• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Rotayla aynı zamanda mı oldu? Bi de nimenriz yaptırınca sonra bexaco da mı yaptırmak gerek yenisi o ya
Koruyuculuklari farkli o yuzden ikiside yapilmali. Nimerixi de 3. Aydan itibaren yapan doktorlar varmis ancak bizim doktorumuz bu menectra yapip 9. Ayda yaptirmayi onerdi. Aslinda bu asilarin dozlarinin kararini en iyi doktorunuzla verebilirsiniz. Bexacoyu bize 5. Ayda baslayacakti. Ancak esim sudandan geldigi icin 3. Ayda basladik. Bexaco ve rota ayni anda yapilabiliyor. Ancak ben kendi tercihim ile rota yaptirmadim.
Maşallah canım kolayca atlatmışsınız. Biz daha olmadık Salı günü aşı. Ama uyuması bence güzel ya ben çok mutlu olurdum şahsen uyusa :KK48: bir de kaç tane yaptılar aşıyı ?
Bende mutlu oluyorum dun oturdum film actim izledim ama insan bi yandanda korkuo normalmi die :) 2 tane yaptilar asi 6. Ayda bu iki tane ile beraber hepatitin 3. Dozu da yapilacak. 6 ayda 3 tane olacak.

Kac gun surdu canim uyku hali 24 saat doldu hala devam edio. Huzursuzluk yok bizde
Yaklaşık 2 gün canım hemşiremiz olabilir demişti çok huzursuzluk yada uyku hali merak etmeyin dedi aşı yerinde şişme kızarıklık olabilirmiş ama bizim 2. Ay aşımızda çok uyku hali olmuştu resmen kafayı kaldırmıyordu. Ateşini kontrol et onun dışında bir sıkıntı yok merak etme sende dinlen bu arada... onlara bisey olacak korkusuyla dinlenemiyoruz bile annelik ne değisikmiş belkide uyku düzeni değişiyor uyandığında mutluysa sıkıntı yok herşey yolunda

Kizlar neko switch baby kanguru kullanan varmi. Varsa yorumlarini alabilirmiyim. Kanguru konusunda cok kafam karisik artik slingde tasimak zor olmaya basladi. Kanguru secenek cok fazla malum fiyat araliklarida cok fazla
Ben kullanıyorum canım neko switch baby. Daha doğrusu şimdilik evde kullanıyorum henuz hiç kanguruyla dışarı çıkmadım. Evde kullandığım kadarıyla memnunum, sırtıma hiç ağırlık yapmıyor ve bebeğim de içinde rahat. Ergonomi için gerekli koşulları sağlıyor, bacak arasının uzunluğunu, ve tüm diğer uzunlukları istediğin gibi ayarlayabiliyosun. Ama fiyatı daha uygun olup aynı şartlara sahip olan kangurular da olabilir emin değilim. Karşılaştırma yapamadığım için yanıltmak istemem.

Kızlar 10 gündür katı süt diyetindeydim. Yarın 10 gün olacak daha doğrusu. Az evvel bezini aldım, dikkatli bakınca ince ince kan gördüm. Sütle birlikte başka bir diyet daha mı yapacağım ne anlama geliyor, bilen varsa yazabilir mi?Doktorumuz diyet sırasında kan gelirse hemen gelin demişti, yarın gideceğiz. Moralim çok bozuk, kanı görünce bütün enerjim çekiliyor

Merhaba arkadaşlar
Forumda Yemek bölümünde yeni bir yarışmamız var.Yarışmaya katılmak ister misiniz?
Bebeklerinize yaptığınız mama tariflerini bizimle paylaşmanızı istiyoruz.
Yarışma 06 ay ve 2 yaş aralığında olacak katılmak isteyenler linkteki konuya yazabilir veya benimle iletişime geçebilir.Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Anneler Yarışıyor ! En besleyici mama tarifini arıyoruz ?
Mis kokulu yavrularınıza ve sizlere hayırlı geceler :KK68:

Kızlar 10 gündür katı süt diyetindeydim. Yarın 10 gün olacak daha doğrusu. Az evvel bezini aldım, dikkatli bakınca ince ince kan gördüm. Sütle birlikte başka bir diyet daha mı yapacağım ne anlama geliyor, bilen varsa yazabilir mi?Doktorumuz diyet sırasında kan gelirse hemen gelin demişti, yarın gideceğiz. Moralim çok bozuk, kanı görünce bütün enerjim çekiliyor
CocoChanelmademoiselle CocoChanelmademoiselle
Coklu besin alerjisi icin diyet yapıyor belki oyle birseydir. Insallah yoktur o tarz bişey cok geçmiş olsun

Günaydın kızlar aklıma bi soru takıldı.
Ben doğum yaptığımda bebeğimin topuk kanı alındı. Doktor ikinci bi kez daha sağlık ocağında vereceksiniz demiş eşime bebeğim sanırım 15 16 günlükken olması lazım sağlık ocağında tekrar topuk kanıverdik hiç bisekilde dönüş yapılmadı bize ne ilkin de ne ikincisinde. İlkinde bişey vardi da mı ikincisini istediler ama aramadilar ikincide de aramadilar. Bebeğimin bazı metabolik taramaları sıkıntılı gibi .ama topuk kanında sanırım bunlara da bakılıyor. Bi problem olsa çıkmaz miydi kafam çok karıştı. Sizsadece 1kere mi verdiniz topuk kanı

Ben doğum yaptığımda bebeğimin topuk kanı alındı. Doktor ikinci bi kez daha sağlık ocağında vereceksiniz demiş eşime bebeğim sanırım 15 16 günlükken olması lazım sağlık ocağında tekrar topuk kanıverdik hiç bisekilde dönüş yapılmadı bize ne ilkin de ne ikincisinde. İlkinde bişey vardi da mı ikincisini istediler ama aramadilar ikincide de aramadilar. Bebeğimin bazı metabolik taramaları sıkıntılı gibi .ama topuk kanında sanırım bunlara da bakılıyor. Bi problem olsa çıkmaz miydi kafam çok karıştı. Sizsadece 1kere mi verdiniz topuk kanı
Topuk kanı bebek doğduktan 48 saat sonra alınmalı.ama bazı hastanelerde 48.saatten daha önce alındığı için sağlık ocağından tekrar alınması gerekiyor.ama ilk topuk kanını 48.saatten sonra verdiyseniz ikinciyi vermeye gerek YÖK.sıkıntı olsaydı sağlık ocağı size mutlaka dönerdi dökmediklerine göre sıkıntı YÖK demekki.
Topuk kanı ile kısıtlı hastalık taranıyor;
Fenilketonüri,Hipotiroidi,Biyotinidaz Eksikliği,Galaktozemi bunların dışında bir rahatsızlık varsa topuk kanında çıkmaz.

Herkes 2 sefer veriyor diye biliyorum ilk verilen ile ikincisinde farklı şeylere bakılıyor demişlerdi

İnşallah yoktur, bakalım doktorumuz ne diyecek. CocoChanelmademoiselle CocoChanelmademoiselle siz nasıl anladınız çoklu olduğunu,benim durumum ne şu an bilmiyorum ama çok merak ediyorum
Canim daha 1 bucuk aylikken bebegim kafasında kizarikliklar,emerken surekli kivranma hali huzursuzluk falan hepsi vardi.sonra kakasinda kan gordum.doktor sut alerjisi olabilir dedi.bütün süt urunlerini kestim.tereyag peynir ayran sut kek ekmek vs.icine süt girmis olan hersey.ama yine düzelme olmadi.hatta birgün tavuk yemistim bebegim acillik olmustu cok fena ishal olmustu.damar yolu acmislardi serum vermek için.bizi universite hastanesine gondermislerdi.bebegimin sut urunlero ve siddetli derecede yumurtaya alerjisi çıktı.ve capraz reaksiyondan dolayi kırmızı et ve tavukta kesinlikle yasak.bunlari birdaha yemedim.bebegimde biraz duzelme olmustu ama hala tepkiler devam ediyordu.ozellikle kısır bulgur pilavı falan yedigim zaman.sonradan bugday alerjisi oldugunu anladim.her yiyisimde kakada kan ve ishal oluyordu.tahine de ayni tepkiyi veriyordu.boyle boyle nelere alerjisi oldugunu anladim biliyorum artik.ben suan sadece patatesle besleniyorum.kizartma haslama kavurma falan.pirasa falan da yiyorum pirinc atiyorum icine.

Yani kısacası deneyerek nelere alerjisi olduğunu kendin öğreneceksin canim.cok zor gunlerdi benim icin

Back