S Semabuse Merhaba canım. Okudumda yazdıklarını Allah kolaylık versin. Bende babasıyla cıktıgında birşeyden mi korktu acaba diye düşündüm.
Bir de hep farkediyorum hep yaptıklarınızı yazıyorsun. Mesela şöyle düşün o sana muhtac olsa da bir birey. Yani düşünceleri, değerleri ve fikirleri küçükte olsa kendine göre kaydediyor. Yani sokaga cıkınca, evde oynarken sürekli bişy önermek, konusmak, oyalamaya calısmak vs onu engellerde. Cünkü düşüncelerini engeller. Sıkılınca sıkıldıgını anlasın, oyuncak olmasada kendine oyun bulacaktır, yani acıktıgını ablasın, uykusu geldiğini anlasın. Bunları sürekli saati geldi diye yapmak fln diretmektir aslında. Düzen olsun isteriz evet onlarda ister ama bu cocugun tamamen kararıylada olabilir artık.
Mesela doğaya cıktıgında çok konusmamak gerekir, aradan cekilin derler genelde. Çünkü sen baska bakarsın o baska bakıyordur ve görüyordur. O an baktığı baska bişeyi öğrenirken ebeveynler genelde kendi deneyimleri doğrultusunda yorumladığı birşeyden bahseder. Sürekli konusmak detayı, bi yerde sürekli uyarmaktır aslında.
Hep yaptıklarınızı yazıyorsun derken yanlış anlama lütfen, yani hep etkinlikte yaptırıyorum, hiç canının sıkılmasına izin vermiyorum gibi bahsettiğin ya da ben öyle anladığım için bu detaylardan bahsettim :)
Niyetinden dualarından vazgecme. Sende acaba kendini Buğra konusunda çok hırpaladığın için eşin daha da çaresiz hissediyor olabilir mi kendisini? Küçük bir detay olsun düşünmek için.