- 3 Şubat 2016
- 418
- 549
- 103
Aynen canım iyi ki kk varBu grubu okumayı ve buraya yazmayı o yüzden önemsiyorum. Içimizde kuşku olussa bile aynı zamanlarda doğmuş bebeklerin aynı zaman aralıklarında benzer şeyler yaptığını okuyunca rahatlıyoruz :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen canım iyi ki kk varBu grubu okumayı ve buraya yazmayı o yüzden önemsiyorum. Içimizde kuşku olussa bile aynı zamanlarda doğmuş bebeklerin aynı zaman aralıklarında benzer şeyler yaptığını okuyunca rahatlıyoruz :)
Benimde öyle bazen dolu dolu geliyor bazen hic yok nerdeyse. yedigimizden ictigmzden mi kaynakli anlamadim vallaTabi canim bende ole bakiyorum aynen ole bi damlada alsa kar sagiyorum memede vermeye calisiyorim snsima aliyor bazen sut geliyor gelmiyor bilmiyorum ama 2 3 dkika icinde memede uyuyakaliyor
Canım bir iyi bir kötüyüz. Dün gece ateşi 37nin üstüne çıktı. Sonra üstünü filan açtık öyle düştü, tekrar çıkmadı. Sonra öğlene kadar iyiydi yine ama öğleden sonramız hep ağlamalı geçti..LezzetliCipetpet nasıl oldunuz canım
Oy kıyamam nesi var acaba ya, anlayamıyoruz ki dertleriniCanım bir iyi bir kötüyüz. Dün gece ateşi 37nin üstüne çıktı. Sonra üstünü filan açtık öyle düştü, tekrar çıkmadı. Sonra öğlene kadar iyiydi yine ama öğleden sonramız hep ağlamalı geçti..
Salı günü aşımız var. İnşallah güzelce atlatabiliriz. Siz de Salı günü mü yaptıracaksınız aşınızı canım?
İnşallah en kolay şekilde atlatırız canım.. Ben 40ım çıktıktan sonra muayeneye de gitme fırsatı bulamadım. Sen gitmiş miydin canım?Oy kıyamam nesi var acaba ya, anlayamıyoruz ki dertlerini
Bizim aşımızı 29una yazdılar kuzum sağlık ocağından. 29 unda yaptırıcaz inşallah. Kontrole de cumartesi günü gidicez eşimin işinden dolayı
Sağdım canım dediğim gibi önve masaj yaptım sıcak havlı ile sonra sağdım geçti çok şükür. Çook teşekkürlerBenim bebeğim başindan beri hiç emmedi. internetden okuduğum kadariyla emzirebilirsin sağmak yerine.tam bilemedigim için bişey söyleyemicem.mesela eltimede böyle olmus,o hiç emzirmemiş sertlik gidene kadar,sağip atmiş sütünü.şimdi nasil durumun ?
Sağolasın canım geçti çok şükür. Hem sağdım hem emzirdim masaj yapıp sağdım çok iyi oldu. Ağrı geçti şişlikde çok az kaldı
Gittim kuzum şükğr bi sorun kalmamış. Bol bol egeyi sevdiler :) fotoğraf çekildik hatta egeye hatıra kalsın diye :)İnşallah en kolay şekilde atlatırız canım.. Ben 40ım çıktıktan sonra muayeneye de gitme fırsatı bulamadım. Sen gitmiş miydin canım?
Ayy hamile miymiş, maşallah  ben biliyordum oğlunu amaGittim kuzum şükğr bi sorun kalmamış. Bol bol egeyi sevdiler :) fotoğraf çekildik hatta egeye hatıra kalsın diye :)
Nereida hocanın asistanı şerifeyi ben bekar sanıyodum. Geçen gittiğimizde acaba hamilemi demiştim sonrada kız evli değil ki hamile olsun dedim içimden. 40ım çıkınca gittiğimde bi sohbet ettik benmle yaşıt kız, 1,5 yaşında oğlu varmış şimdi ikinciye hamileymiş ben şok :)))
Bu ara ikinci atak donemindeler benimkide memeyle kavga edio zaman zaman 6. Ayinda dogum kilosunun 2 kati olmasi beklenir bebeklerin. Gayet iyi kilo almis birde hastalik atlatmis icini rahat tut benceSallayıp sakinlediğinde emiyor ama diğer türlü almıyor. Ben de anlamıyorum.
Bizim doktor da 20 değil de 30 gr yeterli görüyorum kiloda demişti. Her doktor farklı konuşuyor.
kızlar merhaba rvs virüsünden bebeğim 5 gün hastanede yattı daha öncesinde de uyurken ve Normalde ağzını sürekli köpürcük olurdu Yutkunurken sanki zorlanıyor ve çok fazla salyası var sizde de böyle durumlar olanlar var mı Ne yapıyorsunuz
+1 kesinlikle katiliyorum oglum 3470 gr dogdu 1. Ay 5000 gr 2. Ay 6800 gr 3. Ay 8500 gr tam bir tosuncuktu ama asiri meme duskunu bir yawruydu.Bebeklerin anne sütü ile aldığı kilolar değişken olabiliyor kızlar. Ben bunu kendim yaşayarak gördüm.
Ilk Bebeğim doğumda: 2900 g boyu 50 cm
1.ay : 3900 g boyu 55 cm
2.ay : 4750 g boyu 58 cm olmuştu.
Doktorum kiloya çok takıntıliydi. Illa en az 30g alması gerekiyor diye 2.ay günlük 28g aldığı için beni strese sokmuştu. Sütüm var diye anlatmaya çalışıyodum, israrla böyle olursa mama başlayacağız diyerek beni geriyordu. Sütüm var diye kendimi ispat etmeye çalışır gibi bi duruma düşmüştüm,bu da beni rahatsız ediyordu.
Şimdiki kızım doğumda :2920 g boyu 50 cm
1.ay : 4300 g boyu 54 cm
2.ay : 5500 g boyu 56.5 cm oldu
Yani aynı anne, aynı beslenme biçimi, o zaman da aynı miktarda olan sütle daha az kilo alan ama boyu daha çok uzayan bi bebegim vardı. Bebeklerin gelişimi sadece anne sütü miktarıyla değil kendi gelişim özellikleriyle örtüşüyor biraz da.
Ayy hamile miymiş, maşallah  ben biliyordum oğlunu ama
Spora ne zaman başlayabiliyoruz sezeryandan sonra onu merak ediyorum, gerçi benim dikişim kaynamadı ya normal sezeryanla bir tutar mı bilmiyorum. Bir de korse tavsiye eder mi onu sormak istiyorum gittiğimde.
Gecmis olsun canim simdi nasl iyimi bebek? Benim sadece salya oluyor önlük kullaniyorum onun icin köpurcuk cok olmuyorkızlar merhaba rvs virüsünden bebeğim 5 gün hastanede yattı daha öncesinde de uyurken ve Normalde ağzını sürekli köpürcük olurdu Yutkunurken sanki zorlanıyor ve çok fazla salyası var sizde de böyle durumlar olanlar var mı Ne yapıyorsunuz
Sporu bilmiyorumda korseyi bana 1. Haftada kullanmaya başlayabilirsin demişti bi türlü korse alamadım biliyomusun bitane aldırdım bol geldi değişimde yokmuş 2.yi almaya bi türlü cesaret edemedim denemedenAyy hamile miymiş, maşallah  ben biliyordum oğlunu ama
Spora ne zaman başlayabiliyoruz sezeryandan sonra onu merak ediyorum, gerçi benim dikişim kaynamadı ya normal sezeryanla bir tutar mı bilmiyorum. Bir de korse tavsiye eder mi onu sormak istiyorum gittiğimde.
Gecmis olsun canim simdi nasl iyimi bebek? Benim sadece salya oluyor önlük kullaniyorum onun icin köpurcuk cok olmuyor
Bizimki geceleri sürekli boğazından garip sesler çıkarıyor boğazını zorluyordu. Doktor refludendir zaten bu kadar sık emip reflu olmaması mumkun değil dedi. Reflu surubu verdi. Bugün uykudan önce içirdim hiç o sesleri çıkarmadı ve uzun uyudu. İnşallah tesaduf değildir ve derdimi geçer. Seninkinde de reflu olabilir, doktorunuz bişey dedi mi?Canım aslında keyfi iyi ama bazen çok köpürcük oluyor. Ve aşırı salya öyle ki önüne koyduğum bez yada kıyafetin önü sırılsıklam oluyor. Bazen de sanki boğazında balgam var gibi yutkunurken zorlanıyor.. Aşırı salyadan mı acaba yoksa reflü mü var... doktorlarda tam bişey demiyor. Bakıp bişey yok şu ilacı kullan geçmezse gel... 2.5 aylık bebek denek mi...
Ben malesef kilo veremedim henüz fakat sporu fibromiyalji rahatsızlığım için yapmak istiyorum. Spor yapmadıkça hareket kapasitem düşüyor, ağrılarım artıyor filan...Bu ara ikinci atak donemindeler benimkide memeyle kavga edio zaman zaman 6. Ayinda dogum kilosunun 2 kati olmasi beklenir bebeklerin. Gayet iyi kilo almis birde hastalik atlatmis icini rahat tut bence
Benim kizimda da var aynisi hic sorun olacagini dusunmemistim.
+1 kesinlikle katiliyorum oglum 3470 gr dogdu 1. Ay 5000 gr 2. Ay 6800 gr 3. Ay 8500 gr tam bir tosuncuktu ama asiri meme duskunu bir yawruydu.
Kizim 3100 dogdu 1. Ay 4080 2. Ay 5350 gr cikti ikiside sadece anne sutu aldi ayni ana ayni meme ama bebeler farkli hele kizimin kemikleri incecik mesela ama oglum baya kemikliydi.
Ben sordum ama spor olarak degilde aletli plates sordum baslayabilirsin dedi. Ben yinede 3. Ayin dolmasini bekleyim dedim. Emzirirken yag yakici sporlar onerilmio sute toksinler karisiyormus cunku ama sikilasmaya yonelik sporlar yapilabilir. Korse takmadim ben pek gobegim.kalmadi aldigim kilolari da verdim eski kiloma dondum ama vucudumun sekli kaydi kiyafetler toparlio ama kendimi ciplak gormek istemiorum
Ne almıştın peki canım? Daha esnek bir şey mi yoksa çelik balenlilerden mi almak lazım acaba. Ben de çok kararsızım.. Devamlı da acıkıyorum, korse bu devamlı acıkmayı da önlüyormuş galiba.. Gerçi salak gibi insülin direnci ilacımı düzenli kullanmayı bıraktım, o yüzden belki de bu kadar küpüne düştüm yemeğin..Sporu bilmiyorumda korseyi bana 1. Haftada kullanmaya başlayabilirsin demişti bi türlü korse alamadım biliyomusun bitane aldırdım bol geldi değişimde yokmuş 2.yi almaya bi türlü cesaret edemedim denemeden
Sporada başla dese de başlayacak şuanlık imkanım yok o bakımdan sorunda yok
İnşallah seninde sorunun kalmamıştır dikişlerinden