2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canım aslında keyfi iyi ama bazen çok köpürcük oluyor. Ve aşırı salya öyle ki önüne koyduğum bez yada kıyafetin önü sırılsıklam oluyor. Bazen de sanki boğazında balgam var gibi yutkunurken zorlanıyor.. Aşırı salyadan mı acaba yoksa reflü mü var... :KK43: doktorlarda tam bişey demiyor. Bakıp bişey yok şu ilacı kullan geçmezse gel... 2.5 aylık bebek denek mi...
Benim bebiste 3 ay 8 günlük agzinda surekli köpük ve salya var elleri surekli agzinda ve kıyafetleri ıslanıyor tam ellerini etrafi tanima evresi normal olduğunu düşünüyorum artik yavas yavaş eline ne gecirirse agzina atmaya başlayacak tanimak için.
Buarada pusetinin tutma yerine halka ucgen gibi şekilli seyler astım eliyle onlara vuruyor onlarla oyalanıyor. Onceden yere koyasiya ağlardı çoğunlukla simdi onlarla yarim saat falan oyalaniyor kendi kendine konusunca guluyor tepki veriyor tv falan aciksa tv seyrediyor artik tvyi açmıyorum esim evde olmadıkça eşim gelince açıyor ona bi çözüm bulamadım bağımlı kendisi. Artık etrafı tanıyorlar. Birde esimde falan fazla durmak istemiyo onda ağlıyor benim sesimi duyunca susuyor cok fazla aglarken bile kucagima gelir gelmez susuyor. 2 gun önce amcası gelmişti onu görür görmez ağladı artık insanları da tanıyor hoslanmazsa belli ediyor tepki veriyor.

Ateş yok ama kakasını ishal olarak yapıyo çok sık değil herzaman yaptığı sıklıkta acile götürmek gerekli mi? Ptesi beklenebilirmi acaba bu durumda ne yapmak gerek başına gelen varmı?
Bizimkinin dogdugundan beri civik buyuk tuvaleti ve gunde 2-4sefer arasi yapti hep gunde 5 seferi geçmediyse ishal değildir belki sutun sadece on sulu kısmını emiyorsa ondan olabilir.

Ben malesef kilo veremedim henüz fakat sporu fibromiyalji rahatsızlığım için yapmak istiyorum. Spor yapmadıkça hareket kapasitem düşüyor, ağrılarım artıyor filan...

Sen kilolarını da vermişsin, inşallah pilatesle istediğin şekle kavuşursun tez zamanda canım :)

Ne almıştın peki canım? Daha esnek bir şey mi yoksa çelik balenlilerden mi almak lazım acaba. Ben de çok kararsızım.. Devamlı da acıkıyorum, korse bu devamlı acıkmayı da önlüyormuş galiba.. Gerçi salak gibi insülin direnci ilacımı düzenli kullanmayı bıraktım, o yüzden belki de bu kadar küpüne düştüm yemeğin..

Benim spor için vakit ayırmam şart, ağrılarım çok arttı.. Leslie yormaz da aslında, onunla başlasam günde 15dk ile. Korkuyorum da dikişler geri açılır mı diye ya :KK43:
Benim aldığım esnekti kuzumm ben alırsam şort şeklinde alcam yine. O balenliler acıtırmı acaba diyorum.
Ben 11 kg vermiştim 6 sını geri aldım. Acıkmayan ben süt olsun diye sürekli yiyorım yedikçe kg alıyorum. Yemezsem sütüm olmuyo gibi geliyo zaten az tamamen bitmesin diyorum.
Ablam diyo bukadar yersem ben fil olurum diye :/
Spor için bi görüş canım şimdi ne desek yanlış olur dikişlerin sıkıntılıydı senin :/

Kizlar benim oglan iki gundur memeyi tekrardan almaya basladi ama az az yani gunde 2 kere faln emiyor emerek uyuyor falan.ugrasmaya devam edicem insallah geri doner pes etmemek lazimmis bunu anladim zor oluyor agliyor falan biraz ama sonunda tutuyor ama eskisi gibi midesini bulandirmiyor insallah sutumde artar biraz da onun hatirina belki saldirir memeye diye dua ediyorum

Kızlar benim bebeğim de memeyi ağzına alınca önce bir oğürüyor sonra emiyor böyle birşey yaşayan var mı? Yalnız bunu belki 1 aydır yapıyor yeni değil yani

Bizde de ayni durum var maalesef. Sanki zehir veriyosun ogurup yuzunu burusturuyor ve 40i cikinca bu basladi. Acaba sutun tadi mi kotu diyorm ama sonra emmeye basliyo. Belkide artik cevreyi inceledigi icin sadece memeye konsantre olamiyodur. Bu durumun aciklamasini bende cok merak ediyorum:işsiz:

Kizlar benim oglan iki gundur memeyi tekrardan almaya basladi ama az az yani gunde 2 kere faln emiyor emerek uyuyor falan.ugrasmaya devam edicem insallah geri doner pes etmemek lazimmis bunu anladim zor oluyor agliyor falan biraz ama sonunda tutuyor ama eskisi gibi midesini bulandirmiyor insallah sutumde artar biraz da onun hatirina belki saldirir memeye diye dua ediyorum
Uğraş tabi kuzum illaki dönecek memeye inşallah sütlerimizde artacak

Benim aldığım esnekti kuzumm ben alırsam şort şeklinde alcam yine. O balenliler acıtırmı acaba diyorum.
Ben 11 kg vermiştim 6 sını geri aldım. Acıkmayan ben süt olsun diye sürekli yiyorım yedikçe kg alıyorum. Yemezsem sütüm olmuyo gibi geliyo zaten az tamamen bitmesin diyorum.
Ablam diyo bukadar yersem ben fil olurum diye :/
Spor için bi görüş canım şimdi ne desek yanlış olur dikişlerin sıkıntılıydı senin :/
Kilo alsan bile beş kilo vermiş sayılırsın canım, o da iyi :KK48: sıkma sen canını

Ben de yemek yemezsem sütüm olmuyor sanki ama fark ettim ben süt içtiğimde daha çok sütüm oluyor.. Sütü kesmiştim bebekte sivilce çıktı diye ama fark ettim ki süt içmesem bile çıkıyor, meğer yünlü şapka ve yelek giydirince yünle temas eden yerlerde çıkıyormuş. Birkaç gündür tekrar başladım süt içmeye, çok yaradı elhamdulillah :dua:

Dün kendi doktorumuzdan başka birine gitmek zorunda kaldık.
Adam o kadar sert davrandı ki
Kızımın kulağını kanatmış ateşini ölçücem derken.
Günde ortalama 21 gram almış diye hesapladı
20-30 arası normal ama sen mamaya başla dedi bana
3 saatte bir 75 cc ver dedi
Dedim benim sütüm varken içmiyor mama nasıl yiyecek?
Ama dinlemedi bile.
15 günde 400 gram almış halbuki. Bence normal ama adam azarlayıp durdu beni. Yarın kendi doktorumuza gideceğiz tekrar

Bizimki geceleri sürekli boğazından garip sesler çıkarıyor boğazını zorluyordu. Doktor refludendir zaten bu kadar sık emip reflu olmaması mumkun değil dedi. Reflu surubu verdi. Bugün uykudan önce içirdim hiç o sesleri çıkarmadı ve uzun uyudu. İnşallah tesaduf değildir ve derdimi geçer. Seninkinde de reflu olabilir, doktorunuz bişey dedi mi?
Hangi şurubu verdi cnm. Bizde motillium ve zantac kullanıyoruz

Ama dinlemedi bile.
15 günde 400 gram almış halbuki. Bence normal ama adam azarlayıp durdu beni. Yarın kendi doktorumuza gideceğiz tekrar
Gayet güzel kilosu cnm. Swn kendi doktorunun dediğine göre hareket et.

Kilo alsan bile beş kilo vermiş sayılırsın canım, o da iyi :KK48: sıkma sen canını

Ben de yemek yemezsem sütüm olmuyor sanki ama fark ettim ben süt içtiğimde daha çok sütüm oluyor.. Sütü kesmiştim bebekte sivilce çıktı diye ama fark ettim ki süt içmesem bile çıkıyor, meğer yünlü şapka ve yelek giydirince yünle temas eden yerlerde çıkıyormuş. Birkaç gündür tekrar başladım süt içmeye, çok yaradı elhamdulillah :dua:
Ben gaz yapar diye içemiyorum ya oysaki çok seviyorum sütü :( acaba bendede işe yararmı ki. Ablama geldiğim ilk gün çok güzeldi sütüm mamasını bitiremiyodu bile yusuf ege. Sonra yine aynı düzene döndü. 2 gündür mamayı azaltmıştım bugün yine aynı. Bilemedim ya ana bunaldım artık bu ikilemden :/
Oyy demek yün alerji yapacak cici kıza :))
Ben yünlü şeyler sevmediğime egeye giydirince bi garip oluyorum yeleğe dokununca falan :)) yünlü şapkası yok zaten ondan hiç farketmedim sivilcesi olmadı:))

Ama dinlemedi bile.
Moralini hiç bozma canım, son 15 günde günlük 26gr almış oluyor. Yani gayet güzel. Azarlamak nedir ayrıca ya.. Bir daha gitmeyin de o doktora, kim oluyormuş o terbiyesiz..

Ama dinlemedi bile.

Boyle gerizekali doktorlarin meslekten alinmasi lazim gercekten. Gayet guzel kilo.almis mamaya falan ihtiyaci yok.

aydingelini aydingelini Kozmogirl17 Kozmogirl17 kizlar ben kullanmadim ama bazi arkadaslarim sut artirdigi icin mottilium hap iciyorlardi . Reflusu olan bebeklere de surubu veriliyor. O yizden emzirirken icmenin bi zarari yok. Ama cocuk doktoruna sorup Bi deneyin isterseniz.

Ben gaz yapar diye içemiyorum ya oysaki çok seviyorum sütü :KK43: acaba bendede işe yararmı ki. Ablama geldiğim ilk gün çok güzeldi sütüm mamasını bitiremiyodu bile yusuf ege. Sonra yine aynı düzene döndü. 2 gündür mamayı azaltmıştım bugün yine aynı. Bilemedim ya ana bunaldım artık bu ikilemden :/
Oyy demek yün alerji yapacak cici kıza :))
Ben yünlü şeyler sevmediğime egeye giydirince bi garip oluyorum yeleğe dokununca falan :)) yünlü şapkası yok zaten ondan hiç farketmedim sivilcesi olmadı:))
Bir dene istersen. Gazları zaten oluyor ya, çok etki ettiğini düşünmüyorum o yüzden ben bulgur ya da mercimek filan da yiyorum arada.

Hediye ediyorlar, ayıp olmasın diye giydiriyordum. Artık üstüne bile yünlü örgülerden örtmüyorum, bir sürü ördüler kıyamıyorum da ama yapacak bir şey yok

İnşallah artar tekrar canım biz elimizden geleni yapıyoruz. Ama biliyor musun bence bebeğin o gün iştahına göre de değişiyor. Betül bazen sadece emerek doyuyor, bazen mama bile doyurmuyor iştahını. Tokluktan kusup bi daha mama içmek istiyor..

Ama dinlemedi bile.

Su doktorların kilo takıntisi adamı deli eder :sinirli:

Ama dinlemedi bile.
İşte böyle doktorları sevmiyorum bende doğum doktorumu çok seviyorum ama aynı hastanenin çocuk doktorunu hiç sevmedim başka doktora götürdüm hemen ilk kontrole kadın bana diyorki aptamil mamayı öneriyorum kan şekeri çok önemli hemen bu gece temin edin verin ya ben o mamayı verirsem benim sütüm artar mı olur mu çocuk memeyi ister mi üstelik bunu dediğinde çocuğun kan şekerine falan bakılmadı doğdu hemen bunu söylüyor bir dur bismillah çocuk aç olur süt olmaz emmez verilirde varken niye verelim mama ki şuan anne sütüyle her ay 1 kilo alıyor yavrum bir de mama versem obez olurdu herhalde mama kullanılır tabiki ama süt olmazsa varsa bence kimse kullanmasın anne sütü gibi hangi mama sağlıklı olabilir ki

Back