- 24 Eylül 2013
- 12.157
- 13.600
- 298
Her cocuk farkli bi tecrube aslinda.sezen gercekten sevecen bi cocuk.sakin bi tabiatı var o zaman.
Eltimin büyük kizi ile küçügü arasinda 4 bucuk yas var.ve gercekten cok sorun oluyor.yaninda kucügü ne sevebiliyorlar nede kucaklarina alabiliyorlar.
Açık açik kıskaniyorum sevmeyin onu diyor.bunu masumca degilde hırcinca yapiyor.bide o kadar dikkat ediyorlar.hic bagirmiyorlar kızmiyorlar.güzel güzel anlatiyorlar sabirla.yine de degisen bisey yok.
Metehani da kiskaniyor.hırpaliyor.uzak dur bizden filan.esim metehani severken gidip babasina diyorki metehani babasi seviyor sen neden sevmiyorsun beni?
Halbuki kaynim hic kucagindan indirmez.üstüne titrer.
Iste 3 yas kuralini eltim söyledi.cok zorlaniyorum.3 yaşmış ideali dedi.
Kıskanclik o kadar buyümüş ki annesine anne sen beni kıskaniyorsun diyor.
İlgilenirsin canim ya.zaten daha cok birbirleriyle oynarlar.
Bu arada seni mi paylasamiyor babayla?
Babasi bana sakadan kizsa babasina tepki veriyor benimki
Bu kardeşi olmadanda cocugun belli ettiği bi durumdur bence.Öncesini hatırlıyor musun?
Cocuklar bizim ilgileniyorumlarımızdan cok, onların beklentileriyle ilgililer aslında.Kıskanmasın diye, üzülmesin diye vs düşünerek bişyleri yapmak bile gecistirmek ve onlar bunu cok net anlıyorlar.Ben pek görmedim sevildiğini bilen cocuk eksikliğini pek hissetmez.
Hani oyun oynarken yanına oturmak cok farklı gercekten keyifle oynamak cok ayrı.Onlar için yapmak değilde anneye babaya doymak önemli
Tabii ki her cocuk farklı bizimkilerde kardes olmalarına rağmen başka cocuklar sonucta, ama tepkilerle öğreniyorlar çok ve bu en büyük etkenlerden biri demek istiyorum.
Eltin bunun sebebini çözerek ilerlerse bence kendileri içinde cocuklar içinde ilerisi için daha iyi olur.
İlki erkek ikincisi kız diye cocugun yanında 'kızda değişik gelir şimdi' denmesi bile okulda problem yaratıyor mesela bizimde bi arkadasın. Çocugun bunu nasıl anlamlandırdığı bilinmiyor çünkü.
Çok değişik ya küçücük anlar hayatını yapılandırıyor aslında.Hepsi bizim programlamalarımız gibi.
Sezen'de bi çocuk tabii nihayetinde.Tepkilerini net veriyor sadece. Genelde bişy hissettiğinde sebebini düşünmesini ve çözümü konusuruz.
Buarada nasıl gidiyor gezme işleri :) hep istiyordun ya hava güzelken carsı pazar, burası istediğin gibi mi?
Son düzenleme: