutunup siralamaya yurur dedik ama yokellerini bile birakmio ama duvarlardan her yerden tutunup gidiyoryurume arkadasina kalkip beraber yuruo ama tek bir alim desteksiz yok cok sukur kilosu 9 boyu 74 cm anne cok guzel diyor bilincli olarak pisipisi dio dedede mamamma ama mama ve dede bilinçsiz surekli bi soylenme halinde konusuo ama ne dedigi belli deil yemesi malesef ki guzel deil oyu oynayarak 4 kasik agzina alirda yutarsa sukrediorm geri kalan kasiklari agzindan dokuyor bana veriyor yiyeyim diye hayatimda atmadigim dokmedigim seyleri smdi yemedigi icin dokup atar oldum surekli ona farkli seyler yapiorm bunu yemedi bu diorm yogurt cok severdi yogurtlu her corbayi bayilarak icerdi amdi yogurt yemiyor sasirdim napcagimi
Maşallah kızına canım 🧿 genellikle 1 yaşla 15 ay arasında yürüyorlar, biraz daha zamana ihtiyaçları var demekki cesaretlerini toplamak için 😊 az yiyor diyorsun ama kilosu iyi maşallah ☺ benim kızımın yemesi güzel sayılır, güzel de emiyor ama fazla kilo almıyor, yapısı böyle , yapacak bir şey yok, sağlıkları yerinde olsun da 🙏 sen ek gıdaya ilk başladığında da çok üzülüyordun yemiyor diye bak düzeldi, şimdi yine geçici bir şeydir, yine düzelir güzel güzel yer inşallah her şeyi 😊

Benimde 4 aydir düzeniydi bu ay 40 gun oldu kasiklarimda adet olcakmisim gibi agrilar var ama gelen giden yok bizde korunuoruz eminim hamile olmadigima ama neden gecikti bilmiorm
Ben de aynı anlattığın gibiyim hala olmadım, biz de korunuyoruz ama korunurken bile hamile kalma riski var o yüzden tedirginim
Bugün eczaneye uğrayabilirsem test alacağım

Maşallah kızına canım 🧿 genellikle 1 yaşla 15 ay arasında yürüyorlar, biraz daha zamana ihtiyaçları var demekki cesaretlerini toplamak için 😊 az yiyor diyorsun ama kilosu iyi maşallah ☺ benim kızımın yemesi güzel sayılır, güzel de emiyor ama fazla kilo almıyor, yapısı böyle , yapacak bir şey yok, sağlıkları yerinde olsun da 🙏 sen ek gıdaya ilk başladığında da çok üzülüyordun yemiyor diye bak düzeldi, şimdi yine geçici bir şeydir, yine düzelir güzel güzel yer inşallah her şeyi 😊
Insallah canim evet ek gida hep problem oldu bizim icin hep doktorumuz kilo alimindan memnun kalmadi braz dusuk kilo dogdu cok sukur gene yakaladi akranlarini ama doktorumuzu gene memnun edemiyoruz kesinlikle sagliklari olsun da gerisi muhim deil :KK200:

Ben de aynı anlattığın gibiyim hala olmadım, biz de korunuyoruz ama korunurken bile hamile kalma riski var o yüzden tedirginim
Bugün eczaneye uğrayabilirsem test alacağım
Bizi de haberdar et ben hic hazir deilim ikinci bebege allahm kizima saglik uzun omur versin hepimizin evladina

X