- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 31
Yok canım baktırmadık. Daha iyi bugün çok şükür... Çok teşekkür ederimBenim de aklima idrar yolu enfeksiyonu geldi. Baktirdiniz mi hic ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok canım baktırmadık. Daha iyi bugün çok şükür... Çok teşekkür ederimBenim de aklima idrar yolu enfeksiyonu geldi. Baktirdiniz mi hic ?
Aynen genel itibariyle ben de öyle yapıyorum.ama memeyi benimki genelde ağlayarak bırakıyor tekrar veriyorum emiyor yine agliyor
Sadece geceleyin emmek için kaldirdigimda ya da sabah ilk uyandığında ağlamadan emiyor.
Memeyi ağlayarak bırakma sizlerde de oluyor mu![]()
Ben her ağlamasına meme vermiyorum. Çünkü bazen aslında gazı oluyor ama meme verince bi hırsla emiyor asıl sorunu çözülmemiş olduğundan daha da gaz yapıyor.Genelde 3 saatte bir emmek istiyor. Degisedebiliyor tabi genel mantigim gak dese meme guk dese meme
Bakalım ben de merak ediyorum yarın yazarsın :)Benimkiyle nerdeyse aynıymış senin bebek canım. 3260 doğdu, 1 aylıkken 3750 idi. 2.ay kontrolumuz yarın bakalım kaç çıkıcak çok merak ediyorum.
Daha emmek istiyor olabilirmi. Cok mu agliyor yoksa biraz mizirdanip susuyormu
http://bebekveben.com/annenin-sutu-fazla-geliyor-bebegim/Kendini arkaya atıyor gerinip ağlamaya başlıyor tekrar memeye getiriyorum tutuyor sonra yine ağlayıp birakiyor kısır döngüye giriyoruz.sag sol arasında gidip geliyoruz![]()
http://bebekveben.com/annenin-sutu-fazla-geliyor-bebegim/
Canım anne sütünün fazla gelmesi durumuna benziyor anlattıkların bir oku istersen diğer belirtilerde varmı bakarsın
Anladım canım şimdi benimkide günlerdir almıyo neden anlamadım..Günde 20 grammış alt sınırı (ilk 6 ayda)
Benimki 14 gram almış oluyor
Benimki gazı varken bunları yapıyo canımKendini arkaya atıyor gerinip ağlamaya başlıyor tekrar memeye getiriyorum tutuyor sonra yine ağlayıp birakiyor kısır döngüye giriyoruz.sag sol arasında gidip geliyoruz![]()
Doğumdan önce doktorum minyonsun senden çok da büyük bir bebek de beklemiyoruz demişti. Benim eşim tarafı irice.Benimki 3250 doğdu
5. Gün kontrolünde 3050 idi
1. Ayda 3800 olmuştu ve gayet iyi denildi.
15 gün önce 1 ay 21 günlüktü 4100 çıktı doktor beğenmedi. Çünkü 21 günde 300 gram almış sadece
2. Ay aşısını yaparken tarttılar sağlık ocağında 4400 çıktı
Yarın dr kontrolü var. 4100 ün üstüne 300 gr alsa yeter 15 günde demişti doktor
İnşallah 4500 çıkmasını hedefliyorum
Ben de eşim de ikimizin ailesi de minyon. Ben uygun buluyorum aslında böyle olmasını. Senin bebeğin doğum kilosu nedir?
Ya ben kilo almadığı dönemde boyunun uzadığını fark ettimAnladım canım şimdi benimkide günlerdir almıyo neden anlamadım..
Tabi doktorun daha iyi bilir de benimki günde 20 gram alsa yeterli dedi.Doğumdan önce doktorum minyonsun senden çok da büyük bir bebek de beklemiyoruz demişti. Benim eşim tarafı irice.
Benim de kızım 3.300 doğdu
5. Gün 3050 gr
1. Ay 3900 gr
Sonra 4.475
Şimdi de (2 ay 10 günlük) 5.050 dedi. Günlük 35 gr almış oluyoruz.
Pazartesi günü kendi doktorumuza gideceğim bakalım o ne diyecek. 2 aylık değildik 4.475ken o zaman doktorumuz bebeğimizin kilosu düştü demişti hastanede yattığımız zaman girdiğimiz kiloyla çıkmıştık 9 günde kilosu sabit kalmıştı.
Bizim de emme durumumuz sıkıntılı. Uyandığı vakit bekletmeden emzirmem lazım yoksa mızırdanıyor ve almıyor. O yüzden ben uyanır uyanmaz bi hızla emzirmeye duruyorum. Gazını çıkar altını değiştir biraz da ana kucağında oyaladıktan sonra uyumadan önce bir daha acıkıyor ama almıyor ve ağlıyor hop sallamaya duruyoruz sakinleyip uyuklamaya başladığında bir daha emziriyorum sonra da uyuyor. Yani uykudan önce emzirmek zorlaştı benim için.
Siz nasıl yapıyorsunuz? Uykudan uyandığında neler yapıyorsunuz? Uykudan sonra ve uyumadan önce emziriyor musunuz?
Sallayıp sakinlediğinde emiyor ama diğer türlü almıyor. Ben de anlamıyorum.Ben uykudan uyanınca emziriyorum
Sonra oyalıyorum falan 1,5 saatte bir acıkıyor genelde. Emerken de yorulup uyuyor. Böyle yapıyorum. Acaba aç mı değil seninki?
Sallayıp sakinlediğinde emiyor ama diğer türlü almıyor. Ben de anlamıyorum.
Bizim doktor da 20 değil de 30 gr yeterli görüyorum kiloda demişti. Her doktor farklı konuşuyor.
Sağol insallah tekrar olmaz bizde 2 hafta önce antibiyotik kullandık ve tekrar başladı öksürük sanırım mide reflusu oduguo için geçmiyor yalnız bırakmaya korkuyorum uyurken tıkanır diye
Kizlar gunaydin benim oglum memeyi tamamen birakti neler yqpmamiza ragmen hic bisekilde almiyor sagarak vermeye calisiyorum zaten sütüm azdi gitgide biticek belli cunku sagmaya bile vakit bulamiyorum surekli elimiz ustunde olsun istiyor muhakkak birinin onu oyalamasi gerekiyor.buraya kadarmis bizimde kismetimiz ilk oglumda emmedi hadi onun nedenleri vardi bu bianda birakti emiyordu yani .bi onerisi olan varmi sizxe geri donermi memeye cok uzuluyorum evet dunyanin sonu degil korayda emmedi noldu buyudu gayette saglikli ama insan yinede emerken emseydi diyor.bugun dr kontrolumuz var hem bebisim hemde benim gecikmeli 40 kontrolum haftayada iki ay asilarimiz var gunler geciyor birde kizlar bana acil cevap verirseniz sevinirim rota asisi illa 2.aydami yapilmasi gerekiyor onumuzdekj ayda yaptirsak olurmu tam 2 ay 7 gunluk bugun
Canim benim iste okadar vaktim olmuyor duzene oturtamiyorumki iki bebeyle malesef tam oturuyorum sagicam biri agliyor tam oturdum diyorum biri altina yapiyor tam simdi uyudular diyorum aglayarak uyaniyor bende sastim valla napicagimi bugun sagdim mesela aksam 1 kez 30 cc geldi normalda 10 cc bile zor geliyor o sira agliyordu ufaklik aldim memete biraz emdi toplam 5 dk iki memede kaldi aayilir belki geri donermi bilmiyorumkicanım benim Bebeğim doğduğunda emiyordu ama sonra Göğüslerim şişti daha sonra biberona alıştı ve memeyi asla almadı bir ara silikonlu emzirdim fakat sonra hasta oldu falan o da kaldı. şimdi sürekli sütümü sağarak veriyorum . Sana tavsiyem asla 4 saate geçirmeden sağ. Hatta Mümkünse 2-3 saatte bir sağ. benimde sütüm çok az dı Humana stil tea aldım Bol bol su içtim düzenli beslendim uyudum 150 milime kadar yükselmişti. sonra hastaneye yattık stres sıkıntı düzenli sağamama ve beslenememek bayağı azaldı. ama ne kadar düzenli ve çok sağarsan o kadar sütün artar merak etme.