2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canim gec gördm msjini ama rota asisini doktorumuz 14.haftaya kadar yapabiliriz demisti. emzirme konusunda cok sey okudum malum benim de sütüm az. Aklima gelenleri yaziyim dedim. Oncelikle meme reddinin sebebini bulmalisin canim ona gore davranirsin. Agzinda pamukcuk olabilir, atak zamaninda olabilir, gogus uclqrinda yara varmi mesela buda bi sebepmis. 3. Aya kadar meme reddi gorulebilirmis bebeklerde 3.aydan sonra duzelirmis bence pes etme azda olsa 1 damlada olsa agzina ver
Pes etmedim canim hala israrla veriyorum bugun 5 dk emdi iki memeyi ama isteksiz yani malesef.memede yra yok.pamukcuk var ama az insallah oledir de duzelir 3.ay bitiminde.evet canim drumuzda 3.aya birakti

Göğüs ucu kremi, yada kıyafetlerimizde bizim alamadığımız deterjan kokusu vs? Bunlardan olabilir canım benimki deterjan kokusuna çok hassas bana kalsa kokmuyo hatta kokmasın diye yumuşatıcı bile kullanmıyorum ama alıyo kokusunu
Her ihtimali denedim artik ne alirsa kar deyip denemeyede devam edicem canim vakit buldukcada sagiyorum bakalim napicaz bu yaramaz oglumla

Çok sağol canım. Sertlik geçene kadar o memeyi hiç emzirmeyip sağdın demi?
Benim bebeğim başindan beri hiç emmedi. internetden okuduğum kadariyla emzirebilirsin sağmak yerine.tam bilemedigim için bişey söyleyemicem.mesela eltimede böyle olmus,o hiç emzirmemiş sertlik gidene kadar,sağip atmiş sütünü.şimdi nasil durumun ?

B betka2013 cüm paylaştığında okumuştum, tekrardan okudum.birkac madde uyuyor, fazlalığı önleme yollarını denedim ama değişen bsy olmadı.
ben uygulamadim pek canim bilmiyorumki banada uyuyor maddeler belki sut fazlaligi degildir senin durum. Ben ihtiyac oldukca emziriyorum son zamanlarda doymuyor hala 1 saat falan oyaliyor meme

Pes etmedim canim hala israrla veriyorum bugun 5 dk emdi iki memeyi ama isteksiz yani malesef.memede yra yok.pamukcuk var ama az insallah oledir de duzelir 3.ay bitiminde.evet canim drumuzda 3.aya birakti
Durmuyoki hemen cikiyo oblada rahat edemedik biz yaa

benim silikon uc yapisiyordu canim ama emerken cikiyordu bende parmaklarimla tutuyordum. Sen hergun süt olmasa bile 5 dk da olsa agzina ver. Memeyi unutmasin duzelir insallah 1 damlada olsa kâr ben öyle bakiyorum artik

kızlar merhaba rvs virüsünden bebeğim 5 gün hastanede yattı daha öncesinde de uyurken ve Normalde ağzını sürekli köpürcük olurdu Yutkunurken sanki zorlanıyor ve çok fazla salyası var sizde de böyle durumlar olanlar var mı Ne yapıyorsunuz

benim silikon uc yapisiyordu canim ama emerken cikiyordu bende parmaklarimla tutuyordum. Sen hergun süt olmasa bile 5 dk da olsa agzina ver. Memeyi unutmasin duzelir insallah 1 damlada olsa kâr ben öyle bakiyorum artik
Tabi canim bende ole bakiyorum aynen ole bi damlada alsa kar sagiyorum memede vermeye calisiyorim snsima aliyor bazen sut geliyor gelmiyor bilmiyorum ama 2 3 dkika icinde memede uyuyakaliyor

kızlar merhaba rvs virüsünden bebeğim 5 gün hastanede yattı daha öncesinde de uyurken ve Normalde ağzını sürekli köpürcük olurdu Yutkunurken sanki zorlanıyor ve çok fazla salyası var sizde de böyle durumlar olanlar var mı Ne yapıyorsunuz
Bizde de köpükler var. Pazartesi doktora gideceğim, bakalım ne diyecek.

Ben normaldir diye düşünüyodum bide buraya bu kadar çok kişi yazınca iyice normal olduğunu düşünmeye başladım. Benim kizimda da tukuruk artışı var. Ağzınin dışında ,dudaklarının ustunde baloncuklu şekilde tukuruk oluyor. Sizin de öyle mi?

Az önce nette de araştırdım 2 aylık bebek gelişiminde de yazıyor
20190119_155139.jpg

Ben normaldir diye düşünüyodum bide buraya bu kadar çok kişi yazınca iyice normal olduğunu düşünmeye başladım. Benim kizimda da tukuruk artışı var. Ağzınin dışında ,dudaklarının ustunde baloncuklu şekilde tukuruk oluyor. Sizin de öyle mi?
Benimde bebeğimde birebir aynısı var. Doktora sordum normal dedi

Bebeklerin anne sütü ile aldığı kilolar değişken olabiliyor kızlar. Ben bunu kendim yaşayarak gördüm.
Ilk Bebeğim doğumda: 2900 g boyu 50 cm
1.ay : 3900 g boyu 55 cm
2.ay : 4750 g boyu 58 cm olmuştu.
Doktorum kiloya çok takıntıliydi. Illa en az 30g alması gerekiyor diye 2.ay günlük 28g aldığı için beni strese sokmuştu. Sütüm var diye anlatmaya çalışıyodum, israrla böyle olursa mama başlayacağız diyerek beni geriyordu. Sütüm var diye kendimi ispat etmeye çalışır gibi bi duruma düşmüştüm,bu da beni rahatsız ediyordu.
Şimdiki kızım doğumda :2920 g boyu 50 cm
1.ay : 4300 g boyu 54 cm
2.ay : 5500 g boyu 56.5 cm oldu
Yani aynı anne, aynı beslenme biçimi, o zaman da aynı miktarda olan sütle daha az kilo alan ama boyu daha çok uzayan bi bebegim vardı. Bebeklerin gelişimi sadece anne sütü miktarıyla değil kendi gelişim özellikleriyle örtüşüyor biraz da.

Benimde bebeğimde birebir aynısı var. Doktora sordum normal dedi
Bu grubu okumayı ve buraya yazmayı o yüzden önemsiyorum. Içimizde kuşku olussa bile aynı zamanlarda doğmuş bebeklerin aynı zaman aralıklarında benzer şeyler yaptığını okuyunca rahatlıyoruz :)

Back