• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kizlar herkese selamlar :) ucuncu atagi yasayanlariniz var mi? Biz onikinci haftadayiz ve fenaliklar gecirmek uzereyim. Dogru duzgun uyumuyor, gogsumu cekistirip emmiyor.. kalksam suc otursam suc. Birseyi begendiremedik kizima. Mum diktiriyor resmen :)
Pozitif cok degisiklikler var ama huysuzlugu canimiza okuyor yani..
Olcak o kadar annesi hem zihinsel hem fiziksel gelisimi ayni anda yasadigi ilk sıcrama normal :)

Kızlar doktordan çıktık. Süt alerjisi üzerine durdu. Zaten bekliyordum alerjik çocuklarda (özellikle şarışınlarda) aynı bu şekilde ilerliyor alerji dedi. Şimdilik bütün süt ve süt ürünlerini yasakladı (peynir, tereyağı vs) bir de kaka tahlili istedi. Mikrobik mi, alerjik mi bakacağız dedi.

Bir de kanlı kaka yapan bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş. Son araştırmalar bu şekilde dedi doktorumuz. Ablam sordurdu, benim aklıma gelmemişti sormak. Size de söyleyelim dedik kızlar, bebekleri kanlı kaka yapanlar mutlaka doktorunuza sorun.
Sen ilk dozu yaptirdin mi canim

Kizlar benim bebegim 4 bucuk aylik olmak üzere.2 aydir bu alerji sorunuyla ugrasiyorum.ilk basta kakasinda kan gormemle basladi olay.ensesinde kizarikliklar.surekli kasinmalar.ve hic kilo alamamasi da cabasi.1 ayda 100 gr almisti yavrum.

Doktor süt alerjisi olabilir hemen sut ve sut ürünlerini kes dedi. Icine süt giren hersey peynir tereyagi ayran kek ekmek hepsi.firindaki ekmegin icinde bile süt varmis megersem.yine ayni sekilde marketlerde satilan tam tahilli ekmeklerin icindede.hepsini denedim.maalesef bebegimin alerjisi geçmiyordu.hatta oyle kötü oldu ki yavrum,gecmeyen bi ishal,yemyesil kanli kaka,poposunda catlaklar...cok kötü zamanlardi.

Hemen doktor universite hastanesine sevk etti.diyarbakira gittik.bebegime deri testi yapildi.süt ve süt urunleri,yumurta alerjisi çıktı.hatta capraz reaksiyon nedeniyle tavuk ve kirmizi et de yasak.tahin de ayni sekilde.eger gecmeyen alerji varsa bebeginizde bu besinleri de kesin

Kizlar benim bebegim 4 bucuk aylik olmak üzere.2 aydir bu alerji sorunuyla ugrasiyorum.ilk basta kakasinda kan gormemle basladi olay.ensesinde kizarikliklar.surekli kasinmalar.ve hic kilo alamamasi da cabasi.1 ayda 100 gr almisti yavrum.

Doktor süt alerjisi olabilir hemen sut ve sut ürünlerini kes dedi. Icine süt giren hersey peynir tereyagi ayran kek ekmek hepsi.firindaki ekmegin icinde bile süt varmis megersem.yine ayni sekilde marketlerde satilan tam tahilli ekmeklerin icindede.hepsini denedim.maalesef bebegimin alerjisi geçmiyordu.hatta oyle kötü oldu ki yavrum,gecmeyen bi ishal,yemyesil kanli kaka,poposunda catlaklar...cok kötü zamanlardi.

Hemen doktor universite hastanesine sevk etti.diyarbakira gittik.bebegime deri testi yapildi.süt ve süt urunleri,yumurta alerjisi çıktı.hatta capraz reaksiyon nedeniyle tavuk ve kirmizi et de yasak.tahin de ayni sekilde.eger gecmeyen alerji varsa bebeginizde bu besinleri de kesin

Çok geçmiş olsun kuzum. Allah yardımcınız olsun. Ne kadar süreli kestin peki bu gıdaları. Yani belli bir süre sonra geçer miymiş?

Yok canım zaten 3.ayda yapılıyordu, bizimki daha 2buçuk aylık yeni oldu. Kanlı kaka yaptığı için doktorumuz yapılmadığını söyledi. Bir sorun olmasa ben yaptıracaktım ama nasip değilmiş malesef.

Çok geçmiş olsun kuzum. Allah yardımcınız olsun. Ne kadar süreli kestin peki bu gıdaları. Yani belli bir süre sonra geçer miymiş?
sagolasin canim benim.ben bunlarin hepsini tamamen kestikten 20 gun sonra bebegim duzelmeye basladi yavas yavas.inek sütü alerjisi 1 yasindan sonra,digerleri ise 3 ay gectikten sonra gecebilirmis.bu arada bu rota asisini alerji uzmaniyla gorustum ben.kendi doktorumla da.bebegimin alerjisi rotadan once cikmisti zaten.her ikiside asiyi yaptirmam gerektigini soyledi.zaten var olan bi alerji oldugunu soylediler.rotanin cok buyuk bi etkisi olmayacagini soylediler.bende yaptirdim.extra birsey olmadi.zaten bi alerjisi vardi ve diyetle engellemeye calisiyorum

Canım çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun ne yiyip ne içiyorsun :(

Canım çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun ne yiyip ne içiyorsun :KK43:
Allah razi olsun kuzum.sorma valla hep açım.8 kilo verdim.bebegimde coklu gida alerjisi var.suan sadece pirasa ve ispanak yiyorum.icine pirinc atarak.bugday alerjisi de var.tek tip besleniyorum.zaten kahvalti yok.yumurta sucuk peynir bal ekmek domates hepsi alerjik.yedigimiz ekmegin icinde bile süt var.yani anlayacagin sabah aksam pirasa ispanak.baskada hicbirsey yemiyorum.ha bide meyve.o kadar.cok zor ama mecburum.yoksa Allah korusun bagirsaklarinda kalici sıkıntılar olusabilir.veya daha ciddi makat catlaklari olabilir.çünkü her gun ishaldi :(

İyi geceler kızlar bir sorunum var ya bebeğim 3 yıkamadır üstünü
Giydirirken hatta bezini takar takmaz ağlamaya başlıyor katılıyor banyo yaparken bişe yok çıktığında da bişe yok ama giydirmeye başladığımda kıyamet kopuyor valla yıkamaya korkar oldum başına böyle bişe gelen var mı ? Annem aç
Olabilir dedi bir dahaki banyodan hemen önce emzircem ama sanmıyorum kucakta susuyor sadece

İyi geceler kızlar bir sorunum var ya bebeğim 3 yıkamadır üstünü
Giydirirken hatta bezini takar takmaz ağlamaya başlıyor katılıyor banyo yaparken bişe yok çıktığında da bişe yok ama giydirmeye başladığımda kıyamet kopuyor valla yıkamaya korkar oldum başına böyle bişe gelen var mı ? Annem aç
Olabilir dedi bir dahaki banyodan hemen önce emzircem ama sanmıyorum kucakta susuyor sadece
Demekki yikanmayi ciplak olmayi seviyor kuzucuk :) benim kizda tam tersi.bir banyo yaptir kiyameti koparır.inan her banyo iskence.aglamaktan sesi gider.kurulayinca üstünü giydirirken susar.neden sevmiyor suyu anlamadim.dogdugundan beri oyle

Merhabalar bende Kasım annesiyim hamile kaldığım günden beri sürekli burayı takip ettim Rabbim tüm bebekleri kötülüklerden hastalıklardan korusun inşallah. Sizlere bi sorum olcakti bebeğim iki haftadır sürekli emmek istemiyor yaklastiriyorum ağlamaya başlıyor sonra uyuyor 2 dakika uyanınca kendi alıyor sürekli yapıyor bunu ne yapmalıyım acaba bu meme reddi mi oluyor acaba?

Allah razi olsun kuzum.sorma valla hep açım.8 kilo verdim.bebegimde coklu gida alerjisi var.suan sadece pirasa ve ispanak yiyorum.icine pirinc atarak.bugday alerjisi de var.tek tip besleniyorum.zaten kahvalti yok.yumurta sucuk peynir bal ekmek domates hepsi alerjik.yedigimiz ekmegin icinde bile süt var.yani anlayacagin sabah aksam pirasa ispanak.baskada hicbirsey yemiyorum.ha bide meyve.o kadar.cok zor ama mecburum.yoksa Allah korusun bagirsaklarinda kalici sıkıntılar olusabilir.veya daha ciddi makat catlaklari olabilir.çünkü her gun ishaldi :KK43:

İnşallah ek gıdaya geçene kadar iyileşir kuzucuk :( Allah yardımcın olsun canım benim

İnşallah ek gıdaya geçene kadar iyileşir kuzucuk :KK43: Allah yardımcın olsun canım benim
Sagol kuzum Allah razi olsun.ek gidada napicami düşünüyorum bende kara kara.ama maalesef inek sütü alerjisi en erken 1 yasindan once gecmiyormus.yogurt sütlü kaşık mamalari peynir yumurta vs veremiycem.mecburen sebze meyve puresi ve corba.buna da şükür

Sagol kuzum Allah razi olsun.ek gidada napicami düşünüyorum bende kara kara.ama maalesef inek sütü alerjisi en erken 1 yasindan once gecmiyormus.yogurt sütlü kaşık mamalari peynir yumurta vs veremiycem.mecburen sebze meyve puresi ve corba.buna da şükür

Keçi sütü keçi peyniri keçi yoğurdu filan da mı yasak canım? Benim büyük oğlum da 2buçuk yaşında ama ne zaman süt içse ishal oluyor ben çözümü keçi sütünde buldum

Bildiğim kadarıyla çoklu gıda alerjisi olan bebeklere 6. Aydan sonra devlet özel mama veriyor canım ek gıda yerine bu mama veriliyor. Eşimin kuzenide aynı sen gibiydi çok kg vermişti. Yumurta nın sadece ya sarısını ya beyazını yiyodu tam hatırlamıyorum. Fırından rica etmişlerdi ona özel sadece çavdarlı ekmek yapıyorlardı . Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor. Onunki 1,5 yaşındayken tamamen bitmişti kızı şimdi herşeyi yiyo maşallah seninki de uzun sürmez inşallah

Keçi sütü keçi peyniri keçi yoğurdu filan da mı yasak canım? Benim büyük oğlum da 2buçuk yaşında ama ne zaman süt içse ishal oluyor ben çözümü keçi sütünde buldum
Maalesef o da yasak kuzum.alerji uzmanina sordum bende keci sütü bazli mama veya keci sütünden peynir falan hepsi yasak.oda alerji yapiyormus.salih 2 yasini geçtiği icin keci sütü care olmus olabilir.ama bebege olur mu bilmiyorum.aslinda bi denesem diyorum ama korkuyorum.çünkü sütümden 20 gün gitmiyor o alerjenik protein.ve bebegim 20 gun ishal oluyor.mecburen maflor kullaniyorum.2 ay bi gecsin hele,ek gida da oyle yaparim artik napim :(

Bildiğim kadarıyla çoklu gıda alerjisi olan bebeklere 6. Aydan sonra devlet özel mama veriyor canım ek gıda yerine bu mama veriliyor. Eşimin kuzenide aynı sen gibiydi çok kg vermişti. Yumurta nın sadece ya sarısını ya beyazını yiyodu tam hatırlamıyorum. Fırından rica etmişlerdi ona özel sadece çavdarlı ekmek yapıyorlardı . Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor. Onunki 1,5 yaşındayken tamamen bitmişti kızı şimdi herşeyi yiyo maşallah seninki de uzun sürmez inşallah
Insallah canim benim.evet doktor bizede ozel mama icin rapor cikardi.neocate mama. Oyle bi mama ki,tadi da berbat kokusu da.ayrica bebegimi cok fena kabiz yaptigi icin kestim bende mamayi.sutumu artirmanin yollarini ariyorum.birsey yiyemeyince sut de gelmiyor pek ama ugrasiyorum.zaten bebegim emmiyor sagarak veriyorum.Allah razi olsun insallah biter gecer bir gun :(

Deri tepkileri genelde toz akar deterjan ve cesitli kimyasal alerjiler sebebiyle oluyor. Coresatin de cok masum bir krem degil zamaninda kortizon yok die kapis kapis gidiyordu ama sonra toplatilip kortizon icerdigi yazildi die biliyorum. Anti alerjik carsaf nevresim kullanmani oneririm. Onun disinda yumusatici kullanma, camasirlari cift durulama yap. Kurutma makinesi yoksa utusuz giydirme guvenilir markalarin atoderm serisi nemlendiricilerini kullanabilirsin. Besin alerjilerinde genellikle bagirsak tepkileri de goruluor. Birde soguk pres corek otu yagi alerjik reaksiyonlari azaltiyor. 5 yasindan once cocuklara verilmiyor. Ancak emziriyorsan sen icebilirsin.
Teşekkür ederim canım tavsiyelerini uygulayacağım. Zaten yumuşatıcı kullanmıyorum hatta kendi kıyafetlerimize bile. Yün,örgü ve triko giydirmiyorum. Birde fermuarlı olan ceketleri falan da kullanmıyorum çünkü o da yüzünü tahriş ediyor. Bioderma ya da mustela nın kremini almayı düşünüyorum kötüleşirse. İnşallah alerji ya da egzama değildir.
Corasatin pembe kortizonsuz kortizon olduğunu nereden çıkardınız
İnternetten araştırdığımda çıktı karşıma. Nerdeyse herkes çok masum bir ürün olmadığını yazmış.bende çekiniyorum açıkçası sürekli kullanımda zarar verebilir diye.

Back