2018 Eylül ayında tüp bebek yaptıracaklar burayaaa

Canım yazını okurken baya korktum süreç baya sıkıntılı ve maddi manevi zor bir süreç. Ben kendimden şole bahsedeyim. 5 yıllık evliyim 1 sene korundum 4 senedir korunmuorm ama bu 4 sene içerisinde hamile kalmak için bi çabalamam yoktu yaşımdan dolayı biraz beklemek istedim Son 1 senedir cocuk istemeye başladık. Ve direk doktora başladım. Ama uzun yıldır korunmadığım için 1 kere bile hamilelik olusmadı bende. 26 yaşımı 1 ay once doldurdum. :) Bu süreçte eşim sperm bende hormon testi verdim. Eşimde sıkıntı olmadığını soledi doktorum benim hormon testimde LH hormonum 16 cıktı ve buda yumurta tembelliğimin olduğunu soledi doktorum. Uzun süredir hamile kalmadığım için hsg filmi istedi onuda çekindim bu süreçte Allah şükür temiz cıktı. 4 defa klomen kullandım yumurtam gelişti ama hamilelik olusmadı en son klomende yumurta takibine gittiğimde yumurtam büyüyordu artık çatlama evresine yaklaşmıstı 15 mm idi 1 gün sonra gittim doktrun şok szleri beni mahvetti yumurtam büyürken büyümesi durmus gerilemiş. Gonal f iğnesiyle büyütme yapacagız dedi. Ve beni gönderdi zaten o zman doktoru bıraktım bu iş ilaçla falan olmayacak benim bu olay tüp bebek ile devam eder dye bi tane doktor tüp bebek uzmanu buldum ve bütün tahlillerimi alıp eşimle gecen hafta gittik. Doktorum bu hormon testleri ve eşim testlerini yenilenmesini istedi. 1 sene önce yaptırdığımız için eski dedi ve şimdi tekrar testleri vereceğiz. Sonra eskileri yenileri karşılaştırp aşılama mı tüp bebek mi sonuclara göre karar verecegiz dedi. cok uzun oldu ama :)
 

Benim tek yumurtalığım var ameliyatla diğeri alındı. Uzun protokol yapıyorlar, 18 gün lucrinden sonra 4gündür yumurta artırıcı iğnelere başladım. 1cmden azmış inşallah büyürler
 

Canım;
Çok şükür en azındsan ikinizde de sorun yokmuş senin de sorunun çok büyük değil korkma. Bnde 26 yaşındayım eşimde varikosel vardı 4 yıldır evliyiz bizde bende hiç korunmadım olmayınca bende senin gibi fazla üstelemedim.En son çaremiz tüp bebekmiş öyle dediler...Benim sana verdiğim o fiyat bölge bölge işlem işlem değişir canım.Korkma araştır önden birkaç yerle görüş fiyat konusunda..Tedavi süreci seni korkutmasın çok güzel duygularla heyecanlanıyorsun her anına özen gösteriyorsun herşeye dikkat ediyorsun hassas bir süreç olsada sonucunda güzel şeylerin olacağını hissedip çok daha mutlu ve umutlu oluyorsun...Bak eşinin sperm sorunu yokmuş çip yöntemini kullanmazsınız . 1500 direk düşüyor + biz 2000 tl tahliilere ödedik sen o kadar ödemezsin bizim kinde dna hasar tespiti de yapıldı o yüzden tahliller o kadar yüksekti eşimdeki sorundan dolayı..en fazla 300 filan ödersin sen bu tahlillere..bazıları tedavinin içinde alıyorlar o tahlil ücretini bizde ayrı hesaplandı..9000 filan tutar max..korkma maddi anlamda hazır isen aşılama filan yapma derim daha çok gençsin bizim yaşımızdaki evli bayanlara yıpratıcı olmasın diye ve tutma durumu daha yüksek olduğu için normal yolla gebelik elde edilemiyorsa tüp bebek öneriyorlar hemen..yada bir öneri ikinizde de sorun yok Maşallah 1 sene daha dene normal yolla tedavini gör dikkatli ol sana yarayacak vitaminler gıdalar al belki tutar normal yolla.Rabbim gönlünüze göre versin İnşallah
 
ay cok iyi konusuyorsun. bu tüp bebek doktorum söyle söledi zaten 4 senedir korunmuorsun yaşın cok iyi tedaviye daha iyi yanıt verirsin dedi. Biz 2 sene korunmadan ilişki olmasına ragmen hamile kalamıosa ilaç tedavisi yanlıs bir tadavidir dedi. Ne kadar dogru ne kadar yanlıs bilmıorm. Eşim sperm testi verecek hepsi özelde olucak bunların tabikide kampanya varmıs sperm testi 200 tl bide kan testi verecek 150 tl benim hormon testlerimde toplam 450 tl tutuo ekte gönderdim dosyayı istedikleri testler.
 

Eklentiler

  • IMG_3597.JPG
    48,1 KB · Görüntüleme: 31
ekte gönderdiğiniz testler devlet hastanesinde yapılabiliyor. sadece amh testini ben üniversite hastanesinde yaptırmıştım.
 
ekte gönderdiğiniz testler devlet hastanesinde yapılabiliyor. sadece amh testini ben üniversite hastanesinde yaptırmıştım.
canm amh testi özelde tek fiyat aldığımda baya pahallıya gelıo bde özele sağlık ocaklarında fark vardır dye bu sferlik yaptıracağım. :)
 

Evet bunun daha detaylısını yaptık bizde, eğer doktorun kabul ederse aynen devlette yap ücretsiz olur hepsi ama bazı doktorlar kabul etmiyorlar bazı hastanelerin sağlık açısından yeterli olmayabiliyor tahliiller yanlış eksik v.s birşeyler oluyor sen bilirsin yine de 400 tl çok yüksek değil onun sonrasını konuş doktorunla ne kadar masrafımız olacak diye açık açık em küm etmeden cevap versinler bence sana
 
canm amh testi özelde tek fiyat aldığımda baya pahallıya gelıo bde özele sağlık ocaklarında fark vardır dye bu sferlik yaptıracağım. :)
ben bu testlerin hepsini ücretsiz yaptırdım sağlık ocağında değil, devlet hastanesinde tüm testlerimi yaptılar ve amh de bulunduğun yerde üniversite hastanesi varsa hemen yaptırabilirsin. sadece eşimin sperm testlerini merkezde yaptırmıştık o kadar.
 
işte sonucları getirdiğimizde hepsini konusacagız dedi doktorum. Başka yaptıranlar olmus 14 bin lirayı falan buluo en fazla dedi.
 
he üniversite hastanesine çapaya gitmem lazım
 
işte sonucları getirdiğimizde hepsini konusacagız dedi doktorum. Başka yaptıranlar olmus 14 bin lirayı falan buluo en fazla dedi.

Doğru canım bizimki 15,000 mal oldu biriktirdiğimiz tüm para oydu zaten :) yapacak birşey yok rabbim maddi ve manevi bu zorluklarımızın üstesinden gelmemizi nasip etsin dua edelim birbirimize ben yarın bebişimin kesesini görmeye gideceğim İnşallah bu duyguları sen ve senin gibi diğer arkadaşlarım da yaşar
 
inşallah canm inşallah dediğin gibi olur ilkinde tuttu dmi kaç haftalık bde kaç yumurta koydular size
 
inşallah canm inşallah dediğin gibi olur ilkinde tuttu dmi kaç haftalık bde kaç yumurta koydular size

evet ilkinde tuttu canım ama risk devam ediyor hala korkuyorum çokk. Doktorumdan 2 adet transfer etmesini istedm elimden geleni yaparım dedi yaşımız gereği uygun değil 2 adet embriyo transferi ne yazıkki risk çünkü.30 yaşın üstünde olma zorunluluğu var sanırım
 
Ya peki 2 tane yaptılarmı
 
yani şimdi 2 tane koydularmı size koymadılar mı? :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…