• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

O montesori yataklarda çok gözüm var ama mobilya ya kıyamıyorum besigi alfemonun cokta sağlam birşey atmaya kıyamıyorum. Bizimki ayağıyla yan koruma minderini kaldırıp ayağını sokuyo arasına sonrada sıkıştı diye mizildaniyor yarım saatimiz öyle geciyor
Beşiğin korkuluklarına ayağını sokuyordu zaten sürekli. Şimdi mindere yaslanıp uyuyor, ayağını sokacak yer yok :KK48:
Bu kadar dönüp durduğuna göre rahat değil demek ki çocuk. Sen yatağı büyüt, bir müddet öyle takılsın. Hoşuna gitmezse koy ikinci el satışa, montessori al keyfine bak 😊 bir daha bebek olmayacaklar, rahat etsinler kuzucuklar ❤

Herşeyi çok benzeşiyor benimkiyle, özellikle koyu işaretlenen bölüm sürekli yaptığı şey 😊 bugün eline dondurma verdim, bahçede abisiyle yesin dedim. Çıktım kapı önlerini süpürdüm, geri geldiğimde her yerine sürmüş, taytına sıvamakla meşguldü :KK48:
Sonra tabağı da kafasına koyar yazmayı unutmuşum 😂 tosuncuk halleri de benziyor zaten🙈

kizlar biz 11 nisandan beri gunde 2ye dusurmustuk memeyi bir sabah bir aksam.burda da yazmistim.dun aksam esime dedim emzirmek istemedigimi ama oglumun bunu birakmaya hazir olmadigini.aksam yatarken emzirmeden uyutmayi deneyelim dedik.bezini degistirip pijamasini giydirip yatagina koydum iyi geceler oglum diyip optum.park yatagin alt kademesinde yattigi icin fermuari da acik olur istedigi zaman girip ciksin diye.o acik yerden babasi kafasini sokup yataga koydu.10 dk kafa kafaya yatarak uyudu.cok sasirdim.gece bir ara uyandi aramiza aldik uyudu hemen.sabah kalkinca da meme istemedi.yani en son emzirmenin uzerinden 36 saatten fazla zaman gecti.gun icinde isteyecek mi huzursuz olacak mi bu aksam nasil olacak merak ediyorum.gelismeleri yazarim.
48 saat olunca yani aksam vakti yatarken emmek istedi emzirdim.simdilik meme birakma isini 1 ay daha erteleyelim bakalim belki 2. azilar cikar :/

biz de 60×120 park yatal var dogdugundan beri onda yatiyor.simdilik sikinti yok ama sonrasi icin bekarliktan kalma tek kisilik yatagim var 1 sene bile kullanilmadi.biraz yuksek ama o zaman gelsin artik korkuluk mu yapilir baska bisey mi dusunuruz bilmiyorum.alti bazali da dunya kadar esyam var orda :)

anabelgunes anabelgunes Simay ikea beşiğinde, alt kademede ve önü açık yatıyor. Uyanınca yanıma geliyor.
Büyütüp korumalık aldıgında alışır bence boşuna bekletme rahat yatar

Aman dikkat. Vaka sayısı iyileşen sayısını geçti bugün.
biz de günde iki kere parka gidip iki kere banyo yapıyoruz.
ay banyo olayini bi arttiramadim ben :D haftada 2 yapiyor su an yaz diye.kisin haftada 1 yapiyordu.esim de pek yanasmiyo yikama isine.cok useniyorum ya siz usenmiyo musunuz.hatta ellerini yikamak bile zor geliyo.bi de sanirim artik biktigimi farkettim oyundu parkti yemesi icmesi banyosu kakasi.şoyle birine biraksak da keske bikac gun kafa dinlesek modundayim.calismayi ozledim falan filan.

Bizde de durum ayni. Parkin bos oldugu saatlerde goturmeye dikkat ediyorum, eve gidene kadar ellerini agzina sokma diyorum tamam diyor bide :) cocuklara cok uzuluyorum hayati 10 dk da bir el silmek ve bi suru maskeli insan olarak taniyorlar..

ay banyo olayini bi arttiramadim ben :KK70: haftada 2 yapiyor su an yaz diye.kisin haftada 1 yapiyordu.esim de pek yanasmiyo yikama isine.cok useniyorum ya siz usenmiyo musunuz.hatta ellerini yikamak bile zor geliyo.bi de sanirim artik biktigimi farkettim oyundu parkti yemesi icmesi banyosu kakasi.şoyle birine biraksak da keske bikac gun kafa dinlesek modundayim.calismayi ozledim falan filan.
Çok yoruluyoruz. Canımız çıkıyor. Çocuk uyuyunca öğlen uyuyoruz. Çocuk yatınca akşam yatıyoruz. Kendi hayatımız yok. Ama çok kuduruyor. Yapış yapış oluyor çocuk. Dışardan kapkara geliyoruz. Hem de banyoda vakit geçiyor. Bir etkinlik gözüyle bakıyorum. Her anı çok yorucu bence. Uyusa da yatsak modundayız sürekli...

Çok yoruluyoruz. Canımız çıkıyor. Çocuk uyuyunca öğlen uyuyoruz. Çocuk yatınca akşam yatıyoruz. Kendi hayatımız yok. Ama çok kuduruyor. Yapış yapış oluyor çocuk. Dışardan kapkara geliyoruz. Hem de banyoda vakit geçiyor. Bir etkinlik gözüyle bakıyorum. Her anı çok yorucu bence. Uyusa da yatsak modundayız sürekli...
yalniz olmadigimi bilmek guzel :D esim bayramdan sonra 6 gun sabah 8 aksam 19 calisma sistemine gecti.anliycagin sadece pazar gunu babadan fayda var. aksam 9bucuk gibi yatiyor.9bucuk 11bucuk arasi bize kaliyor bazen film kitap vs degerlendiriyorum ama bazen de yorgun oluyorum tabi.sabah gune 6da baslamak cok gicik ama. sabah 8bucukta parka gidiyoruz oyle olunca.

Okuldan yana içim rahat, çok az çocuk var ve hijyene dikkat ediliyor. Maskeler, dezenfektanlar.. dışarıda ayrı kıyafet, içeride ayrı..
Sıkıntı dolmuşla girmemizden kaynaklanıyor. Bu sabah bir genç bindi, maske çenenin altında.. ikidebir ağzına burnuna dokunuyor, sonra direklere tutunuyor. Yol boyunca aynı şeyi yaptı :(
Kaç kişi tutunuyor oralara.. içim şişti inene kadar..
Kızım arkamdan çok ağlıyor. Çocuk huysuz şirin oldu 3 günde. Uyumak istemiyor bırakıp giderim diye.. 1 kere yaya gittim kızımı da götürdüm. Yol uzayınca sıkıldı, inmek istedi. Parkların yanından geçerken ağladı.. Çok da yoruldum, 4.2 km mesafe yürüdük gidiş dönüş. Benim gibi evcil anneye ağır oldu. Yaşlanmışım zaar...
2 banyoyu geçen yaz da yapıyorduk biz. Simdi de okul dönüşü bakıyorum çocuğun üstü leş gibi, mecbur yıkıyorum. Erken yıkadıysam akşama kadar tekrar yıkanmak istiyor. Banyoya girip bıcı bıcı diye ısrar ediyor 😊

Okuldan yana içim rahat, çok az çocuk var ve hijyene dikkat ediliyor. Maskeler, dezenfektanlar.. dışarıda ayrı kıyafet, içeride ayrı..
Sıkıntı dolmuşla girmemizden kaynaklanıyor. Bu sabah bir genç bindi, maske çenenin altında.. ikidebir ağzına burnuna dokunuyor, sonra direklere tutunuyor. Yol boyunca aynı şeyi yaptı :KK43:
Kaç kişi tutunuyor oralara.. içim şişti inene kadar..
Kızım arkamdan çok ağlıyor. Çocuk huysuz şirin oldu 3 günde. Uyumak istemiyor bırakıp giderim diye.. 1 kere yaya gittim kızımı da götürdüm. Yol uzayınca sıkıldı, inmek istedi. Parkların yanından geçerken ağladı.. Çok da yoruldum, 4.2 km mesafe yürüdük gidiş dönüş. Benim gibi evcil anneye ağır oldu. Yaşlanmışım zaar...
2 banyoyu geçen yaz da yapıyorduk biz. Simdi de okul dönüşü bakıyorum çocuğun üstü leş gibi, mecbur yıkıyorum. Erken yıkadıysam akşama kadar tekrar yıkanmak istiyor. Banyoya girip bıcı bıcı diye ısrar ediyor 😊
Yolda el de tutmuyor bunlar. Ağabam diye atlar allah korusun.

arkadaşlar cocukların yatagını buyuk yatagına cevıren varmı?bizim beşik büyüyenlerden ve yan tahtalarına ayagını vurup korumalarıyla oynamasından bezdiğim için beşiği büyütmeyi düşünüyorum.Yatak barıyerı kullanan var mı hangi ölcülerde almak en ideal olur yoksa daha erken midir?
Bu ay başında montessori yatak aldık. Yatağını yere koyduk şimdilik inip çıkması rahat olsun ve yan koruyucularından düşmesin diye. İyiki almışım diyorum döne döne rahatça uyuyor. Bende genelde yanında yattığım için iki büklüm olmuyorum.

Küçük yatak almamıştım bi anne yanı vardı ilk doğduğunda ardından beraber yatmaya başlamıştık bizim yatagımızda. Şimdi kendi yatağında uyuyor.

Kızımla yapışık ikiz gibi olduk nereye gitsem peşimde. Bağımlı mı oldu acaba babaya da pas vermiyor o da ayrı sorun 😣 kızlar babaya düşkün olmaz mıydı insan babası işten gelince sevinmez mi yaa. Çok üzülüyorum endişeleniyorum😩😩

Kızımla yapışık ikiz gibi olduk nereye gitsem peşimde. Bağımlı mı oldu acaba babaya da pas vermiyor o da ayrı sorun 😣 kızlar babaya düşkün olmaz mıydı insan babası işten gelince sevinmez mi yaa. Çok üzülüyorum endişeleniyorum😩😩
Bu aralar böyle canım. Bizimki babayla da iyi ama anne bir yana herkes bir yana.

Bizde de durumlar aynı. Sanırım farklı bir gelişim sürecindeler şu an yakında değişecektir bolca sabır lazım. Düşkünlük durumları değişiyor benim de oğlum babasına çok düşkün mesela ama bendeki durum daha farklı tabi biraz göremesin beni arıyor odalarda bulamazsa ağlamaya başlıyor. Biraz daha büyüdükçe daha belirginleşiyor anne ya da babaya düşkünlük

Back