• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
anladim kuzum sagolasin ❤

ah onlari yapabilecek halim olsa keske canim,senin şu patatesli baharatli börek olsa ne iyi giderdi:KK51:senden o tarifi ogrendigim gunden beri hep oyle yapiyordum.ama simdi onlar falan yasak bana.sadece alerji icin degil, dogumdan sonra olusan makat rahatsizligim yuzunden de yiyemiyorum.saglikli gunlerimi de ozledim:KK51:
Allah şifa versin canım inşallah çabucak sağlığına kavuşursun da afiyetle yersin canının istediklerini. Buarada böreğimi hatirlayan birinin çıkmasına sevindim :KK49::hamarat:

Allah şifa versin canım inşallah çabucak sağlığına kavuşursun da afiyetle yersin canının istediklerini. Buarada böreğimi hatirlayan birinin çıkmasına sevindim :KK49::hamarat:
Allah razi olsun canim benim insallah,o borek unutulur mu hic.kac kere yapip yemistim gunlerce üst uste.tadi hala damagimda :KK36:

Bende egenin gazından dlayı çoğu şeyi yemiyorum canım bide süt azaltıyo vs diye diye çoğu şeyi yemiyorm. Mantarı renkli biberler ve bol soğanla yahni yapabilirsin, tarhana çorbası içebilirsin. Ezogelin çorbasıda. Aklıma geldikçe yazarım bende sana bi ara bende hiç bişey aklıma gelmiyo diye aç geziyodm yemeye yemeye yemekleri unutmuştum. Daha yeni yeni zihnimde canlanıyo yemekler :)
Hay aklınla bin yaşa canım,mantar sote yanında pirinç pilavı 10 numara olur.hic aklıma gelmiyor bunlar.sagolasın canım benim.sımdı kalkıp mecburen fırında patates yapsam.sutumu azaltıyor ama cok açım.alışverişe de çıkamadık.yarın mücver sebze yemekleri falan yapmam.mantarsote de yapabilirim

Amin inşallah sizde sağlıkla büyütün inşallah..
Sizin bebeğinizle tuvalet iletişiminiz çok hoşuma gitti ben de araştırmaya başladım umarım bizde aynı iletişimi kurabiliriz.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Beni de düşündüren eşimle benim iri olmamız sanırım..
Yazılanlardan yola çıkarak birkaç tulumu -özellikle kalıbını küçük gördüğüm - 3/6 ile değiştireceğim.
Soğukta olsa kurutma makinam olduğu için o kısımda rahatım çok şükür..

Tuvalet iletişimi için ilk günler kendinizi yormayın. İlk 3 ay çok belli ediyorlar kakalarını. Uykudan uyandığında tutun varsa 30 sn içinde yapar ;) tavsiyem tuvalete götürmek yerine odanızda bi kaba yaptırın. İlk günler çok zor oluyor lohusalık yorgunluk vs. Millete de bakmayın bi sürü laf söylüyolar bu yaşta olmaz zararlı falan diye. Tuvalet iletişimi eğitim değildir :)

380 e iniyormus.bende almayi düşünüyorum.bende eli cabuk degilim maalesef.380 lira da cok diyorlar.ama napim.zaten alerjiden birsey yiyemiyorum.halsizim.birde usengeclik oluyo.alicam el mahkum :KK43:

İkinci el aldım ben 200 tl
Sıfır gibi :)

İyi geceler kızlar bir sorunum var ya bebeğim 3 yıkamadır üstünü
Giydirirken hatta bezini takar takmaz ağlamaya başlıyor katılıyor banyo yaparken bişe yok çıktığında da bişe yok ama giydirmeye başladığımda kıyamet kopuyor valla yıkamaya korkar oldum başına böyle bişe gelen var mı ? Annem aç
Olabilir dedi bir dahaki banyodan hemen önce emzircem ama sanmıyorum kucakta susuyor sadece

Acıkıyordur
Benim kızım da banyodan sonra anında ve aşırı bir acıkma yaşıyor. Bazen daha giydirmeden emziriyorum. Banyodan önce emzirme rahatsız oluyolarmış
Aslında mesela 2 saatte bir emiyorsa emdikten 1 saat sonra banyo yaptır. Ne çok tok ne aç olacak

Merhabalar bende Kasım annesiyim hamile kaldığım günden beri sürekli burayı takip ettim Rabbim tüm bebekleri kötülüklerden hastalıklardan korusun inşallah. Sizlere bi sorum olcakti bebeğim iki haftadır sürekli emmek istemiyor yaklastiriyorum ağlamaya başlıyor sonra uyuyor 2 dakika uyanınca kendi alıyor sürekli yapıyor bunu ne yapmalıyım acaba bu meme reddi mi oluyor acaba?

3. Ayda çevrenin farkına varıp dikkatleri dağılıyormuş

Tuvalet iletişimi için ilk günler kendinizi yormayın. İlk 3 ay çok belli ediyorlar kakalarını. Uykudan uyandığında tutun varsa 30 sn içinde yapar :KK66: tavsiyem tuvalete götürmek yerine odanızda bi kaba yaptırın. İlk günler çok zor oluyor lohusalık yorgunluk vs. Millete de bakmayın bi sürü laf söylüyolar bu yaşta olmaz zararlı falan diye. Tuvalet iletişimi eğitim değildir :)

İkinci el aldım ben 200 tl
Sıfır gibi :)
Kullandın mı hiç ?nasıl güzel mi anlatıldığı kadar varmı :) bende yenı aldım 380 e.bı kaç güne elimde olur

Kullandın mı hiç ?nasıl güzel mi anlatıldığı kadar varmı :) bende yenı aldım 380 e.bı kaç güne elimde olur

Alerji için çok geçmiş olsun ya
Bizim de alerji şüphesi var
Kaka mukuslu, gizli kan varmış az miktarda
Ben gözümle görmedim ama doktor görürsen alerji birimine git dedi. Kilo alımını az buluyorlar.
2 ay 3 haftalıkken 4800 idi
Doğum 3250

Durmadan patates haşlıyoruz :KK70:
20 dkda pişiriyor patatesi
Şimdi karnabahar havuç falan deneyeceğiz :)
Seversin bence çok güzel
Hadi ya 20 dakkada patates cok iyiymiş canım ya.iyiki almışım o zaman.pişman olmayacagım bi ürün belli ki.kızıma sebze püresi çorba meyve püresi falan yaparım.gerci meyve için cam rende aldım ama olsun.ikisindede yaparım.icinde et balık falanda pişiriliyormuş ama ben pişirmem herhalde

Hay aklınla bin yaşa canım,mantar sote yanında pirinç pilavı 10 numara olur.hic aklıma gelmiyor bunlar.sagolasın canım benim.sımdı kalkıp mecburen fırında patates yapsam.sutumu azaltıyor ama cok açım.alışverişe de çıkamadık.yarın mücver sebze yemekleri falan yapmam.mantarsote de yapabilirim
Bende patatesin süt azalttığını sendn öğrendim canım ki dün patates yemeği yapmıştım ve zararı yok diye patatesi çok tüketiyodum. Dün yemedim yemekten :KK51:
Ne zormuş ya ince eleyip sık dokumak lazım:KK43:

Acıkıyordur
Benim kızım da banyodan sonra anında ve aşırı bir acıkma yaşıyor. Bazen daha giydirmeden emziriyorum. Banyodan önce emzirme rahatsız oluyolarmış
Aslında mesela 2 saatte bir emiyorsa emdikten 1 saat sonra banyo yaptır. Ne çok tok ne aç olacak

3. Ayda çevrenin farkına varıp dikkatleri dağılıyormuş
Meme reddi olmasin inşallah da istediği yere baksın teşekkür ederim su serptiniz içime :)

Alerji için çok geçmiş olsun ya
Bizim de alerji şüphesi var
Kaka mukuslu, gizli kan varmış az miktarda
Ben gözümle görmedim ama doktor görürsen alerji birimine git dedi. Kilo alımını az buluyorlar.
2 ay 3 haftalıkken 4800 idi
Doğum 3250
Canım alerji testleri de doğru sonuç vermiyor bebeklerde.bizde deri testi yapıldı.sut ürünleri ve yumurta alerjisi çıktı.kırmızı et ve tavukta yasak.ama bunların haricindede kızımın tahine ve buğdaya alerjisi olduğunu gözlemledim.deneyerek buldum çoğunu.simdi hiçbirini yemiyorum.sadece sebze ve meyve.bebegim ayan rahat Allah’a şükür.kilo Almayada başladı.en son 5100 dü.hic ilerlemiyordu.alerjen gıdaları kestim 6 100 olmuş

Bende patatesin süt azalttığını sendn öğrendim canım ki dün patates yemeği yapmıştım ve zararı yok diye patatesi çok tüketiyodum. Dün yemedim yemekten :KK51:
Ne zormuş ya ince eleyip sık dokumak lazım:KK43:
Bende patates cok yiyodum canım sütüm cok azalmıştı.sagolsun bi arkadaş uyardı beni.nişastalı olduğu için azaltıyormuş.sonra kestim patatesi sütüm birden çoğaldı

Bende patates cok yiyodum canım sütüm cok azalmıştı.sagolsun bi arkadaş uyardı beni.nişastalı olduğu için azaltıyormuş.sonra kestim patatesi sütüm birden çoğaldı
Ay çok sağol canım ya zaten biz mamayla büyüdük, daha 3 hfta olmadı mamayı azaltalı. Belki ondan azdı sütüm bilemedimki inşallah benmkide artar güzelce.

Dün kv geldi sütüm azaldı resmen ya. Hıçkıran bebeğe limon verelim kesilsin diyo. Ben wcdeyken eşime söylemiş allahtan o da uymamış anasına. Biz bizimkilere yapıyoduk diyo, o sizinkilermiş bu benimki dedim aldım çocuğu. 2 yüz verdim şaştı iyice

Ya bende nanenin süt azalttığını duydum 2 aylik iğnesinde ebemiz de maydanoz sütü azaltıyor dedi acaba bilginiz varmı doğru mu doktorlar bile çelişkiye düşmüş doktorun biri çoğaltır diyo biri azaltır hangisine inancami şaşırdım.

Ya bende nanenin süt azalttığını duydum 2 aylik iğnesinde ebemiz de maydanoz sütü azaltıyor dedi acaba bilginiz varmı doğru mu doktorlar bile çelişkiye düşmüş doktorun biri çoğaltır diyo biri azaltır hangisine inancami şaşırdım.
Maydonoz, nane, aşırı tuz azaltır canım sütü

Maydonoz, nane, aşırı tuz azaltır canım sütü
Demekki doğruymuş teşekkür ederim yemiyorum artık asla:) benim oğlumun adida Yusuf sizlerin sürekli süt arttırmak için yaptıklarınızı yaptım ben de buradan çok şey öğrendim:) belki yapiyosunuzdur bilmiyorum ama hurma incir havuç kaynatıp blendirdan çekip içecek gibi içiyorum 3 gündür birini emerken birinden akıyor belki sizde de işe yarar:)

Ay çok sağol canım ya zaten biz mamayla büyüdük, daha 3 hfta olmadı mamayı azaltalı. Belki ondan azdı sütüm bilemedimki inşallah benmkide artar güzelce.

Dün kv geldi sütüm azaldı resmen ya. Hıçkıran bebeğe limon verelim kesilsin diyo. Ben wcdeyken eşime söylemiş allahtan o da uymamış anasına. Biz bizimkilere yapıyoduk diyo, o sizinkilermiş bu benimki dedim aldım çocuğu. 2 yüz verdim şaştı iyice
Sende sagol canim.her emzirmenin ardindan duzenli bi sekilde sagma makinesiyle sagarsan daha da cogalir.

Aman verme oyle seyler.en dogrusunu yapiyosun.ben dogum yaptigimda gorumcem ve kaynana esime sekerli su verin cocuga demis.oldu canim,duyunca delirdim.esiminde kafasına yatmis belliki verelim dedi durdu.vermedim tabiki.ilk 3 gun emzirmeyi beceremedigim icin sütum inmemisti.bende mama vermistim.cok şükür sariliktan kurtulmustuk

Back