• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kizlar bana bi sebze yemegi oneriniz var mi cok açım ya :KK43: ekmeksiz yenebilecek icine pirinc girebilen?pirasa ve ispanak yemekten bi hal oldum.patates te sütümu azaltiyor.:KK43:

Mücver geldi aklıma kuzum yumurtasız da olur sanırım..
Bir de semizotu çorbası olabilir

Çok geçmiş olsun bizede dün doktor neocate önerdi neden tadi o kadar kötü ki ya biz eczaneye sipariş verdik 4-5 gibi gelecek nasıl içecek oğlum onu ya iyice cnm sıkıldı :/

Sağolasın canım ya inşallah içer

Ben dedim kaka uzuyor fln diye kilo da almıyor tahlil istedi. Bence senin sütün yeterli kilo alır almamış olursa sende tahlil iste bence çocuk kilo almamış diyip hemen mamaya başlama
Dediğin iyi oldu kuzum bende sorarm doktoruma bunu
Kizlar bana bi sebze yemegi oneriniz var mi cok açım ya :KK43: ekmeksiz yenebilecek icine pirinc girebilen?pirasa ve ispanak yemekten bi hal oldum.patates te sütümu azaltiyor.:KK43:
Patlican yiyebiliyomusun kuzum, patlican kabak az salça ve prinç koyarsan doyurucu olur. Kabak dolması olur, taze fasulye falan yiyebiliyo musun

Ymuurtasiz nasil yapiliyo gözünü sevim bi tarif ver be kuzum.o kadar acim ki melisayi yiycem simdi :))

Bir-İki tane kabak rendele az bekle sulansın sonra içine taze soğan taze nane tuz karabiber aldığı kadar da un koy karıştır sonra tavada az yağda kaşık kaşık döküp arkasını önünü pişir canım melisayı da tatlı niyetine yersin :)

Kabak yemeği yapabilirsin canım icine biraz sarimsak dereotu ve pirinc koyabilirsin.
Brokoli karnibahar ve havucu haslayip uzerine zeytinyagi ve limon katıp yiyebilirsin.
Evde kendin ekmek pisirmeyi de deneyebilirsin normal ekmek yiyemiyorsan.
Ben havuçlu karnibahar da yapıyorum normal yemek olarak onu da deneyebilirsin.

Akil vermis gibi olmym ama vazgecirilvek bir durum degil.oral donem baslangicinda once eller kesfediliyor 16.haftadan sonra bilincli kavrama baslayinca da kesfettigi elleriyle tutabildigi her seyi agzina sokmaya baslayacak.eldiven giydirerek dogal gelisim surecindeki infe motor becerisi gelisimini sekteye ugratmis oluyorsun.cok fazla kitap var ama en basit ve eglenceli anlatim diliyle cocugumla evdeyim ozge selcuk bozkurtun kitabini inceleyebilirsin.aylara gore gelisimi basitce anlatiyor ve keyifli yonlendirmeler yapiyor.artik mide kapasiteleri acliga dayanabilecek kadar gelisti muhtemelen ellerini acliktan emmiyordur
Canım benim ben senin yorumlarını dikkate alan biriyimcanım benim
Akil vermis gibi olmym ama vazgecirilvek bir durum degil.oral donem baslangicinda once eller kesfediliyor 16.haftadan sonra bilincli kavrama baslayinca da kesfettigi elleriyle tutabildigi her seyi agzina sokmaya baslayacak.eldiven giydirerek dogal gelisim surecindeki infe motor becerisi gelisimini sekteye ugratmis oluyorsun.cok fazla kitap var ama en basit ve eglenceli anlatim diliyle cocugumla evdeyim ozge selcuk bozkurtun kitabini inceleyebilirsin.aylara gore gelisimi basitce anlatiyor ve keyifli yonlendirmeler yapiyor.artik mide kapasiteleri acliga dayanabilecek kadar gelisti muhtemelen ellerini acliktan emmiyordur
Canım benim çok sağol ben senin yorumlarını dikkate alan biriyim . hatta sen yazmadıkça ban dan dolayı üzülüyordum. Dün aklam doktoruda aynını söyledi ama işte çevremdekiler parmağa alışırsa ilkokulda bile emer ddeyince korktum

YAlnız olmadığıma sevindim ama çaresinin olmadığına da üzüldüm :)))) sizler de ayni şeylerden muzdaripmişsiniz normalde hiç ağlayan bir bebek değil o yüzden çok panik oluyorum sanırım ilk başta bi yerini fln acıttım sandım böle iç çeke çeke ağlayınca demekki çıplak seviyor yandık :))) teşekkür ederim yorumlarınız için artık bi süt olayını deneyeceğim banyodan önce emzirme olmadı bende çıngırakla fln oyalamaya çalışcaz
Demekki yikanmayi ciplak olmayi seviyor kuzucuk :) benim kizda tam tersi.bir banyo yaptir kiyameti koparır.inan her banyo iskence.aglamaktan sesi gider.kurulayinca üstünü giydirirken susar.neden sevmiyor suyu anlamadim.dogdugundan beri oyle

Benimki de oyle.ama.benimki.genel.olarak giyinmeye karsi :) bezini degistirirken de oyle acinca cok mutlu baglayip.giydirirken etini kopariolar sanki. Banyoya bayilio.ama.giyinmek iskence bende cingirakla falan oyaliorum.giydirirken

Aynı sorunu yaşıyoruz. Banyoda gıkı çıkmaz, havluya sarıp içeri girince başlıyor ağlamaya. Üstünü giydirene kadar üç dört kez kucağa alıp ara veriyoruz. En son bitap düşmüş bir halde memede uyuyor. Ben de deniyim bakalım, emzirip banyo ettirmeyi, belki açlığa dayanamıyor. Belki de sudan çıkmak istemiyor :) ama genel olarak giyinmeyi sevmiyor. Bez değiştirme esnasında da aynı şekilde, çıkarırken iyi, bağlarken ağlıyor hep

Dediğin iyi oldu kuzum bende sorarm doktoruma bunu

Patlican yiyebiliyomusun kuzum, patlican kabak az salça ve prinç koyarsan doyurucu olur. Kabak dolması olur, taze fasulye falan yiyebiliyo musun

Bir-İki tane kabak rendele az bekle sulansın sonra içine taze soğan taze nane tuz karabiber aldığı kadar da un koy karıştır sonra tavada az yağda kaşık kaşık döküp arkasını önünü pişir canım melisayı da tatlı niyetine yersin :)

Kabak yemeği yapabilirsin canım icine biraz sarimsak dereotu ve pirinc koyabilirsin.
Brokoli karnibahar ve havucu haslayip uzerine zeytinyagi ve limon katıp yiyebilirsin.
Evde kendin ekmek pisirmeyi de deneyebilirsin normal ekmek yiyemiyorsan.
Ben havuçlu karnibahar da yapıyorum normal yemek olarak onu da deneyebilirsin.
Allah razi olsun canlar,sayenizde bir haftalik bi menu cikarabilirim.insan birsey yemeyince kafasi da calismiyor aklima gelmiyor hic bir yemek :(

Kizlar acaba şu aventin buharli pisiricisini alsam mi?hem melisaya ek gida icin,hemde kendim icin ne dersiniz? :) fiyatı biraz pahali ama,ise yarayan birsey baya

Allah razi olsun canlar,sayenizde bir haftalik bi menu cikarabilirim.insan birsey yemeyince kafasi da calismiyor aklima gelmiyor hic bir yemek :KK43:

Kizlar acaba şu aventin buharli pisiricisini alsam mi?hem melisaya ek gida icin,hemde kendim icin ne dersiniz? :) fiyatı biraz pahali ama,ise yarayan birsey baya

Ben ilk oğlumda tencere için buhar pişirme aparatı oluyor ondan kullanmıştım canım. Bence çok para vermeye gerek yok aparat da iş görür

Peki buharda haslayinca blenderdan mi geciriyordun kuzum? Meyve purelerini nasil yapiodun?

Meyveyi cam rendeyle rendeleyip çiğ olarak veriyordum canım pişirince sevmemişti. Onun dışında çorbaları blenderdan geçiriyordum ama genelde buharda pişen sebzeleri direkt eline veriyordum
İlk baş zaten ek gıda ana öğün bile değil ara öğün olarak çok çok az tüketiliyor 1 yaşından sonra da biz ne yiyorsak ona da içinden yiyebileceği şeyleri vermeye başladım ona özel yapmadım yani

Allah razi olsun canlar,sayenizde bir haftalik bi menu cikarabilirim.insan birsey yemeyince kafasi da calismiyor aklima gelmiyor hic bir yemek :KK43:

Ben almam sahsen ama alacaksan da e bebek indirimini bekle de öyle al bari. Buarada yaprak sarma kuru biber ve patlican dolması da yapabilirsin o yeni geldi aklima

Ben pek becerikli ve eli çabuk değilim mutfak konusunda, ek gıda zamanı zorlanmamak için alacağım. Ebebekte bu gece 12’ de indirim başlayacak.519 lira sanırım şimdi indirimle 300 lere inecek.

Ben pek becerikli ve eli çabuk değilim mutfak konusunda, ek gıda zamanı zorlanmamak için alacağım. Ebebekte bu gece 12’ de indirim başlayacak.519 lira sanırım şimdi indirimle 300 lere inecek.
380 e iniyormus.bende almayi düşünüyorum.bende eli cabuk degilim maalesef.380 lira da cok diyorlar.ama napim.zaten alerjiden birsey yiyemiyorum.halsizim.birde usengeclik oluyo.alicam el mahkum :(

Meyveyi cam rendeyle rendeleyip çiğ olarak veriyordum canım pişirince sevmemişti. Onun dışında çorbaları blenderdan geçiriyordum ama genelde buharda pişen sebzeleri direkt eline veriyordum
İlk baş zaten ek gıda ana öğün bile değil ara öğün olarak çok çok az tüketiliyor 1 yaşından sonra da biz ne yiyorsak ona da içinden yiyebileceği şeyleri vermeye başladım ona özel yapmadım yani
anladim kuzum sagolasin ❤

Ben almam sahsen ama alacaksan da e bebek indirimini bekle de öyle al bari. Buarada yaprak sarma kuru biber ve patlican dolması da yapabilirsin o yeni geldi aklima
ah onlari yapabilecek halim olsa keske canim,senin şu patatesli baharatli börek olsa ne iyi giderdi:KK51:senden o tarifi ogrendigim gunden beri hep oyle yapiyordum.ama simdi onlar falan yasak bana.sadece alerji icin degil, dogumdan sonra olusan makat rahatsizligim yuzunden de yiyemiyorum.saglikli gunlerimi de ozledim:KK51:

Bende egenin gazından dlayı çoğu şeyi yemiyorum canım bide süt azaltıyo vs diye diye çoğu şeyi yemiyorm. Mantarı renkli biberler ve bol soğanla yahni yapabilirsin, tarhana çorbası içebilirsin. Ezogelin çorbasıda. Aklıma geldikçe yazarım bende sana bi ara bende hiç bişey aklıma gelmiyo diye aç geziyodm yemeye yemeye yemekleri unutmuştum. Daha yeni yeni zihnimde canlanıyo yemekler :)

Back