2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar minnosum hasta oldu grip öksürük ishal hepbirlikte başladı kendi dr. Dışında başka dr. Gittik bugün kiyma tavuk balık için çok geç kalmassindedi şok oldum kuru fasulye nohut baklagil sebze herşeyi vermen lazım dedi patlıcan pırasa hariç ver dedi et tavuk veya balık kesin günlük tüketsin dedi biz daha yogurt yediremiyoruz.... ayrıca el sallıyor mu kendi kendine yatarken oturuyordu falan diye sordu henüz el sallamıyor kendisi oturmuyor biz oturtunca oturuyor ama panik oldum birden el sallayan falan varmı meleklerimizden yatarken kendi oturan

Masallah ne kadar aceleci bi doktormus. Benim kizim daha yeni labne avokado gunluk yumurta sut hafif ve kahvaltilik trzda seyler yiyor. Balik veya et tamamiyle hic vermedim. Et suyuna havuc patates haslayip verdim sadece.
Hepsini denemek lazim tabi de bence cocugu da kendini de yormamak gerek.
Bugun farkettim alkis yapinca yada el sallayinca denemeye calisior guluyor bizimki. Ama yattigi yerden oturmuyor, ben oturtursam ancak oturur uzun sure. Emeklemeye calisiyor extrem birsey olarak. Onun disinda hala ayni.
Cok takilma bence, her bebegin gelisimi ayri oluyor

Bizim doktorumuz ki kendisine çok güvenirim, 7.ayda 10 saniye oturur pozisyonda desteksiz duruyorsa yeterli diyor.

Bu gittiğiniz doktor bence çok aceleci. Anneyi strese sokmanın ne gereği var? Ayrıca ilk olarak kuzu kıymaya 7.ayda başlanıyor, başka şeylere değil. Kıyma da çorbaya katılıp çekiliyor blenderla. Kuru fasulye pilav verin diyecek neredeyse çocuklara...

Bu doktora gitmeyi bir daha düşün bence canım... Boşuna germiş seni.

Ooo buna göre benim de endişelenmem lazım valla el de sallamıyor desteksiz de oturmuyor. Profesör Fizyoterapist akrabamız 9.aya kadar zamanı var desteksiz oturmak için dedi
Kıyma 7.ayda başlanıyor zaten o da az, mercimek 8.ay dedi bizim Dr mesela. Kuru fasulye, nohut için de aslında 1 yaş beklenebilir ama 10
.11. Ay gibi baktık her şeyi yiyor bi azıcık denerim gaz sorunu olucak mı diye dedi.

Öncelikle geçmiş olsun canım, ne değişik bir doktora denk gelmişsin
Kebap,döner, lahmacun da vereyim mi deseydin daha yeni 7 aylık oldu bebeler ya,sanki 1 yaşındaki çocuktan bahsediyo, iyi bari kalkıp yürümesi lazım artık dememiş

HER Doktorun çok farklı görüşleri varmış gerçekten insan hangisine uysa bilemiyor ... benim bebeğim yatarken oturabiliyor yaklaşık 20 gündür fln ama el hareketleri sıfır hiç umursamıyor bile göstermeye çalışırken bugün tam 7 aylığız... bence her bebek de kendine özel hiç moralimizi bozmayalım

Bexserı yeni başlanmış evet, nimenrix olduk 2 doz ateş yapmadı ama bexsero dan korkuyorum açıkçası
Bende nimenrix i bugün yaptırdım bir de kardiyoloji kontrolünü hallettik gitmişken. Kalbinde küçük bir açıklık varmişnormalde 3. AY kapanırmış ama tam kapanmamış çok önemli değil 1.5 yaşında kontrol dedi

Bibliyo
Canım boğum meselesini konuşmuştuk. Biz bizim kızı götürdük. Doktor muayene etti, filme gerek olmadığını söyledi. Eskiden boğum eşitsizliğine çok önem verilirdi ama artık muayene bulguları ve ilk çekilen kalça ultrasonu iyiyse sorun olarak görmüyoruz dedi. Haberleşiriz demiştik. Siz naptınız canım?

Canim benimki emekliyor artik tutunup kalkiyor yatarken oturur pozisyona geçiyor. 12 ekim doğumlu ve bunlarin hepsi gecen hafta birden oldu onceki hafta hicbirini yapmiyordu sadece döne döne evin icinde yer değiştiriyordu. Simdi odadan çıkıp mutfağa gidiyorum pesimden geliyo fildir fildir. Ve bunlar olmadan 3 gun hic kucagimdan inmek istemedi yere koyamiyordum kalcasiyla kendini yukari ittiriyordu oturmamak için. Birden oluyor hepsi anlamiyorsun bile. Bu hafta da adim atmayı öğrendi 2 elinden tutunca paytak paytak koşturuyor cok hoşuna gidiyor.

Kavun karpuz aşırı şekerli oldugu için doktor verme demişti. Ve evet benim bebek de yemiyor sıcaklardan.

Benim bebeğim 29 ekim doğumlu yatarken nerdeyse dönmek bile istemiyor. Yattığı yerden oturmaya ancak ana kucağındaysa yapıyor. Düz yerde yapmıyor. El sallamayı öğretmeye çalışsak da alkışı öğrenmiş kendiliğinden. Onun dışında desteksiz otursa da devrildi mi çok ağlıyor mecbur etrafında duruyoruz sürekli. Ayakta dikilmeyi seviyor. Koltuğa dayarsam kendi dikiliyor. Ben de kıyma balık vs vermedim. Baklagil vermedim hiç. Et suyu peynir altı suyu kullanıyordum. Doktor et suyunun faydası yok,3 kez çekilmiş yağsız kıyma ver dedi. Valla çok zor iş çünkü benim bebek hiç durmuyor kendim bile zor kahvaltı yapıyorum.

Biz didiklenmiş kırmızı beyaz et kıyma yiyoruz. 4-5 gündür bazen baybay yapmayı öğrendi. Gel babası gel yapıyo, çakçak yapıyo el uzatınca, masaya bam bam vuruyo yemek istiyosa ve mamaaaa diye bağrıyo
Desteksiz hiç oturamıyordu, 3 gündür şaşırtıcı derecede uzun süre oturabiliyo. Bu arada kızlar kaç dk oturtabiliyoruz bi süresi varmı?
4 gündürde dizlerinin üstünde durup emekleme şeklini aldı hatta ayaklarını kaldırıp toto havaya kalkıyo düşüyo ama yatarken kalkıp oturma vs yok
Her dr farklı şeyler söylüyo hangisine uyucaz ya

Maşallah subhanallah canım daha ne yapsın neredeyse askere gidecek senin oğlan

Benim kızı bıraksam 1saat rahat oturur Bir süresi olduğunu düşünmüyorum. Rahatsız olursa belli eder zaten arkaya kaykılır, mızırdanır filan.

Maşallah canım neler yapıyormuş senin paşa :) ben de sordum doktora ne kadar oturabilir diye, istediği kadar oturabilir sorun yok, yorulunca bırakır kendini geriye zaten dedi. Bizimki de hiç yorulmadan uzun uzun oturuyo. Ama onun dışında tembelliğe devam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…