• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Ben herhangi bi yerde yalniz birakamiyorum eylusu cunku koltuga ciktigini yanimda hic gormemistim mesela bigun bi baktim koltukta haa dedim tamam bebeklikten cikiyoruz😂 nereye gitsem mutlaka oyalicak biseyler buluyorum oldugum yerde ama su wc ye onada lazimlik almak asiri mantikli geldi cunku hadi gel cis yapalim deyince benden once kosuyor banyoya ciiisss diyor bide evde kaka yapma noktalari var kapi arkasi koltuk arasi gibi 😂 ahh meme o konuyu hic acmiyorum bu ara oyle sık oldu ki anlatamam bazen 5 dakikada bir meme meme meme takilmis plak gibi sokakta parka her yerde bu kadar degildi eylus gecede ayni sekilde yenidogan gibi 2 saatte bir meme🤦‍♀️ Bu durum gecici biliyorum okumustum 18-24 ay arasi zirve yaparmis meme duskunlugu ama ne zaman azalicak yada eylus nasil memeyi birakcak bilmiyorum 2 yasa ne kaldi surada diyorum bende🤪 bizim bebek arabasi tertemiz hatta biz artik yanimiza bile almiyoruz cunku kulfet oluyor 10 dk bile oturdugunu hatirlamam bebeklik dahil bu yaza su hani onunde panda olan bisikletler var arkadan ebevyn tutup suruyor herhalde ondan aliriz

Bizimki saolsun koltuklarin ustune cikip ziplayip kostugu icin sen bekle diyememem heralde :) ayağı takilip yuvarlaniyor bazen cunku artik citten kaçarsa yanima alicam mecbur. Oda kapisi da kapatmak cozum değil açıyor cunku
aa bizimkinin boyu yetmiyor daha kapilara.koltuklara da cikamiyor o yuzden hic aklima gelmemisti :D

İkinci bebesi olanlar, ilk bebenin meme bırakma hikayesini anlatır mısınız?
ben nilişi hiç kesmek istemiyorum. O da istemez bence.

Sezen 2 yaşında bıraktı emmeyi.
Öncesinde gün içinde neredeyse kalmamıştı, gece uykuya gecerken emiyordu. Azalıyor yani zamanla. Öyle yavas yavas bıraktı. Artık bırakıyoruz dediğimizde o uyurken olanıda kaldırdım sadece ama hiçbişy sürmedim, cizmedim vs.
Hazırdık yani bana göre ikimizde.
Yine de manevi olarak benim çok üzüldüğüm bi zamandı, bıraktığına üzülmek değilde garip bi his...

Arkadaslar sacma gelebilir ama aklima deli sorular geliyor 2 gun izinliyim atlasla evde ikimiz varız sadece ev isi fln yaparken pesimden geliyo sorun degil ama wc ye giderken citin icine koydum ben ve ayagini atiyor artik çıkması an meselesi evde bebisle tek olanlar o gibi durumlarda napiyosunuz. :)

Ben hiç bişeyin içinde bırakmadım. Bazen kapıda bekliyor bazen ağlıyor bazen oyuncaklara dalıyor.

Yaaaa 🙂senin yaratıcılığina bayılıyorum her şeye doğal çözümler uretiyorsun maşallah 🙂
Bu arada çınar gece beslenmesini 1-2 aydır kendiliğinden bıraktı mama işi bitti çok seviniyorum 😁
Teşekkür ederim.
Gözünaydın ☺️ hersey değişiyor ve cabuk aslında o yüzden işte bi sonraki değişmesini istediğimiz herseyde daha sabırlı olmak işe yarıyor :)))

Ben hiç bişeyin içinde bırakmadım. Bazen kapıda bekliyor bazen ağlıyor bazen oyuncaklara dalıyor.
anabelgunes anabelgunes Eklemek istedim bazen geliyor, tabureye cıkıp sacını tarıyor aynada :))) kim tuvalete girersede adını aöyleyip e e diyor😂
Biraz oluruna bırakıp bak, biz yokken kendilerini daha fazla kolluyorlar bazen

Yazdıklarınızı okuyunca hep dedim aslında hepsi ne kadar özel bebekler her birinin farklı farklı hünerleri var maşallah büyüyorlar cidden herşeyin daha çok farkındalar özellikle birey olduklarının sanırım 😆
Bizde bu ara aşırı meme düşkünlüğü var dişlere yoruyorum çoğu zaman ama 10 dk bir nerdeyse anne meme diye geliyor bu kadar zorlamasına rağmen sanırım işe başlayıncaya kadar ayırmayı düşünmüyorum memeden geçen hafta o kadar kötü hasta oldum ki kızım benden önce toparladı anne sütü almasına bağlıyorum
12tane dişimiz var ilk azılarda çıktı herseyi kendisi yapmak istiyor uzun zamandır kendi yemeğini kendi yiyor döke saça öğrendi bi yer gittiğimizde zor oluyor Bu durum sadece evde alıştık zaten
Bıcır bıcır her söylediğimizi tekrarlıyor baya yaza konuşacak gibi Kitaplar mutfak eşyaları süpürge toz almak en çok ilgisini çeken şeyler görev ver yeter bazen herşeyi kendi yapmak istemesi çok zorluyor
Kalemle daha tanışmadı ama ben yazarken gördü aldı elimden kağıda çizmeye.başladı fotokopi makinası adete 😄

Sizce boya kalemi almalıyım yoksa tahta kalem mi yani düz kağıda mı çizmeli yada mum boya ile başlayalım bilemedim henüz masa sandalyesi yok mama sandalyesinde yapar diye düşünüyorum ama fikirlerinizi bekliyorum

Koltuğa cıkmıyor mu bebeler ya :) bizimki aylardır koltukta, inmek cıkmak oyun, ulaşmak, cama cıkıp baba beklemek, bi süre kuşları izliyor her sabah, köpek çağırıyor.
Ben onların evde ulaşmaması gereken bi yer varmış gibi düşünmüyorum.Onlarında evi. Cidden cıkıp öğrendikçe hareketler oturuyor daha hızlı bile oluyorlar herseyde.
Sandalye masa kısmından korkuyorum bende ama Simay cıktıysa inemediyse çağırıyor, yine de dalarım duymam fln diye süpürürken mutfagın kapısını kapatıyorum. Baska masam yok zaten. Bişey koyup cıkmak istediği yere de uzanıyor. Akvaryum var hatta ama gördükçe ne dediğimizi öğrendikçe alışıyor.Öğrenmek tekrar etmek zaten onlar için, yasamadıkları bişeyi bu yüzden öğrenmelerini yaş gectikçe beklemekte haksızlık olur.
Cok müdahele etmemek gerekiyor benim öğrendiğim, daha rahat oluyor ve saldırmıyorlar.
Bütün Cocuklar İyidir kitabını okuyun, kısacık, küçüçük ama bazen neden bişeyi düşünüyoruz ya da böyle diyoruz ki bile diyorsunuz. Ben ara ara okuyup hatırlatıyorum kendime :) bazen bi okudugunuzu baska zaman farklı acıdan bile anlayabiliyorsunuz.
Bazı seyleri farketmek bile düşüncelerinizi hafifletebilir

Bildiğim kadarıyla konuşup bıraktırmak lazım. Acı sos falan travmatik.
Konuşa konuşa bıraktık ama çok ağladı, zor kabullendi, içinde kaldı çocuğumun.. tadından tiksinmesi mi yoksa annem sütü benden esirgiyor fikri mi daha travmatik bilemedim.. 2,5 yaşına kadar kuzu gibi olan çocuğum asi bir fırlamaya dönüştü. Gündüz uykusunu da bıraktı birkaç aya.
aa bizimkinin boyu yetmiyor daha kapilara.koltuklara da cikamiyor o yuzden hic aklima gelmemisti :KK70:
Benim kızçe yürümeden koltuklara tırmanıyordu 😊
Koltuğa cıkmıyor mu bebeler ya :) bizimki aylardır koltukta, inmek cıkmak oyun, ulaşmak, cama cıkıp baba beklemek, bi süre kuşları izliyor her sabah, köpek çağırıyor.
Ben onların evde ulaşmaması gereken bi yer varmış gibi düşünmüyorum.Onlarında evi. Cidden cıkıp öğrendikçe hareketler oturuyor daha hızlı bile oluyorlar herseyde.
Sandalye masa kısmından korkuyorum bende ama Simay cıktıysa inemediyse çağırıyor, yine de dalarım duymam fln diye süpürürken mutfagın kapısını kapatıyorum. Baska masam yok zaten. Bişey koyup cıkmak istediği yere de uzanıyor. Akvaryum var hatta ama gördükçe ne dediğimizi öğrendikçe alışıyor.Öğrenmek tekrar etmek zaten onlar için, yasamadıkları bişeyi bu yüzden öğrenmelerini yaş gectikçe beklemekte haksızlık olur.
Cok müdahele etmemek gerekiyor benim öğrendiğim, daha rahat oluyor ve saldırmıyorlar.
Bütün Cocuklar İyidir kitabını okuyun, kısacık, küçüçük ama bazen neden bişeyi düşünüyoruz ya da böyle diyoruz ki bile diyorsunuz. Ben ara ara okuyup hatırlatıyorum kendime :) bazen bi okudugunuzu baska zaman farklı acıdan bile anlayabiliyorsunuz.
Bizimki de hep tepelerde. Abisinin ranzasına çıkmak favorisi ama baba kesin yasak koydu, ağlatıyor ama izin vermiyor çıkmasına. Daha bir ton yasakla karşı karşıya kızçem. Ben ne kadar serbest bırakıyorsam baba bir o kadar kısıtlıyor. Her şeye hayır diyor, lâf anlatamıyorum adama.. geçenlerde kızım başını masaya vurdu ağlıyor, ben sakinleştirmeye çalışıyorum. Adam diyor ki, bırak ağlasın. Dikkatli olsaymış! Yahu bebek o daha ne dikkati... Çok bunaltıyor beni, fena patliycam bi gün

Sizce boya kalemi almalıyım yoksa tahta kalem mi yani düz kağıda mı çizmeli yada mum boya ile başlayalım bilemedim henüz masa sandalyesi yok mama sandalyesinde yapar diye düşünüyorum ama fikirlerinizi bekliyorum

Biraz kalın olursa tutması rahat olur zamanla el şeklini ayarlayacak çünkü. Ama her türlü çizer boyarlar inan bi kuralı yok

Koltuğa çıksa iyi. Bi de koltuğun üst tarafına çıkıyor. Bizim L koltuğun arkası boş. Ordan atlayacakmış hanfendi.

Kızlar ne cok yazmissiniz masallah.bende pazara gittim.birazdan alıtilara dönecem.metehan altina yapmis.cok pis kokutmus:)
Biraz isim var.gelicem.
Bu arada saçlarınız hâlâ döküluyor mu?

Koltuğa çıksa iyi. Bi de koltuğun üst tarafına çıkıyor. Bizim L koltuğun arkası boş. Ordan atlayacakmış hanfendi.
Bizimkilerde koltuğun kolundan yere süngere atlıyor😂daha küçükkende o dayandığımız yere cıkıp camdan bakıyordu şimdi boyu eriyor görüyor diye cıkmıyor😂
Ahh nilikooo😝

Merhaba kızlar umarım herkes iyidir bebek arabaları ve puset konuşulmuş. Benimde teyzemin kızı bana maxi-cosi ana kucağı getirmiş geçen sene 1500 tl vermiş hiç kullanmamış sadece bebek arabasını kullanıyorlarmış.birde baston puset getirmiş mothercare marka bu durumda ben nasıl bişey almalıyım. Bu anakucağını tek kullanamam bebek arabası yok ana kucağına uyumlu bir bebek arabası alsam 2500 den başlıyor.
Merhaba bu ana kucağından memnun kaldınız mı kaç ay kullandınız? Bende ayrı alıcam bu anakucağını,bebek arabamla uyumlu değil ama pusetsiz de yapamam diye düşündüm evde dışarda kullanırım illa ki dedim.siz kaç ay kullandınız?

Merhaba kızlar uzuuun bir aradan sonra. 2018 ekim annesiyim. İşe başlayınca buralara bakmaya pek fırsatım olmadı. Bugün hamile olduğumu öğrendim. Sanırım 2020 ekim annesi de olucam. 🙈 Ama hiç beklemiyordum üzgün müyüm mutlu muyum anlamadım. İlk işim buraya bakmak oldu. Çok korkuyorum kuzum daha iki yaşında olacak çok küçük. Onun için üzülüyorum napıcam 😔

Back