How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canım ilk başta alerji olacak mı diye azar azar başladık. Dün ve önceki gün 60-80cc civarında yedi kuzum ♥ tadına da alışıyor herhalde. Çok memnunum formül süt vermektense kendi sütümle hazırlıyorum, içim daha rahat 🤭 suyla da hazırlanıyormuş ama tatsız olur gibi düşünüyorum öyle, daha meyve filan ekleyemediğim için tek suyla yapmadım hiç.

Paketinde tam bir ölçü de yazmıyor canım. 200ml süte 3-4yemek kaşığı diyor. Ben daha koyu olsun diye 4kaşığı baz alıyorum. Küçük bir kaseye 1yemek kaşığı pirinç unu koyuyorum, üzerine sağdığım 50cc sütü döküp karıştırıyorum (eğer soğumuşsa benmari usulü ısıtıyorum mamayı) sütü buzluktan çıkarttıysam da güzelce ısıtıp öyle veriyorum. Soğuk/ılık olursa yemek istemiyor
Sütünü nasıl ısıtıyorsun
Benim kıza buzluktan süt ısıttım benmari şekilde
Biberona koydum beğenmedi tadını.
Ben de formül mama bitip 6 kilo falan olduğunda bu hipp i vericem
Almıştım zaten geçenlerde açmadım öyle duruyo şimdilik
Hafif kıvamlı yapiyosun anladığım kadarıyla
Afiyet olsun minnoşa
Kilo alımına yardımı oldu mu

Ilk kızımda ek gıdaya geçiş sürecimiz ve sonrası sıkıntılıydı, uzun bir süre püre şeklinde beslendi,çiğneme sorunu yaşadık nerdeyse 3 yaşına kadar. Bu kızımda aynı hataları yapmak istemiyorum. Blw yapmak istiyorum. Burda paylaşım yaparsak çok iyi olur.

Beni de annem püre ve meyvesuyu ile büyütmüş çok sıkıntı çektim
Yarı blw tarzı bişey yapacağım
Evdeyken blw
Dışarıdayken püre gibi :)

Bu ay sadece 400 gr aldi ya ben nasil bulucamki benim anne sutu cok az aliyor yani cogunlukla mamayla besleniyor ama dedigim gibi bence reflu var cunku daha biberonu cikarir cikarmaz kusuyor ayrica ben 1 ay diyet yaptim degisen bir sey olnadi
Canim cok sevindim senin adina insallahhh bizimkide gecer ama benim anne sutu cok az aliyor diyet yaptigim halde kusmalari duzelmedi manayi icer icmez kusuyor aptamili cok sevdi bebegim ama sanki en cokta aptamil icerken kusuyor ama ortanca oglumdan biliyorum cok guzel kilo aldiriyor bir de benim bebegim cok istahsiz 4.5 aylik oldu hala 60 cc iciyor onuda kusuyor artik sirayla butun mamalari ddniyicem simdi bebekac aldim onda da ayni bakalim bu sefer hipp alicam insallahhh ise yarar aslinda ben de bu gun saglik ocagina bi gotureyim kilo alimi nasil olmus diye

Heja doktor sana AR mama vermedi mi
Aptamil Anti Reflü mama verdi bize
Benimki içmedi ama seninki içer belki

Günaydın kızlar, dün gece kızımın uyku düzeni bozuldu, banyo yapmıştı 9da,normalde emer uyurdu, uyuyamadı. Biraz pusetinde yanımızda oturdu, sonra yine yatak odasına geçtik, emzirdim 10.30da uyudu sonra. 12de uyandı ağlamaya başladı, aldım emzirdim, memede uyudu,yerine koydum yine ağlamaya başladı. Aldim pışpışladım susmayınca emzirdim, yerine koydum yine ağlamaya başladı, 4 5 kez 1.30a kadar böyle devam etti. En sonunda uyudu, Sonra 2.30da bi daha uyandı bu sefer eşim koridordo gezdirdi öyle uyudu, 7ye kadar uyanmadı neyseki. 7de emdi hala uyuyo. Niye keyfi kaçtı bilmiyorum. Ben biraz nezle gibiyim, benden biraz hastalık mi geçti, diş hazırlığı mı bilemedim. Sütüm de her zamanki gibi azalma yok. Inşallah bi günlük birşeydir,bi daha olmaz. Allah her zaman böyle olan bebeklerin annelerine sabır versin, çok zor gerçekten.
Bizzzz hergun böyleyiz ve sabah 7 de kalkıyoruz ve öğleye kadarda uyumuyor insallah tek günlüktür sizinde. Çok yorucu oluyor dinlenemiyorum hic

Benim kayinvalidem hemsire saglikci olmasina ragmen ilk bebegimde 2 aylikken tutturmuştu su verelim su verelim die. Sutumden ihtiyaci olan suyu aliyor gerek yok diyordum. Versek nasil icer sip sip diyordu. Dedim cay versem cay da icer. Cocuk icer die nie veriyoruz. Ama biz toplum olarak cocuga yedirmeye icirmeye merakli bi toplumuz. O yuzden cok gorme bu soylenenleri.Ve tabiki sen dogru yoldasin yolundan dondurmelerine izin verme..
Ne kadar da takdir ettim yazdiklarini.hala ek gidaya baslamak icin 4.ayi zor bekleyen ek gida diye her buldugunu verenlerin oldugu bir tolumda...takdir ettim

Kızlar aranızda işe başlayan var mı varsa bebeklerinize kim bakıyor aile ferdi degil de bakıcı bakiyorsa guvenebileceginiz bi bakiciyi nasil buldunuz. Bende ise basliycam 1 aya kadar. İş mevzusu 2 gun once belli oldu ve aileden birilerine sordum dusunelim edelim dediler bakariz diyen olmadi eger aileden biri bakmazsa mecbur tanımadığım birine emanet edicem. Bebeğim 6 aylik oluyo artik bilmedigim insana nasıl birakicam diye başıma ağrı giriyor 2 gundur.

Kızlar aranızda işe başlayan var mı varsa bebeklerinize kim bakıyor aile ferdi degil de bakıcı bakiyorsa guvenebileceginiz bi bakiciyi nasil buldunuz. Bende ise basliycam 1 aya kadar. İş mevzusu 2 gun once belli oldu ve aileden birilerine sordum dusunelim edelim dediler bakariz diyen olmadi eger aileden biri bakmazsa mecbur tanımadığım birine emanet edicem. Bebeğim 6 aylik oluyo artik bilmedigim insana nasıl birakicam diye başıma ağrı giriyor 2 gundur.

Canım büyük oğluma ilk sene kayınvalidem ve kayınpederim baktılar ikinci sene komşum baktı. İkisinin de artısı eksisi var illa ki.
Sana tavsiyem yabancı biri olacaksa şartlarını beklentilerini baştan konuş ve işe başlamadan en az 1 hafta önce gelsin ki nasıl baktığını görsün rutinlerinizi öğrensin.

Sütünü nasıl ısıtıyorsun
Benim kıza buzluktan süt ısıttım benmari şekilde
Biberona koydum beğenmedi tadını.
Ben de formül mama bitip 6 kilo falan olduğunda bu hipp i vericem
Almıştım zaten geçenlerde açmadım öyle duruyo şimdilik
Hafif kıvamlı yapiyosun anladığım kadarıyla
Afiyet olsun minnoşa
Kilo alımına yardımı oldu mu
Teşekkürler canım ♥️ Aslında anne sütüyle yapınca daha cıvık oluyormuş, o yüzden pek katı olmuyor bu ölçüyle. Bir süre sonra baya süte dönüşüyor

Kilosunu şimdi tarttık 6100 çıktı ama bilmiyorum doğru mu oldu. Doğruysa 2 haftada 300gr almış olur. Artık kusmadığı ve ishali olmadığı için almış da olabilir, gayet güzel de emiyor çok şükür

Sütü ben de benmari ısıtıyorum. Vaktim varsa buzluktan buzdolabına indiriyorum, kendi açılıyor. Aslında bu ikinci yöntemi tavsiye ediyorlar sanırım. Yine de Betül de buzluktan çıkan sütü boş içmiyor artık, biberonu diliyle itiyor. Mama yapınca yiyor ama çok şükür. Bu arada ben kilitli süt poşetlerini iki buzdolabı poşetine daha koyuyorum, buzluktakilerin kokusu siner diye korkuyorum

İnşallah sen de benim kadar memnun kalırsın ♥️

Kızlar sütü azalıp tekrar artan varmı çok azaldı ek hiçbirşey vermiyoruz son zamanlar da çok azalmış hissediyorum ne yapsam :mad:
Benim oldu canım hatta göğsümü siktigimda bir damla bile süt çıkmıyordu. Sonra suyu çok içtim bulgur pilavı filan yedim özellikle yeşillik çok fazla yedim şuan çok iyi sütüm var maşallah

Kızlar uyku durumunu siz nasil düzene koydunuz ya ben mahvoldum. Gece 12 gibi uyuyor 1 de uyanıyor sonra sabaha kadar yarim saate bir kalkıyor en son 6 da uyanıyor. Işe de başladım hergün baş ağrısı çekiyorum. Napcam bilmiyorum

Beni de annem püre ve meyvesuyu ile büyütmüş çok sıkıntı çektim
Yarı blw tarzı bişey yapacağım
Evdeyken blw
Dışarıdayken püre gibi :)

Heja doktor sana AR mama vermedi mi
Aptamil Anti Reflü mama verdi bize
Benimki içmedi ama seninki içer belki
Yok canim vermedi alerji icin goturmustuk kusmayida soyedim tahliller ciksin konusuruz dedi tahliller temiz cikti kusmayi ne dojtor hatirladi nede ben sumdide esim diyor yeter artik bebegi doktorlarda perisan ettik daha gitmiyelim ar mamayi icecegini sanmiyorum zaten normalde istahsiz bir bebek hala 60 cc iciyor bu gun saglik ocagina goturdum bakayim kilo alimi nasil diye 11 gunde 280 gr almis bu kusmaya ve az yemesine ragmen yinede iyi kilo almis bizede aptamil kilo yapti

Teşekkürler canım ♥ Aslında anne sütüyle yapınca daha cıvık oluyormuş, o yüzden pek katı olmuyor bu ölçüyle. Bir süre sonra baya süte dönüşüyor

Kilosunu şimdi tarttık 6100 çıktı ama bilmiyorum doğru mu oldu. Doğruysa 2 haftada 300gr almış olur. Artık kusmadığı ve ishali olmadığı için almış da olabilir, gayet güzel de emiyor çok şükür

Sütü ben de benmari ısıtıyorum. Vaktim varsa buzluktan buzdolabına indiriyorum, kendi açılıyor. Aslında bu ikinci yöntemi tavsiye ediyorlar sanırım. Yine de Betül de buzluktan çıkan sütü boş içmiyor artık, biberonu diliyle itiyor. Mama yapınca yiyor ama çok şükür. Bu arada ben kilitli süt poşetlerini iki buzdolabı poşetine daha koyuyorum, buzluktakilerin kokusu siner diye korkuyorum

İnşallah sen de benim kadar memnun kalırsın ♥

Sağol canım
Betülü öpüyorum annesini üzmediği için :))
Benimki de 250 cc mama içti gündüz
Gece sadece anne sütü veriyorum
Ama aptamili bitirip şu kaşık mamaya geçmeyi mantıklı buluyorum
Vitamini vs benim sütümden alsın
Yulaf pirinç falan da kilo yapar işte ;)

Kızım kah ayakta sallanmaktan kah uykuda sırtı boynu ter içinde kalıyordu, ağız bezlerini sokuşturuyordum ya da gece uyandığında pijamasını değiştiriyordum. Geçenlerde kitikate’ in pijamalarından aldım kızım artık hiç terlemiyor. Ürünler çok kaliteli, yumuşacık. Çorap pantolonları da çok iyi, kızım ayaklarını birbirine sürtüp çıkartıp duruyordu bu derdim de bitti.
Şikayeti olan anneler varsa tavsiye ederim, aldığınıza asla pişman olmazsınız.

Kızlar ya eşimle çok büyük bir tartışma yaşadık, ilk defa oldu diyebilirim. Üzüntüden süt gitmesi mit mi, yoksa gerçek mi? Çok kötü oldum, göğsüm sızlıyor geriye/sırtıma doğru, ilk defa böyle bi sızlama oldu. Zaten iki gündür sütüm azalmıştı, şimdi sütüm kesilir mi korkusu sardı beni. Bunun insanların arasındaki bir uydurma olduğunu söyleyin lütfen..

Kızlar ya eşimle çok büyük bir tartışma yaşadık, ilk defa oldu diyebilirim. Üzüntüden süt gitmesi mit mi, yoksa gerçek mi? Çok kötü oldum, göğsüm sızlıyor geriye/sırtıma doğru, ilk defa böyle bi sızlama oldu. Zaten iki gündür sütüm azalmıştı, şimdi sütüm kesilir mi korkusu sardı beni. Bunun insanların arasındaki bir uydurma olduğunu söyleyin lütfen..

Bende bi donem stres ve uzuntuden cok azalmisti stresini atarsan normale donersin canim endiselenme. Derin nefes al ve tartistiginiz seyi onemsiz olarak dusun. Sut yapan seyleri tuket bolbol emzir duzeliyo

Bende bi donem stres ve uzuntuden cok azalmisti stresini atarsan normale donersin canim endiselenme. Derin nefes al ve tartistiginiz seyi onemsiz olarak dusun. Sut yapan seyleri tuket bolbol emzir duzeliyo
Çok teşekkür ederim canım. Çok değişik bir şekilde sızlıyor şu an, evladımın rızkını düşünmeden nasıl tartıştık diye kızıyorum kendime şimdi oturdum ona ağlıyorum. Dediklerini yapacağım, tekrar teşekkürler

Geriye doğru sızlama hissetmedim ama üzüntüden sütüm 1-2 hafta çok azaldı. Azaldı diye işi daha da çıkmazsa sokma, gitse de geri geliyor.

İlk kızımda büyük bir sorun yaşamıştım, ücretsiz iznimde hata olmuştu, ben ücretsiz izne çıkacağım nasıl olsa diye ne biberona alıştırmıştım bebeğimi, ne de kendimi çalışmaya. 4.5 aylıkken bırakmak zorunda kaldım bebeğimi. Üzüntüden sütüm kesilecek diye çok korkmuştum ama şükür hiç azalma olmamıştı. Lütfen azalacak diye mesaj gönderme beynine. Kafanı boşalt, uyu, uyurken dolar inşallah. Bide bol bol emzir. Dolmasını bekleme.

Back