2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Aynen ole canim agzi olan konusuyor malesef .insallah oledir dedigin gibidir ama ben denedim her pozisyonu banamisin demedi.hatta dilikon uclada vermistim istememisti bugun biraz emdi ucla umut varmi bilmiyorum ama heyecanlandirdi
Canım aklıma geldi emzirmeden önce serumla burnunu temizliyomusun? Burnundan ses gelmese bile bazen dolu oluyo o zamanda emmiyo benimki

Allah hepimizi akıl fikir versin ruh sagligi versin bu yolda cok uzuyoruz kendimizi ama hersey minnaklarin elinde almayinca almiyor bugun biraz silikon ucla emdi biraz umutlandim tabi insaallah arkadaslarin dedigi gibi meme reddidir.bugun kontrolu vardi 600 gr almasi yeterljyken 1200 gr almis gelisimi guzel dedi dr onemli olanda bu sanirim
Maşallah canım bak ne güzel kilo almış benimki hem mama hem anne sütü alıyo ama kilo alımı az... yıpratma kendini

R ruyam28 merhaba.burada arkadaslar bisey soyledimi bilmiyorum.mesajlarin hepsini okuyamadim.göğsünde süt toplanmiş,sertlik var söylemiştin,tavsiye vermek istedim.benimde basima gelmisti,hatta atesim bile cikmisti bu yüzden.ben göğsüme sürekli masaj yaparak ve sağarak atlatdim.göğsümde kizariklik ve sertlik vardi.yağlayarak 5-10 dakika masaj yaptim,sonrasinda sağdim.bir kaç kez tekrarladim bu işlemi taki sertlik gidene kadar.istersen bir dene.Allah göstermesin,mastit filan olursun.çok aciverici bişey

Kızlar bir saat önce korkunç bir an yaşadık.

Krizi tuttu yine ağlıyor bizim minnoş, emiyor vs çare olmuyor. Dedim herhalde süt yetmiyor (ama emerken bi ara kusmuştu, tok olduğunu anlamalıydım) sonra mama yaptık 120lik. Bu kız mamayı içti, tam bitirmek üzereyken bi kustu üstüme ama ağzından burnundan fışkıye gibi :eek:tüm mamayı olduğu gibi kustu sanırım. Üst baş kalmadı ikimizde de, koltukta kusmuktan havuz oldu :eek: ben korktum ağlıyorum bir yanda, bebek ağlıyor öbür yanda. Eşim bebeği aldı beni sakinleştirmeye çalışıyor filan.. Tam korku filmi sahnesiydi :KK43: bir şey oldu sandım kızıma. Allah tüm bebekleri korusun :dua:

Bende başkasına gitsin istemiyorum aynen 3.ayda anne babayı tanıyo diye biliyorum şuan sabırla bekliyorum bende çünkü herkeste duruyo böyle.Mama veriyosan yada sağıyosan babası yedirsin onada gitmeye başlar diye düşünüyorum
Mama veriyorum babasinda duruyorda 1 saati gecmez. Bebek bu bildiginden degilde babasi bence nasil durduracagini bilemiyor :-) söyle bi 4 5 aylik olsunlarda sana yapisir :)

Kizlar gunaydin benim oglum memeyi tamamen birakti neler yqpmamiza ragmen hic bisekilde almiyor sagarak vermeye calisiyorum zaten sütüm azdi gitgide biticek belli cunku sagmaya bile vakit bulamiyorum surekli elimiz ustunde olsun istiyor muhakkak birinin onu oyalamasi gerekiyor.buraya kadarmis bizimde kismetimiz ilk oglumda emmedi hadi onun nedenleri vardi bu bianda birakti emiyordu yani .bi onerisi olan varmi sizxe geri donermi memeye cok uzuluyorum evet dunyanin sonu degil korayda emmedi noldu buyudu gayette saglikli ama insan yinede emerken emseydi diyor.bugun dr kontrolumuz var hem bebisim hemde benim gecikmeli 40 kontrolum haftayada iki ay asilarimiz var gunler geciyor birde kizlar bana acil cevap verirseniz sevinirim rota asisi illa 2.aydami yapilmasi gerekiyor onumuzdekj ayda yaptirsak olurmu tam 2 ay 7 gunluk bugun
Canim gec gördm msjini ama rota asisini doktorumuz 14.haftaya kadar yapabiliriz demisti. emzirme konusunda cok sey okudum malum benim de sütüm az. Aklima gelenleri yaziyim dedim. Oncelikle meme reddinin sebebini bulmalisin canim ona gore davranirsin. Agzinda pamukcuk olabilir, atak zamaninda olabilir, gogus uclqrinda yara varmi mesela buda bi sebepmis. 3. Aya kadar meme reddi gorulebilirmis bebeklerde 3.aydan sonra duzelirmis bence pes etme azda olsa 1 damlada olsa agzina ver

Krizi tuttu yine ağlıyor bizim minnoş, emiyor vs çare olmuyor. Dedim herhalde süt yetmiyor (ama emerken bi ara kusmuştu, tok olduğunu anlamalıydım) sonra mama yaptık 120lik. Bu kız mamayı içti, tam bitirmek üzereyken bi kustu üstüme ama ağzından burnundan fışkıye gibi :eek:tüm mamayı olduğu gibi kustu sanırım. Üst baş kalmadı ikimizde de, koltukta kusmuktan havuz oldu :eek: ben korktum ağlıyorum bir yanda, bebek ağlıyor öbür yanda. Eşim bebeği aldı beni sakinleştirmeye çalışıyor filan.. Tam korku filmi sahnesiydi :KK43: bir şey oldu sandım kızıma. Allah tüm bebekleri korusun :dua:
Malesef bizim gibi hem mama hem meme verenlerinde kaderi bu. Ne kadar emdi ne kadar mama vermeliyim diye kafalar yandi iyice :)) bizde de yasaniyor ayni seyler esimde erkek akli düz mantik bana ne kadar emdigini bilmiyosan sag oyle ver diyor :-)

Benimki herzaman kucaktan bırakınca ağlıyo ama dün akşam farklı bi huzursuzluğu vardı aynen dediğin gbii aç değil gaz yok altı temiz vs ama durmadan ağladı mızırdandı uyumadı.Tam 8 saat uyumadı düşünebiliyomusun emerken kucağımda 10ar dk falan uyudu yerine koyduğum an çıldırdı ayağımda bile hafif hafif salladım fayda etmedi ne olduğunu bende çözemedim sıçrama zamanına daha 9 gün var ama her bebek aynı zamanda olmuyo belki odur diye düşünüyorum seninkininde sıçrama haftası olabilir?
Ayy benim bebegimde bir ara gece 2 de uyanip sabah 11 e kadar uyumuyordu kabus gibiydi. Hergun agliyordum sinirlerm harap olmusu.

Öyle deme kuzum, ben yinede eve gidince yollıycam sana. Zaten bu insanlar mafetti bizi. Belki vermek istemiyosun meme kime ne yani. Süt gelmeyen anneyi anneden saymıyolar kendileri şakır şakır akan sütlerle emzirdiği için. Ama anlamıyorlar onların zamanlarıyla bizim zamanımız arasında çok fark var. Bazen bende ilallallah ediyorum. Boşver milleti napalım bizden alacakları rızk bukadarmış. Bende bugün resmen dedim ki kendime düşün ki alması gereken şey aslknda mama, memeyi de zevk için ver artkk üzme kendini diye.
Sütüme üzülmekten Yusuf Egemin en güzel anlarını kaçırmışım. Bakıyorum başka bebeklerin ne güzel fotoğrafları var, ben o minnack zamanlarında kendi derdime ağlamaktan oğlumun o güzel anlarını ölümsüzleştirmeyi unutmuşum. Zararın neresinden dönsek kardır. Eve gidince güzel güzel fotoğraflarını çekicem oğlumun. Düşün okadar moralsiz üzgün bıkkınmkşım ki mevlütü hariç güzel oğlumla fotoğrafımız bile yok..
elimizdekini tutmaya çalışırken elimizden gidenleri görmüyoruz. Sende artık böyle bak olaya. Çocuk keyif yapmak istemiyo demekki. Mama verince biliyoruz ki karnları doyuyo, ya rabbim dermansız dert verseydi Allah korusun
Aynen bende oyleyim sirf sutum kesilmesin diye emziriyorum artik cunku emerken bütün stresini memeden cikariyor rahatliyor. Doyurma kaygim kalmadi benimde insallah saglikla buyusunlerde baska bisey onemli degil

Canım Bazen bizde de durduk yere bu ağlama krizleri tutuyor özellikle gündüzleri kesik kesik uyuduğu günler daha çok yapıyor. Uyku eğitimiyle alakalı bir yazıda uyuyamadıklarında fiziksel acı çekiyolarmış o yüzden çok ağlıyorlarmış diye okumuştum ben ona bağlamıştım artık. Benim ki bi anda biri onu çimdiklemiş gibi ağlıyor bazen. Gerçekten insanın eli ayağı dolaşıyor

O ağlama krizleri bi acayip ya. Bizimkinin de her akşam 9-10 arası tutuyor
Memeyi karşıdan görse bile kıyameti koparıyor. İlla kucakta dik tutulacak yüzü de dışarı bakacak evi gezecek öyle
Vallahi kas yaptı kollarım

Seninki de aç değilmiş, oburluğundan emmiş sonra da kusmuş :) gelmiş geçmş olsun

Kızlar biz de bugün aşımızı olduk, aşıdan ziyade bizim problemimiz kilo. Hastanede yatma durumumuz olmuştu o günlerde kilomuz geriledi. Dün tartıldığında 2 ay 11 gün kilosu 5 kilo 50 gram. Sizin kızların kilosu nasıl? Yakalayabilmiş miyiz bana hala gerideymişiz gibi geliyor.

Asidan sonra kusma bizde de oldu kakasida yesile donmustu yeni yeni duzelio atak asi nezle kombo olunca cocugun da felegi sasti. Sambucolu sicak suda eritip iciyorum cok agirlasmissam gunde 3 defa baya iyi geliyor bana .

Aynen kafamda sac kalmamıştı bunda duzenli olmasa iciyorum 70 gunluk bizimkide cok sukur dokulmuor.
Benim kizimda 3 gündür yesil kaka yapiyor asiyla alakali degil asi olali 11 gün oldu. Huzursuz degil o yuzden endiselenmedim ama neden oluyor acaba bilgin varmivarmi merak ediyorum endiselenmelimiyim.

Kızlar biz de bugün aşımızı olduk, aşıdan ziyade bizim problemimiz kilo. Hastanede yatma durumumuz olmuştu o günlerde kilomuz geriledi. Dün tartıldığında 2 ay 11 gün kilosu 5 kilo 50 gram. Sizin kızların kilosu nasıl? Yakalayabilmiş miyiz bana hala gerideymişiz gibi geliyor.
2 ay 17 günlükken 5200 cikmisti benim kizim canim cok fark yok bence arada 6 gün var haftada 200 gr alsa ayni oluyor nerdeyse

Canım ya gazı çıktı yani kaç kere çıkarttık. Çok afedersin kaka, pırt yaptı. Yani hala gazı var mıdır ki bilmiyorum ben de. Karnına masaj yaptım, hareket yaptırdım filan yani ne bileyim insan canı acıyor diye düşününce, uykusuz kaldı vs diye kötü oluyor işte. Dilleri yok ki anlatsın kuzucuklar
Canim asi olmamismiydi kolu aciyor olmasin

Malesef bizim gibi hem mama hem meme verenlerinde kaderi bu. Ne kadar emdi ne kadar mama vermeliyim diye kafalar yandi iyice :)) bizde de yasaniyor ayni seyler esimde erkek akli düz mantik bana ne kadar emdigini bilmiyosan sag oyle ver diyor :-)
Öyle de olmuyor sağ sağ hem geriliyor insan hem de makine tam boşaltamıyor göğsü. Bizim de bunları yaşayacağımız varmış artık napalım :KK48: çok şükür tabi buna da, Allah başka dert hastalık vermesin

Canım Bazen bizde de durduk yere bu ağlama krizleri tutuyor özellikle gündüzleri kesik kesik uyuduğu günler daha çok yapıyor. Uyku eğitimiyle alakalı bir yazıda uyuyamadıklarında fiziksel acı çekiyolarmış o yüzden çok ağlıyorlarmış diye okumuştum ben ona bağlamıştım artık. Benim ki bi anda biri onu çimdiklemiş gibi ağlıyor bazen. Gerçekten insanın eli ayağı dolaşıyor
Fiziksel bir acısı olduğu belli zaten canım çok haklısın..

Canim asi olmamismiydi kolu aciyor olmasin
Yok canım, aşımızı önümüzdeki salı olacağız inşallah

Merhaba kizlar dun 2aylik asilarimizi olduk kizim cok ateslendi ben panikledim allahtan yanimda arkadasim vardi ben agladim kiz agladi kiz agladi ben agladim arkadasim sakinlestirdi once beni sonra bebegi atesini dusurduk gece her saat basi kontrol ettm cok sukur cikmadi bidha kilomuzda 4700 gr 5 kiloya az diyen arkadas deil askinda normal biz kucuk dogmustuk bize iyi gidio kilosu yasitlarini en gec 5 yasina kadar yakalar dedi doktorumuz

Back