• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Biz Mersin’e geldik. Burda hastalık kimsenin umrunda değil. Zaten inanmıyoruz kafasındalar.
canim biz ankaradayiz.oturdugum yerde haziran oncesi de cocuklar sokaklarda gece 12lere kadar bisiklet suren top oynayan...teyzeler apartman girislerinde cay cekirdek keyfi.hazirandan itibaren gencler 15-20 kisi okul bahcesinde futbol maci yapiyorlar her aksam.

canim biz ankaradayiz.oturdugum yerde haziran oncesi de cocuklar sokaklarda gece 12lere kadar bisiklet suren top oynayan...teyzeler apartman girislerinde cay cekirdek keyfi.hazirandan itibaren gencler 15-20 kisi okul bahcesinde futbol maci yapiyorlar her aksam.
Sabah arkadaşlarla konuştuk. Bi biz çocukları evden çıkarmıyoruz, kendimiz de çıkmıyoruz herhalde.

Bu sene tatile gitmeyi düşünüyor musunuz?
biz aralıkta erken rezervasyondan tamda ıstedıgımız oteli uygun fıyata almıstık eylul ilk haftası oldugu ıcın hala iptal etmedik.iptal sigortasına güveniyorum.duruma bakıp oyle karar vereceyiz artık.

Sanırım atlas kendı kendıne uyumaya asla alısmayacak 19 gün oldu 5 dk bıle ılerleme kaydetmedık aksıne gıttıkce kotulesıyor dün hiç uyumadı mesela.yatakta yanına yatıyorum sevıyorum kafasını oksuyorum olmuyo vuruyo ısırıyo hıc tepkı vermıyorum yıne olmuyo.şimdide yatagın kenarlarını tekmelemeye başladı.Kucagıma almamada ızın vermıyor kafayı yemem yakındır.

Sanırım atlas kendı kendıne uyumaya asla alısmayacak 19 gün oldu 5 dk bıle ılerleme kaydetmedık aksıne gıttıkce kotulesıyor dün hiç uyumadı mesela.yatakta yanına yatıyorum sevıyorum kafasını oksuyorum olmuyo vuruyo ısırıyo hıc tepkı vermıyorum yıne olmuyo.şimdide yatagın kenarlarını tekmelemeye başladı.Kucagıma almamada ızın vermıyor kafayı yemem yakındır.
emmeyi birakmisti di mi tamamen.en son nasil uyuyor peki? biz de gunde 1e dusurduk.sadece gece yatarken.gun icinde meme emmemeye alissa da eli hep mememde oksuyor.ben de usandim emzirmekten ama aksam uyutamamaktan korkuyorum.

biz aralıkta erken rezervasyondan tamda ıstedıgımız oteli uygun fıyata almıstık eylul ilk haftası oldugu ıcın hala iptal etmedik.iptal sigortasına güveniyorum.duruma bakıp oyle karar vereceyiz artık.
İkinci dalga gelmezse ve oteliniz tüm önlemleri alıp güzelce uygularsa gidebilirsiniz inşallah.🤗

emmeyi birakmisti di mi tamamen.en son nasil uyuyor peki? biz de gunde 1e dusurduk.sadece gece yatarken.gun icinde meme emmemeye alissa da eli hep mememde oksuyor.ben de usandim emzirmekten ama aksam uyutamamaktan korkuyorum.
hergun değişiyor belli bir şekli yok.akıl sağlığımı koruyamıyorum artık.Bugun pes ettim emiceksen em dedim agzına aldı baktı bısey yok sonra kucağıma geldı salladım bıraz oyle uyudu.ama bı saatı gecmıstı.

slm güzel anneler nasilsiniz?
bizi soracak olursaniz iyiyiz cok şükür.
hayatimizin bu dönemi saldım cayira misali.tabi metostan bahsediyorum.yerse yer uyursa uyur modundayim.sabrim sevgim sefkatim anlayisim arti diyebilrim.
özgürlükcu ve kisiligini önemseyen bi anneyim diyebilirm.hicbiseyde zorlama yok.
şu ara uyutmuyorum da.yorulup kendisi bayiliyor bi yerlere.iyice dalinca yatagina koyuyorum.
konusmalari da artti.altina yapinca soyluyor.
güzel güzel gecinip gidiyoruz oğlusumla.

Biz memlekete gitmeyi düşünüyoruz ağustos başı gibi. Çok özledim 2 yıldır gidemiyorum. Bu yaz deniz tatili düşlüyordum ama corona sebebiyle planlar askıya alındı.
Siz ne yapacaksınız?

Biz de bir iki butik otel arasında kaldık. Tercih yapıp gidicez inşallah. Az odalı ve tüm önlemleri alan tipte oteller.

Ohh maşallah tatil planları yapılmış ☺️ biz bahçeye cikamiyirduk eşimin hassasiyeti yüzünden geçenlerde esimi zorla ikna ettim çıktık Buğra çok eğlendi. Geçen hafta ben çok hastalanmistim bir sürü serum takıldı. Bir saat uyumak için babasıyla birlikte bahçeye inin dedim on dakika sonra geldiler Buğra nasıl agliyo anne anne diye. Ertesi gün birlikte çıktık yine agliyo durmuyo dışarda evin kapısını görünce eve çıkmak istiyor. Bu hafta başka kapıdan dışarı çıktık markete oyuncakciya gittik çok korkuyo çok tedirgin. Eve gelmek istiyo. Dışarı çıkarken çok hevesli çok istiyo çıkınca agliyo. Çok üzülüyorum bu duruma inşallah kalıcı bir hasar birakmaz. Dr a yazdım endişelenme bu sıra çocuklar dışarı çıkarken böyle korkuyorlar dedi. Dün de çıkmak istedi merdivenlerden inerken yine eve döndük.
Bugün de yine istedi babayla çıkın ben sofrayı hazırlayayım dedim tam dış kapıda beni de istedi ben de çıktım. Bahçeyi gezdik etrafı anlatıyorum ama çok tedirgin söylenenlere genelde cevap vermiyo, elleri korkudan buz gibiydi Allah'ım kimseyi evladiyla sınamasın kaç gündür bunları düşünüyorum çocuğum üç aydan fazladır babayla beni goruyo evin içinde.
Eşime çok söyledim ara ara çıkalım bahceye diye, araba varken arabadan inmeden gezelim diye.. kaza yaptı artık bir aydır araba da yok.
Kazadan sonra çok bağırmaya başladı Buğra ya da bana da. Nasıl bagiriyo yavruma ben korkuyorum Buğra zipliyo korkudan. Dün bana bağırırken yavrum kafasına vuruyodu, bağırma lütfen diyorum Buğra etkileniyo diyorum yine devam ediyor Buğra yine kafasına vuruyo napacagimi şaşırdım.
Kusura bakmayın çok uzun oldu, dışardan gelmiştik elimi yikiyordum çabuk olmamisim sebebi bu, sakinlestiginde konuştum lütfen bağırma diye savunmasi kadınsın sessiz kal cevap verme oldu. Neyle karşı karşıyayım diyorum.
Bugraya çok söylerim sevdiğimi hep sorar annneanne, dede, abla, baba diye iki haftadır sadece baba diye soruyo.
Benim oğlum kim, ben en çok kimi seviyorum, aslan oğlum kim, şampiyon kim deyince hep ' ben' diyen Buğra artık her soruma babam diiye cevap veriyo.
Geceleri eşim çok geç uyur kamera onda kalır kaç kez ben uyuyayım diye Buğra beni isteyince cagirmamis. Kapıyı da kapatiyodu duymuyordum kaç kez gittiğimde Buğra nasıl agliyodu dedim böyle aglatilir mı hiç bir çocuk diye. Bugün de gelmiş diyor ki geceleri aglatmayayim o zaman. Kendisinde de anksiyete var bir şey olduğunda ellleri buzz gibi olur korktu baya buğra'nın elleri öyle olunca.
Acaba Dr ün dediği gibi sadece cikmadigimiz için mi bunlar geçici mı, yoksa babasının davranışları mi?

Kıymet verip kıymetli zamanınizdan ayırıp yazarsanız çok sevinirim. Ne yapsam nasıl yapsam.
Çıkmadan önce hep konuşuyorum eve gelince de oğlum şunları gördük bunları yaptık diye hep anlatıyorum. Her odada oyuncaklar var her yerde ayrı ayrı oynuyoruz dans ediyoruz kitap okuyoruz. Maşallah nerdeyse tüm sebze meyveleri biliyo tüm hayvanları biliyo, konuşması da maşallah çok güzel.
Normalde her gün çıkardık dışarı, kendisi de montunu alıp kapının önünde dururdu çok eglenirdi dışarda.
Buugun salıncağa binmeyi denedik ayağa kalkıp çıkmak istedi.

İki yaş da gümbür gümbür geliyor istediği birşey olmayınca yere yatiyo, bazen kafası yerde bekliyo.
oyun hamurlariyla da çok oynuyoruz boyama yapıyoruz, duvarlarda resimler, balonlar. Evde scooter a bile biniyo. Önüne mercimeği makarnayı koyuyorum mutfak oyuncaklarıyla yemek yapıyor.
Bazen balkona çıkmak istiyo giyiniyorum tam çıkarken geri dönüyor
Mama sandalyesinden kemerli bir şekilde ayağa kalkiyo, neymiş bizim oturduğumuz sandalyede oturan almış ergen Buğra

Kıymet verip kıymetli zamanınizdan ayırıp yazarsanız çok sevinirim. Ne yapsam nasıl yapsam.
Çıkmadan önce hep konuşuyorum eve gelince de oğlum şunları gördük bunları yaptık diye hep anlatıyorum. Her odada oyuncaklar var her yerde ayrı ayrı oynuyoruz dans ediyoruz kitap okuyoruz. Maşallah nerdeyse tüm sebze meyveleri biliyo tüm hayvanları biliyo, konuşması da maşallah çok güzel.
Normalde her gün çıkardık dışarı, kendisi de montunu alıp kapının önünde dururdu çok eglenirdi dışarda.
Bence etkileniyorlar disari çıkarmaya korkması babasının disarda yaptigi bir hareketten olabilir mi. Dun bizde sahile indik hava bozunca herkes aynı anda çıkmaya çalıştı 1 saat otopark ta kaldık esim arabadan çıkıp öndeki yolu açması için bağırdı bi ara atlas baba diye kıyameti kopardı korkup agladi. Bazen ismini söylemesi sevmesinden değil korkmasindan olabilir. Dışarı ya önce kucağınızda çıkarıp ilgisini çeken bir oyuncak la vakit geçirmesini saglayabilirsiniz

Mesajı görünce yazamadan duramadım canım öncelikle çocuklara çok yüksek sesle bağırmak gerçekten psikolojilerini çok etkiliyor

Eltim ve kaynım kavga ederlerken oğlu görüyor sürekli bağırşıyorlar 2 yaşında çok güzel konuşan çocuk bir anda kekelemeye başladı herşeyden her sessen korkuyordu şuanda 6.5 yaşında hala heyecanlanınca ve korkunca kekeliyor
Aşırı şiddete meyilli kimseyle anlaşamıyor sürekli ağlıyor😰😰

Lütfen eşinizle konuşun ve ses yükseltip bağırmasın🤲🤲

Benim de eylül doğumlu kızım var azıcık evde şakalaşarak boğuşsak ablasıyla korkup ağlıyor

Şu yaşta beyin gelişimleri çok önemli herşeyi kaydediyorlar👍👍👍

Ohh maşallah tatil planları yapılmış ☺ biz bahçeye cikamiyirduk eşimin hassasiyeti yüzünden geçenlerde esimi zorla ikna ettim çıktık Buğra çok eğlendi. Geçen hafta ben çok hastalanmistim bir sürü serum takıldı. Bir saat uyumak için babasıyla birlikte bahçeye inin dedim on dakika sonra geldiler Buğra nasıl agliyo anne anne diye. Ertesi gün birlikte çıktık yine agliyo durmuyo dışarda evin kapısını görünce eve çıkmak istiyor. Bu hafta başka kapıdan dışarı çıktık markete oyuncakciya gittik çok korkuyo çok tedirgin. Eve gelmek istiyo. Dışarı çıkarken çok hevesli çok istiyo çıkınca agliyo. Çok üzülüyorum bu duruma inşallah kalıcı bir hasar birakmaz. Dr a yazdım endişelenme bu sıra çocuklar dışarı çıkarken böyle korkuyorlar dedi. Dün de çıkmak istedi merdivenlerden inerken yine eve döndük.
Bugün de yine istedi babayla çıkın ben sofrayı hazırlayayım dedim tam dış kapıda beni de istedi ben de çıktım. Bahçeyi gezdik etrafı anlatıyorum ama çok tedirgin söylenenlere genelde cevap vermiyo, elleri korkudan buz gibiydi Allah'ım kimseyi evladiyla sınamasın kaç gündür bunları düşünüyorum çocuğum üç aydan fazladır babayla beni goruyo evin içinde.
Eşime çok söyledim ara ara çıkalım bahceye diye, araba varken arabadan inmeden gezelim diye.. kaza yaptı artık bir aydır araba da yok.
Kazadan sonra çok bağırmaya başladı Buğra ya da bana da. Nasıl bagiriyo yavruma ben korkuyorum Buğra zipliyo korkudan. Dün bana bağırırken yavrum kafasına vuruyodu, bağırma lütfen diyorum Buğra etkileniyo diyorum yine devam ediyor Buğra yine kafasına vuruyo napacagimi şaşırdım.
Kusura bakmayın çok uzun oldu, dışardan gelmiştik elimi yikiyordum çabuk olmamisim sebebi bu, sakinlestiginde konuştum lütfen bağırma diye savunmasi kadınsın sessiz kal cevap verme oldu. Neyle karşı karşıyayım diyorum.
Bugraya çok söylerim sevdiğimi hep sorar annneanne, dede, abla, baba diye iki haftadır sadece baba diye soruyo.
Benim oğlum kim, ben en çok kimi seviyorum, aslan oğlum kim, şampiyon kim deyince hep ' ben' diyen Buğra artık her soruma babam diiye cevap veriyo.
Geceleri eşim çok geç uyur kamera onda kalır kaç kez ben uyuyayım diye Buğra beni isteyince cagirmamis. Kapıyı da kapatiyodu duymuyordum kaç kez gittiğimde Buğra nasıl agliyodu dedim böyle aglatilir mı hiç bir çocuk diye. Bugün de gelmiş diyor ki geceleri aglatmayayim o zaman. Kendisinde de anksiyete var bir şey olduğunda ellleri buzz gibi olur korktu baya buğra'nın elleri öyle olunca.
Acaba Dr ün dediği gibi sadece cikmadigimiz için mi bunlar geçici mı, yoksa babasının davranışları mi?
Geçmiş olsun canım. Eşin genelde böyle midir? Kazadan sonra mı oldu? Çocuğun yanında tartışmamak lazım. Biz de kantarın topuzunu kaçırıyoruz bazen. Çocuğun korkması normal. Sinirli değilken anlat ona. Çocuk etkileniyor diye.
artık niliko da parka gidince salıncak istemiyor. Başka çocuk yoksa parkta durmuyor. Çocuklarla oynamak istiyor.

S Semabuse Merhaba canım. Okudumda yazdıklarını Allah kolaylık versin. Bende babasıyla cıktıgında birşeyden mi korktu acaba diye düşündüm.
Bir de hep farkediyorum hep yaptıklarınızı yazıyorsun. Mesela şöyle düşün o sana muhtac olsa da bir birey. Yani düşünceleri, değerleri ve fikirleri küçükte olsa kendine göre kaydediyor. Yani sokaga cıkınca, evde oynarken sürekli bişy önermek, konusmak, oyalamaya calısmak vs onu engellerde. Cünkü düşüncelerini engeller. Sıkılınca sıkıldıgını anlasın, oyuncak olmasada kendine oyun bulacaktır, yani acıktıgını ablasın, uykusu geldiğini anlasın. Bunları sürekli saati geldi diye yapmak fln diretmektir aslında. Düzen olsun isteriz evet onlarda ister ama bu cocugun tamamen kararıylada olabilir artık.
Mesela doğaya cıktıgında çok konusmamak gerekir, aradan cekilin derler genelde. Çünkü sen baska bakarsın o baska bakıyordur ve görüyordur. O an baktığı baska bişeyi öğrenirken ebeveynler genelde kendi deneyimleri doğrultusunda yorumladığı birşeyden bahseder. Sürekli konusmak detayı, bi yerde sürekli uyarmaktır aslında.

Hep yaptıklarınızı yazıyorsun derken yanlış anlama lütfen, yani hep etkinlikte yaptırıyorum, hiç canının sıkılmasına izin vermiyorum gibi bahsettiğin ya da ben öyle anladığım için bu detaylardan bahsettim :)

Niyetinden dualarından vazgecme. Sende acaba kendini Buğra konusunda çok hırpaladığın için eşin daha da çaresiz hissediyor olabilir mi kendisini? Küçük bir detay olsun düşünmek için.

Back