• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Konu dışı ama malum süreçten dolayı hastaneye gidemiyorum ben yine adet oluyorum 20 günde bir olmaya başladı şu yaşıma kadar hiç yaşamadığım bir durum doğumdan sonrada hemen adet gördüm ve aynı düzende devam ediyordu ayda bir olurdum normalde sebebi ne anlayamıyorum tabi ama baya strese soktu beni ayrıca 20 günde bir adet mi olunur yaf ne yapabilirim hastaneye girsem benim psikoloji hepten gider covid oldum diye gezerim 😕

Konu dışı ama malum süreçten dolayı hastaneye gidemiyorum ben yine adet oluyorum 20 günde bir olmaya başladı şu yaşıma kadar hiç yaşamadığım bir durum doğumdan sonrada hemen adet gördüm ve aynı düzende devam ediyordu ayda bir olurdum normalde sebebi ne anlayamıyorum tabi ama baya strese soktu beni ayrıca 20 günde bir adet mi olunur yaf ne yapabilirim hastaneye girsem benim psikoloji hepten gider covid oldum diye gezerim 😕
Kadin doğum bölümleri dogumlar dan dolayı izole oluyor. Hele özel hastaneler şuan pandemi hastanesi olmaktan çıktı gibi. Bir sorun olduğunu dusunuyosan ihmal etme bence. Hava degisimleri ve psikolojik durum değişimleride etkilemiş olabilir

Kadin doğum bölümleri dogumlar dan dolayı izole oluyor. Hele özel hastaneler şuan pandemi hastanesi olmaktan çıktı gibi. Bir sorun olduğunu dusunuyosan ihmal etme bence. Hava degisimleri ve psikolojik durum değişimleride etkilemiş olabilir
Canımı sıkan bir konu olduğunda iki üç gün erken olurdum sonra düzelirdi şuan farklı bir şey var gibi hissettim yine de kötü bir şey yoktur inşallah yıllardır çocuk için kadın doğumdan çıkamadım onunda etkisyle covid eklenincede hem gidesim var hem yok ama gitsem iyi olacak sanırım

Canımı sıkan bir konu olduğunda iki üç gün erken olurdum sonra düzelirdi şuan farklı bir şey var gibi hissettim yine de kötü bir şey yoktur inşallah yıllardır çocuk için kadın doğumdan çıkamadım onunda etkisyle covid eklenincede hem gidesim var hem yok ama gitsem iyi olacak sanırım
Ben de üç aydır bir hafta erken oluyorum. Önceden hiç sarkmazdi gecikirdi hatta. Kötü birşey yoktur inşallah gönlünü ferah tut canim

Bence etkileniyorlar disari çıkarmaya korkması babasının disarda yaptigi bir hareketten olabilir mi. Dun bizde sahile indik hava bozunca herkes aynı anda çıkmaya çalıştı 1 saat otopark ta kaldık esim arabadan çıkıp öndeki yolu açması için bağırdı bi ara atlas baba diye kıyameti kopardı korkup agladi. Bazen ismini söylemesi sevmesinden değil korkmasindan olabilir. Dışarı ya önce kucağınızda çıkarıp ilgisini çeken bir oyuncak la vakit geçirmesini saglayabilirsiniz
Çok şükür alıştı biraz bahçedeki ağaçlardan meyve veriyorum konuşuyorum bol bol anlatıyorum herşeyi. Eşime sordum dışarda birşey olmamış ikisi çıktığında. İki gün önce yine ikisi çıkacaktı bensiz çıkmadı ben de hemen çıktım onlarla daha rahattı eskiye nazaran bin şükür

Mesajı görünce yazamadan duramadım canım öncelikle çocuklara çok yüksek sesle bağırmak gerçekten psikolojilerini çok etkiliyor

Eltim ve kaynım kavga ederlerken oğlu görüyor sürekli bağırşıyorlar 2 yaşında çok güzel konuşan çocuk bir anda kekelemeye başladı herşeyden her sessen korkuyordu şuanda 6.5 yaşında hala heyecanlanınca ve korkunca kekeliyor
Aşırı şiddete meyilli kimseyle anlaşamıyor sürekli ağlıyor😰😰

Lütfen eşinizle konuşun ve ses yükseltip bağırmasın🤲🤲

Benim de eylül doğumlu kızım var azıcık evde şakalaşarak boğuşsak ablasıyla korkup ağlıyor

Şu yaşta beyin gelişimleri çok önemli herşeyi kaydediyorlar👍👍👍
Evet beyin gelişimleri ilk 5 yaş çok önemli onun için uğraşıyorum. Eşimle konuşuyorum sakın kaldığında

Geçmiş olsun canım. Eşin genelde böyle midir? Kazadan sonra mı oldu? Çocuğun yanında tartışmamak lazım. Biz de kantarın topuzunu kaçırıyoruz bazen. Çocuğun korkması normal. Sinirli değilken anlat ona. Çocuk etkileniyor diye.
artık niliko da parka gidince salıncak istemiyor. Başka çocuk yoksa parkta durmuyor. Çocuklarla oynamak istiyor.
Konuşuyorum canım sakinken eşimle. Buğra da çocukları çok seviyor ama 3 aydan fazla hiç dışarı çıkmayıp hiç kimseyle gorusmeyince iyi olmadı ilk başta çok şükür şimdi daha iyiyiz

S Semabuse Merhaba canım. Okudumda yazdıklarını Allah kolaylık versin. Bende babasıyla cıktıgında birşeyden mi korktu acaba diye düşündüm.
Bir de hep farkediyorum hep yaptıklarınızı yazıyorsun. Mesela şöyle düşün o sana muhtac olsa da bir birey. Yani düşünceleri, değerleri ve fikirleri küçükte olsa kendine göre kaydediyor. Yani sokaga cıkınca, evde oynarken sürekli bişy önermek, konusmak, oyalamaya calısmak vs onu engellerde. Cünkü düşüncelerini engeller. Sıkılınca sıkıldıgını anlasın, oyuncak olmasada kendine oyun bulacaktır, yani acıktıgını ablasın, uykusu geldiğini anlasın. Bunları sürekli saati geldi diye yapmak fln diretmektir aslında. Düzen olsun isteriz evet onlarda ister ama bu cocugun tamamen kararıylada olabilir artık.
Mesela doğaya cıktıgında çok konusmamak gerekir, aradan cekilin derler genelde. Çünkü sen baska bakarsın o baska bakıyordur ve görüyordur. O an baktığı baska bişeyi öğrenirken ebeveynler genelde kendi deneyimleri doğrultusunda yorumladığı birşeyden bahseder. Sürekli konusmak detayı, bi yerde sürekli uyarmaktır aslında.

Hep yaptıklarınızı yazıyorsun derken yanlış anlama lütfen, yani hep etkinlikte yaptırıyorum, hiç canının sıkılmasına izin vermiyorum gibi bahsettiğin ya da ben öyle anladığım için bu detaylardan bahsettim :)

Niyetinden dualarından vazgecme. Sende acaba kendini Buğra konusunda çok hırpaladığın için eşin daha da çaresiz hissediyor olabilir mi kendisini? Küçük bir detay olsun düşünmek için.
Öyle yalnız ve çaresiz hissederek yazdım ki oğlum için çok endişe ederek yazdım ne dualar ettim tabiki de Buğra ula yaptıklarımizi yazıyorum ilgisiz mı davrandık bir yanlış mı yaptık da böyle mi oldu dışarda öyle çok korkuyordu ki farklı bakisacisi oluyor burda o yüzden yazdim
Bugrayla doğduğundan beri herşeyi konuşmaya anlatmaya çalışıyorum kelime hazinesi için beyin gelişimi için birşeyler öğretmeye ilgilenmeye çalışıyorum. Okuyunca sanki yanlış yapmışım gibi bir hisse kapıldım. Bazı arkadaslara örnek de olur diye yazdığım çok oluyo. Ben de arkadaşlardan senden çok şey öğrendim çok sağolun🙏

Arkadaslar bizim 2. Azilar gümbür gümbür geliyor heralde sürekli eli ağzında ve ağzını göstererek bağırıyor gecede sürekli uyanip ağlıyor. Nurse harveyin dis jelini aldim surdum hiç istemesemde rahat uyusun diye çok etkili gibi gelmedi ne yapsam da yardım etsem hiç bu kadar ağrılı dis cikarmamisti.

Iyi akşamlar hepinize,
Tatil sorulmuş, arkadaşım kanayan yarama basmışsın resmen😪 3 yıldır tasinmaydi hamilelikti bebekti derken yaz tatiline gidememiştik bu sene Kasım ayında aldik tatili ama malum durumdan iptal etmek zorunda kaldık Temmuzun ilk haftası Turuncta olacaktik🤧🤧
Sağlık olsun ne yapalim buna şükür.
Adet döngüsuyle ilgili malum durumdan etkilenmiş olabilir misin? Psikolojimiz bozuldu resmen, Şahsen ben baya dezenfektani içicem yakında öyle obsesif oldum🤦‍♀️
S Semabuse Eşinle sakin bir dille ve kendisininde sakin olduğu bi an ciddiyetle konuşmanı hatta gerekirse destek almasını sağlamalısın bence

Arkadaslar bizim 2. Azilar gümbür gümbür geliyor heralde sürekli eli ağzında ve ağzını göstererek bağırıyor gecede sürekli uyanip ağlıyor. Nurse harveyin dis jelini aldim surdum hiç istemesemde rahat uyusun diye çok etkili gibi gelmedi ne yapsam da yardım etsem hiç bu kadar ağrılı dis cikarmamisti.

Meme ne alemde? Biz o dönemleri yarın saatte bir meme emerek geçirdik ya hani ondan soruyorum🙃

Gecenin bu saati uyku tutmadı 1 2 haftaya ise başlayacağız muhtemelen ve beni şimdiden sıkıntısı sardı. Atlas son 1 haftadir bensiz adım atmaz oldu azıcık uzaklassam anne diye evin içinde bulana kadar ağlıyor. Ben şimdi nasıl bırakıp ise gidicem bilmiyorum.

Gecenin bu saati uyku tutmadı 1 2 haftaya ise başlayacağız muhtemelen ve beni şimdiden sıkıntısı sardı. Atlas son 1 haftadir bensiz adım atmaz oldu azıcık uzaklassam anne diye evin içinde bulana kadar ağlıyor. Ben şimdi nasıl bırakıp ise gidicem bilmiyorum.
Sizdeki kaygı ve endişeyi hissetmiş olabilir mi yoksa ayrılık kaygısının tavan yaptığı zamana mı denk geldi. Çok zor inşallah gözünüz arkada kalmadan atlatırsınız

Aynı durumdayız emerken rahatlıyor sanırm sürekli memede bir de salatalık galeta falan veriyorum eline onlarda oyalıyor yeşil soğanda olabilir

Öyle yalnız ve çaresiz hissederek yazdım ki oğlum için çok endişe ederek yazdım ne dualar ettim tabiki de Buğra ula yaptıklarımizi yazıyorum ilgisiz mı davrandık bir yanlış mı yaptık da böyle mi oldu dışarda öyle çok korkuyordu ki farklı bakisacisi oluyor burda o yüzden yazdim
Bugrayla doğduğundan beri herşeyi konuşmaya anlatmaya çalışıyorum kelime hazinesi için beyin gelişimi için birşeyler öğretmeye ilgilenmeye çalışıyorum. Okuyunca sanki yanlış yapmışım gibi bir hisse kapıldım. Bazı arkadaslara örnek de olur diye yazdığım çok oluyo. Ben de arkadaşlardan senden çok şey öğrendim çok sağolun🙏

Yanlış asla değil, olamaz. Cünkü onu en yakından bilen yine sensin annesisin.
Onu da öğrendiğin için yapıyorsun, bunu da öğrenmiş oldun gibi düşün.
Anne babalarda olsak öğrenmek devam ediyor.
Bizde yanlışlar yapıyoruz, yaparız, cünkü farketmek değişmek öğrenmekte gerekir.Cocuklarında bizim yanlış yapabildiğimizi, bazen birşeyi bilmediğimizi görmeleride gerekir.
Yanlış yapmışsın gibi hissetme lütfen ama küçük bir detay gibi de kalsın.O da yanlış değil yani.
Bazen çok mutlu oldugunuzda içinden 'şunu yapmam doğruydu, gerekiyordu' diye düşünmemen için söyledim. Bir sorunla karşılaşınca ben neyi yapmadım ki diye düşünme diye yazdım. Elbette düşünecez ama bazende bizimle alakası olmadığınıda düşünüp gülümseyerek devam etmek gerek :)
seninle yine alışacaktır, kendine güzel şeyler bulacaktır Buğra'da❤️

Iyi akşamlar hepinize,
Tatil sorulmuş, arkadaşım kanayan yarama basmışsın resmen😪 3 yıldır tasinmaydi hamilelikti bebekti derken yaz tatiline gidememiştik bu sene Kasım ayında aldik tatili ama malum durumdan iptal etmek zorunda kaldık Temmuzun ilk haftası Turuncta olacaktik🤧🤧
Sağlık olsun ne yapalim buna şükür.
Adet döngüsuyle ilgili malum durumdan etkilenmiş olabilir misin? Psikolojimiz bozuldu resmen, Şahsen ben baya dezenfektani içicem yakında öyle obsesif oldum🤦‍♀️
S Semabuse Eşinle sakin bir dille ve kendisininde sakin olduğu bi an ciddiyetle konuşmanı hatta gerekirse destek almasını sağlamalısın bence
Teşekkür ederim canım konuştum umarım bu defa işe yarar. Buğra çok şükür daha iyi bu ara bin şükür

Yanlış asla değil, olamaz. Cünkü onu en yakından bilen yine sensin annesisin.
Onu da öğrendiğin için yapıyorsun, bunu da öğrenmiş oldun gibi düşün.
Anne babalarda olsak öğrenmek devam ediyor.
Bizde yanlışlar yapıyoruz, yaparız, cünkü farketmek değişmek öğrenmekte gerekir.Cocuklarında bizim yanlış yapabildiğimizi, bazen birşeyi bilmediğimizi görmeleride gerekir.
Yanlış yapmışsın gibi hissetme lütfen ama küçük bir detay gibi de kalsın.O da yanlış değil yani.
Bazen çok mutlu oldugunuzda içinden 'şunu yapmam doğruydu, gerekiyordu' diye düşünmemen için söyledim. Bir sorunla karşılaşınca ben neyi yapmadım ki diye düşünme diye yazdım. Elbette düşünecez ama bazende bizimle alakası olmadığınıda düşünüp gülümseyerek devam etmek gerek :)
seninle yine alışacaktır, kendine güzel şeyler bulacaktır Buğra'da❤️
Teşekkürler ömür boyu öğrenmeye devam🤗

Günaydın, inan bizde de durum farksız. Eskiden memeye bağlardım ama meme yok 1,5 ay oldu tuvalete gitsem sanki çok uzak bi yere gitmişim gibi nasıl ağlıyor arkamdan. Bugün ise gideceğim bıraktım şimdi anneme ağladı arkamdan ne yapacağız bende bilmiyorum. Bildiğim tek şey calisiyorsak yine onlar için...

Günaydın, inan bizde de durum farksız. Eskiden memeye bağlardım ama meme yok 1,5 ay oldu tuvalete gitsem sanki çok uzak bi yere gitmişim gibi nasıl ağlıyor arkamdan. Bugün ise gideceğim bıraktım şimdi anneme ağladı arkamdan ne yapacağız bende bilmiyorum. Bildiğim tek şey calisiyorsak yine onlar için...
annem olsa hiç gözüm arkada kalmazdı.alısık bılıyor ananesi olduğunu.Bende 2 gündür sabah evden işe gidiyorum diye cıkıyorum öğlen uyku vaktınde geri dönüyorum.Bakıcıyla babası evde dün ara ara ağladı anne diye.Bugun bakıcı kendı cocugunuda getirdi ona daldı cıkarken öpucuk attı bana.Boyle böyle gidip geldıgıme alısır ınşallah

Back