• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

annem olsa hiç gözüm arkada kalmazdı.alısık bılıyor ananesi olduğunu.Bende 2 gündür sabah evden işe gidiyorum diye cıkıyorum öğlen uyku vaktınde geri dönüyorum.Bakıcıyla babası evde dün ara ara ağladı anne diye.Bugun bakıcı kendı cocugunuda getirdi ona daldı cıkarken öpucuk attı bana.Boyle böyle gidip geldıgıme alısır ınşallah
Bakiciya mi basladiniz canim. Ben artik o kadar parca parca girebiliyorum ki buraya kacirmisim sizin bakici olayini. Hayirli olsun, umarim sizin icin cok guzel gecer bu surec. Hepsi anakuzusu, bizim kac ay oldu, 9 aylikken gelmeye baslamisti bakicimiz hala arkamdan aglar ve o sekilde birakip cikmak okadar zor oluyor ki. Kac kere ise giderken arabada agladigimi bilirim.

Bakiciya mi basladiniz canim. Ben artik o kadar parca parca girebiliyorum ki buraya kacirmisim sizin bakici olayini. Hayirli olsun, umarim sizin icin cok guzel gecer bu surec. Hepsi anakuzusu, bizim kac ay oldu, 9 aylikken gelmeye baslamisti bakicimiz hala arkamdan aglar ve o sekilde birakip cikmak okadar zor oluyor ki. Kac kere ise giderken arabada agladigimi bilirim.
evet babam rahatsızlanınca annem artık gelemeyceği için bakıcıyla anlaştık.Daha 1 ay olmadı başlayalı.cok kucuklukten yokluğuma alişık olduğu için annem varken arkamdan ağlamıyodu.artık daha bilinçliler bu sefer anne diye ağlıyor o daha kötü yapıyo insanı.

Tövbe tarabbim bazen korona bebelere yaradı diyorum. Dedesiyle cicibabaannesi olmasına rağmen gizlice kaçarak gidiyordum okula. Mart’ın ortasından beri çocuğum mutlu huzurlu. Hem annesi yanında hem babası.

Konu dışı ama malum süreçten dolayı hastaneye gidemiyorum ben yine adet oluyorum 20 günde bir olmaya başladı şu yaşıma kadar hiç yaşamadığım bir durum doğumdan sonrada hemen adet gördüm ve aynı düzende devam ediyordu ayda bir olurdum normalde sebebi ne anlayamıyorum tabi ama baya strese soktu beni ayrıca 20 günde bir adet mi olunur yaf ne yapabilirim hastaneye girsem benim psikoloji hepten gider covid oldum diye gezerim 😕
hem mevsimsel hemde bu ara memeye düskünler bıdıklar.bende hep erken ve cok olmaya basladim.zirt pirt adet oluyorum.cok da stres yapma.ortalık biraz sakinlesince hastaneye gidersin canim.
Tövbe tarabbim bazen korona bebelere yaradı diyorum. Dedesiyle cicibabaannesi olmasına rağmen gizlice kaçarak gidiyordum okula. Mart’ın ortasından beri çocuğum mutlu huzurlu. Hem annesi yanında hem babası.
aynen valla.sevgi pıtırcığı oldular.
anne sürekli yaninda zaten.baba da sürekli kendisiyle.bu aralar kim odadan cikarsa annem babam diye ağliyor.meme emmeye babasi da olacakmis yaninda.babasi ayrilinca memeyi birakip baba diye ağliyor.
bide bana ayri bi düşkün oldu.durup durup annem diyip bi cilveler sarilmalar öpmeler.
çok minnoş çok.
her yere üçümüz gidiyoruz.helaya bile:)

Arkadaşlar çocuklarınız kelime haznesi ne durumda ? Hangi kelimeleri söylüyor?

Arkadaşlar çocuklarınız kelime haznesi ne durumda ? Hangi kelimeleri söylüyor?
Anne, baba, abi, meme, bebe, al, bak, çık, gel, yiyo, yemiyo, olmuyo, yapamiyo, açamiyo, bahçe, bıcı bıcı, cici, attı, bitti.
Ebet(evet), hayı(hayır), aak(ayak), düttü(düştü), akka(ayakkabı), aaba(araba), yannı(yandı), dabum(sabun), fıyça(fırça), havvu(havlu), aaka(arka), bop (top), alma(elma).
Köpeklere hav, kedilere miyav, kuşlara da gak diyor. Vaay, waow gibi nidaları var abiden kaptığı.

Şu an aklıma bunlar geldi. Duraklama dönemindeyiz galiba, 10-15 gündür yeni kelime yok. Dahası, söyleyebildiği nesnelerin ismini bile isterken söylemiyor. Direk ağlıyor 😔

Kızım baby diyor nerden duydu bilmiyorum beni ve babasını görüyor sadece. Bir ihtimal var arabayla geçerken konvoyda roman havası hişt baby çalıyordu oradan mı kopyaladı acaba 😂

Anne, baba, abi, meme, bebe, al, bak, çık, gel, yiyo, yemiyo, olmuyo, yapamiyo, açamiyo, bahçe, bıcı bıcı, cici, attı, bitti.
Ebet(evet), hayı(hayır), aak(ayak), düttü(düştü), akka(ayakkabı), aaba(araba), yannı(yandı), dabum(sabun), fıyça(fırça), havvu(havlu), aaka(arka), bop (top), alma(elma).
Köpeklere hav, kedilere miyav, kuşlara da gak diyor. Vaay, waow gibi nidaları var abiden kaptığı.

Şu an aklıma bunlar geldi. Duraklama dönemindeyiz galiba, 10-15 gündür yeni kelime yok. Dahası, söyleyebildiği nesnelerin ismini bile isterken söylemiyor. Direk ağlıyor 😔
Iletişiminiz nasıl canım kitap okuyor musun ? Benim çocuk saydiklarinizin yarısını söyleyebiliyor sadece.

Aşağı yukarı benzer kelimeler kullanıyor benim oğlumda. Çans (şans kedim ) Mu (muz ) kapu( karpuz) kada ( kiraz) poka (portakal) nenni ( deniz) aklıma gelenler🙈 İlaveten aboowww annaaa gibi nidalarda var
Aynı şekilde şu 3 haftadır sanki kelimeleri söylemeyi reddiyor. Iııhhh ıhhh lar ile iş görüyoruz. Arka arkaya dişler çıkıyor onlara bağlıyorum.

Aşağı yukarı benzer kelimeler kullanıyor benim oğlumda. Çans (şans kedim ) Mu (muz ) kapu( karpuz) kada ( kiraz) poka (portakal) nenni ( deniz) aklıma gelenler🙈 İlaveten aboowww annaaa gibi nidalarda var
Aynı şekilde şu 3 haftadır sanki kelimeleri söylemeyi reddiyor. Iııhhh ıhhh lar ile iş görüyoruz. Arka arkaya dişler çıkıyor onlara bağlıyorum.
bizde de herkes tarafindan anlasilabilir kelimeler
anne baba mama meme dede nene aba abim
diger kelimeler emma (elma) aamu (armut) mu(muz) cevce(ceviz) badim(badem) viş (visne) üt(süt) ütü, manya(kumanda) mahne(maske) mahna(masa) vermem alma yapma gel itti(gitti) hoop(salincak) bibi(pipi) diz aç(saç) attın. topa mavi diyor mavi top dedigimiz icin. dumba(dugme) feğma(fermuar) tahta(ahsap seylere) apı(kapı) dis(diş) giz(göz) hav hav miyav möo me mee gibi hayvan sesleri var bi de.ama iste cogu kelimesini anne baba olarak biz anliyoruz sadece tam net cikmadigi icin. :D

kizlar biz 11 nisandan beri gunde 2ye dusurmustuk memeyi bir sabah bir aksam.burda da yazmistim.dun aksam esime dedim emzirmek istemedigimi ama oglumun bunu birakmaya hazir olmadigini.aksam yatarken emzirmeden uyutmayi deneyelim dedik.bezini degistirip pijamasini giydirip yatagina koydum iyi geceler oglum diyip optum.park yatagin alt kademesinde yattigi icin fermuari da acik olur istedigi zaman girip ciksin diye.o acik yerden babasi kafasini sokup yataga koydu.10 dk kafa kafaya yatarak uyudu.cok sasirdim.gece bir ara uyandi aramiza aldik uyudu hemen.sabah kalkinca da meme istemedi.yani en son emzirmenin uzerinden 36 saatten fazla zaman gecti.gun icinde isteyecek mi huzursuz olacak mi bu aksam nasil olacak merak ediyorum.gelismeleri yazarim.

kizlar biz 11 nisandan beri gunde 2ye dusurmustuk memeyi bir sabah bir aksam.burda da yazmistim.dun aksam esime dedim emzirmek istemedigimi ama oglumun bunu birakmaya hazir olmadigini.aksam yatarken emzirmeden uyutmayi deneyelim dedik.bezini degistirip pijamasini giydirip yatagina koydum iyi geceler oglum diyip optum.park yatagin alt kademesinde yattigi icin fermuari da acik olur istedigi zaman girip ciksin diye.o acik yerden babasi kafasini sokup yataga koydu.10 dk kafa kafaya yatarak uyudu.cok sasirdim.gece bir ara uyandi aramiza aldik uyudu hemen.sabah kalkinca da meme istemedi.yani en son emzirmenin uzerinden 36 saatten fazla zaman gecti.gun icinde isteyecek mi huzursuz olacak mi bu aksam nasil olacak merak ediyorum.gelismeleri yazarim.
Atlasda oyle oldu ben bı denıyım bakayım uyuycakmı dıye emzırmedım baktım kolay uyudu sonra geri dönemedım.ama kolay uyuma kısmı sadece 3 gün sordü 3 yatagında kendı kendıne uyuyan cocuk sonra yatakta 50 takla atıp carsaflara dolanıp uyumayan birine döndü.Yarın 1 ay olucak meme bırakalı ama uyku düzelmedi.yanına yatarak uyutuyorum ondada yemediğim dayak kalmadı.bir vuruyor gözümde şimşekler cakıyor.

Iletişiminiz nasıl canım kitap okuyor musun ? Benim çocuk saydiklarinizin yarısını söyleyebiliyor sadece.
Yeni doğduğundan beri sohbet eder gibi konuştum bolca. Abisi var, onun da etkisi olabilir. Kitap, ikisine okuyorum bazen ama epeydir okuyamadım, yerinde durmuyor zaten 😊 gerçi hiç bur kitabı bitirmemi beklemiyor, çekip alıyor elimden.
Sık kullandığım kelime ve davranışları tekrarlıyor. Bazen oyuncak bebeğine kaşığı uzatıp 'ye' diyor veya bardak uzatıp 'iç' diyor.

Her çocuğun gelişimi farklıdır. Kimi erken konuşur, kiminin motor gelişimi hızlıdır v.s.

Örneğin oğlum erken konuştu geç yürüdü, kızım ilk dişini 13 aylıkken çıkardı..

Konuşmaya başlamış çocuğunuz. Telaşa gerek yok, gerisi gelecektir..

Kızım baby diyor nerden duydu bilmiyorum beni ve babasını görüyor sadece. Bir ihtimal var arabayla geçerken konvoyda roman havası hişt baby çalıyordu oradan mı kopyaladı acaba 😂
Benimki de parmağını sallayıp Noo diyor ingiliz aksanıyla resmen 😁 şimdi Yes de diyor. Çok sıkıldığında ingilizce bebek videoları açıyorum, ordan öğreniyor. Küçük oldukları için kolayca kopyaliyorlar..
Kızım muza miz diyor, zeytine neyni, elmaya alma(hatta amma). Kendince bir şeyler uyduruyorlar işte. Ama susunca da tam susuyor, aglamayla çözmeye çalışıyor. Dişler çok zorluyor aynen. Eli hep ağzında. Her firsatts diş fırçasını kemiriyor

arkadaşlar cocukların yatagını buyuk yatagına cevıren varmı?bizim beşik büyüyenlerden ve yan tahtalarına ayagını vurup korumalarıyla oynamasından bezdiğim için beşiği büyütmeyi düşünüyorum.Yatak barıyerı kullanan var mı hangi ölcülerde almak en ideal olur yoksa daha erken midir?

arkadaşlar cocukların yatagını buyuk yatagına cevıren varmı?bizim beşik büyüyenlerden ve yan tahtalarına ayagını vurup korumalarıyla oynamasından bezdiğim için beşiği büyütmeyi düşünüyorum.Yatak barıyerı kullanan var mı hangi ölcülerde almak en ideal olur yoksa daha erken midir?
Yatağı büyütmenin zamanı yoktur bence. Baktın sığmıyor, rahat edemiyor büyüt gitsin..
Bizim beşik büyümüyor diye yeni yatak alana kadar yanıma yatırdım. Elimizde 1,50×60 cm boyunda, boşta duran beyaz MDF vardı (yeni). Yatağımız da aynı malzeme zaten, kenarına monte ettik. Beşiğin içindeki korumayı da bağladım önüne. Yuvarlana yuvarlana dibine kadar gidiyor, ordan da bana doğru yuvarlanıyor. Beşiğe çarpıp uyanırdı önceden. Şimdi geniş alanda rahatı yerinde. Montessori yatak yapacak babası ilk fırsatta. Geniş yaptırıcam onu da

bizde de herkes tarafindan anlasilabilir kelimeler
anne baba mama meme dede nene aba abim
diger kelimeler emma (elma) aamu (armut) mu(muz) cevce(ceviz) badim(badem) viş (visne) üt(süt) ütü, manya(kumanda) mahne(maske) mahna(masa) vermem alma yapma gel itti(gitti) hoop(salincak) bibi(pipi) diz aç(saç) attın. topa mavi diyor mavi top dedigimiz icin. dumba(dugme) feğma(fermuar) tahta(ahsap seylere) apı(kapı) dis(diş) giz(göz) hav hav miyav möo me mee gibi hayvan sesleri var bi de.ama iste cogu kelimesini anne baba olarak biz anliyoruz sadece tam net cikmadigi icin. :KK70:
Bİzim anlayamadığımız anlar da oluyor🙈 Meyve soymuştum babası da verdi tada demeye başladı ne olduğunu anlamadık sürekli tada tada tada diyor en son ağlamaya başladı 😂🙈 bizim de jeton sonradan düştü çatalmış derdi. Hiç kibar değildir aslında eliyle yer kafasına sürer tabağı ters çevirir.😂
Benimki de parmağını sallayıp Noo diyor ingiliz aksanıyla resmen 😁 şimdi Yes de diyor. Çok sıkıldığında ingilizce bebek videoları açıyorum, ordan öğreniyor. Küçük oldukları için kolayca kopyaliyorlar..

Kızım muza miz diyor, zeytine neyni, elmaya alma(hatta amma). Kendince bir şeyler uyduruyorlar işte. Ama susunca da tam susuyor, aglamayla çözmeye çalışıyor. Dişler çok zorluyor aynen. Eli hep ağzında. Her firsatts diş fırçasını kemiriyor
Aklına gelebilecek her şey ağzında. Her yeri de kemiriyor fare gibi.

Yatağı büyütmenin zamanı yoktur bence. Baktın sığmıyor, rahat edemiyor büyüt gitsin..
Bizim beşik büyümüyor diye yeni yatak alana kadar yanıma yatırdım. Elimizde 1,50×60 cm boyunda, boşta duran beyaz MDF vardı (yeni). Yatağımız da aynı malzeme zaten, kenarına monte ettik. Beşiğin içindeki korumayı da bağladım önüne. Yuvarlana yuvarlana dibine kadar gidiyor, ordan da bana doğru yuvarlanıyor. Beşiğe çarpıp uyanırdı önceden. Şimdi geniş alanda rahatı yerinde. Montessori yatak yapacak babası ilk fırsatta. Geniş yaptırıcam onu da
O montesori yataklarda çok gözüm var ama mobilya ya kıyamıyorum besigi alfemonun cokta sağlam birşey atmaya kıyamıyorum. Bizimki ayağıyla yan koruma minderini kaldırıp ayağını sokuyo arasına sonrada sıkıştı diye mizildaniyor yarım saatimiz öyle geciyor

Bİzim anlayamadığımız anlar da oluyor🙈 Meyve soymuştum babası da verdi tada demeye başladı ne olduğunu anlamadık sürekli tada tada tada diyor en son ağlamaya başladı 😂🙈 bizim de jeton sonradan düştü çatalmış derdi. Hiç kibar değildir aslında eliyle yer kafasına sürer tabağı ters çevirir.😂

Aklına gelebilecek her şey ağzında. Her yeri de kemiriyor fare gibi.
Herşeyi çok benzeşiyor benimkiyle, özellikle koyu işaretlenen bölüm sürekli yaptığı şey 😊 bugün eline dondurma verdim, bahçede abisiyle yesin dedim. Çıktım kapı önlerini süpürdüm, geri geldiğimde her yerine sürmüş, taytına sıvamakla meşguldü :KK48:

Back