2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar nasıl besleniyorsunuz ? Yazın bakalım vitamin olarak neler kullanıyorsunuz ?

folik asit ve d vitami başlandı .

Onun dışında sağlıklı beslenmeye devam ... KK da diyet ve sağlıklı beslenme bölüm editörüyüm ben .. Ömrüm sağlıklı beslenme listeleri ile geçse de :)) şu an iştah mı psikolojik mi bilemiyorum :) tartının ibresi artıyor ..

İlk tavsiyem fıstık ezmesi olacaktır size .... bebek kemik gelişiminde çok önemli ... kendiniz yaparsanız ki yapımı zor değil ... çok daha iyi olur ...

İlerde gebelik ve beslenme ile ilgili konular açacağım zaten :)

Bu arada bir fikir alayım sizlerden ... Bundan 8 yıl önce oğluma gebeliğimde takibimi yapan , doğumuma giren dr hala görevde ... yalnız o zaman şartlarında yaklaşık 40 dk uzaklıkta olmasına rağmen bulduğum tek kadın dr idi .. çok çook memnun ayrıldık ...
ama şu an yaşadığm ilçeye yakın kadın dr lar var ... onlardan birine de hcg zamanı bir selamlık girdim :) güler yüzlü ilgili ..

Siz olsanız , daha önce bir geçmişiniz olan dr unuzu mu yine tercih edersiniz biraz uzakta olsa , yeni sulara yelken açar mısınız :)) ?

Hoşbulduk canım şu an bende 5 haftalık oldum inşallah en kısa zamanda bebişlerimizi görürüz❤ cuma günü mutlaka haber ver ☺

doktorumla görüştüm yarına randevu ayarladım bakalım ilk defa gidicem 4+4 olarak muhtemelen 2 hafta sonra tekarr çağıracak kalp atışı için

ben ilk hamileliğimde geç gidebildim biraz da acemilikten 6. haftada gitmişim ve direkt kalp atışını duymuştuk sanırım hamileliğini öğrenir öğrenmez gitmen daha sağlıklı olur

Arkadaşlar sayfa sahibi @Mertege123 arkadaşımıza özel mesaj gönderdim , bilginize

dilerim bu ay mucizesi gerçekleşir ve aramızdaki yerini alır .... dualarımız onunla .... ola ki bir sonra ki aya gelecektir nazlı bebeği ... sayfanın devrini alıp ... ilk sayfaya tablomuzun oluşturulma vakti geliyor bence .... giderek kalabalıklaşıyoruz ve bebeklerimiz sıkı sıkı yerlerini alıyor

diğer tüm gebelik sayfalarında var olan bir tablodur bu ..birbirimizi daha yakından tanıyıp , takip etmemizi de sağlar ..annenin yaşı , ili ... kaçıncı çocuğu olduğu.... Sat bilgileri vs ile bebeğin ilerleyen zamanlarda öğreneceğimiz cinsiyeti .... doğum tarihi ... vs bilgileri gibi ..

eski doktorumla devam ederdim :) sadakata önem verdiğimden midir, kendimi daha güvende hissttiğimden midir herhalde ikisi :)

Süpersiniz benim insülin direncim olduğu için açlıkla başa çıkmam çok zorlaşıyor sık ve az yemeye gayret ediyorum. Şekerimi sıkı takip etmem lazım. Bol sebze ve protein en güzel diyet tatlı abur cubur katkı maddeli ürünlerden uzak durmak gerekir. Ne yiyorsak bebeğe etki eder unutmayalım. Otuz haftaya kadar yiyemeseniz bile Bebek annenin deposunu kullanarak gelişmeye devam eder. Depolarımız boşalmasın yediklerimizden beslensin yavrucaklar vitaminlere gelince on iki haftaya kadar mutlaka folik asit ve kan değerlerinize göre eksik vitamin varsa takviyesi. Bol dinlenelim bol sıvı tüketelim sağlıkla bebişlerimizi büyütelim

Ben de eski doktorumla devam ediyorum şimdi. Hem çok memnundum hem de gecmisimi biliyor dogumumu biliyor, ama uzak değil tabi :)

İlk etapta Yen'i doktoru tanımak için bi müddet giderdim memnun kalırsam devam kalmazsam bildiğim ve güvendiğim eskiye dönerdim net

İlk etapta Yen'i doktoru tanımak için bi müddet giderdim memnun kalırsam devam kalmazsam bildiğim ve güvendiğim eskiye dönerdim net

eski doktorumla devam ederdim :) sadakata önem verdiğimden midir, kendimi daha güvende hissttiğimden midir herhalde ikisi :)

Ben de eski doktorumla devam ediyorum şimdi. Hem çok memnundum hem de gecmisimi biliyor dogumumu biliyor, ama uzak değil tabi :)

teşekkürler fikirler için ... bu hafta ilk randevumu yeni dr a aldım ... hele bir tanışalım ... yakınımda olması avantaj .

OLmadı ahde vefa ile :) diğerine de giderim ara ara ...

İnsülin direnci için ilaç kullanıyor muydun ? bu dirençle baş eden çok arkadaşımız oldu kk da .. kilo vermede de çok etkili .. yavaşlatıyor .

aynen paketli ürünleri hayatımızdan çıkarırsak işin yarısından çoğu tamamdır .

Gebelikten önce glifor kullanıyordum şimdi şeker yükselirse insülin başlanacak kilo ile ilgili sıkıntım Yok şükür Ki diyetime dikkat ettiğim için Dr. Ümit aktaş hayatımı değiştirecek tiyolar verdi ama gebelikle ilgili bir diyet bulamadım sık az yemek öneriyorlar cuma günü danışacağım onu da

Ben de olsam eski doktoruma giderdim ki ben birakc doktor degistirip sonunda eski doktoruma geri dondum bana dezavantajlari oldugu halde coook yogun bir doktor mesela randrvun saat 2 de ama 3 veya 4 te ancak girebiliyorum ama kafam rahat :))

yerinde olsa yenilere yelken açabilirim denerim , ama çok emin güvenilir iyi hissetiren doktorumu bulduysam da bırakmam =)

fıstık ezmesinin tarifini verebilir misin ? hamileye ne katıyor ki canım

Son düzenleme:

canım bu güzel önerileri bizimlede paylaş mesala gününü nasıl geçiriyorsun ? az ve sık neler yiyorsun

yerinde olsa yenilere yelken açabilirim, ama çok emin güvenilir iyi hissetiren doktorumu bulduysam da bırakmam =)

fıstık ezmesinin tarifini verebilir misin ? hamileye ne katıyor ki canım

bebeğin kemik , omurga gelişimi için çok faydalı . hatta bazı araştırmalar omurgaya dayalı doğum kusurlarında bile olumlu yönde etki ettiğini yazar .

Yer fıstığını soyup , robottan geçiriyorum ... iyice geçirdiğinde yağı çıkıyor zaten .. sonra bal pekmez ile tatlandırıyorum ... şekerle de yapan var ama ben sadece bal ve pekmezle .. tekrar robottan geçiriyorusun .... 10 dk kadar ... yağını bırakana kadar ...püre olma kıvamına göre çok az sıvı yağ eklenebilir ... az da tuz atıyorsun ...

çok kolay :)

sadece çook yapma .. katkı maddesi içermediği için kovanozda da olsa çok uzun dayanmıyor

canım bu güzel önerileri bizimlede paylaş mesala gününü nasıl geçiriyorsun ? az ve sık neler yiyorsun
SAbh kahvaltısı yumurta ile bol yeşillik salatası zeytinyağı ile çeşnilendirilmiş zeytin ve peynir kahvaltıdan üç saat kadar sonra on onbeş fındık fıstık yada badem kavrulmamış bulabilirseniz çok iyi olur yanında kabızlık yaşadığım için kuru kayısı tercih ediyorum incir üzümde olabilir. Bulantısı çok olanlar Ki henüz başlamamıştır kimsede sabah kahvaltıdan önce leblebi yerlerse mide sıvısı rahatsız etmez. Öğlen köfte tavuk yada sebze yemeği ( iş yerinde ne çıkarsa da diyebiliriz ) yemekten sonra yoğurt süt yada ayran ile meyve Faslı eşim geç geldiği için ben akşam yemeğinden önce de ara öğün yapıyorum çerezlerle akşam yemeği bugün mesela karnı yarık var menüde :) afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…