• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Ben cıktı alıp kitap gibi de yapıyorum fikir olur belki
Fotograflarımızlada yapıyorum
Sevdiği seyler, öğrenmeye açık oldugu seyleri ekliyorum bi diğerine
Normal kitaplarımızda cok. Bende çok okurum Sezen'de cok sever :) hepsi duruyorda.
Okurken Simay'da dinliyor bu yüzden sanırım açıp okuyormuş gibi yapıyor :)
Ev esyaları, boğusmalar, genel düzen vazgecilmezler bence zaten en cok dikkatini cekenler asıl yaşam alanı
Yaaaa 🙂senin yaratıcılığina bayılıyorum her şeye doğal çözümler uretiyorsun maşallah 🙂
Bu arada çınar gece beslenmesini 1-2 aydır kendiliğinden bıraktı mama işi bitti çok seviniyorum 😁

Ben cıktı alıp kitap gibi de yapıyorum fikir olur belki
Fotograflarımızlada yapıyorum
Sevdiği seyler, öğrenmeye açık oldugu seyleri ekliyorum bi diğerine
Normal kitaplarımızda cok. Bende çok okurum Sezen'de cok sever :) hepsi duruyorda.
Okurken Simay'da dinliyor bu yüzden sanırım açıp okuyormuş gibi yapıyor :)
Ev esyaları, boğusmalar, genel düzen vazgecilmezler bence zaten en cok dikkatini cekenler asıl yaşam alanı
Oğlumun okulu için bir sürü fotoğraf çıktısı almıştım, geri getirdiğinde hepsini albüme koydum. Simay oturup tek tek bakıyor, ayyy diye diye öpüyor 🥰
İkinci bebesi olanlar, ilk bebenin meme bırakma hikayesini anlatır mısınız?
ben nilişi hiç kesmek istemiyorum. O da istemez bence.
2,5 yaşında bıraktırdım oğluma. Okula gidene kadar emmeye niyeti vardı 😁 yavaş yavaş azaltarak önce gece emmesini kestim. Sonra sadece sabah uyandığında ve gece yatmadan emdi 2 ay. Bir haftasonu babasıyla oyuna dalıp 2 gün meme istemedi. Sonra aklına geldi ama ben emzirmedim. Süt bitti artık dedim. Epey zorlandı kabullenmekte ama bıraktı bir şekilde. Nedense konuşarak halletmek doğru gelmişti o zaman ama geçenlerde bir topikte okudum, kadın acı sos sürmüş. Çocuğu da sütün tadı bozuldu diye tiksinip bırakmış. Ben boş yere aglatmışım çocuğumu 😔 fakat şu an erken zaten bırakmaları için. Bir mâni olmadıkça 2 yaşına kadar emzirmeli... sonra bir yöntem buluruz.. şu an kızımın en sevdiği şeyi elinden almak aklımın ucundan geçmez...
Arkadaslar sacma gelebilir ama aklima deli sorular geliyor 2 gun izinliyim atlasla evde ikimiz varız sadece ev isi fln yaparken pesimden geliyo sorun degil ama wc ye giderken citin icine koydum ben ve ayagini atiyor artik çıkması an meselesi evde bebisle tek olanlar o gibi durumlarda napiyosunuz. :)
Kızım benimle birlikte geliyor tuvalete. Banyo kapısının açıldığını duyar duymaz koşuyor hemen. Tuvalet kağıdı koparıp veriyor bana falan 😊
Yerin müsaitse bir lazımlık al koy yanına, o da gelsin otursun bezli haliyle. Alıştırma olur ona da. Seviyorlar taklit etmeyi, biz ne yapıyorsak yapmaya çalışıyorlar. Bunu fırsata çevirmek lazım. İlerde faydasını görürsün

Merhaba canım nasılsın 🙂o ishal ve pisikler yeni diş patlayacaginda oluyor hametan sürüyorum geciyor hemen.
Pişik evet maalesef dişlerde oluyor ablasından deneyimliyim 1.5 ay geçirememiştim azı dişleri gelirken. Şimdi oğlumun hangi dişi geldi geliyor bilmiyorum hiç göstermiyor

Canim aklıma geldi.uzun sureli ishal ve pisikler mantara cevirebiliyor.bi doktora gotursen bi baksa iyi olur.bide bakso damla ishale iyi geliyor.bagirsak florasini düzenliyor.metehan 3 ay ishal oldu.pisik matara cevirdi.kaniyordu eti.travacol yada travazol krem iyi gelmisti.
Şimdilik mantar gibi değil canım mantar da yaşamıştık maalesef iyileşemiyordu dediğin gibi kanıyordu falan. Bu belli kakadan oluyor yaptığı anda alsam da kıpkırmızı oluyor artıyor azalıyor. Hani güneş yanığı olursun kabarır ya öyle bir görünümü var

Oğlumun okulu için bir sürü fotoğraf çıktısı almıştım, geri getirdiğinde hepsini albüme koydum. Simay oturup tek tek bakıyor, ayyy diye diye öpüyor 🥰

2,5 yaşında bıraktırdım oğluma. Okula gidene kadar emmeye niyeti vardı 😁 yavaş yavaş azaltarak önce gece emmesini kestim. Sonra sadece sabah uyandığında ve gece yatmadan emdi 2 ay. Bir haftasonu babasıyla oyuna dalıp 2 gün meme istemedi. Sonra aklına geldi ama ben emzirmedim. Süt bitti artık dedim. Epey zorlandı kabullenmekte ama bıraktı bir şekilde. Nedense konuşarak halletmek doğru gelmişti o zaman ama geçenlerde bir topikte okudum, kadın acı sos sürmüş. Çocuğu da sütün tadı bozuldu diye tiksinip bırakmış. Ben boş yere aglatmışım çocuğumu 😔 fakat şu an erken zaten bırakmaları için. Bir mâni olmadıkça 2 yaşına kadar emzirmeli... sonra bir yöntem buluruz.. şu an kızımın en sevdiği şeyi elinden almak aklımın ucundan geçmez...

Kızım benimle birlikte geliyor tuvalete. Banyo kapısının açıldığını duyar duymaz koşuyor hemen. Tuvalet kağıdı koparıp veriyor bana falan 😊
Yerin müsaitse bir lazımlık al koy yanına, o da gelsin otursun bezli haliyle. Alıştırma olur ona da. Seviyorlar taklit etmeyi, biz ne yapıyorsak yapmaya çalışıyorlar. Bunu fırsata çevirmek lazım. İlerde faydasını görürsün
Emmeyi bıraktırma konusunu biz şöyle halletmiştik.18-19 aylıkken artık sadece gündüz ve gece uyurken emiyordu günde 2 ye düşmüştü sonra zamanla gece uyurken emmeye döndü. 20 aylıkken hastanede kalmamız gerekti ve memeye döndü günde 9-10 kez emiyordu bu da metabolizmamı bozdu ara kanamalar adet birbirine girdi 19 gün kanamam oldu dr tavsiyesiyle 21 aylıkken yine azaltmak suretiyle bıraktım. Kızım emmeye geldiğinde süt bitti artık gel başka şeyler yiyelim diyerek unutturmuştum bir hafta gelip sordu ben söyledikçe ikna oldu başka da istemedi. Düşünüyorum da çok rahat bırakmışız. Acı sos sürme işi bana çok sıkıntılı geliyor ya da başka bir şeylerle korkutma. Çocuk için bir travma oluyor. Gerek var mı cidden böyle bir şeye? O bırakma döneminde belki eşle yardımlaşılabilir. Gerçekten bıraktırmak isteniyorsa gece çocuk uyandığında anne yerine baba gidebilir uyumaya tekrar babayla geçebilir gündüz istediğinde anne bol bol anlatabilir bittiği konusunda ve dikkatini dağıtabilir o süreçte. Zamanla çözülecektir çocuğun durumuna göre

Emmeyi bıraktırma konusunu biz şöyle halletmiştik.18-19 aylıkken artık sadece gündüz ve gece uyurken emiyordu günde 2 ye düşmüştü sonra zamanla gece uyurken emmeye döndü. 20 aylıkken hastanede kalmamız gerekti ve memeye döndü günde 9-10 kez emiyordu bu da metabolizmamı bozdu ara kanamalar adet birbirine girdi 19 gün kanamam oldu dr tavsiyesiyle 21 aylıkken yine azaltmak suretiyle bıraktım. Kızım emmeye geldiğinde süt bitti artık gel başka şeyler yiyelim diyerek unutturmuştum bir hafta gelip sordu ben söyledikçe ikna oldu başka da istemedi. Düşünüyorum da çok rahat bırakmışız. Acı sos sürme işi bana çok sıkıntılı geliyor ya da başka bir şeylerle korkutma. Çocuk için bir travma oluyor. Gerek var mı cidden böyle bir şeye? O bırakma döneminde belki eşle yardımlaşılabilir. Gerçekten bıraktırmak isteniyorsa gece çocuk uyandığında anne yerine baba gidebilir uyumaya tekrar babayla geçebilir gündüz istediğinde anne bol bol anlatabilir bittiği konusunda ve dikkatini dağıtabilir o süreçte. Zamanla çözülecektir çocuğun durumuna göre
20 gün boyunca kucağıma yatıp meme istedi kuzum 😔 sabırla anlattım, süt bitti farklı mamalar yiyeceğiz diye ama iştahsız bir çocuktu zaten ve hiç ilgisini çekmedi başka yiyecekler. 4 yaşına kadar gece uykusunda emme hareketi yaptı ağzıyla.. düşünüyorum da, sütün tadından tiksinip bırakması daha az travmatik olurdu, zira onum için çok zordu sütten vaz geçmek. 30 aylıktı ve anlıyordu söylediklerimi ama zorlandı, kabullenemedi uzun süre.
Kardeşi doğduğunda birkaç kere 'anne azıcık ben de emeyim' dediği oldu...

İyiyim canım sen nasılsın?:) okul bakıcı işleri nasıl gidiyor
Eh iyi sayılırım.Annem bakıyor 6 aylık olduğundan beri.istemedigim şeyleri de yapıyor reklam izlemesine izin vermek,yemekte bolca ekmek vermek gibi ama artık müdahale etmeyi bıraktım kırılıyor.

Eh iyi sayılırım.Annem bakıyor 6 aylık olduğundan beri.istemedigim şeyleri de yapıyor reklam izlemesine izin vermek,yemekte bolca ekmek vermek gibi ama artık müdahale etmeyi bıraktım kırılıyor.
Sağlık olsun canım bir yerde ekranla tanışıyorlar daha fazlası olmasın yeter. Sonuçta anneanne bakıyor sevgiyle büyüyor. Evet bazı alışkanlıklar küçük yaşlarda başlıyor ama çok da kasma. Güzellikle söylediğinde davranışlarını değiştirmesinin çocukta olumlu değişim yarattığını gördüğünde o da farkına varacaktır. İyi olmana sevindim pek göremiyorduk seni de

Aynen canim.burada sürekli yazan ve gelip sohbete katilanlar kemik oldu.çok güzel seyler paylastik.
Uykusuz gecelerde beraber sabahladik.birbirimizin sorunu icin kafa yorduk yardmci olmaya calistik.
O günleri özlüyorum.ama şu süt tıkanmasini hic özlemiyorum.6 kere tikanmisti.ağliyordum acısindan.yine de mama vermeyr direniyordum.ne çok stres yapmisim ya:)
Bi daha cocugum olursa relaks olacam inş:)

Ben tek bakiyorum canim.cogu zaman arkama agliyor.bazen klozete gidiyorum.pesimden ağlaya ağlaya geliyor.mecburuz yapacak bisey yok.iyice sıkışana kadar bekliyorim bazen.

Ay ne güzel canim.mihrimah zaten cok akıllı bi kız.o ayça diyişine öldüm zaten.
Ben sıvı şeylerde cekiniyorum.mama sandalyesi kullanmiyoruz.yer sofrasinda her yer batar diye cekiniyorum.haliya gecer filan.
Ama yine de vermem lazim.yoksa hic alismaz.
[/QUOTE
Ben mama sandalyesini sabah kahvaltıda kullanıyorum yemeklerde oturmuyor çok kez halıya dökmüşlüğü var duvarlar falan batıyor hep ama eğlenceli geçti :) şimdi daha bunalıyorum dağınıklık benim ruhumu daraltıyor oyuncakların çoğu ortada sanırım bugün kaldıracağım bir kaç tane bırakacağım

Şimdilik mantar gibi değil canım mantar da yaşamıştık maalesef iyileşemiyordu dediğin gibi kanıyordu falan. Bu belli kakadan oluyor yaptığı anda alsam da kıpkırmızı oluyor artıyor azalıyor. Hani güneş yanığı olursun kabarır ya öyle bir görünümü var
O zaman kakası asitli canim.yapar yapmaz açsa bile kıpkırmızi oluyorlar.bu donemde asitli meyve ve sebzeleri veemeyi kessen daha hafif gecer.
Mesela domates metehana dokunuyor.ne zaman versem bir sonraki alt acmada kızariyor kalçası.
Bu ve bunun gibi seyler asitliği arttiriyor.meyveler de ayni sekilde.
Ama ins gecer bian evvel.cocuk ici cok can yakici.

Bende daginikligi ve biseyler dökülmesini sevmiyirum.zaten her ise yetisemiyirum.bide dökülenle uğraşmak istemiyorum.metos sagolsun is yaptirmiyor da.gel benimle oyna diyor😅
Ben metehani 2 aydir sokağa cikarmadim korkumdan.gecn kis hasta olmadi ama bu kiş hep hasta.dün ilk defa evimizin karsisindaki bime götürdüm.cocuk ilk defa markette yurüyünce garipledi.ellerini kaldiriyor beni al diyor.korkuyor.
Neyseki alisti.bi kosusu var.bi sevinclendi.yaz gelse de minnoslarla gezsek.
Biraz daha rahat olur muyuz bu sene plojovic plojovic canim?gecen sene bebek arabasinda durmuyordu.bu sene dururlar mi?
Bu ya bizi nelee bekliyor bi aydinlatirsan cok seviniriz canim.

O zaman kakası asitli canim.yapar yapmaz açsa bile kıpkırmızi oluyorlar.bu donemde asitli meyve ve sebzeleri veemeyi kessen daha hafif gecer.
Mesela domates metehana dokunuyor.ne zaman versem bir sonraki alt acmada kızariyor kalçası.
Bu ve bunun gibi seyler asitliği arttiriyor.meyveler de ayni sekilde.
Ama ins gecer bian evvel.cocuk ici cok can yakici.

Bende daginikligi ve biseyler dökülmesini sevmiyirum.zaten her ise yetisemiyirum.bide dökülenle uğraşmak istemiyorum.metos sagolsun is yaptirmiyor da.gel benimle oyna diyor😅
Ben metehani 2 aydir sokağa cikarmadim korkumdan.gecn kis hasta olmadi ama bu kiş hep hasta.dün ilk defa evimizin karsisindaki bime götürdüm.cocuk ilk defa markette yurüyünce garipledi.ellerini kaldiriyor beni al diyor.korkuyor.
Neyseki alisti.bi kosusu var.bi sevinclendi.yaz gelse de minnoslarla gezsek.
Biraz daha rahat olur muyuz bu sene plojovic plojovic canim?gecen sene bebek arabasinda durmuyordu.bu sene dururlar mi?
Bu ya bizi nelee bekliyor bi aydinlatirsan cok seviniriz canim.
Bence artik hiç durmazlar bebek arabasinda ben zaten tutamıyorum kendi yurumek istiyo bebek arabasi canta tasiyo anca:)

Arada yorulunca binerler o zaman.tek tesellim:)
Arabalarin yogun oldugu yerlerde yürüyecem diye tutturursa zor olur.
ne guzel toparladin bak kemik kadroyu :) masallah bebeklerimize hepsi bicir bicir.ben de girip okuyuo ciktim kac gundur bi yogunlugumuz vardi.bizde de balonla ve topla oynama, resimli kitaplari okuma, muzik acip dans etme, mutfakta tencere tavayla oyun, camasirlari makineye atma, bulasiklari cikarma, yastiklar battaniyelerle oyun, bultak parcalari takip cikarma, oyuncak arabalari surme seklinde.pek oyuncak almiyoruz cunku cidden yasamin icinden seylerle daha guzel vakit geciriyor.gunde 10-15 kere emmesi ve gece uyanmalari haricinde bi derdimiz yok allaha sukur.allah hasta bebeklere annelere sifa versin.bizimki bebek arabasinda dogdu dogali uyurdu.oturabildiginden beri etrafi izler bi sure sonra uyur :) avmye gittigimizde birakiyoruz yuruyo magazalara girip urunleri cekistiriyo.gelene gecene bakiyo.ama sunu farkettim halasina ya da dedelere gittigimizde kalabaliktan emmek aklina gelmiyo.dun 8 saat emmedi tabi benim ustum sirilsiklam oldu ilk zamanlardaki gibi.yazin biraktirmayi dusunuyorum 20-21 aylik civari insallah.2. cocuk ben dusunuyorum aslinda yakinda ama esim erken diyor.hazir alismisken yorgunluga tek elden buyur giderdi.bakalim hayirlisi tabi.

Arkadaslar sacma gelebilir ama aklima deli sorular geliyor 2 gun izinliyim atlasla evde ikimiz varız sadece ev isi fln yaparken pesimden geliyo sorun degil ama wc ye giderken citin icine koydum ben ve ayagini atiyor artik çıkması an meselesi evde bebisle tek olanlar o gibi durumlarda napiyosunuz. :)
Bizim doktorumuz tuvalete giderken yanınıza alın dedi. Tuvalete alışsın. Ben zaten çok ağladığı için yalnızken kapıyı açık bırakıyordum.

Bildiğim kadarıyla konuşup bıraktırmak lazım. Acı sos falan travmatik.

Valla bana artık çocuk çok kolay geliyor. Tatilde yalnızken hiç zorlanmadım. Şükür kendi kendine oynuyor. Sadece mutfak işine izin vermiyor. Onu da yalnızken yapmıyordum. çok az oyuncak bıraktım çünkü pek oynamıyor. Bu ara okuldan yanlış çekilen fotokopileri getiriyorum. Yırtıyoruz bol bol. Sol azı dişinin ucu çıkmış. Ağzını açmadığı için görememiştik. Elimle baktım bugün.
Bir şey istediğinde ağlatmadan hemen yapıyorum. Çünkü pes etmiyor. Sadece asla izin vermeyeceğim şeyleri yapmıyorum. Tuvalet fırçası, ayakkabı yalamak vs. Onda da ağlasa da umursamıyorum. Dikkatini çekebilecek şeyleri telaş yapmadan deniyorum. İlgilenmezse sen bilirsin ağla o zaman falan deyip gidiyorum. Süpürge falan açarsam koşup geliyor zaten.

Banyoda kocaman cekmecelerim var icinde bi suru renkli malzeme ojelerim sac fircalarim tokalarim vs aaa gel bak burada neler varmis diyorum o onlari kurcalarken ben isimi gorup cikiyorum😂 ama es zamanli ev isleri cok zor oluyor her an bi yere takilip dusme fobisi oldu bende de sanki bi an ayagi kaycak olmadik sekilde duscek etcek kosuyo cunku evde umarsizca😂

anabelgunes anabelgunes ben tuvalete giderken eg yapmaya gidiyorum sen de burda otur arabanla oyna diyorim.bazen oturup kapinin onunde oynuyor bazen kapiya vura vura agliyor bazen de diger odalarda geziniyor.zaten mutfagin kapisi kapali.diger odalarda da kendine zarar verebilecegi bisey yok.banyo yaparken de yatak odasina birkac oyuncak koyuyorum.muzik aciyorum.bizim ebeveyn banyosunun kapisi siyah camdan.ben dus alirken onu izleyebiliyorum o beni gormuyor ama orda oldugumu biliyor oynuyor.

anabelgunes anabelgunes ben tuvalete giderken eg yapmaya gidiyorum sen de burda otur arabanla oyna diyorim.bazen oturup kapinin onunde oynuyor bazen kapiya vura vura agliyor bazen de diger odalarda geziniyor.zaten mutfagin kapisi kapali.diger odalarda da kendine zarar verebilecegi bisey yok.banyo yaparken de yatak odasina birkac oyuncak koyuyorum.muzik aciyorum.bizim ebeveyn banyosunun kapisi siyah camdan.ben dus alirken onu izleyebiliyorum o beni gormuyor ama orda oldugumu biliyor oynuyor.
Bizimki saolsun koltuklarin ustune cikip ziplayip kostugu icin sen bekle diyememem heralde :) ayağı takilip yuvarlaniyor bazen cunku artik citten kaçarsa yanima alicam mecbur. Oda kapisi da kapatmak cozum değil açıyor cunku

Back