• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Aaa öyle mi ananesi aldı Mihrimah her gördüğünde bakıp peşlerine gidiyor diye biz kullanıyoruz sorun yaşamadık yaşamayız inşallah belki kalite kalite değişiyordur 🤔

Biz hiç sorun yaşamadık ilk yaş gününde hediye gelmişti ve bu zamanlarda kullanıyorduk büyüğünde yaz mevsimiydi.

Ama senin yerin de bi baska canim.gerek sabrin gerek olgunlugun olaylara bakis aci sakinligin bize hep hi huzur verdi.bununla birlikte grubumuzdaki arkadaslar da cok iyiydi.birbirimizi cok seviyorduk.birbirimizin halinden anliyorduk.sinerjimiz tutuyordu.
Hepsi cok özledim. @elaelif123 keske yazmayi birakmasaydi.haber alamiyorum.kendisinden hic.
En son ekimde girmis.baska hic girmemis.özledik baya.
Diger arkadaslar da ara sira yaziyorlar.ama yeniden eski günlerimizdeki gibi toplaşsak çok güzel olur.
AA di mi hiçbir şey i kafasına takmayan arkadaşti değil mi? Çok iyiydi o da

Kullanmadım ama icerisi iyiydi ordaki ablalarin çocukların dagittiklarini pesleriden toplama cabalarina cok güldüm yalniz hafta sonu daha kalabalik oluyor sanirim
Eşim vardiyalı çalıştığı için hafta içi gitmeye özen gösteriyorum canım haftasonu her yer kalabalık oluyor. Bizim izin günlerimiz hiic sabit değil

Varlıklarına binlerce kez şükürler olsun 🤲🥳💕
Ben düşünüyorum canım ikinciyi ama 2 yaşını doldursun. Sütten yavaş yavaş keseyim. İstiyorum bakalım hayırlısı 🥰
Hayırlısı canım ben de çok istiyorum çok zor oldu beniimkisi adeta mucize bebek Buğra. İkincisi olmazsa tüp Bebek düşünürüm herhalde

Arkadaslar sacma gelebilir ama aklima deli sorular geliyor 2 gun izinliyim atlasla evde ikimiz varız sadece ev isi fln yaparken pesimden geliyo sorun degil ama wc ye giderken citin icine koydum ben ve ayagini atiyor artik çıkması an meselesi evde bebisle tek olanlar o gibi durumlarda napiyosunuz. :)
Önüne dikkatini çekecek şeyler koyuyorum. Eğer farkederse geliyo zaten bir bakiyoorum kapıyı acmmaya calisiyo. Hemen çıkmaya çalışıyorum. O uyursa daha rahat tabi

Aynen canim.burada sürekli yazan ve gelip sohbete katilanlar kemik oldu.çok güzel seyler paylastik.
Uykusuz gecelerde beraber sabahladik.birbirimizin sorunu icin kafa yorduk yardmci olmaya calistik.
O günleri özlüyorum.ama şu süt tıkanmasini hic özlemiyorum.6 kere tikanmisti.ağliyordum acısindan.yine de mama vermeyr direniyordum.ne çok stres yapmisim ya:)
Bi daha cocugum olursa relaks olacam inş:)

Ben tek bakiyorum canim.cogu zaman arkama agliyor.bazen klozete gidiyorum.pesimden ağlaya ağlaya geliyor.mecburuz yapacak bisey yok.iyice sıkışana kadar bekliyorim bazen.

Ay ne güzel canim.mihrimah zaten cok akıllı bi kız.o ayça diyişine öldüm zaten.
Ben sıvı şeylerde cekiniyorum.mama sandalyesi kullanmiyoruz.yer sofrasinda her yer batar diye cekiniyorum.haliya gecer filan.
Ama yine de vermem lazim.yoksa hic alismaz.
Evet senin çok tıkanma olmuştu o soğuklarda hastaneye gidiyordun. Esin öğretmendi değil mi, tayin ccikti mı? Annenler yardima geliyor muu

Cariocalar o konuda cok iyi ve sanirim agzina soktugunda bisey olmuyo du ben kendimde denedim hiç boya tadi gelmedi. Heryer den de rahatlikla siliniyor
Aynen canım benimki de o markaydı. Ben keçeli kalem falan pek sevmem zaten büyük kızıma da bu sene aldım daha. Sulu boya mum boya kuru boya idare etti bunca zaman. Hanımlar pastel boya alacağınız zaman da mum boya tavsiye ederim hiç değilse ellerine boyası geçmiyor rahat kullanıyor çocuk

U Umudumbitmedi_ canim 26 aylikken ise basliycagim icin bikac ay oncesinden memeyi biraksin istiyorum butun ayriliklar birden bire olmasin.malum sabah 6.30da cikip aksam 19da evde olucam.azaltarak biraktiririm insallah yazin.
pessinus pessinus VosVos35 VosVos35 o ikinci cocuktaki rahatlik gamsizligi yasamak istiyorum.ideal yas farkina pek inanmiyorum.cunku cevremde az ya da cok yas farki olup da iyi anlasan ya da anlasamayan her gruptan cok ornek var.maddi manevi sartlara gore davranmak en iyisi bence :) annenin sagligi yasi calisma durumu vs onemli bi suru etken var. Nilsibel Nilsibel

Aynen canım benimki de o markaydı. Ben keçeli kalem falan pek sevmem zaten büyük kızıma da bu sene aldım daha. Sulu boya mum boya kuru boya idare etti bunca zaman. Hanımlar pastel boya alacağınız zaman da mum boya tavsiye ederim hiç değilse ellerine boyası geçmiyor rahat kullanıyor çocuk
Canım o markanın baktım bende ama çok farklı var ahşap gövdeli olanlar var mum boya şu kafası şekilli tedy boya diyor hangisi almalıyım sence

Gece sarjim bitti.kalkip sarja takamadim.
U Umudumbitmedi_ canım benim kardeşimle aramda 3 yaş 3ay var. Bilimseli bilmem ama bence güzel değildi. Bence çocuğun daha büyük olup kardeşi kendi istemesi daha iyi. O zamana da zaten menepoza girerim. Kaza falan olur o ayrı...
4 yasina gelen cocuk kiskancliga basliyirmus.ondan diyorlar canim.sen kıskandin mi yoksa:)
Hem niye menopoza giresinki yasin çok degil.50 yasinda doguran cok var cevremde.olur bence.
Hayırlı olsun her şey güzel olur inşallah 😊 ben bir yaşından sonra hemen ikinciyi istiyordum fakat bir türlü cesaret edemedim .. Tüp bebek tedavisiyle oldu bizim ikinci için korunmuyoruz ama tutmadı gidip transfer olmayada cesaretim yok hala :)))
Canim benim eltim hamile kalamiyordu.ilk cocugu tup bebekti.3 yasina gelince bi daha tüp bebek yaptirdi.olmadi.üzerinden 1 sene gecmemisti ki kendiliginden hamile kaldi.rahim bebek tutmaya alisiyor ya kendiliginden olan cok.
Aaa öyle mi ananesi aldı Mihrimah her gördüğünde bakıp peşlerine gidiyor diye biz kullanıyoruz sorun yaşamadık yaşamayız inşallah belki kalite kalite değişiyordur 🤔
Ins benim dedigimdne degildir.daha kalitelidir.bende onun icin almak istemedim.
Kalem konusunda plojovic plojovic bahsetmişti ama üçgen şeklinde jumbo diye bahsi geçen kuru boya kalemleri oluyor tutuşu kolay bir tarafına batmaz ucu küt sivri değil. Düşünürseniz eğer alınabilir onlardan da. Benim kızımdan var e bebekten almıştım başka markaların da var. Keçeli bana biraz sağlıksız geliyor ağzına faşan sokarsa ayrıca etrafı boyama riski daha fazla. Kuru boya bazen duvar silinebilir bir şeyse kolaylıkla çıkıyor
Zaman icerisinde alinmayan bisey kalmicak zaten😁

Oğlum 3 yaşındayken kardeş istiyordu. 4,5 yaşında abi olduğunda, 'Anne bunu geri verin doktor amcalara' demişti. Günden güne alışıyor ama 15 aydır epey sıkıntılı günler geçirdik
4.yaşta kiskanclik zirve yapiyirmus.onun icin 3 yaş diyorlar.
Kızlar kızımın sağ alt azı dişi sanki su toplamış gibi kabarmış. Çok endişelendim var mı bilgisi olan? 15 aylık sol tarafta alt üst ilk azıları hatta köpek dişleri bile çıktı solda. Hiç böyle bir şey olmadı
Ya bizde de ayni var.üst sağ köpek disi 2 aydir siş.ama bi türlü patlamadi.ağri yapiyor.eli ağzinda ağliyor.yapacak bisey yok.beklemekten baska.
Benim de ilki tüp bebekti 😊
A ne guzel iste.ikincisi masrafsiz meşakkatsiz.
Benim dökülmüyor. Yani o zamandaki gibi değil öyle :)
Benimki de azaldi.acaba dedim sacimi kestirdim sampunimi değistirdim ondan mi diye.
AA di mi hiçbir şey i kafasına takmayan arkadaşti değil mi? Çok iyiydi o da
Evet ya.gelmiyor artik😢
Hayırlısı canım ben de çok istiyorum çok zor oldu beniimkisi adeta mucize bebek Buğra. İkincisi olmazsa tüp Bebek düşünürüm herhalde
Belki seninde kendiligindne olur canim.
Evet senin çok tıkanma olmuştu o soğuklarda hastaneye gidiyordun. Esin öğretmendi değil mi, tayin ccikti mı? Annenler yardima geliyor muu
Esim oğretmen evet canim.tayinimiz cikti.ev aldik yerlestik.
Esimin memleketine geldik.burda abisi ve babasi var.hastane isimiz olunca abisi goturüyor.
Annemler arada geliyorlardi.simdi havalar soguk.yardima degilde gezmeye geliyorlar yaza.

4 yasina gelen cocuk kiskancliga basliyirmus.ondan diyorlar canim.sen kıskandin mi yoksa:)
Hem niye menopoza giresinki yasin çok degil.50 yasinda doguran cok var cevremde.olur bence.

Canim benim eltim hamile kalamiyordu.ilk cocugu tup bebekti.3 yasina gelince bi daha tüp bebek yaptirdi.olmadi.üzerinden 1 sene gecmemisti ki kendiliginden hamile kaldi.rahim bebek tutmaya alisiyor ya kendiliginden olan cok.

Ya bizde de ayni var.üst sağ köpek disi 2 aydir siş.ama bi türlü patlamadi.ağri yapiyor.eli ağzinda ağliyor.yapacak bisey yok.beklemekten baska.

Benimki de azaldi.acaba dedim sacimi kestirdim sampunimi değistirdim ondan mi diye.

Evet ya.gelmiyor artik😢

Esimin memleketine geldik.burda abisi ve babasi var.hastane isimiz olunca abisi goturüyor.
Annemler arada geliyorlardi.simdi havalar soguk.yardima degilde gezmeye geliyorlar yaza.

Sampuanında etkisi var. Artık hormonlarında.
O doğum sonrası biara saclar yenileniyor, dökülenlerin yerine cıkmıştır seninde diplerde küçükler çok.

Buarada bnm kızların arası 4 yas 4 ay tam. Kıskançlık kelime olarak bana anlamsız geliyor :)
Cocuk bi yerde bişy anlatırken gelip baska bişy sorsa aaa kıskanıyor derlerdi.Ortada yaptıgı hiçbişy yok halbuki. Yani büyüklerin hangi davranısı kıskanclık olarak etiketledikleride cok önemli bence. Ama cocuk yas itibariyle farklı sebeplerle farklı davranıslarda sunabiliyor,istiyor,farklı anlamlandırabiliyor.
Bence anne babanın ve yakın ailenin davranısları cocuklarda çok daha fazla etkili.
Çocuk neden fazla emdiğini, neden emmesi gerektiğini, seni neden emdiğini, neden kucağa alınması gerektiğini, neden ağladığını vs hep merak ediyor.
Sahsi fikrim ayakbağı görmeden cocuga herseyi anlatmak kendi soramasada aklında bişylerin oturmasına yardımcı oluyor.
Ben yine işi ailelere yükleyecem ama :) kardeş ilişkileri özellikle küçükken temel olarak annenin davranışlarıyla alakalı diye düşünüyorum.

Evet ya.gelmiyor artik😢

Çocukluğuma ait hatırladığım ablasın yapma, şımarma. Bi de niliko gibi hareketli olursa nilikoyla ilgilenemem yalnız kalır. Benim düşüncem bu yönde. Herkes farklı düşünebilir. Kıskançlıksa şimdi de kıskanıyor zaten. Babasını yanıma yaklaştırmıyor.

Sampuanında etkisi var. Artık hormonlarında.
O doğum sonrası biara saclar yenileniyor, dökülenlerin yerine cıkmıştır seninde diplerde küçükler çok.

Buarada bnm kızların arası 4 yas 4 ay tam. Kıskançlık kelime olarak bana anlamsız geliyor :)
Cocuk bi yerde bişy anlatırken gelip baska bişy sorsa aaa kıskanıyor derlerdi.Ortada yaptıgı hiçbişy yok halbuki. Yani büyüklerin hangi davranısı kıskanclık olarak etiketledikleride cok önemli bence. Ama cocuk yas itibariyle farklı sebeplerle farklı davranıslarda sunabiliyor,istiyor,farklı anlamlandırabiliyor.
Bence anne babanın ve yakın ailenin davranısları cocuklarda çok daha fazla etkili.
Çocuk neden fazla emdiğini, neden emmesi gerektiğini, seni neden emdiğini, neden kucağa alınması gerektiğini, neden ağladığını vs hep merak ediyor.
Sahsi fikrim ayakbağı görmeden cocuga herseyi anlatmak kendi soramasada aklında bişylerin oturmasına yardımcı oluyor.
Ben yine işi ailelere yükleyecem ama :) kardeş ilişkileri özellikle küçükken temel olarak annenin davranışlarıyla alakalı diye düşünüyorum.
Her cocuk farkli bi tecrube aslinda.sezen gercekten sevecen bi cocuk.sakin bi tabiatı var o zaman.
Eltimin büyük kizi ile küçügü arasinda 4 bucuk yas var.ve gercekten cok sorun oluyor.yaninda kucügü ne sevebiliyorlar nede kucaklarina alabiliyorlar.
Açık açik kıskaniyorum sevmeyin onu diyor.bunu masumca degilde hırcinca yapiyor.bide o kadar dikkat ediyorlar.hic bagirmiyorlar kızmiyorlar.güzel güzel anlatiyorlar sabirla.yine de degisen bisey yok.
Metehani da kiskaniyor.hırpaliyor.uzak dur bizden filan.esim metehani severken gidip babasina diyorki metehani babasi seviyor sen neden sevmiyorsun beni?
Halbuki kaynim hic kucagindan indirmez.üstüne titrer.
Iste 3 yas kuralini eltim söyledi.cok zorlaniyorum.3 yaşmış ideali dedi.
Kıskanclik o kadar buyümüş ki annesine anne sen beni kıskaniyorsun diyor.
Çocukluğuma ait hatırladığım ablasın yapma, şımarma. Bi de niliko gibi hareketli olursa nilikoyla ilgilenemem yalnız kalır. Benim düşüncem bu yönde. Herkes farklı düşünebilir. Kıskançlıksa şimdi de kıskanıyor zaten. Babasını yanıma yaklaştırmıyor.
İlgilenirsin canim ya.zaten daha cok birbirleriyle oynarlar.
Bu arada seni mi paylasamiyor babayla?
Babasi bana sakadan kizsa babasina tepki veriyor benimki

Back