How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Biz de öyleyiz malesef saat 2 den sonra her saat kalkıyo sabah sarhoş gibi oluyorum. Hatta sabah 6 dan sonra kucağımda beraber uyuyoruz uyuya kalıyorum
Acaba tam doymuyor olabilir mi ? Bir ara biz de öyleydik sütüm azalmış farketmedim... ama şu an şöyle oluyor mesela emdi uyudu 4 saat sonra uyanıyor , 2 saat sonra uyanıyor , 1 saat sonra uyanıyor giderek ara kısalıyor tam doymadan uyuyakalmasına bağlıyorum ben

Bebeği kakasını yapamayan var mı benim ki gibi?
Gaz çıkartması normal rahat ve son üç gündür fena kokuyor, ama henüz kakasnı yapamadı 🤧 sadece anne sütü alıyor - su veriyorum bazen - z yağı verdim, kulak çöpü ile de yağlayıp dürttüm alttan, karnına masaj da yaptım , ama yapmadı...

Bebeği kakasını yapamayan var mı benim ki gibi?
Gaz çıkartması normal rahat ve son üç gündür fena kokuyor, ama henüz kakasnı yapamadı 🤧 sadece anne sütü alıyor - su veriyorum bazen - z yağı verdim, kulak çöpü ile de yağlayıp dürttüm alttan, karnına masaj da yaptım , ama yapmadı...

10 güne kadar normal kabul ediliyor canım. İkincide 2 günü geçtiği olmadı ama ilk oğlumda günlerce kaka yapamadığını biliyorum. Son bol su iç ve kayısı filan ye inşallah yapar.

Acaba tam doymuyor olabilir mi ? Bir ara biz de öyleydik sütüm azalmış farketmedim... ama şu an şöyle oluyor mesela emdi uyudu 4 saat sonra uyanıyor , 2 saat sonra uyanıyor , 1 saat sonra uyanıyor giderek ara kısalıyor tam doymadan uyuyakalmasına bağlıyorum ben
Merhaba sonunda bebegimi alerji doktoruna goturebildim sikayetlerimizi sordu atopik dermatiti var dedim birde her beslenmeden sonra kusuyor dedim kakasinda kan varmi dedi yok dedim buyuk ihtimal inek sutu alerjisi yoktur dedi bir kac tahlil yapti sonuclar temiz cikti sadece senin bebegin atopik dermatit dedi besin alerjiside yok dedi ama o arada sormayi unuttum neden bu kadar kusuyor diye doktora gidince yaz demistin sonucu diye sana soyliyim dedim

Ben de vicdan yapıyorum :KK45::KK45:
Merhaba sonunda bebegimi alerji doktoruna goturebildim sikayetlerimizi sordu atopik dermatiti var dedim birde her beslenmeden sonra kusuyor dedim kakasinda kan varmi dedi yok dedim buyuk ihtimal inek sutu alerjisi yoktur dedi bir kac tahlil yapti sonuclar temiz cikti sadece senin bebegin atopik dermatit dedi besin alerjiside yok dedi ama o arada sormayi unuttum neden bu kadar kusuyor diye doktora gidince yaz demistin sonucu diye sana soyliyim dedim
Ya çok sevindim olmamasına çok şükür 🙏🏻 sağol çanım bilgilendirdiğin için ☺️ Ben tam emin değilim ya bizde de kanlı kaka olmadı ama atopik dermatiti tetikleyen birşey var ve arada kurdeşen çıkarıyor mesela yumurtanın alerji yaptığını öğrendim deneyerek.. sonra 2 gün önce calpol vermiştim yine kurdeşen çıktı ... artık 6 aylık olana kadar diyet yapacağım sonra detaylı kan testi ona göre süreci devam ettiririz inşallah hayırlısıyla 🙏🏻

Ya çok sevindim olmamasına çok şükür 🙏🏻 sağol çanım bilgilendirdiğin için ☺ Ben tam emin değilim ya bizde de kanlı kaka olmadı ama atopik dermatiti tetikleyen birşey var ve arada kurdeşen çıkarıyor mesela yumurtanın alerji yaptığını öğrendim deneyerek.. sonra 2 gün önce calpol vermiştim yine kurdeşen çıktı ... artık 6 aylık olana kadar diyet yapacağım sonra detaylı kan testi ona göre süreci devam ettiririz inşallah hayırlısıyla 🙏🏻
Sagol canim belki seninde oyle degildir benim ortanca oglumda surekli kurdesen olurdu onda da doktor hic diyet yaptirmamisti yani doktor bana dediki senin bebeginin alerjik bir yapisi var ama besin alerjisi degil dedi kullandigim kremleri soyledim aynen devam et dedi buyuyene kadar sampuani kremi hep atopik ciltler icin olani kullan dedi bir de mamayi sordum keci sutunden olan mamayi veriyorum dedim anne sutune daha yakinmis diye oyle birsey yok dedi peki hangisini vereyim dedim fark etmez bebegin hangisini severse onu ver dedi simdi aptamil aldim tadini cok sevdi ama daha cok kusmaya basladi

Bizim gündüz uykularımız da düzensiz malesef. Doymuyor olabilir ama iştahlı bi bebek değil malesef

10 güne kadar normal kabul ediliyor canım. İkincide 2 günü geçtiği olmadı ama ilk oğlumda günlerce kaka yapamadığını biliyorum. Son bol su iç ve kayısı filan ye inşallah yapar.

Yaklaşık 15 gündür değişti rutini, daha önce günde iki kez yapardı, ıkınmaya korkuyor gibi ıkınırken bazen kusuyor, yiyip de hemen kalkmak istiyor ayağa gene çıkarıyor sütü, ilk olduğunda endişelendim lavman almıştık 4. Gün sonunda uygulamıştım epey yapmıştı- ve o zaman yapamadığı için aşırı sinirleniyordu ,
Annem acaba tam doymuyor mu diye sordu? Bilemiyorum ki, bizim de geceleri sık uyanmamız oluyor , hatta şu sıralar gece geç saatlere kadar ayaktayız, düzen hep bozuldu, ama bununla birlikte kıkırdamalar gülmeler ve kendi kendine konuşmalar başladı, tuhaf sesler çıkartıyor büyük adamların ah çekmesi gibi :KK48: - geri geri emekliyor - kendi etrafında tam tur dönebiliyor, yüz üstü sırt üstü dönebiliyor....

Amin canım ♥

Fitil daha etkili oluyor canım. Biz de ikinci ayda fitil ve calpol kullanmıştık ama çok şükür 4.ayda bir sıkıntı olmadı. İnşallah ishali de kusmayı da. İnşallah kilo da alır bu ay 🤭
4.ay kontrolünde Betüş 62cm 5800gr çıktı.
Bilmiyorum canım ne verecek acaba size, aynı şey değildir belki... İnşallah ihtiyacınızı karşılayacak bir mama olur size verilen de.

Benim daha 50cc sütle hazırlığımı filan anca yiyebiliyor kızım, az geliyor olabilir şu an miktarı. Kaşığa alışma sürecindeyiz, o zor yiyor ben zor yediriyorum 🤭 Kilo/56 hesabına göre kızımın bir öğünü 107cc süt olmalıydı (ek gıda da bu hesaba dahil mi emin değilim ama zaten sıvık bir gıda benim verdiğim) Tam bir öğün yediğinde inşallah güzel de uyuyacaktır. Bir de ben öğlen veriyorum. Alışırken hazmı daha kolay olur gündüz dedim. Bizim esas şikayetimiz ishal/kusmaydı ya, çok şükür kesti yani hemen. İhtiyacımızı ilk günden beri karşıladı bu yönden.

Geçen gün vermeyi unuttum ve 7 bez değişmişimdir o gün dolu dolu, hemen ishali başladı resmen.. Mamayı yiyince iyi geldi ertesi gün 2 bez doldurdu, çok şükür.
İshal/kusma alerjiden dolayı mı? Bizde de ishal oldu maflor+ damla verdi doktor. İshal kesildi, ishal kesici mama da önermişti ama biz hiç mama kullanmadığımız için vermek istemedim.
Biz de 1-2 hafta sonra ek gıdaya geçeceğiz, çok cahilim bu konuda. Meme işi kolaydı her ne kadar sık sık meme reddi yaşasak da :KK1:

Kızlar benim bebek ilk ay 3-5 kez biberondan mama içmişti o zaman emzik de alıyordu sonra biz steril etmekten yorulduk vermeyi bıraktık ve biberonu da emziği de unuttu. şimdi bu çocuk ek gıdaya geçtiğinde suya da başlayacak. Biberonu öğrenir mi sizce?

Neko kanguru veya huggyberry kanguru kullanan var mı? Malum fiyatlar yüksek düşünerek almak lazım.

İshal/kusma alerjiden dolayı mı? Bizde de ishal oldu maflor+ damla verdi doktor. İshal kesildi, ishal kesici mama da önermişti ama biz hiç mama kullanmadığımız için vermek istemedim.
Biz de 1-2 hafta sonra ek gıdaya geçeceğiz, çok cahilim bu konuda. Meme işi kolaydı her ne kadar sık sık meme reddi yaşasak da :KK1:
Evet canım. Biz de maflor+ kullanıyoruz 2.aydan beri. Benim de sütüm var çok şükür. Doktorumuz mama verip sütüne yazık etmek istemiyorum diyordu, alerji diyetinden sonra gayet güzel yetiyordu da.. Ama işte son ay 3 haftada 100gr almış sadece (ishali ve kusması başladı tekrar, maflora ve diyet yapmama rağmen) böyle durumlarda anne sütünü tamamen kestiren varmış ama çok şükür biz anne sütüyle hazırlanan bir ek gıdaya başladık hipp in, çok memnunum işte ondan. Elhamdulillah çok iyi geldi kızıma ♥️

Kızlar sütü azalıp tekrar artan varmı çok azaldı ek hiçbirşey vermiyoruz son zamanlar da çok azalmış hissediyorum ne yapsam :mad:
Ne zaman az uyusam sütüm azalıyor. Bana yiyip içmek değil de uyku yarıyor. Yine de dere otu, hurma, rezene, kuru inciri ihmal etmiyorum.

Back