How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet canim sütun konusunda endiseye kapılma.ben dogumdan sonra ne uzuntulerle karsi karsiya kaldim,ne kadar cok agladim,ne kadar ciğerim yandi bir bilsen..üzüntüyü stresi dibine kadar yasadim.sutumu sagarak vermeme ragmen hic kesilme olmadi Allaha şükür.boyle şeyleri takma kafana.sana oyle geliyordur bence.bol su ic artsin sütun :KK66:
Canım zaten birkaç gündür bi azalma vardı. Sabah bir sıkıntı akşam başka bir sıkıntı derken damla bile gelmemeye başladı.. Ama düzelecek inşallah

Sana da çok çok geçmiş olsun, Allah uzak etsin tüm kötülükleri üzüntüleri..

Canım zaten birkaç gündür bi azalma vardı. Sabah bir sıkıntı akşam başka bir sıkıntı derken damla bile gelmemeye başladı.. Ama düzelecek inşallah

Sana da çok çok geçmiş olsun, Allah uzak etsin tüm kötülükleri üzüntüleri..
Sagolasin canim benim,senden de uzak olsun insallah

Betul emince geliyor dimi süt

Amin ♥ Ağzına süt gidiyor mu bilmiyorum ama emmesi 2dk sürüyor en fazla, ağlıyor çok, bıraktıktan sonra süt olmuyor, bir iki damla çıkarsa çıkıyor..
Cikiyorsa sut var demektir.bol su ic humana stil ic bulgur pilavo falan ye.bide stres yapma.doymazsa hippin pirincli mamasini ver simdilik.cocuk alerjiden de emmek istemeyebilir

Cikiyorsa sut var demektir.bol su ic humana stil ic bulgur pilavo falan ye.bide stres yapma.doymazsa hippin pirincli mamasini ver simdilik.cocuk alerjiden de emmek istemeyebilir
Dün sağdığım sütüm vardı canım, ona su da ekledim. Öyle hazırladım sabah mamasını. O tuttu sanırım bu saate kadar iki üç yudum emdi. Eğer çok zorda kalırsam artık tek suyla yaparım bu sefer..

Dün sağdığım sütüm vardı canım, ona su da ekledim. Öyle hazırladım sabah mamasını. O tuttu sanırım bu saate kadar iki üç yudum emdi. Eğer çok zorda kalırsam artık tek suyla yaparım bu sefer..
Bende doktorun verdiği alerjik neocate mamayla hazirliyorum.sutumden protein alamadığı icin,bari mamayla alsin istiyorum.çünkü.icinde protein iceren hicbirsey yiyemiyorum.mercimekten tutta bulgura kadar..alerjik mamanin tadi da berbat ötesi.anca bu sekilde yedirebiliyorum.60 ml suya 2 olcek mama katiyorum.icine 2 tatli kasigi pirinc unu.kucuk bir dilim armut rendeliyorum,neocatenin tadini bastirsin diye.1 cay kasigi da zeytinyagi koyuyorum.hem beslesin hem kabiz olmasin diye.mama biraz kati kivamli kaka yaptiriyor çünkü.oooyy oyy annelik zor is.anam anam guzel anam kiymetini bilemedim 😩

Kızlar dün avm ye gittik oğluşum üşüttü sanırım öksürüyor ara ara, burnunu temizliyorum devamlı yapabileceğim bişe var mı evde biliyor musunuz
Canımm boğazı kurumamasına dikkat et buharla odayı , ben öksürdükçe bir damla su verdim, ayağının altına limon sürebilirsin , bolca emzir bi de geçmişr olsun

Merhaba kizlar nasilsiniz bebisler nasil uzun zamandir giremedim netim yoktu ek gidaya gecen var mi nelerveriyorsuniz bebislere bizde 9 gun snra 5 aylik olacagiz artk başlayacağızek gidaya

20190406_171755.jpg
Ek gidaya az önce başladım şükür korktugum gibi olmadı insallah bundan sonra da boyle devam eder. Darısı başınıza tatlı anneler:KK200::anne:

Merhaba kizlar nasilsiniz bebisler nasil uzun zamandir giremedim netim yoktu ek gidaya gecen var mi nelerveriyorsuniz bebislere bizde 9 gun snra 5 aylik olacagiz artk başlayacağızek gidaya
Ben bugun basladim patates +havucu buharda hasladim tel suzgecten geçirip pure yaptim icine de 1 cay kaşığı zeytinyağı ekleyip yedirdim 2-3 tatlı kaşığı falan verdim bugün yarin da aynısını vericem. Ama benim bebis 6 aylik sayilir 5 gun kaldı 6 ayın bitmesine. Hatta daha da vermiycektim ama is mevzusu çıktı 19undan sonra heran ise baslayabilirim en azindan ufak tefek tadimlara benimle baslasin istedim

Hmm benim oglum sabah 6 yada 7 de uyanıyor,kakasini yapiyor.tekrar uyutuyorum 8.30 9 da sasmaz uyanır abi uyanana kadar kahvaltısini yaptiriyorum 10 gibi abi uyaniyor 10.30 da tekrar uyku moduna giriyor ufaklık.uyuyup uyanmasi 11 11.30 1 e kadar uyanik kalıyor sonra öglen uykusuna yatiyorlar abiyle birlikte 1 1.30 uyuyorlar 3 gibi uyaniyor.sonra 5 te uyuyor 7 de uyuyor yarim saat 15 er dakika genelde.enson 9 9.30 da gece uykusuna yatiyor gecede agrisi olmazsa 3 4 sefer mizlaniyor 2 sinde biraz sut iciyor digerlerinde memeyi alip uykuya devam ediyor .normalmi bu düzen merak ettim cok uyuyor gun icimde sanki ama az az uyuyor .abide gurultu yapinca uyaniyor haliyle.buyuk oglum bir yasina kadar gunde iki kez uzun uyurdu ,1 yasindan sonra teke dusurdu.
Karnı tok altı pek derler ya uyur tabi maşallah ona. Ses olmasa belki daha uzun uyur. Bizim küçük abi de evde çok ses yaptığı için bebek uyanıyor ama bakıyorum o yokken derin derin uyuyor. Küçük abi uykuyu resmen sevmiyor. Bebek çok uyuyunca korkmuştum. Ama normali sanırım o :)

Haklisin canim ama ben de sasirdim artik esimde bikti yeter diyor bebegi mahvettik doktorkara goturmekten ama cok kusuyor her yedigini cikariyor kesin reflu var ama doktor birsey demedi simdi baska nama aldim artik hepsini deniyicem bakalim nasil olucak rabbim senin bebeginede sifa versin beterinde korusun
Canım beslenince direk yoğun mu kusuyor? Bizim küçük abi mesela çok az meme emse bile fışkırtırdı. Mama versem 1 ölçek aynıydı. Dik tutuyorduk oynatmıyprduk. Üst baş heryer batıyordu. Midesi boş kaldı boğazı yandı diye üzülürdüm. Doktor kilo alması az olsa ya da zatürreye çevirir nitelikte olsa ilaç başlatım deyip ilaç vermiyordu. Ek gıdayı bekle dedi. Mide kapakçığı geç gelişir bazı bebeklerin, derdi. 4 kilo doğan bebek hiç büyümüyordu sanki. Biraz kıvamlı kaşık mamalarına geçince hakkaten azaldı ama sıvıda yine aynı derken hafifledi, sonra da geçti. Ama hala az yer. Bebekler için olan maflor damla verdi bi. Umarım sizin de geçer.

Günaydın kızlar, dün gece kızımın uyku düzeni bozuldu, banyo yapmıştı 9da,normalde emer uyurdu, uyuyamadı. Biraz pusetinde yanımızda oturdu, sonra yine yatak odasına geçtik, emzirdim 10.30da uyudu sonra. 12de uyandı ağlamaya başladı, aldım emzirdim, memede uyudu,yerine koydum yine ağlamaya başladı. Aldim pışpışladım susmayınca emzirdim, yerine koydum yine ağlamaya başladı, 4 5 kez 1.30a kadar böyle devam etti. En sonunda uyudu, Sonra 2.30da bi daha uyandı bu sefer eşim koridordo gezdirdi öyle uyudu, 7ye kadar uyanmadı neyseki. 7de emdi hala uyuyo. Niye keyfi kaçtı bilmiyorum. Ben biraz nezle gibiyim, benden biraz hastalık mi geçti, diş hazırlığı mı bilemedim. Sütüm de her zamanki gibi azalma yok. Inşallah bi günlük birşeydir,bi daha olmaz. Allah her zaman böyle olan bebeklerin annelerine sabır versin, çok zor gerçekten.
Neyse ki geçiciymiş canım. Benim ortanca koca dana böyle yatakla kavga eder, uykusunda ağlar. Evin ortancası en küçüğü derim.
Kızlar ya eşimle çok büyük bir tartışma yaşadık, ilk defa oldu diyebilirim. Üzüntüden süt gitmesi mit mi, yoksa gerçek mi? Çok kötü oldum, göğsüm sızlıyor geriye/sırtıma doğru, ilk defa böyle bi sızlama oldu. Zaten iki gündür sütüm azalmıştı, şimdi sütüm kesilir mi korkusu sardı beni. Bunun insanların arasındaki bir uydurma olduğunu söyleyin lütfen..
Canım aklına getirme ki olmasın. Allah rızıklarımızı tayin etmiş. Neyse o zaten. Sen neşeni yüksek tut herşey geçici.

Inşallah sütlerimiz geri gelir canım sanırım benimde stresten gitti süt eşim insaat müh. 4 aydır çalıştığı yerden maaş alamiyordu çıkış verdiler iflas ediyoz deyip maaşta ödemediler insaat sektörü çöktü ikimizde iş bulamiyoruz stresten süt falan kalmadı galiba kizim mama verince de ağlıyo Yemiyo zayıflıyor Hayirlisiyla herşey yoluna girsinn
İnşallah herşey yoluna girer kısa zamanda.Canım kaşıkla denedin mi biberon mamasını?

Kızlar dün avm ye gittik oğluşum üşüttü sanırım öksürüyor ara ara, burnunu temizliyorum devamlı yapabileceğim bişe var mı evde biliyor musunuz
Geçmiş olsun çabuk iyileşsin inşallah. Öksürük artarsa doktora görünün canım. Emiyorsa daha çabuk atlatır. Burnu tıkalı olduğunda damla harici yanı başına soğanı kesip koyuyordum.
S Spizella canim merhaba.birsey soracagim.buharli pisiricinin Kapagindaki yesil delikli kısmı her yikamada cikariyor musun? Her yikamada cikariyorsan nasil cikariyorsun mesela.elle cikarilmiyor gayet sert çünkü
Bir süre sonra gevşiyor, çok rahat çıkıyor. Her seferinde yıkamaya çalışıyordum ben. Aman kullanım sonrası su haznesinin kapağını açmayı unutma ki içi kurusun.

Benim kızın derdi nezleymiş kızlar, burnundan tam nefes alamadığı için uyuyamamış. Huzursuz olmuş. Ertesi gün burnundan fısır fısır sesler gelince anladık. Hemen serum fizyolojik başladık, emziriyorum sık sık. Biraz daha iyi gibi şimdi. Ateşi falan yok neyseki 🙏

pruine pruine bazı çocuklar uykuyu sevmiyor dediğin gibi. Benim büyük kız da erken yatar ama sabahın köründe uyanır. Uyanma saati yaz kış 7 , 7.30. Özellikle yazın biraz daha geç kalkmasını isterdim ama yapısı öyle çocuğun. Haftasonu bile sabah uyku keyfimiz yok o doğduğundan beri 😌

Karnı tok altı pek derler ya uyur tabi maşallah ona. Ses olmasa belki daha uzun uyur. Bizim küçük abi de evde çok ses yaptığı için bebek uyanıyor ama bakıyorum o yokken derin derin uyuyor. Küçük abi uykuyu resmen sevmiyor. Bebek çok uyuyunca korkmuştum. Ama normali sanırım o :)

Canım beslenince direk yoğun mu kusuyor? Bizim küçük abi mesela çok az meme emse bile fışkırtırdı. Mama versem 1 ölçek aynıydı. Dik tutuyorduk oynatmıyprduk. Üst baş heryer batıyordu. Midesi boş kaldı boğazı yandı diye üzülürdüm. Doktor kilo alması az olsa ya da zatürreye çevirir nitelikte olsa ilaç başlatım deyip ilaç vermiyordu. Ek gıdayı bekle dedi. Mide kapakçığı geç gelişir bazı bebeklerin, derdi. 4 kilo doğan bebek hiç büyümüyordu sanki. Biraz kıvamlı kaşık mamalarına geçince hakkaten azaldı ama sıvıda yine aynı derken hafifledi, sonra da geçti. Ama hala az yer. Bebekler için olan maflor damla verdi bi. Umarım sizin de geçer.

Neyse ki geçiciymiş canım. Benim ortanca koca dana böyle yatakla kavga eder, uykusunda ağlar. Evin ortancası en küçüğü derim.

Canım aklına getirme ki olmasın. Allah rızıklarımızı tayin etmiş. Neyse o zaten. Sen neşeni yüksek tut herşey geçici.

İnşallah herşey yoluna girer kısa zamanda.Canım kaşıkla denedin mi biberon mamasını?
Evet canim ictigi mamayi oldugu gibi cikariyor zaten az iciyor onusa cikariyor insallahhh dedigin gibi ek gidaya gecince biter bu kusmalari cok tesekkur ederim

S Spizella canim merhaba.birsey soracagim.buharli pisiricinin Kapagindaki yesil delikli kısmı her yikamada cikariyor musun? Her yikamada cikariyorsan nasil cikariyorsun mesela.elle cikarilmiyor gayet sert çünkü
Aslına bakarsan çıkarmıyorum
Makineyi boşalttığımda sudan geçiriyorum
Sonuçta içinde yağ vs yok.
Çıkarmak için de o kapağın uzun sap kısmı var ya onun tam karşısındaki (sap kısmındaki değil) çentiğe tırnağımı geçirip çekiyorum en kolay öyle çıkıyor
Umarım anlatabilmişimdir

pruine pruine bazı çocuklar uykuyu sevmiyor dediğin gibi. Benim büyük kız da erken yatar ama sabahın köründe uyanır. Uyanma saati yaz kış 7 , 7.30. Özellikle yazın biraz daha geç kalkmasını isterdim ama yapısı öyle çocuğun. Haftasonu bile sabah uyku keyfimiz yok o doğduğundan beri 😌

Canları sağolsun ama inan ben de öyle uykuları özledim. Yine şanslısınız erken yatıyormuş maşallah. Bizimki 11 gibi gece uyur zırt pırt uyanır bişey de içmez. Şu havalar ısınsın enerjisini atamıyor evde :)

Back