• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ya bende nanenin süt azalttığını duydum 2 aylik iğnesinde ebemiz de maydanoz sütü azaltıyor dedi acaba bilginiz varmı doğru mu doktorlar bile çelişkiye düşmüş doktorun biri çoğaltır diyo biri azaltır hangisine inancami şaşırdım.
Maydanoz ve patatesin kesin azalttığını biliyorum canim ama digerleri hakkinda bi fikrim yok

Rabbim nasip etsin en hayırlı zamanda canım :)
Merhaba ben size bişey sormak istiyorum benim ilk bebeğim kız şimdi kocaman oldu 8 yaşında şimdi ki bebeğim oğlan etrafimdaki bebeklerde hep kız bu yüzden erkek bebeğin pipisi nasıl temizlenir bilmiyorum hiç bi kere hemşireye sordum bişey yapmana gerek yok dediler eşimin arkadaşı pipisini dışa çevirmen lazım dedi bi kere denedim korktum yapamadım gerçekten çevirmem mi lazım.?

Merhaba ben size bişey sormak istiyorum benim ilk bebeğim kız şimdi kocaman oldu 8 yaşında şimdi ki bebeğim oğlan etrafimdaki bebeklerde hep kız bu yüzden erkek bebeğin pipisi nasıl temizlenir bilmiyorum hiç bi kere hemşireye sordum bişey yapmana gerek yok dediler eşimin arkadaşı pipisini dışa çevirmen lazım dedi bi kere denedim korktum yapamadım gerçekten çevirmem mi lazım.?

Sünnet yaptırırsın temizlik derdi olmaz canım. Sünnetsizse üstteki deriyi dikkatlice aşağı doğru sıyırırsan zaten ucu açılır ucunu silersin. Tabi bunu her dakika yapmaya gerek yok. Ben sadece kakası öne bulaşınca içine kaçmışsa diye kontrol amaçlı yapıyordum. Sünneti en kısa zamanda yaptırmanız tavsiye ederim.

Sünnet yaptırırsın temizlik derdi olmaz canım. Sünnetsizse üstteki deriyi dikkatlice aşağı doğru sıyırırsan zaten ucu açılır ucunu silersin. Tabi bunu her dakika yapmaya gerek yok. Ben sadece kakası öne bulaşınca içine kaçmışsa diye kontrol amaçlı yapıyordum. Sünneti en kısa zamanda yaptırmanız tavsiye ederim.
Anladım çok teşekkür ederim :) karar veremedik hala sünnet işine ama aklımızda yaptırcaz inşallah en kısa zamanda.

Bende patatesin süt azalttığını sendn öğrendim canım ki dün patates yemeği yapmıştım ve zararı yok diye patatesi çok tüketiyodum. Dün yemedim yemekten :KK51:
Ne zormuş ya ince eleyip sık dokumak lazım:KK43:
ay ben bilmiyordum patatesin sütü azalttığını :/ neden ki? Bilen var mı? ben severim patatesi yaaa

Anladım çok teşekkür ederim :) karar veremedik hala sünnet işine ama aklımızda yaptırcaz inşallah en kısa zamanda.

Ne kadar erken o kadar iyi canım bak ilk oğlum 3 buçuk aylıktı ikincisi 30 günlük oldu kesinlikle arada fark var. Hele hele emeklemeden kesin yaptırın derim.

Demekki doğruymuş teşekkür ederim yemiyorum artık asla:) benim oğlumun adida Yusuf sizlerin sürekli süt arttırmak için yaptıklarınızı yaptım ben de buradan çok şey öğrendim:) belki yapiyosunuzdur bilmiyorum ama hurma incir havuç kaynatıp blendirdan çekip içecek gibi içiyorum 3 gündür birini emerken birinden akıyor belki sizde de işe yarar:)
Aa ne güzel Adaşız demekki :)) adlarıyla büyüsünler inşallah. Ben önceden hurma kuru üzüm kuru kayısı yapıyodum bıraktım artık, incirlisini deniyim bari pek yaramadı sanki işe yada ben anlamadm bilmiyorum inşallah yarar :)
Sende sagol canim.her emzirmenin ardindan duzenli bi sekilde sagma makinesiyle sagarsan daha da cogalir.

Aman verme oyle seyler.en dogrusunu yapiyosun.ben dogum yaptigimda gorumcem ve kaynana esime sekerli su verin cocuga demis.oldu canim,duyunca delirdim.esiminde kafasına yatmis belliki verelim dedi durdu.vermedim tabiki.ilk 3 gun emzirmeyi beceremedigim icin sütum inmemisti.bende mama vermistim.cok şükür sariliktan kurtulmustuk
Emdikten sonra sağmaya fırsatm kalmıyor ki canım ya sürekli emziriyorum bende. Bu kvler değişikler ya :/ bizde sarılık olduk kg kaybettik dite mamaya başladık bidaha kurtulamadık. İnşallah bu ay güzel kg alırda mama tamamen çıkar hayatımızdan
ay ben bilmiyordum patatesin sütü azalttığını :/ neden ki? Bilen var mı? ben severim patatesi yaaa
Bende googledan araştırdım canım nişastasından dolayıymış

Bende patates cok yiyodum canım sütüm cok azalmıştı.sagolsun bi arkadaş uyardı beni.nişastalı olduğu için azaltıyormuş.sonra kestim patatesi sütüm birden çoğaldı
o zaman tüm nişastalı gıdalar da öyle demi. ay biz ne yiyeceğiz ya :KK43:

o zaman tüm nişastalı gıdalar da öyle demi. ay biz ne yiyeceğiz ya :KK43:
Bende anlamadim canim.ben zaten alerjiden dolayi hicbirsey yiyemiyorum.aç geziyorum kemiklerim sayılıyor artik.bu sabah yine tartildim 65 kilodan 56.5 e düşmüşüm 1 ayda.ee süt te verince vücut zayifliyo.hergun spor yapsaydim bu kadar zayiflayamazdim herhalde

Ne kadar erken o kadar iyi canım bak ilk oğlum 3 buçuk aylıktı ikincisi 30 günlük oldu kesinlikle arada fark var. Hele hele emeklemeden kesin yaptırın derim.
Eşim kıyamıyor sanırım biraz daha dursun diyor bende hemen olsun istiyorum bakalım randevu aldık artık sıra ne zaman gelirse inşallah kolay geçer :)

Aa ne güzel Adaşız demekki :)) adlarıyla büyüsünler inşallah. Ben önceden hurma kuru üzüm kuru kayısı yapıyodum bıraktım artık, incirlisini deniyim bari pek yaramadı sanki işe yada ben anlamadm bilmiyorum inşallah yarar
Evet adaş lar :) amin inşallah rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın sağlıklı sıhhatli buyusün ler inşallah herkezin bebeği. Bende 3 gündür ise yaradi takla at sütun olacak desinler onu da yaparım inanin :)

Aa ne güzel Adaşız demekki :)) adlarıyla büyüsünler inşallah. Ben önceden hurma kuru üzüm kuru kayısı yapıyodum bıraktım artık, incirlisini deniyim bari pek yaramadı sanki işe yada ben anlamadm bilmiyorum inşallah yarar :)

Emdikten sonra sağmaya fırsatm kalmıyor ki canım ya sürekli emziriyorum bende. Bu kvler değişikler ya :/ bizde sarılık olduk kg kaybettik dite mamaya başladık bidaha kurtulamadık. İnşallah bu ay güzel kg alırda mama tamamen çıkar hayatımızdan

Bende googledan araştırdım canım nişastasından dolayıymış
tamam canım çok teşekkür ederim artık yemeyiveririz napalım bebişler sağ olsunlar

Bende anlamadim canim.ben zaten alerjiden dolayi hicbirsey yiyemiyorum.aç geziyorum kemiklerim sayılıyor artik.bu sabah yine tartildim 65 kilodan 56.5 e düşmüşüm 1 ayda.ee süt te verince vücut zayifliyo.hergun spor yapsaydim bu kadar zayiflayamazdim herhalde
ya okudum yazdıklarını yaşadıklarını üzüldüm inan. Allah yardımcın olsun. senin durumun daha zor :( takviye birşeyler mi alsan acaba? doktoruna sorsan. zade vital'in takviyeleri var bakmak istersen belki iyi gelir ya en azından enerjin artsın biraz çok güçsüzsündür sen

Kızlar bugün 2.ay aşılarımızı olduk.ateşine saatte bir mi bakmam gerekir? Hemen ateş yapıyomu yoksa akşamüstü falan mı başlar bide calpol bi çay kaşığımı veriyoruz ateşi yükseldiğinde

ya okudum yazdıklarını yaşadıklarını üzüldüm inan. Allah yardımcın olsun. senin durumun daha zor :KK43: takviye birşeyler mi alsan acaba? doktoruna sorsan. zade vital'in takviyeleri var bakmak istersen belki iyi gelir ya en azından enerjin artsın biraz çok güçsüzsündür sen
Cok sağol canım,haklısın bi takviye almam şart.yoksa bu gidişle zor yani yürümez.cok güçsüzüm evet :( yavrum benim sütüme muhtaç.alerjik mamayı sevmiyor hiç yaramadı bize.bebeğim hergun kabızdı.zor gunlerdi.o yuzden gittiği yere kadar bu şekilde gidicem artık

Kızlar bugün 2.ay aşılarımızı olduk.ateşine saatte bir mi bakmam gerekir? Hemen ateş yapıyomu yoksa akşamüstü falan mı başlar bide calpol bi çay kaşığımı veriyoruz ateşi yükseldiğinde
Evet 1 cay kaşığı.hemen olmaz kontrol edersin zaten.2.ay aşısında ateş olmamıştı kızımda. Ama 4.ay aşısı cok fena ateş yapmıştı.

Beş tane hurma içini açıyorum çekirdeğini çıkarıyorum 3 kuru inciri ortan bölüyorum bi tane havucu soyup doğuyorum kaynatiyorum bunları suyuyla birlikte ezip içecek gibi içiyorum girip çıkıp.
Akşam eşime incir aldırayımda yapıyım canım ya bugün resmen hiç sütüm yok :/
Her bebekte ateş yapmıyo canım. Yaparsa yarım çay kaşığı dedi bize dr. Ama gerekmedikçe verme düşürmeye çlış önce istersen

Akşam eşime incir aldırayımda yapıyım canım ya bugün resmen hiç sütüm yok :/

Her bebekte ateş yapmıyo canım. Yaparsa yarım çay kaşığı dedi bize dr. Ama gerekmedikçe verme düşürmeye çlış önce istersen
Yakın olsaydık verirdim:) bide şey diyorum benimki kavga dövüş emiyor bu aralar ama emdikten sonra gazını alıyorum yatıriyorum mutfağa gidiyorum aaa süt indi göğsüm doldu tekrar acıkma saati geldiğinde cab cub emiyor buda ise yaradi bende :)

Back